Derbi nisam gledao,neću gledati ni ovaj koji sledi u sredu, jednostavno nemam živaca niti želim da narušavam sopstveno zdravlje posmatrajući otimačinu i lakrdiju.
Video sam samo snimke golova i to mi je previše.
Ima već više od 10 godina kako sam prestao da idem na utakmice, pošto stvarno nemam želudac da gledam šta nam rade od kluba bez ikakve reakcije, ni navijača, ni bivših igrača, ni nikoga živog ko se ikada barem deklarativno izjasnio da navija za Partizan a predstavlja neki kurac u toj državi.
Grobari ne postoje već xy godina, nema nikakve nade ni da će postojati u narednih XY uzevši u obzir u kakvom odronu od države živite.
A jedino organizovana navijačka tribina može da izvrši pravi pritisak , imati nezavisnu iskrenu navijačku tribinu je u Srbiji nemoguća misija.
Ne vidim uopšte u doglednoj budućnosti ikakvu mogućnost da se išta promeni na bolje , isto sam pisao i govorio i pre 12 ili 13 ili 15 godina na ovom istom forumu, nije potrebno biti previše inteligentan pa doći do nekih zaključaka.
Samo je u međuvremenu stepen bolesti daleko uznapredovao pa je budućnost još mračnija i crnja nego što je izgledala tada.
Postoje samo 2 opcije ili potpuno bataliti praćenje sporta u Srbiji ili se zadovoljiti ovim što imamo, a to je klub ikebana koji služi za iživljavanje i sprdnju.
Pošto od prave borbe protiv svega ovoga nema ništa niti će biti išta.
Jedini koji iskazuju neki vid otpora i podrške klubu jesu malobrojni ljudi na istoku i zapadu i njima svaka čast na istrajnosti.
Ja sam vrlo blizu ove prve opcije i potpunog bataljenja praćenja sporta u Srbiji,ali mi još neki crv u meni neda mira pa ispratim šta se dešava u i oko Partizana pa sam se i iz tog razloga posle 11 godina ponovo registrovao na ovaj forum.
Izgubio sam volju da se interesujem za bilo šta što dolazi iz Srbije , ostao je jedino još Partizan ali nažalost i to interesovanje sve više bledi.
Da kojim slučajem živim u Beogradu , verovatno bi i pored svega ovoga bio sa vama na istoku ili zapadu pa barem za svoju dušu da jebem majku lopvima, poltronima,beskičmenjacima,bez obzira što znam da to neće ništa suštinski promeniti, ali ovako, ne vredi ni vremena ni živaca ni novca.
Ne zamerite što sam napisao ovako krajnje optimistički komentar

, ali zaista tako razmišljam, a nisam po priorodi uopšte neki mrgud, pesimista ili nešto slično, ako smatrate da je ovo defetizam, koji će narušiti atmosferu na forumu brišite.