Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2022/23.

Статус
Затворена за писање одговора.

zive

Grobarčina
Учлањен(а)
20.06.2007
Порука
7.969
Reaction score
10.262
Cilj do kraja avgusta je da se uđe u grupe jednog evropskog takmičenja i pobeda u derbiju. Ostalo manje više i nema smisla.
Jednog? Ja se nadam da nećemo pasti na ono cipiripi takmičenje kao prošle godine. Što se mene tiče cilj je da uđemo u Ligu Evrope i da osvojimo titulu. Sve manje od toga je neuspeh. Po meni nema smisla da se takmičimo u domaćem prvenstvu ako nam nije cilj titula. Neverovatno da se tako nešto uopšte pomisli posle drugog kola.
 

Dusan

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
730
Reaction score
333
Aek Larnaka formacija 433/4231. Pokusavaju igru iz zadnje linije, ako ne ide onda duga na desno krilo-Faradza, desnjak. Retko koriste visokog napadaca Olatundzija za duge lopte, preglavavanje ili da primi i odlozi, nastavi igru. Jos redje levo krilo Djurca, malo su ga ukljucili u igru u II pol. Ali najvaznije je da su tad postigli gol. Duga ka levom boku, centarsut Djurca u srce 16m koji je zavrsio u maloj mrezi. Akcije su najcesce isle preko desne str kako bi sto vise ukljucili Faradza duplim pasom ili pasom na treceg igraca. Kontre idu vecinom preko njega, najbrzi u ekipi bez i sa loptom u nogama, takodje najbolji tehnicar. On drzi sirinu, retko ulazi unutra, ceka loptu uz aut liniju i hoce licem da se okrene ka golu, kako bi igrao 1na1, driblao ili pretrcao protivnika. Trazi loptu da je primi, ne napada prostor.


Mitijlend igra u formaciji 343. Ne petljaju mnogo pozadi, par pasova i lopta ide na krilo. 3 stopera, dva spoljna, dva vezna- prvi je dobar sa loptom, tehnicar , drugi(Onedika) defanzino orijentisan, oduzimac lopti, jak u duelu, neretko ulazi u zadnji liniju kao cetvrti. Tri napadac (cf i dva krila) su niska, brza. Krila drze sirinu, ne ulaze unutra, cekaju loptu sirioko. Menjanju mesta. Traze loptu u noge ili u prostor iza zadnje linije, u zavisnosti od pozicioniranja odbrambenih igraca Aek-a. Jedan od te trojice Cilufija, desnjak, pretrcao je sa loptom par puta levog beka Larnake sa pozicije desnog krila, a kada je na poziciji levog krila ulazi sa loptom unutra. Ako ostane sa stoperima na velikom prostoru, stoper moze samo da ga rusi. Najvise sansi su napravili probojem po bokovima.
Kada je usao Kaba, visok i jak napadaca, isle su akcije preko njega, da je primi, zagradi se i nastavi igru.

Ne znam za druge meceve ali na ovom su se dobro ispromasivali. Recimo u 1. pol 10 tak suteva iz odlicnih pozicija, 1 golman odbranio 1 stativa, ostalo daleko pored ili iznad. Na prvu loptu ovako izgleda da im je slaba realizacija.

U fazi odbrane visoko su postavili zadnju liniju. Prostor iza visoko postavljene zadje linije je golaman dobro kontrolisao pravovremenim istrcavanjima. Tr napadaca su vrsila presing na zadnju linju protivnika.
Za kornere imaju vise kombinacija, vidi se da rade na tome, dalo je rezultata-postigli su gol posle 13 kornera.
Pokusaj duzeg napada iz zadnje linije umalo ih skupo nije kostao. Imali su srece da je Olatundzi promasio 1 na1 sa golmanom.

Ako igramo protiv Mitjilanda odlicno sto ne igra Sisto zbog nediscipline. Gledao sam ga u Selti, odlican igrac.

Ozbiljno mi deluju i jedni i drugi. Pogotovo posle naseg meca sa Radnickim. Gde nam je duvaalo po boku. Ove obe ekipe koriste bokove dosta. I imaju dobre bocne igrace. Plus vrse presing, cim se malo više ekipe dodaje pozadi. Mogao je da padne po 1 gol sa obe str posle oduzimanja lopti u prvoj trecini terena protivnika. Moraće da se dobro izanalizara igra i jednih i drugih. Zatim da se postavi naša igra i svedu rizici na minimum ukoliko želimo da prodajemo. Nasa šansa je njihova losa realizacija
 
Последња измена:

allucard

Početnik
Учлањен(а)
30.06.2022
Порука
152
Reaction score
448
Локација
Nis
1-1 na kraju, sumnjive odluke Simovica sto se tice penala ali generalno mi je sudjenje na terenu delovalo solidno.

Danci su bolja ekipa, bas su se ispromasivali. AEK nije za potcenjivanje, imaju iskusne igrace, imali su par odlicnih sansi i kontrolisali su jedan deo meca dobro, moglo je i drugacije da se zavrsi (na obe strane). Nadam se da ce ipak Danci proci, drugi su nivo u odnosu na Kiprane.
 

Elric

Početnik
Учлањен(а)
19.02.2022
Порука
58
Reaction score
1.347
Utisci nakon ogledane utakmice naših protivnika:

1. Mitjiland je neuporedivo jača ekipa, momci igraju moderan, ofanzivni fudbal tog nekog srednjeg evropskog, da ga nazovemo Liga Evrope nivoa.

2. AEK s druge strane prosečna loša ekipa, jako slična Anortozisu protiv kojeg smo igrali prošle godine. Niti su previše opasni, niti ubojiti, ali tu dolazimo do začkoljice.

3. AEK zna šta hoće, ne srlja, čeka greške protivnika i igra na kontra napade. Ono što mene jako brine je kako bi se ovaj trenutni Partizan snašao protiv takvog protivnika. Ako su nam Javor i Radnički pravili ozbiljne probleme iz tranzicije nema sumnje da bi AEK umeo itekako da iskoristi greške u predaji lopte, izletanja bekova i tome slično.

4. Mitjiland sa Evanderom i bez njega dve različite ekipe. Nakon što je napustio teren zbog povrede imao sam osećaj u nekim trenucima kao da gledam ovaj trenutni, dezorijentisani Partizan. Krenu, stanu, izgube loptu, pljuštale su kontre AEK-a srećom crnac u napadu i krila su im stvarno boza. Možda je to i pokazatelj šta fali Partizanu trenutno, jedan ozbiljan organizator na sredini terena koji u sekundi ubrzava napad i spaja napadače sa golom.

5. AEK zna da se brani, ali je bila očigledna razlika u kvalitetu svaki put kada lopta krene brže da se kreće, stvarno je čudo da Mitjiland nije uspeo da pobedi ovaj meč. Razlika u šutevima je bila 24:5 a čak ni gol AEK-a nije bio iz šuta već je centaršut prevario golmana.

6. Mitjiland je nenormalno dobar u skoku i prosto je neverovatno da nisu postigli nijedan gol nakon kornera a mogli su sigurno 4 ili 5. Zapravo i jesu postigli ali je Novak Simović nepravedno poništio.

7. Crnac iz AEK-a u napadu je prilično krupan i nezgrapan, niti ima bog zna kakav šut, mislim da bi ga naši štoperi lako sačuvali, dok je Mitjiland strašan u napadu i po krilima, tu bismo u ovom novom sistemu baš pucali.

8. Iskren da budem, deluje mi da bi Stanojevićev Partizan lako prošao kiprane, pre svega jer bi igrao još opreznije od njih, kakav god naš tim prošle godine bio, bar je znao šta hoće i kako da se postavi u kvalifikacijama. Od trenutnog Partizana stvarno ne znam šta mogu da očekujem, ali mislim da je jedina prednost AEK-a u eventualnom dvomeču sa Partizanom to što znaju šta žele na terenu i kako da to ostvare.

9. S druge strane, u eventualnom dvomeču sa Mitjilandom bi prštalo na sve strane, vole i oni da ostave rupu pozadi, iako još nisam ni gledao Dijabatea deluje da su pravi protivnik za njega i Meniga, zujalo bi na obe strane, dobro je što je revanš u Humskoj, pa još ako se Evander ne oporavi bili bismo tu negde.

Šanse: teško je prognozirati jer smo neuigrani i ne znamo šta možemo da očekujemo od Partizana, ali recimo da je 80-20% za nas ako bude AEK, a 50-50% ako bude Mitjiland. Sve što sam video danas ukazuje da bi to trebao da bude AEK, ali rezultat je 1:1 i revanš je na 40 stepeni u 17:30h na Kipru, AEK će im i tamo dati posed i čekati priliku, vrlo lako može da se desi da i Mitjiland završi u Humskoj...
 

MikiBL

Grobar
Учлањен(а)
09.07.2021
Порука
362
Reaction score
965
Локација
Banja Luka
U Nišu je teren bio gori nego u Ivanjici.

Kad si već pomenuo Nicu, u kom smislu su im rezultati loši?
Teren u Nišu. Teško da je bio gori. Ne bi to Stolica propustio navesti!
A i reprezentacija je tu igrala te ne vjerujem da bi mogla da je tako.
Jedino ako si ti na oba hodao pa znaš!

Nica. Ovi sa priprema
 

Baracuda

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2017
Порука
1.164
Reaction score
4.361
Pre neki dan na Zlatiboru videh malog Sava Raškovića, bivšeg kapitena omladinskog tima Partizana. Igrao odlično za Slobodu iz Užica,u prijateljskom meču, odlična tehnika, baš majstor. Goran Tomić je pratio Teleoptik, pa bih ga pitao kakav je bio tamo ? Ja sam stekao utisak da on može da bude deo prvog tima, možda grešim....
 

Gabriel_Batistuta

Početnik
Учлањен(а)
25.06.2022
Порука
165
Reaction score
646
Локација
Beograd
Mene brine TSC kakav crni Aek i Mitiland. Posle onakvog izadanja u Nišu, moraće naši igrači da me ubede u subotu da i dalje znaju da igraju fudbal. Ono u Nišu je bilo toliko poražavajuće da je jako teško bilo šta komentarisati.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.872
Reaction score
13.637
Управо то. Ја се ипак надам да је она игра непоновљива и да је све било последица неких ненормалних околности пре свега на конто физичке припреме играча.
Ларнака је гадно тврда екипа, ко камен. Са њима ће бити тешко али далеко од немогућег, а против Мидтјиланда би нам биле баш мале шансе. Надам се кипранима. Да прођемо ово коло како знамо и умемо па растерећенији да уђемо у плеј-оф.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.745
Reaction score
29.591
Локација
Beograd
Pre neki dan na Zlatiboru videh malog Sava Raškovića, bivšeg kapitena omladinskog tima Partizana. Igrao odlično za Slobodu iz Užica,u prijateljskom meču, odlična tehnika, baš majstor. Goran Tomić je pratio Teleoptik, pa bih ga pitao kakav je bio tamo ? Ja sam stekao utisak da on može da bude deo prvog tima, možda grešim....
Uvek ima ,,tehničara,, u Teleoptiku, ali koliki su majstori, onako, ,,zbirno,, - to nam ipak pokazuje njihovo prošlosezonsko šesto mesto na tabeli Treće lige... :icon-rolleyes:

Nije čudno da Rašković u svojih 20 godina nije fizički jači od Zdjelara, nije tehnički jači od Natha, nije kompletniji fudbaler od Andradea, a i nema iskustvo koje ima Fejsa...ali...od Fejse i Natha sigurno ima perspektivnije fizikalije, a od Zdjelara sigurno nema slabiju tehniku...

Međutim, njemu, kao i ostalim mladim fudbalerima Teleoptika, koji svakako imaju fudbalsku ,,pismenost,, pa i TIMSKU IGRU - nedostaje KONSTANTNOST i IGRA NA REZULTAT, jer...ako u Partizanu izgubiš JEDNU JEDINU loptu na sredini terena pa iz toga primimo gol i izgubimo bodove - to se smatra KATASTROFOM...ili, ako promašiš sve te svoje silne šanse i ne pobediš u svakoj domaćoj utakmici - i to je takođe KATASTROFA...
...a u Teleoptiku je to samo jedan potez, ili jedna utakmica više ili manje, ništa strašno, jer uskoro sledi neka nova prilika za ,,popravak,,...

Logično je zato da je za ogromnu većinu igrača potrebno vreme da iz ,,neobavezujućeg omladinskog,, pređu u ,,neoprostivi takmičarski,, fudbal, i da postepeno i postupno ulaze u prvi tim Partizana - na nekoj pripremnoj utakmici, protiv lakših protivnika, sa ograničenom ,,minutažom,,...
Ali prethodno da provedu par sezona u Teleoptiku, pa onda verovatno još jednu negde na ,,kaljenju,, u nekom, jačem klubu od Teleoptika, itd...

Međutim problem u Partizanu je taj što tamo na svu tu ,,našu decu,, iz Teleoptika i mlađih kategorija PREVASHODNO gledaju samo kao na robu koju treba (što pre!) prodati u ,,dobi,, od 18-19-20 godina...i to i rade, tako su prodati: Bleki, Kalaba, Fića, Marko, Jovke...

A koga ne prodaju do dvadesete - niti im treba, niti ih interesuje što možda ima šanse da se za par godina razvije u pravog igrača...

Moj stav je i dalje isti:

Okupite najbolju ,,decu,, svih godišta u Teleoptiku, nemojte da vam mladi igrač provede par sezona na klupi ili trebinama JNA, bolje da za to vreme igra u Zemunelu, ojačajte Teleoptik sa 2-3 iskusnija igrača (dolazak Bokija je prava stvar), uđite u PLS - i onda bi, umesto da dovodite ,,polupismene,, domaće igrače u Partizan, bolje od takvih mogli da razvijete u svom praktično ,,B,, timu iliti filijali...

Ne verujem da je ideja o ,,B,, timu fudbalski tako loša...
Ali, dok ja razmišljam o fudbalu - neki razmišljaju o prodaji.
A fudbal i prodaja ipak nisu isto!

Međutim, velika se lova vrti u i oko fudbala, moćnici, menadžeri, klubovi prave ,,trange-frange,, i za preprodaju ,,mladog mesa,, oni imaju veći uticaj nego realni kvalitet mnogih fudbalera...
 

Braindead

Grobarčina
Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
3.215
Reaction score
15.825
Локација
Beograd
@ trivunelli...podržao psihopatu na izborima, bio tamo na spisku sa ostalim sektašima.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.872
Reaction score
13.637

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.513
Reaction score
29.296
Локација
Novi Sad
Партизанов капитен Саша Здјелар синоћ је носио А гарнитуру нове опреме, али...

- Сви дресови су лепи, међутим, сиви ми се свиђа највише!

Били сте одлични и у улози манекена?

- Нисам неки манекен, али... Поповић је најгори, сигурно, ха, ха...

Реми у Нишу није вас пољуљао?

- Нисмо га очекивали, морамо што пре да га заборавимо и победимо наредну утакмицу.

Дакле, ТСЦ пада у Хумској?

- Неопходна је реакција, оно што смо радили против Радничког није било добро. Сви знамо Партизанов пут.

Izvor: zurnal
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top