Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2022/23.

Статус
Затворена за писање одговора.

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.892
Reaction score
13.750
2:27 Каква одлучност у једном детету на питање "да ли ће гледати утакмице Партизана?"
 

zive

Grobarčina
Учлањен(а)
20.06.2007
Порука
7.969
Reaction score
10.262
IMG_20220718_203713.jpg

Ovaj Mitjilend ima skuplji tim od našeg. Tačno smo nisko pali sa ovima..
 

ajax00

Grobar
Учлањен(а)
12.04.2009
Порука
772
Reaction score
1.898
Izvlačenjem slabijeg para u LE (od dva para), igraćemo sa najslabijom trenutno ekipom od ove četiri moguće.
Očekuje se da to bude Kiuparski AEK, makar na papiru, ali i ako AEK pobedi Dance u dvomeču, značiće da su trenutno kvalitetniji i u boljoj formi i da je dobro što bi ih tada izbegli. Ako pak Danci pobede igraćemo kao i prema očekivanju sa Kiparskim AEK-om.
Prema tome nama ostaje da sednemo, uživamo i odgledamo ovaj dvomeč i upoznamo se sa budućim protivnikom našeg Partizana.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Drugi klub nemamo, barem ja. Domace privatno prvenstvo nemam motiv da gledam, ali Evropu cu naravno ispratiti svaki sekund nase utakmice

Kad si bio mali kladim se u 100DEM da ne bi preskakao ni prijateljsku Partizana.

Neki od nas nikad ne odrastemo. Meni je Partizan više od okolnosti u državi, društvu i to da li je kurva pod moranje ove god ili ne. Partizan je smisao života, gledaš ga jer je deo tebe, nekad se radujes, nekad nerviras nekad tugujes. Sve su to ciste emocije do momenta dok se ne ugasiš, posle tebe nema, a Partizan ostaje. A za tobom možda ostane i neka uspomena “grobar bio je”, ako si i u dobru i u zlu išao na stadion.

Da ne bi bio off teme, sutra je navodno prenos na Areni, pogledaću dance i kiprane pa ću po navici malo više o protivniku nakon njihovog revanša.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.475
Reaction score
41.272
Локација
Žrnov
Jel onaj Metju Benam i dalje vlasnik i Mitilenda i Brenforda?
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Ima prenos ali na HR Areni Sport 4. Ovi naši ne prenose.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Fokus je na kipranima, gledaću oba meča. Mislim da će da ispadnu ali nešto tipa 2:0, 1:1.
 

Мали џин

Fudbalski zanesenjak
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
4.752
Reaction score
11.459
Локација
.
Ja sam do juče mislio da igramo sa pobednikom ovog dvomeča :D

Danci celu prošlu sezonu igraju na mnogo golova, daju ali i i primaju pa ako Kiprani znaju da se zatvore može da bude svašta
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.401
Reaction score
4.637
Локација
Zemun

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Evo nam rasporeda do kraja avgusta... uz domaće prvenstvo kreće i Liga Evrope... biće gust.

Raspored Partizana:

23. 7. Partizan - TSC
30. 7. Novi Pazar - Partizan
4. 8. Midtjiland/AEK - Partizan
6. 8. Partizan - Napredak
11. 8. Partizan - Midtjiland/AEK
13. 8. Mladost GAT - Partizan
18. 8. plej-of za Ligu Evrope, 1. meč
20. 8. Partizan - Spartak Subotica
25. 8. plej-of za Ligu Evrope, 2. meč
27. 8. Radnički Kragujevac - Partizan
31. 8. Partizan - Crvena zvezda

Jasno, nakon kiksa u Nišu već u drugom kolu mi moramo dobiti sve do derbija... koliko je to realno - teško je reći.

Plus ide i Liga Evrope pa će se igrati na svaka 3 dana... naravno ovaj raspored će biti korigovan vremenom jer kad budemo igrali četvrtkom Evropu verovatno ćemo nedeljom ili čak ponedeljkom igrati domaću ligu ali raspored je takav - kakav je.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Bio bih iznenadjen da budemo u konkurenciji za titulu. Fokus na evropi i da im jebemo mater na derbiju. U ligi ćemo se nagledati kikseva ove sezone, to ti potpisujem.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.803
Reaction score
29.768
Локација
Beograd
...nakon postignutog gola umesto da smirimo malo, saberemo redove, uspostavimo pas igru kojoj tezimo ove sezone, mi srljamo. U pocetku napada imamo dobar raspored igraca, ide pas po zemlji, ali posle par pasova nesupesno se traze dugim loptama Rikardo ili Menig i Petkovic koji ulaze unutra. Igramo neku kombinaciju stilova: novi sistem od ove sezone (tika taka) plus sistem od prosle. 1:1 je rezultat, ima dosta vremena do kraja poluvremena, moze mirno kroz pas, kontinuitan posed da se grade akcije, nema žurbe, nervoze. Ali mi smo strpljivi bilo samo par pasova i odmah dubinske lopte koje gubimo i otvaram prostor za njihove plukonte i kontre.

...Plus neka naivnost gde nas izbace "laznjacima" , odigraju dupli pas. Kao da igramo protiv potpuno nepredvidivih igraca.

...

Ne znam da li je takva taktika ali jos u Ivanjici sam primetio da je u 50-50 situacija Menig oslobodjen defanzive. To delimicno opravdava Filipovica, ali je on bio nazalost van utakmice, u kontra ritmu celo prvo poluvreme. Preko te str nam "duva" ceo mec. U napadu se sve svelo na individualni potez ili akciju pojedinca.
Bice ovo teska sezona. Nadam se mnogo boljoj utakimici protiv TSC a.

Za ,,tika-taka,, trebaju i ,,tika-taka,, igrači...
Ali...i za ,,seoski fudbal,, i ,,bapanje lopte,, - takođe trebaju odgovarajući igrači!

Dakle, ne mislim da samo nekakva ,,promena sistema,, nama stvara problem, niti da zato što ,,kombinujemo stilove,, nismo pobedili u Nišu, nego je i dalje osnovni problem NEDOSTATAK KVALITETNIH IGRAČA koji će biti ili u prvih 11, ili, ako im ne ide (a ne ide im), da ima ko da uđe sa klupe i da bude ,,džoker,,!

Moderni fudbal, moderni igrači, svi igraju sve a ,,desetka,, izumire (ha, ha!)...
Izvin'te ljudi, ali GDE su nama ti ,,moderni,, igrači, koji...kako već napisah na KK temi:

Samo što za ,,MODERNIZAM,, gde ,,svi igraju sve,, - trebaju i ,,MODERNI,, igrači koji su u stanju da ,,igraju sve,,!
Papir i tastatura trpe sve, ali nisu svi igrači u stanju da igraju sve!!!
Jes'. Postoji ne samo moderni sport nego i moderna (i postmoderna) umetnost, ali - nije baš svako Marina Abramović. (A vala ni Roman Abramovič.)

Dakle ovako:

Piroman je dobio da brani pre Popa jer je iskusniji, ali videli smo zašto su obojica tako dugo bili samo rezerve Stojketu - ni jedan od njih ne uliva nam poverenja da je u stanju da ,,zaključa mrežu,, ni na ,,manjim,, utakmicama, a kamoli na onim ,,najvećim,, - nisu ,,reprezentativni kalibar,, a na golu su Partizana...

Užasnulo me je koliko je Filipović slabiji defanzivno od Miljkovića, i pitam se kako dalje ako je on prva opcija da nam štiti taj bok?!
Šehović...mlad je još uvek pa ne želim da ga dodatno frustriram kada bih napisao koliko je bio van utakmice dok primamo dva gola preko njega...

Uroševiću svaka čast.

Sani i Vujke su bili ,,rizičan par,, štopera, mislili smo da će Sveta da donese sigurnost, ali...on nije onaj ,,Lepi Sveta,, od prošli put - tako duga pauza bez ozbiljnog fudbala, očigledno ga je totalno udaljila od forme, od procene gde treba da stoji, kad da trči i šta da radi...

I mada odbrana nije jedina koja brani gol, sa OVAKVOM odbranom ne čudi da smo bili na ,,vetrometini,, celu utakmicu!

E sad idemo na ,,tika-taku,,...

Bolje je bapnuti loptu nego je dati protivniku u noge u naših 16 m ili tu negde ispred, uzgred i teren je bio takav da je trebalo izbegavati rizične pasove, takođe, naši igrači i nisu baš svi VRHUNSKI tehničari pa da su u stanju da loptu ,,iznose od 16 do 16,, tako da ne čudi što smo ,,bapali,, jer se momci plaše da ne izgube loptu - ALI - opet o kvalitetu tima: a GDE su nam onda igrači koji bi loptu ,,iz vazduha,, nekako ,,prizemljili, ili napali protivnika ,,u vazduhu,,?!
Nemamo ih, bar ne dovoljno!
Nema Tavambe, nema Milovanovića, Riki ne može sam, Vujke 100 puta glavom šutira na gol posle prekida, ali nikako da pogodi, jbg, hoćeš da ,,preskočiš pas igru,, a nema ko napred da ti bude Žigić, Pavkov, Washington...e pa onda džabe ,,bapaš,, - nikome.

Drugo, kakav god da je teren, Sunce mu njegovo, MORA nešto i da se odigra!
Ovo u Nišu bilo je kao kad sam gledao Borac i Teleoptik u Lazarevcu! Našima smeta teren, ali njihovima i ne baš toliko: IZBACE krilo, ovaj da ,,for,, lopta malo ,,tandrče,, ali on pobeže!
A zašto mi nikako da uradimo nešto slično?! Čemu služi onaj Menig?! Nigde ga nema! Niti da pobegne, niti da pomogne, niti je za skok, šansu upropasti...niti ga to sve mnogo brine...mogu misliti što je njemu bitno hoćemo li mi osvojiti titulu ili ne...

Dakle kao što igrači moraju da PRIĐU jedan drugome da bi se odigralo nešto, kao što SVI treba da se branimo i veći broj da učestvuje u napadu - e tako i naš vezni red od TRI igrača, NE MOŽE SAM da ,,vodi igru,, kad niti su ovi otpozadi u stanju da malo iznesu tu loptu i dodaju nešto, niti krila i napadači priđu da pomognu, a o ,,odsečenom,, ali i dalje JAKO sebičnom (!) Rikiju i da ne govorim!

I onda ništa i od ,,tika-take,, - pa KO da je odigra?!

Zdjelar ne stiže ni da pokrpi ,,rupe,, iza Andradea i Natha, a kamoli da ,,gradi igru,,...

Andrade verovatno misli da je klasa za ovu ligu pa se ne brine previše što prodaje lopte na sredini, možda se i još uvek malo čudi zašto se protiv Partizana igra ,,na nož,,...uglavnom, od hvalospeva koje je dobio pri dolasku, za igru u Nišu ne može da dobije prelaznu ocenu, iako...ni on ne može sve sam!

Natho je takav kakav je. Pod stare dane prekomandovan na ,,desetku,, - kad nema ravnog terena to je mnogo teže, on fizikalije nema da trči otpozadi, ovi otpozadi ne mogu baš da donesu loptu do njega - a NEMA ko ni na klupi pa da uđe umesto nejga!

Napad...Ćićko je dete, rešio je jednu utakmicu, ko da mu traži da reši i drugu, za Meniga sam rekao, za Rikija sam rekao...

I KO da uđe sa klupe?

Ne samo da nam fali KVALITET (da bismo odigrali kvalitetan fudbal!), nego nam maltene fale i ,,pozicije,, pa da probamo nešto...

Ako taj Dijabate nije univerzalni ofanzivac koji može da bude i krilo i vezista i špic, onda smo ,,jebali ježa u leđa,,!
A i da jeste, on je ipak rešenje za ,,igru po zemlji,, ali ne za ,,bapanje,, i ,,preskakanje,, i ,,nabacivanje,, nikome po oranicama Srbije!

Dakle: POD HITNO KUPITI CENTARFORA SIDRAŠA I SKAKAČA za igru po ,,oranju,, i ,,vazduhu,, tamo gde trave i idealnih uslova za ,,tika-taku,, nema...
Dakle: Ako Dijabate, Ćićko ili Baždar NISU prava ,,desetka,, onda mi vi kažite ko će da menja Natha, ako ovaj kojim slučajem mora van igre?

Kao večiti fudbalski ofanzivac i romantičar mene ne brine koliko ćemo da ih primamo, ako smo u stanju da dajemo gol više...
Ali, u Nišu smo pokazali da nismo.

I, da: isto kao i za Teleoptik - po ravnom i travnatom Zemunelu ,,Optičari,, (bar ponekad) ,,vezu,, - isto kao i (nadajmo se!) ,,Grobari,, na travnatom i ravnom JNA, ali...kad dođu na ,,oranicu,, - onda se ,,pogube,,...

E pa braćo, a pošto POLA utakmica u prvenstvu igrate po TAKVIM terenima, a ne po onima kao što su ti vaši, lepi, zaliveni i umiveni, ja vam predlažem da jedan teren u Zemunelu uzorete i počupate mu travu, pa jedan trening po ravnom, a drugi po neravnom, pa da se naučite kako se igra i tamo i ovamo, ja nemam šta drugo da vam kažem...

Trenirati ceo život na nekom ,,Vimbldonu,, a pola mečeva igrati ,,na šljaci,, ja ne znam zaista koliko je svrsishodno?
Visoka trava, neravan teren, protivnik koji bije i odugovlači, da, znam...ali šta ste vi drugo očekivali?

Opet nismo sastavili tim koji može da se izdigne iznad svega toga...Ako i jesmo (pod uslovom da je Dijabate zver na kub), opet nemamo dostojne rezerve na klupi onoliko (i onakvih) koliko bi trebalo da ih imamo...

A za ,,bonusa,, se ne brinem - koje god dete da zaigra, nek uradi koliko može i od njega dovoljno - neka ,,povuku,, ovih 10 koji nisu ,,bonusi,,!!!

I kad će već jednom ta neka utakmica Partizana na JNA, pa da konačno gledam uživo neki (veliki) fudbal, 100 godina ima kako nisam!

:napred-partizan:
 

Chika Rale

Grobar
Учлањен(а)
29.06.2022
Порука
643
Reaction score
2.360
Локација
Beograd
Midtjiland-AEK

Novak Simović nam opet kroji sudbinu.
Nije dosudio penal i poništio je čist gol Midtjilandu.
Drugo poluvreme tek sledi.
 

strong_nis

Početnik
Учлањен(а)
08.07.2022
Порука
163
Reaction score
413
Локација
Tamo_negde
1-1,sta reci o ovoj utakmici prvo poluvreme trebalo je da bude 3-0 za dance,a onda drugo poluvreme totalni pad danaca i slucajan gol kiprana za 0-1,i na kraju 1-1,cak i ok rezultat zbog nenormalnih desavanja,videcemo u revansu,danci duplo bolji,kiprani dalekoooo povoljniji rival za nas
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top