Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2022/23.

Статус
Затворена за писање одговора.

Milan Pa80

Početnik
Учлањен(а)
04.08.2018
Порука
98
Reaction score
292
Локација
Pancevo
Tuga,cemer,jad....Ali cu opet sa dva klinca dolaziti na zapad.Mazohizam
 
  • Like
Reactions: Zex

Andra

Grobar
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
808
Reaction score
4.287
Локација
Beograd
Potpuno je logicno da kada dodje novi trener i potpuno promeni sistem igra ne lici ni na sta na pocetku, a kada nema igre, nema ni rezultata. Ko god je ocekivao nesto drugo, bio je u zabludi, a tu mislim pre svega na clanove koji su prizivali odlazak Stanojevica zbog njegove selekcije igraca i nacina igre, a sada kad su dobili ono sto su hteli, nisu spremni da istrpe prirodan deo procesa uigravanja sistema.

Ko god da je doveden kao trener, ukljucujuci i Stanoja, nije postojala sansa da mi budemo blizu tituli kao prosle godine, o osvajanju da i ne govorim. Ko god da je doveden kao trener, a da je neko sa zeljom da igra fudbal iz 21. veka, zagarantovan je bio minus koji je bar dvocifren, upravo zbog uigravanja. Mislim da je dovesti trenera koji ce uvesti sistem u klub vredno slabijeg rezultata u ligi koju svakako necemo osvojiti, ali mozda gresim. Da li je Stolica dobar izbor, pojma nemam, vrlo moguce da nije, biografija mu je daleko od savrsene, bio bih mnogo srecniji i sigurniji da je dosao neko sa jacim rezultatima iza sebe (mada takav sigurno ne bi pristao da saradjuje sa tompusarima), ali donositi zakljucke nakon 3 utakmice i prizivanje smene je potpuno suludo.

Ono sto jeste problem kod dovodjenja Stolice (ili bilo kog trenera koji hoce da postavi sistem) je to sto ovaj klub vodi jedna od najgorih uprava na kugli zemaljskoj, tako da je jako upitno da li je uopste moguce postaviti sistem (ili bolje receno, nije upitno, znamo svi da je nemoguce), jer za tako nesto mora ceo klub da stane iza ledja treneru, a ocekivati tako nesto od Gmazure je smehotresno. Uostalom, imamo primer iz Surdulice gde sefuje covek Gmazurinog profila, doveden je trener koji hoce da postavi sistem i imao je uspeha u Vozdovcu, oteran je nakon 2 utakmice i 2 poraza, jer je za takve ljude, koji bi bez politike mogli eventualno da rade u nekoj fabrici da motaju kablove, proces misaona imenica. Kada se situacija pogleda iz tog ugla, bolje da je dosao neko Stanojevicevog profila, ko igra jednostavan fudbal i dobar je motivator, ali opet, ko je takav, a da ima neki kvalitet, i spreman je da se bori protiv vetrenjaca u nasem klubu. Prosto, niko kvalitetan nece da ima bilo kakva posla sa ovim ljudima.

I za kraj, zelim sve najgore tompusarskoj gamadi koja vodi ovaj klub, i koja je glavni i jedini krivac za ovo sto se desava. Da je pravde u ovoj zemlji, robijali bi po godinu dana za svaki dan koji su odsmrdeli u Partizanu. Nadam se da ce paraziti koji ce ih naslediti (jer sigurno ih nece naslediti neko ko voli Partizan i kome je dobrobit Partizana prioritet) imati bar malo vise milosti nego ovi sada.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.904
Reaction score
7.799
Gnusno vrijeđanje trenera FK Partizan
Jos nisam stigao da odgledam nijednu od 3 utakmice, a mi vec uspeli da izgubimo titulu.
Stolice, upravo, narkomanu, svaka vam cast, da bog da vam deca tako patila kao mi, mamu vam jebem cigansku prodanu!
 

Dr Mo

Forumski derviš
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
7.502
Reaction score
23.285
Локација
U zemlji cigana i realnih debila
Kad je trebala da se skida uprava, mnogi su došli do zaključka da je aco ipak najveći Srbin, koji će da brani srbske interese za razliku od stranih plaćenika, istočnih ili zapadnih. E pa gospodo, Partizan nije srbski interes.

Uprava napolje, sad, sviranje kurcu.

Na pogrešnu adresu kucate, a i tajming ste promašili.

Edit: sad će repka ionako, pa se s ciganima zagrlite i zajedno navijajte.
 

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
2.076
Reaction score
14.325
Локација
Kipar
Fina ekipa nabildovanih momaka danas na istoku da uspostavi red zlu ne trebalo. Uz puk zandarmerije neko bi pomislio da se nesto gadno sprema na stadionu JNA. Zaista nesvakidasnja slika za jedan obican linglong mec.
Stolica je promesao karte I jebao kevu svim ljubiteljima fudbala pokaznom vezbom "kako oduciti publiku od stadiona". Vezba je u potpunosti uspela i bila je ucinkovitija od svih onih pretorijanaca na licu mesta.
Ko ovo moze da gleda taj nije normalan.
Jos jedan utisak da zacini terminalnu fazu fk je prodaja karata. Na pola sata pre pocetka redovi do autokomande. Procedura kao za vadjenje pasosa.
 

zzzz

Grobarčina
Учлањен(а)
20.07.2010
Порука
1.252
Reaction score
3.717
Bas kao sto rekoše na pokojnom b92, gomila ničega. Naravno, novi tim, novi trener, ne može sve da se poslozi za mesec dana, ali manjak energije, beskrvnost, nezainteresovanost, ne mogu da se tolerišu. Stolica bolje malo da poradi na tome, dok nije postao bivši. Jer ako se nastave iole pritisci sa tribina, on će da bude prvi pali borac. A od životne i fudbalske filozofije i nacitanosti moći će da obrise guzicu. Svakako je to modus operandi poslednjih 7,8 godina vrle nam uprave.
Prodaja karata (i godišnjih i ovih pred utakmicu), nepostojanje vode da se kupi na poluvremenu (nestalo) samo su delić jedne otuzne slagalice kakva je trenutno FK Partizan.
 

Marin

Grobarčina
Учлањен(а)
14.09.2008
Порука
2.445
Reaction score
2.213
Kakvo pomracenje jos je mesec juli a mi lagano oprostili smo se od titule. E moj Stanojevicu da si drknuo cigane na prvi prolecni derbi i da smo otisli na plus 8 danas bi se druga pesma pevala bili bi smo sampioni ti bi ostao trener i sa dva do tri pojacanja nastavio bi niz pobeda. Ovako sada cemo ovde pricati dali je Stolica trener za Partizan ili ne a uprava i dalje ce da puni djebove a klub ce i dalje da tone. Nasa moc je da se radujemo ili da kritikujemo oko igre i desavanja u klubu sve dok uprava postavlja aktuelna vlast mi beli dan necemo videti. Samo privatizacija i jak gazda nas Partizan spasava.
 

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
2.076
Reaction score
14.325
Локација
Kipar
Evo covek objasnjava za one sa manjkom fudbalskog znanja. Ekipa se dize, igra vrlo dobra.

 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
@PFChampion Najvažnije je na startu otkriti problem. Stava sam da ko god nam je uprava mi moramo da gazimo ove seljake. Imali smo 98 bodova. Ilija Klompica će da skupi 48. Mislio sam da nećemo vezati više od 3 pobede, sad mislim da sa ovim nećemo vezati više od jedne do dve. Kakva god da ti je uprava ti sa ovim sastavom moraš da ove rešiš 3:0 kući.

Diabate klupa, Menig klupa, Andrade levo krilo. Lutovac na beku. Stil igre bunar. Da se ne ljubimo. Za mene je ovo amater i koliko veceras bivsi trener. Zato sam i napisao nisam uveren u pobedu. Po treći put, ovo nema veze sa upravom, njihova apsolutna odgovornost je što dovedeš ovakvog čoveka koji ima diskonekt s realnošću i nije dorastao ni Telepotiku a ne Partizanu.
Ti si brate ovde uporedjivao Stolicu sa Gvardiolom.Andradea si dizao u nebesa a on je katastrofalan, da ne pišem za druge strance.
Od pojačanja ovde vredi samo Diabate i ovaj mali što je došo iz Čuke koji je danas bio najbolji i većinu pasa unapred slao dok Andrade duplo golo.
Rikardo nema mesta u Partizanu, mora da se dovede špic a on na klupu.
Suma mora odmah da se vrati, slobodan je i jedini zna da predribla igrača.
Neshvatljivo je da krila i bekovi ne umesju da centriraju, dete na golu TSC je imalo odličan trening sa desetine balonki.
A ova li je ta tika-taka?
I dalje sam zaprepašćen izjavom trenera, nula šansi, do 16 metara nismo došli a čovek kaže dobro smo igrali.
Jedno 3 stranca da se dovedu odmah, pošto Rikardo, Mening i ANdrade nema šta da traže u PFC, možda na klupu da budu i to je to i neki domaći da se dovede.
 

El Patron

Grobar
Учлањен(а)
05.09.2021
Порука
971
Reaction score
4.333
Локација
Nis
Kada smo pricali da necemo dobiti boljeg trenera od AS, ovde je bila festa pljuvaca koja je gromoglasno navijala za bilo kog drugog trenera samo ne vise AS. Sad je bas bolja situacija, preporodili smo se, resetovali na nivou vozdovca!

Sto je jos zalosnije, kad budu otetarali gospodina "the chair" ko ce bre da dodje kod onih ludaka!
Boricemo se za izlazak u evropu sa radnickim, tsc, vojvodinom i cukarickim....eee tu nam je i mesto!

Nesposobni smo da ocistimo jug i otrramo upravu, nemamo muda jedan protest da napravimo!

I da dodam jos samo ovo - da je terzic dao gol u 167 derbiju sad nebi pricali o seoskom fudbalu i dva remija na pocetku sezone!
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.745
Reaction score
29.591
Локација
Beograd
Jesam fudbalski romantičar, ali i praktičar...da ne kažem kiropraktičar, dakle, koja god formacija ili tika taka taktika bila u pitanju, sve je to mačku o rep ako ne pobediš...
A mi nismo pobedili, a nismo ni gol dali. Tačka. Ende.

Ali...doduše nismo ga ni primili (za razliku od Niša gde smo mogli 5), a osim toga, eto lepe prilike u ovom divnom tropskom danu da se ,,Stanojevi svedoci,, konačno i sa radošću vrate na forum...

No, krenimo od početka...

Ovo je stvarno bio najtopliji dan ovog žarkog leta, i kome zdravlje nije idealno, nije mu baš preporučljivo da ide bilo kuda bez preke potrebe...ipak, sa radošću (i flašom ledene vode u ruci) sam krenuo da ponovo vidim moju ,,drugu kuću,,- stadion JNA...to je moja preka potreba, to je moje letovanje...
Želeo sam da vidim nove dresove, novi tim, novu igru, Dija Batu, šanse, golove, Rikijeve makazice...

Na sat i nešto do ,,tekme,, već su se ljudi kretali ka stadionu, bilo ih je i kod blagajne, pozitivna atmosfera osećala se svuda ,,u vazduhu,, - ali me je iznenadilo prisustvo konjice i policijskih pasa - zar je tako nešto potrebno i kad se igra sa TSC-om?







Pred sam početak utakmice na Istok ulazi ,,grupacija,, po čijem izgledu odmah možeš da znaš da dolaze ovde sa nekim zadatkom - ja sam stalno na tom Istoku, ali dosad ih nisam viđao u mojoj blizini...
Naravno, svako ima pravo da uđe gde hoće, ali...

Neki čovek je viknuo nešto protiv Vazure, našta mu je jedan iz ,,grupacije,, rekao nešto u stilu ,,druže svi navijamo zajedno sa Jugom,,...
Šta je neko vreme posle toga bilo, to ne znam, ali je ,,grupacija,, sa donjih delova Istoka krenula ka nekome iz srednjih redova, došlo je do gužve, komešanja...ali i do brzog dolaska policija kada se sve smirilo...





Ipak ,,pozitivna atmosfera,, je otišla u kurac...
Kome je do fudbala i utakmice kad si ,,pod prismotrom,, rmpalija od kojih je svaki ponaosob duplo mlađi i duplo teži od mene..i još su se ,,podelili,, na razne strane Istoka da ga ,,kontrolišu,, tako da mogu da ti priđu iz više pravaca...
No, ako su bili protiv skandiranja Vazuri, i jednom (samo verbalno) reagovali da ne treba biti takav i prema Vučiću, kao da protiv skandiranja upravi nisu imali ništa protiv...
Čudno? A možda i ne.
No, ni ljudeskrama tolike mase nije uopšte lako da se kreću i podnose ovoliku vrućinštinu, tako da su bili mirni do kraja utakmice, pa smo mogli da se više fokusiramo na fudbal...

I da dodam jos samo ovo - da je terzic dao gol u 167 derbiju sad nebi pricali o seoskom fudbalu i dva remija na pocetku sezone!

I da je moja baba imala muda, bila bi deda...

Da je Terzić dao gol u derbiju...ali nije...isto kao i ovi danas...

Ali za one koji su pričali/pisali da večeras nismo imali nikakvu igru, hajde, daleko od toga da smo je imali, ali šanse nisu baš manjkale, evo pogledao sam i ovaj snimak da ,,prekontrolišem,, svoj utisak sa stadiona, da, evo čak OSAM izglednih prilika sa utakmice koje su ovi naši ,,profulali,, a to ipak nije baš sve Stolicina krivica...jedino je kriv možda što se nije registrovao i kao fubaler, pa da uđe on da ga da, kad ovi nisu u stanju...


I, mogao bih do sutra o ovome od večeras, ionako ne mogu da spavam od vrućine u BGD-u, ali, pošto sam već (kao i uvek) ,,odužio,, bolje da nastavim neki sledeći put...




 

El Patron

Grobar
Учлањен(а)
05.09.2021
Порука
971
Reaction score
4.333
Локација
Nis
I da je moja baba imala muda, bila bi deda...

Da je Terzić dao gol u derbiju...ali nije...isto kao i ovi danas...

Ovi su danas igrali kuci protiv tsc-a a ne derbi.
Jedino sto je bilo u znaku 8, nisu bile sanss vec 8 uboda u venu narkomana u upravi.

Jedina prava sansa je cakijeva stativa...sve ostalo je za seosku ligu bas onako po merilu strucnjaka sa flasicom.
 

PitBull

Grobar
Учлањен(а)
08.12.2012
Порука
214
Reaction score
211
Već viđeno, poređenje sa ciganima.
Jebem mu majku da li ste realni da trenutnog trenera upoređujete sa prethodnim koji vam je bio dobar, a lik za dve godine niti je osvojio nešto niti je dobio ijedan derbi. Da li je moguće da su toliko opali standardi jednog navijača Partizana i da vas je toliko sjebao sistem?

Isto tako pišete o Stolici kao da je počinio smrtni greh ovim kiksevima (zaista nešto na šta nismo navikli u zadnjih xy godina u pm) i da treba da ga bude sramota, stil pisanja je takav kao da mu je u najmanju ruku poklonjeno mesto trenera iako je sve dogovoreno imao recimo Lopetegi.
A u stvari im je bio poslednja opcija jer jadnici svojom reputacijom nisu sposobni dovesti nikoga zrelijeg i kvalitetnijeg u klub.

Došlo ljudi na stadion, pri tom dobar deo i sa strane, da podrži tim protiv kog navija sopstvena uprava koja ga sklapa. Jebem ti koji mazohisti. Svaka vam čast.

Navikavajte se na borbu za drugo mesto vi koji i dalje niste. Bez zajebancije. Pogotovo braća koja i dalje koriste izraz titula i sastavljaju formacije i rombove pred utakmicu.


Vidis ja bas mislim suprotno. Da je ovakav komentar i slicni upravo odraz onoga u sta su se pretvorili navijaci Partizana i da ih je toliko sjebao sistem. A pod sistem trenutne drzave spada masovno gledanja realitya (pod reality spada i Zeljko Pantic, Vuletic i slicni), masovno citanje komentara po dr. mrezama, masovno vjerovanje raznim insajderima koji sve znaju (a ustvari nista ne znaju) i slicno. To je sistem koji je postavljen i on je nazalost progutao i veliki broj navijaca Partizana. To se vidjelo i prema odnosu pojedinih prema Stanojevicu, Jojicu, itd...


Meni je kao navijacu Partizana bitno da trener zivi taj klub 24/7, daje 200% od sebe, izvlaci maksimum iz tima i takvom treneru ne mogu previse da zamjeram. Za Stanojevica nemam dilemu da je takav, da mu je Partizan ispred svega i da je veci Grobar nego 95% onih na tribinama i na ovom, a i svim drugim forumima. To ce ti reci svaki igrac koji je ikad igrao u Partizanu za Stanojevica ili bilo ko ko preko tih istih igraca zna njegov metod rada (ukljucujuci i mene).

Ali da zanemarimo to da li Stanojevic voli klub ili ga je unistavao. 'ajde da pricamo samo o cinjenicama, a ne rekla-kazala pricama.

Stanojevic je u FKP dosao u trenutku kad je vec u septembru titula izgubljena u sezoni 2020/2021. Porazi u Novom Pazaru i Novom Sadu, ekipa u katastrofalnom stanju (Milosevic na jedvite jade prosao one nesrecne Letonce, losa atmosfera unutar ekipe), gdje Stanojevic dolazi i opet uspjeva da odigra u Belgiji korektan mec (da nije bio nakaradan sistem, sa 1-1 nakon 90 minuta, kapiram da bi u BG to prosli).

Znaci dobio je sezonu 2020/2021 sa pobrkanim timom koji se te sezone fakticki ni za sta nije borio i uigravao se od septembra do maja, mada nabio je samopouzdanje nizom pobjeda. Tako da iskreno kao navijac Partizana ta sezona 20/21 nije vrijedna nikakva ocjenjivanja ni po pitanju trenera, ni po pitanju igraca. Izgubljena je nakon poraza u Novom Sadu dok je Milosevic bio trener.

U sezonu 2021/2022 Partizan ulazi sa po mom misljenju (a volio bih da me neko demantuje argumentima) nikad vecom razlikom izmedju Zvezde i Partizana po vrijednosti tima (tu naravno transfermarkt nije objektivan nego plate igraca).

Dok su na jednoj strani brda dovodjeni reprezentativci Austrije i Italije da igraju odbranu, Falko i Sanogo da drze vezni red uz sezonu zivota Kataia i Ivanica... Pa se dovode Risairo, Dioni, pa onda najbolji strijelac Norveske lige Ohi... Ljudi skoro 10 stranaca imali na platnom spisku. Dobijaju u LingLongu po 5-0 kao od sale koga hoce jer je to realan odnos snage takve Zvezde i ovih ostalih ciji igraci igraju za 1,000 evra (ako i toliko).

S druge strane imamo Partizan kome stopera igraju Vujacic i Sanicanin, Partizan koji osim Gomesa i Zdjelara cijelu sezonu nema treceg kvalitetnog igraca. Od startnih 11 Partizana, koliko bi ih igralo u startnih 11 Zvezde prosle sezone? Jedan ili nijedan? I u takvoj konstalaciji snaga neko ocekuje titulu? To je bezobrazluk. Jedno je nadati se kao sto se nada svaki navijac, a drugo je ocekivati to i stavljati teret nekome. To je kao da navijac Panatinaikosa u Grckoj kaze ocekuje titulu iako je Olimpijakos skuplji otprilike kao sto je Zvezda skuplja od Partizana trenutno.

E sad dolazimo do Stanojevica. Moja zamjerka njemu je svakako dovodjenje Jojica, Miljkovica i tih slicnih povratnika, ali onda neki ljudi koji znaju malo vise od mene mi postave pitanje "hoce li se taj Jojic zaliti i praviti problem ako zakasne tri plate? Miljkovic isto"? Hoce li pobjeci kao Asano? "Hoce li se pobuniti ako stranci dobiju plate, a oni ne"? "Koje smo to domace igrace mogli dovesti bolje od Jojica i Miljkovica u tom trenutku, sa tim budzetom" I onda se malo drugacije sagleda na te stvari. Mada taj nesrecni Miljkovic ispade bolji npr. od svih desnih bekova koje trenutno imamo.

Odnos prema Jojicu od strane navijaca Partizana? Sramota me sta je sve prosao. Statisticki, decko najvise pretrcanih kilometara u prosjeku od svih igraca Partizana, statisticki najbolji asistent Partizana prosle sezone. Kako je moguce da najbolji asistent i igrac sa najvise pretrcanih kilometara bude na stalnom udaru kritika? Ta dva podatka kad kazes nekome... Da, jbg. izgleda malokrvno, slab u duelima, to su sve cinjenice. Meni je digao pritisak X puta... Ali da se ne trudi? Igrac koji najvise pretrci po mecu se ne trudi? Meni je to nejasno. Nije trud samo da udaris tri puta laktom protivnika, da uklizes tri puta klizeci start i slicno. Ako nista, zbog onog gola u derbiju nije zasluzio takav odnos. I potpuno razumijem Stanojevica koji je zbog njega par puta usao i u klinc sa navijacima na stadionu.

Sa ovako na papiru slabijom ekipom od Zvezde, ludilo je uopste biti u trci za titulu. Mi smo bili. Dobijali sve male utakmice po 2-4 razlike jer je od pocetka vladala harmonija u timu, vjera da se moze napraviti cudo ali da se mora sve dobiti. Usadjen je taj ratnicki mentalitet. Mozda nisu najbolji (jer nisu), kvalitetom svakako daleko iza FKCZ, ali su se borili. I na taj nacin su dobijani mali mecevi.

Pokazali su borbu i protiv Socija. Rezultat u Evropi? Jedan od najboljih u 21. vijeku. U kvalifikacijama izbaceni drugi tim Rusije prosle sezone (i to na borbu do zadnje sekunde bukvalno jer smo kvalitetom duplo slabiji bili od Socija) i Santa Klara, pa onda izbacena i Sparta Prag. Kad se sjetim kako smo protiv Plzenja izgledali u istoj fazi prije cetiri godine, ovo je bila poezija.

I nije valjalo. Samo zato sto je neko napravio mantru da ne valja jer ima privatne probleme sa upravom FKP i tim istim Stanojevicem, nista drugo. Taj tim prosle sezone je zasluzio na borbu koju je radio i na srce koju je ostavljao na terenu najmanje 10-15 hiljada navijaca svaki mec u LingLongu. A mi protiv Sparte i Fejnorda ne mozemo 20 hiljada napuniti. Na LingLong umjesto aplauza uglavnom jebanje majke Jojicu. Nenormalno.

Zamjeraju se derbiji? Poredi se sa ucinkom Milosevica? Svaka cast Savi na derbijima, meni licno jedan od drazih trenera u 21. vijeku i nadam se da ce nekad opet biti trener. Da budemo posteni, odnos u kvalitetu igraca FKP i FKCZ je bio puno blizi u njegove dvije godine (pogledajte samo sastave timova u derbijima Milosevica i Stanojevica, Zvezdine sastave). Pa kad su FKP i FKCZ bili egal, je li Stanojevic dobio svaki derbi koji je vodio u ligi u prvom mandatu?

Sad kad je razlika nikad veca, logicno da nije lako dobiti derbije. Jesmo prvi derbi na JNA prosle sezone vodili 1-0 i umalo dobili? Kad smo to na Marakani mi dobili derbije izmedju prvog i drugog mandata Stanojevica? Za tih 10 godina razlike?

Statistika kaze - 14 derbija = 2 pobjede Partizana. Jedna ona Nikolica u sampionskoj sezoni i Savo u finalu kupa. I sad je problem sto Stanojevic nije uspio da dobije na Marakani nijedan od tri derbija prosle sezone. Pri tome, ovaj drugi sto je bio 0-0 smo isto odigrali korektno, da Terzic nije promasio mrtvu sansu dobili bi.

Kad se podvuce crta, svako ko zdravorazumski razmislja i kad stavi cinjenice na sto. Pogleda kvalitet sastava i ucinjeno, ne vidim sta moze zamjeriti Stanojevicu. Okej, reci ce neko "isti kurac -2 ili -22 na tabeli"? U neku ruku jeste tako, a u neku i nije. Treba biti posten. Stanojevic je iz proslosezonskog Partizana izvukao 210%. Dovukao ga do osmine finala Lige konferencija iako je po kvalitetu trebalo da ispadne od boljeg Socija jos u kvalifikacijama. Protiv dosta skuplje i kvalitetnije Zvezde bio u igri do samog kraja, iz kola u kolo pobjedjivao... Koliko je to lako? Pitajte Djukica, Mirkovica, Milosevica, Milinkovica, sad Stolicu, itd... U zadnjih 10 godina jedini koji su u kontinuitetu pobjedjivali su bili Nikolic i Stanojevic. A ne zaboravite da je Nikolic otjeran 2015. godine kad je kiksnuo na proljece par meceva. Pa Mare 2017. ne bi uzeo titulu i pored pobjeda u derbijima da se nije desio Vozdovac, a koliko vas je vjerovalo da ce se desiti Vozdovac na tri kola do kraja? Nemoj da se zezamo, ni 1% navijac otprilike. Osvojio bi i Stanojevic prosle sezone titulu da se desio neki Vozdovac na tri kola do kraja.

I kako to obicno biva... Kad ekipa koja je davala 210% na terenu ne bude ispostovana i podrzana od svih navijaca (nego je cijelu sezonu bila podjela i svaki kiks se cekao da se trlja na nos), obicno u narednoj dobijes ovo sto cemo sad dobiti.

Ovo je realno bolji Partizan od proslosezonskog. Svi ti povratnici koji su stavljani na teret Stanojevicu (Markovic, Jojic, Miljkovic, Smiljanic, Miletic...) su otisli jer im je istekao ugovor. Svi koje su navijaci hvalili i koji su imali kvalitet (Gomes, Menig, Vujacic, Zdjelar, Urosevic, Natho...) su ostali. Nadogradio si ih sa Markovicem i Filipovicem u odbrani, sa Diabateom na krilu plus Andrade koji je bio u Karabagu jedan od najboljih igraca. To je bolji tim koji je imao Stanojevic, za 4 igraca bolja od ona 4 koja su igrala u startnih 11 prosle sezone (Sanicanin, Miljkovic, Jojic i Jovic). I tri kola, dva kiksa, igra za kurac. I kraj sezone tj. borbe za titulu u julu.

Onaj Partizan je lani imao sansu za titulu. Da je dobio jedan od dva derbija na Marakani uzeo bi je, kako god gledali smo, navijali i nadali se do aprila/maja. Sad cemo u avgustu da stavimo katanac na LingLong i realno osim najzagrizenijih, nikog zivog Partizan nece zanimati od avgusta do sljedece sezone u LingLongu. Na tribinama ce biti po 500-1,000 navijaca po utakmici, na TV-u ce gledati 80% manje ljudi nego prosle sezone - to su cinjenice.

I jedino sto nam ostaje je Evropa. Jer bez nje, treba neko platiti sve ove strance... Ovom nesrecnom Stolici koji veze nema, treba dati podrsku, a vise od svega bih volio sutra da mu vidim ledja jer veze nema. Da ima, ne bi bio najuren u rekordnom roku iz Olimpije i Vojvodine gdje puno manji pritisak nego u Partizanu. Najgora stvar koja se sad moze uraditi je dovesti novi trener pred kljucne meceve u sezoni u Evropi jer taj bi bio nijemi posmatrac kao Stanojevic protiv Moldavaca i Sarlroe ili Mirkovic protiv Nordsjelanda i Besiktasa. Jednostavno, ko se ikad bavio bilo kakvim sportom zna da trener koji dodje u sred sezone ne moze nista da promijeni u prvih mjesec dana. Prvo, jer nema vremena za treninge niti da mijenja nesto narocito... Niti se hemija moze promijeniti za 15 dana. Moze ako su svi mrzili prethodnog trenera pa dodje do psihickog rasterecenja. Inace, jedino sto novi trener moze je da izabere eventualno drugih 11, a to je rijetko srz problema.

Titula je izgubljena. Vjerovatno ne bi bila osvojena ni da Gvardiola ili Klop sjede na klupi. Stanojevic je prosle sezone uzeo skoro 100 bodova i nije bilo dovoljno. Mi objektivno kvalitet da dobijemo Zvezdu 2 od 3 puta u sezoni nemamo. A oni nece kiksnuti dva puta protiv Surdulice kao lani. Opet, bilo bi zanimljivije da ih drzimo pod pritiskom i da se jurimo do kraja, ali otom potom.

Evropa pocinje za dvije sedmice, valjda ovaj nesrecnik uigra bar nesto (ali sta da uigrava kad mu je ostalo 7 od 11 istih igraca u startnih 11) jer protiv Midtjilanda ili Larnake sa ovakvom igrom, nece biti nimalo lako... A u redu nepovlastenih timova za plej-of Lige konferencija cekaju Keln, Nica, Anderleht, Sparta Prag, Hapoel Ber Seva i slicni. Nisam siguran da smo mi u stanju da prodjemo takve ekipe ako nam zapadnu na zrijebu.


Partizanu trebaju nikad ujedinjeniji navijaci. Za pocetak ne bi bilo lose da umjesto 25 sekundi bar 25 minuta traje ono pjevanje koje smo culi danas. Jer nisu krivi ni Stanojevic, ni Stolica. Krivi su oni koji vode klub onako kako ga vode. Sutra kad ode Stolica, doci ce neki novi Stolica u liku i djelu Drulovica, Milinkovica, Lazetica i slicnih koji su isti nivo. Jer ozbiljni treneri tipa Nikolic, Jokanovic, Paunovic i slicni su ovog ljeta rekli sta misle o dolasku u Partizan kad su imali poziv.

Stanojevic nije bolji trener ni od Nikolica, ni od Jokanovica ni od Paunovica. Ali jebiga, bio je daleko daleko najbolje sto je Partizan mogao da dobije, sa svim svojim limitima. Ko toga nije bio svjestan jebiga.

Od njega, ne moze bolje... Moze samo doci gore. I to gore gledamo upravo na djelu.

I umjesto da podrzavamo i tog Jojica (jer jbg daje sve od sebe iako to tako ponekad nije izgledalo), i tog Stanojevica, i tog Markovica, a danas tog Stolicu jer su oni najmanje krivi (stavise...), "mi" cemo i dalje da slusamo teorije zavjere na raznim youtube kanalima, da vjerujemo laznim insajderima i da pljujemo po malo onih koji jos uvijek pokusavaju nesto da naprave u interesu Partizana. Dok oni koji rade protiv interesa, potpuno su abolirani, i sa tribine, a i na mrezama.

Za kraj, spasa nam nema, propasti necemo.

Do nekih srecnijih vremena pozdrav.
 

GrobarSCG

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
1.131
Reaction score
1.878
Локација
На ЈУГУ Канаде!

Nikola9875

Grobar
Учлањен(а)
05.07.2019
Порука
364
Reaction score
1.558
Локација
Novi Sad
Deluje mi da je najveći razlog impotentnosti u napadu Rikardo, koliko mu je prošli trener i njegov fudbal odgovarao, toliko mu Stolica i njegova koncepcija apsolutno ne leži i potreban joj je totalno drugačiji profil napadača, a ne sidraš.
U ovih 270 minuta (ni protiv Fenera), maltene da nije ušao u valjanu šansu iz postavljene igre...gol koji mu je neopravdano poništen u Ivanjici je došao posle greške njihove odbrane.
Slabo se izvlači po loptu, na centaršutevima sa strane je poprilično statičan (ili loše pozicioniran), naročito danas, ni blizu nije bio, ni jednom,a nisu baš svi bili neupotrebljivi...primera radi, Baždar je u prvom napadu po ulasku ušao u šansu, baš posle prodora sa strane, takođe i u Ivanjici gol nakon demarkacije...i generalno mi deluje, koliko god to zvučalo nerealno, da bi smo bili opasniji sa njim umesto sa Rikardom(dovođenju još jednog napadača sam prestao da se nadam odavno)
E sad, kad bi trener imao onu stvar da se to proveri u praksi, jer od ovoga danas teško da može gore i bezopasnije napred.
Takođe mi je za oko zapalo kako se sa malim brojem igrača ide u završnice, ne računajući zadnjih 10ak minuta...možda se i u tome delimično krije razlog za toliku odsečenost Rikarda.
Bez preterivanja sam imao utisak da gol ne bi dali da se igralo još jedno poluvreme.
To, da li je Stolici mesto na klupi je sasvim druga stvar i njega apsolutno ni za šta ne treba kriviti, već razume se, one zbog kojih se došlo uopšte u situaciju da ne postoji bolja opcija od njega...on, šta će čovek, otvorila mu se prilika života, niko od nas je ne bi odbio realno.
 

Dino

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.557
Reaction score
11.054
Ovi su danas igrali kuci protiv tsc-a a ne derbi.
Jedino sto je bilo u znaku 8, nisu bile sanss vec 8 uboda u venu narkomana u upravi.
Hajde sto si nastavio da spamujes na isti nacin i sto se ova tema konstantno truje raspravom o bivsim trenerima krivicom vas par koji mozete da je pokrenete posle ama bas svakog desavanja, ali jebo ga dan pa kako mozes da pominjes Stanojevica i derbi?!

Mi smo titulu izgubili zato sto je bas on postavio taktiku kao sto je Lazetic nocas protiv nas sa TSC-om, ko predje centar da mu umre keva.
Mozes da pricas o sansama kakvim hoces, neka je mali Terzic kriv sto je promasio, a Stanojevic je uzeo skoro 100 bodova, ali taj derbi je sramota bre. "Ovi danas su igrali kuci protiv tsc-a a ne derbi" je istina i bas zbog toga sto je istina Stanojevicu zelim da trenira neki IMT.
Preslikanu stvar je uradio i u onoj sramoti sa amaterima u ligi konferencija, pa se posle cudio sto mu navijaci lupaju na prozor svlacionice...

Prestani da spamujes brate. Stanojevic vise nije trener Partizana i boli me kurac da svaki put citam 10 strana o njemu nakon svake utakmice.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top