Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

JSD Partizan - najuspešnije sportsko društvo

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Ау, Перо, свака част за слике! Колико је само спортиста прошло кроз Партизан а многи од њих су пали у заборав. Подсетио си ме на пливачицу Весну Шепаровић, нисам пратио пливање али ми је њено име остало у меморији, са "Спортског прегледа" и из спортске штампе. Знао сам још тада да је пореклом била негде из Далмације.

Пробао сам баш да изгуглам шта се дешава с њом, и видим да је имала баш трагичну судбину, и тих пар линкова су скоро све што се може наћи о њој. Шта ти је живот, данас јеси, сутра те нема, прекосутра као да ниси ни постојао...

http://mondo.rs/a15901/Info/Ex-Yu/Bivsa-plivacica-Vesna-Separovic-nadjena-mrtva.html
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
При крају је још једна сезона, овога пута мање успешна за ЈСД Партизан него ли што је то био случај предходних година.Освојена су 4 трофеја у екипној конкуренцији сениора, у игри смо за још бар толико.Било је и успеха и код млађих категорија али и медаља које су Партизанови спортисти освајали у државном дресу.

Да кренем редом:

Прекинута је шестогодишња доминација фудбалера у домаћем првенству.Међутим није срамота бити другопласирани тим када ти највећи конкурент остварује серију победа коју није имала ни Барселона у најбољим данима или коју данас немају Бајерн и Мадридски тимови.
Ипак ако је за утеху Партизан је имао најмање пораза, најбољу гол разлику а поново је добијен вечити дерби.
Доживљен је неуспех у купу Србије а осакаћена екипа није могла више од плеј офа Лиге Европе.
Међутим ово није први пут да Партизан одигра сезону без трофеја, већи је проблем што вероватно клуб неће ни овог лета бити постављен на здраве ноге.А и ко да га постави?
Неколико кола пре краја, омладинци и кадети држе чврсто средину табеле без могућности за неки напредак, пионири су близу титуле.


У току је завршетак кошаркашке супер лиге, тачније још два кола нас деле од почетка плеј офа.Партизан ће у њега већ по навици са првог места.
Пре четири године смо за 0.6 секунди успели да постигнемо кош који нам је донео трофеј у аба лиги, ове сезоне смо за исти период остали без пласмана у финале а за сада и без пласмана у евролигу 2014-2015.
Тачније рекло би се да је та тројка кошаркаша Цедевите била само тачка на многобројне проблеме у којима је наш клуб био ове сезоне.После доста година у куп смо ушли са паролом важно је учествовати.
Додуше било је и лепих момената, изборен је пласман у топ 16 евролиге, побеђен је првак Европе, као и још један учесник завршног турнира.Богдан Богдановић проглашен за најбољег младог играча у најјачем клупском такмичењу а црно бели дрес је обукао дугогодишњи нба играч, који из меча у меч показује да му није испод части да игра у овој и оваквој домаћој кошарци.
Завршни рачун се ипак своди средином јуна.
Јуниори су трећу годину заредом шампиони Србије а кадети су вицешампиони.


Женска секција се прошлог лета нашла пред многобројним проблемима, пре свега у оним финансијским који су проузроковали одлазак готово комплетног тима који је 2013. године освојио све што се могло освојити.Први део сезоне је одигран доста добро, међутим онда је уследио одлазак чак пет играчица које су започеле сезону у дресу Партизана.То се испоставило као ненадокнадив губитак за овај тим који је "склепан с брда с дола", тим коме је недостајала уиграност, вероватно и боља физичка спремност, маса и висина под кошевима али и подршка навијача.
Стигло се до четвртфинала регионалне лиге где је доживљен пораз од Будућности, у финалу купа је боља била екипа Кораћа а у полуфиналу домаћег првенства вечити ривал који нас је ове сезоне добио три пута и то доста убедљиво.
Млађе пионирке су шампиони државе.


Са једним од најмлађих тимова у новијој историји ватерполисти Партизана се нису обрукали.Чак би се рекло да су на моменте превазилазили своје могућности.Побеђивали су јаче и скупље тимове, тимове који имају велику традицију и историју.По пети пут у задњих 8 година довели Партизан међу 4 најбоља тима евро ватерпола, други пут у задње 4 године покварили планове Габријелу Волпију.
Срце и муда се не купују, то је оно са чиме се рађа, то је оно што Бањица већ 40 година ствара, па макар и у хладној води и пред полупразним трибинама.
У домаћим такмичењима се више од полуфинала купа и првенства није могло.Сећамо се да својевремено смо били и по 7-8 година без титуле, чекали исто толико на дуплу круну.
Рањени див ће поново стати на своје ноге, рањени див даје чак 10 сениорских репрезентативаца, рањени див је имао две селекције на завршном турниру лиге шампиона.Једна се попела на кров Европе.
Обележено је и 50 година од освајања прве титуле националног шампиона, 50 година од прве титуле првака Европе.Напустио нас је Урош Маровић.

Ватерполисткиње нису успеле да одбране трофеј у националном купу, стигло се до финала где је бољи био новоформирани цигански тим (тачније Ташмајдан).У полуфиналу плеј офа доживљен је пораз од Сенте, у борби за треће место црно беле су биле боље од Врачара.


Хаос који влада у рукометном клубу се и те како одразио на резултате.Знао је Партизан неких предходних сезона да осваја пето па чак и десето место у државном првенству али ни тад није виђено оволико брукање.
Није чак ни највећи проблем што је клуб завршио на последњем месту у сеха лиги, што ће вероватно исто тако проћи и у првенству, што се испало у првој рунди купа и купа купова.Већи проблем је што се ради без икаквог плана, што се доводе играчи којима је рукомет задња рупа на свирали, што се не испоштују млади играчи којима је пружена прилика на старту сезоне, што се потписују отворени уговори који доводе до тога да нас играчи напуштају у сред сезоне.А што је још горе, то нас исто очекује и овог лета.

После 41. године ОК Партизан се такмичио у обе конкуренције.После 46 година чекања одбојкашице су освојиле 9.титулу шампиона државе, уз само три пораза а освојен је по први пут и суперкуп.По последњим информацијама, обезбеђена су средства па ће се наше одбојкашице у наредној сезони такмичити у лиги шампиона.
Одбојкаши нису дошли до трофеја, још једном се потврдило да се шампионски тим не прави преко ноћи.Ипак у колико се задржи костур тима има разлога за оптимизам.
Невен Мајсторовић је дошао до дреса са државним грбом и тренутно је једини играч из домаће лиге који наступа у стартној постави наше репрезентације у светској лиги.
Добра основа која је постављена у Визури у предходним година када су у питању млађе селекције даје резултате и ове сезоне.Кадеткиње и јуниорке су на доминантан начин избориле пласман на завршне турнире првенства Србије који треба да се одрже у наредном периоду.
Пионирке ће учествовати на полуфиналном турниру а јуниори су на истом освојили треће место и тако остали без пласмана на финални турнир.


Клупски хокеј у Србији из године у годину све више тоне.Ни ове сезоне првенство није завршено онако како је испланирано на почетку.
Исто тако ни ове сезоне се шампион није променио, и тако већ девету годину заредом.Партизан је по 18. пут најбољи у нашој држави, после 4,5 године изгубљен је један меч у првенству.
Треба поменути да је на скоро одржаном СП Б дивизије у Београду наша репрезентација освојила бронзану медаљу а део тог тима је било и 11 хокејаша Партизана као и тренер црно белих.


Стонотенисери и куглаши су направили помак у односу на неке предходне сезоне.
Ови први су освојили треће место у регуларном делу првенства, уз две победе над вечитим ривалом које су овом спорту биле реткост задњих сезона.У полуфиналу плеј офа бољи је био Пожаревац.

Куглаши су завршили на 4.месту у домаћој лиги, са истим бројем бодова као и трећепласирани, уз такође две победе над звездом.Партизан је притом једини успео да победи неприкосновени Београд.Исти тим нас је елиминисао у полуфиналу купа.

Рагбисти и флорболисти без значајанијих остварења.

Флорбол екипа је освојила треће место у првенству.Екипа Старог Града (или ти црвене звезде) нас је избацила у полуфиналу плеј офа.

Рагбисти наступају са доста младом екипом, па у складу са тим нису ни конкурентни за трофеје.Ипак радују успеси кадета, дају наду у боље сутра нашег рагби клуба.Кадети су, као и јуниори успели да изборе пласман у финале купа, које ће у обе конкуренције бити одржано следећег викенда.
Оформљена је и женска секција.Колико је то било неопходно питање је али добро, кад девојке већ воле нек играју.За сада су одиграле један ревијални меч.У Србији постоји још само један женски рагби тим, па и не постоје за сада услови за неко озбиљније такмичење.


Веслачи су поново шампиони државе на ергометрима.У септембру се одржава национално првенство на отвореном.За очекивати је да и тада најбољи буде Партизан, јер се једноставно у нашем клубу најбоље ради.То потврђује и чињеница да је на ЕП које је ових дана одржано у Београду, дрес са државним грбом носило четири веслача Партизана (од 12 колико је представљало Србију).


Током предстојећег месеца следи куп у атлетици а почетком августа и екипно првенство.На дворанском првенству одржаном у фебруару, Асмир Колашинац је одбранио титулу.
Прошло је и 15 година од погибије Горана Раичевића.Али кога још боли она ствар за то, битно је да Фадиљ Вокри на цигане мокри.


Крајем јула следи првенство државе у стрељаштву.Са правом се доста очекује од женског тима који предводи Андреа Арсовић у дисциплини ваздушна пушка тростав.
Андреа је успела да одбрани трофеј у купу Србије, да освоји и сребрну медаљу на ЕП појединачно и да буде и део тима који је на истом такмичењу освојио злато.Њеним стопама иде и млађа сестра, Анђела.

Већ су одржана нека такмичења у борилачким спортовима а нека тек треба да се одрже.
Није било неких добрих резултата Партизанових такмичара.Треба издвојити Ивану Чомагић која је освојила куп Србије у борбама.

Каратисткиње су освојиле треће место у Премијер лиги.Каратисти, џудисти и рвачи нису изборили пласман на завршне турнире првенства.
Ипак с обзиром да у свим овим спортовима постоји више дисциплина, биће прилике за поправни током лета, пре свега у каратеу и рвању.


На отвореном првенству Србије у пливању Велимир Стјепановић је освојио прво место у својој дисциплини.

Следи и бициклистичка трка кроз Србију на којој Партизан није наступао екипно предходних година а вероватно ће тако бити и сада.

Да ли ће и када бити одржано екипно првенство државе за сениоре у тенису, не знам.Прошле године се нисмо такмичили.


Вероватно има још информација везаних за ЈСД Партизан које су могле да се нађу у овом посту али мислим да је и ово сасвим довољно.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.675
Atleticari sprinteri Partizana 1981g

Aleksandar Popovic nekadasnji nas sprinter .
1.jpg

Dragan Zaric takodje sprinter Partizana 1981g
picture.jpg
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Pero, teško da je ovaj sa slike Aleksandar Popović sadašnji predsednik dss-a, pošto je on 71 godište, a ova slika je iz 81.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.675
Ok.Procitao o Popovicu pa pomislio da je bio u Partizanu.A pomalo i lice :D
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
To je zato što postoje dvojica bivša atletičara istog imena i prezimena, i to obojica sprintera.

I ja sam svojevremno kada se na javnoj sceni pojavio političar Aleksandar Popović isto to mislio da je on naš bivši sprintaš, dok nisam saznao da je sadašnji predsednik dss-a zapravo ciganštura.:D
 

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
Fudbalski klub Crvena zvezda predstavljali su potpredsednici Nebojša Čović, Slaviša Kokeza i Ivica Tončev, predsednik skupštine Svetozar Mijajlović i vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezdan Terzić.

Ispred fudbalskog kluba Partizan bili su predsednik Dragan Đurić, generalni sekretar Darko Grubor i sekretar sportskog društva Milan Obućina.

Košarkaški klub Partizan predstavljali su Predrag Danilović i direktor Mlađan Šilobad, a ispred KK Crvena zvezda Nebojša Čović, generalni menadžer Mirko Pavlović, direktor kluba Davor Ristović i predsednik skupštine kluba Zoran Milošević.

Tekst kopiran sa stranice Sportske centrale: http://www.sportskacentrala.com/?s=read&cat=5&id=140329#ixzz36cFw2amw

Ovde je više godina robije nego iq poena. O čemu ovi ljudi mogu da pričaju? O vremenskoj prognozi?
 
Учлањен(а)
11.12.2011
Порука
818
Reaction score
128
.

Ovaj da bude posrednik u privatizaciji :banghead
Obzirom na trenutnu situaciju ne vidim ko bio mogao da nas "kupi" a da to bude na obostrano zadovoljstvo. I da se nadje neko ko hoce da pljune lovu za FK sta ce biti sa ostalim sekcija. Katanac? Koliko smo daleko od nekog oblika ili modela clanskog upravljanja nemam pojma ali deluje da je to jedina perspektivna opcija. Ili bar neka varijanta pola pola za prelazni period.
Kao clan dobijam razne pogodnosti, dobijam popuste na artikle Partizana, sticem pravo prece kupovine karata, popust na sezonske karte, mogucnost da od kuce gledam sport koji mi se cefne uzivo bez seckanja..., sticem pravo da biram i da budem biran. Hocu da postanem clan i da dam Partizanu 100 evra godisnje i necu da uplacujem u klub prijatelja pa da nemam predstavu gde su zavrsili moji novci i sta ce biti sa njima.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Током викенда је одржано екипно првенство државе у стрељаштву.

Партизан у екипној конкуренцији није дошао до трофеја.

Ипак, по очекивању у појединачној имамо шампиона, наравно Андреу Арсовић.Андреа је тријумфовала у дисциплинама МК пушка тростав и МК пушка 60 метака лежећи став.
У првој дисциплини наша екипа је освојила екипно друго место.

Што се тиче мушкараца, јуниорска екипа је освојила треће место у обе дисциплине, МК пушка 60 метака лежећи и МК пушка тростав.

Andrea_PS_NS.jpg


Почетком августа се одржава првенство у атлетици, средином трећа регата купа у веслању а у септембру првенство у веслању и то је то што се тиче ове сезоне.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Веља Стјепановић нови првак Европе!

Још једна медаља и за ЈСД Партизан.

За викенд стартује и светско првенство у веслању а тамо ће између осталих бити и пет Партизанових веслача.Па можда нас и они обрадују.

Неки су стубови српства само на речима а неки хвала Богу и на делу.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
На најновијој ранг листи најуспешнијих стрелаца у свету, чланица Партизана Андреа Арсовић заузима пето место у дисциплини ваздушна пушка.


У суботу стартује нова сезона у стоном тенису.Партизан ће у првом колу гостовати у Вршцу.

Четрнаестог овог месеца куглаши гостују екипи Водовода у првом колу првенства.


Трећег викенда септембра се одржава првенство државе у веслању на води.
Током веслачке сезоне се одржавају два првенства, једно на ергометрима (специјалним веслачким справама) и то наравно на затвореном, где је Партизан тријумфовао а друго на води, обично у септембру.За очекивати је да наши веслачи и ту освоје титулу.

Истог викенда стартује и рукометно првенство.

Последње суботе у месецу почиње и рвачка лига.Партизан гостује у Суботици.

У предстојећој рагби сезони наш тим ће се такмичити у А групи заједно са Победником и Црвеном звездом Београд, као и током прошле сезоне.Новина је што уведен плеј оф, после одигравања регуларног дела првенства по трокружном систему.


Што се тиче бициклизма стање је следеће:

У друмском бициклизму у генералном пласману купа Србије (осталe су још три трке) Партизанов бициклиста Лука Котур заузима 12.место а Немања Амбруш 14. место.Екипно Партизан је тренутно пети.

Јуниорска и кадетска екипа држе прва места.


Кад је у питању такмичење у купу у МТБ (планинском) бицикизму остале су још две трке.
Од Партизанових сениора тренутно је најуспешнији Милош Никчевић који заузима 4.место.У екипном пласману наш клуб је трећи.
Јуниори Андреј Галовић и Александар Роман заузимају друго и треће место а екипно наш тим је први.
И у кадетској конкуренцији смо доста успешни.Такође два наша члана држе 2. и 3. место, у питању су Душан Веселиновић и Андрија Јоксимовић.И овде смо тренутно први у генералном пласману.


На појединачном првенству Србије у дизању тегова, члан Партизана Саша Нојевић је освојио треће место у категорији до 69 кг.
У категорији до 85 кг. Срђан Петковић није дошао до медаље.Филип Стевановић у категорији до 105 кг. је освојио друго место.



Тенисери шампиони државе 2004. године

tk-partizansampion-2004.jpg
 

grb

Početnik
Учлањен(а)
08.11.2007
Порука
127
Reaction score
62
Po cenu kaznenih poena, ja zaista moram jos jednom da pohvalim Vladu za sve sto doprinosi ovom forumu. Stvarno svaka cast na svim iscrpnim informacija koje nam dajes iz dana u dan. Pozdrav, i uvek imaj u vidu da ima nas dosta koji sve redovno citamo i sve sto postavljas nije uzalud. Samo napred!
 
Учлањен(а)
03.07.2014
Порука
293
Reaction score
41
Локација
Бгд/ЈНА-Истoк
Ваљда ће нам надлежни за ово прогледати кроз прсте. Апсолутно се слажем са констатацијом коју је изнео Грб.

Поред свих форумаша који активно пишу на овим темама и доприносе истим, као и оних који су то раније чинили и Владин допринос је свакако значајан.

Осим тога што нас редовно информише о актуелним дешавањима у многим спортским секцијама ЈСД Партизан и ови стари текстови, слике и чланци које поставља јако су вредни, а уз едукативни карактер о историји Партизана, ту су да нас подсете о славној црно-белој прошлости.

Свака му част на доброј вољи, а сигуран сам да као искрени Партизановац то ради са великим задовољством.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Стони тенис

Вршац - Партизан 4-1

Куглање

Водовод - Партизан 6-2

У недељу је друго коло, дочекујемо Металац.



Прве недеље октобра стартује сезона у флорболу.


Андреа Арсовић је први спортиста из Србије (после ње то је успело и Шекарићкој) који је изборио пласман на ОИ 2016. године и то освајањем петог места на СП у дисциплини ваздушна пушка.У екипној конкуренцији Андреа је била део тима који је освојио бронзану медаљу.
У дисциплини малокалибарска пушка 60 метака лежећи став Арсовићева је освојила 20.место али и оборила државни рекорд.


На Балканијади одржаној у Вишеграду Партизанови веслачи Ђерић и Јошић су као део јуниорског репрезентативног осмерца освојили друго место.На истом такмичењу такође као део осмерца петорица кадета нашег клуба су освојили пето место.
Да подсетим за викенд се одржава државно првенство.

На државном бициклистичком првенству у брдској и критеријумској вожњи троје Партизанових чланова је освојило прва места, јуниор Душан Калаба, млађа кадеткиња Неда Опачић и у конкуренцији мастер апсолут Драгослав Симић.
Кадет Андрија Јоксимовић је освојио друго место у брдској и треће у критеријумској вожњи.

На СП у рвању Александар Максимовић није успео да дође до медаље.
 
Top