Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2012/13

Статус
Затворена за писање одговора.
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
1.407
Reaction score
196
Локација
Цен.Балк.Реп
Добро нам Дошао Ловерњ :ziveli

надам се да јесте оно што од њега очекујемо да јесте ... не знам зашто али увек ме радује долазак нових играча у наш КК .. фамилија се увећава !!!

једва чекам да видим коментаре врсних познавалаца игре " између два обруча " ... као што неко рече Стојанче , Маестро , Паки .. цепајте :šal
 

IzrazitiFavorit

Grobarčina
Учлањен(а)
12.03.2007
Порука
1.572
Reaction score
3.397
Mozda je novogodisnja euforija, mozda neke lake droge u vazduhu... ali ja se radujem svemu ovome, dok drugi kukaju sto cz-bgd-alo dobija 'iskusnije i kompletnije' igrace.
Prvo, mislim da je toliko neznanja prisutno tamo u organizaciji, da ni uz sve pare sveta ne umeju da iskoriste taj potencijal koji para nosi.
Drugo, mi cemo sa ovim timom, (i to samo sa ovim, kad se razigra i uigra) i jos samo jednim igracem na poziciji 5 dogodine jebati keve svuda naokolo.
Trece, ne padam u depresiju za EL iz vise razloga. Stvarno mislim da mozemo da je izborimo preko ABA, a zasto ne i preko A- licence. I onako se ista dodeljuje relativno kasno tokom sezone, pa i da smo u kurcu sa rezultatima, ne bi me iznenadilo (kurac ne bi, skakao bi do neba) da je dobijemo. Poenta je u tome da smo je dobrano zasluzili pre nekoliko sezona, ali onda nam uopste nije trebala. ULEB jeste vise politicka nego sportska organizacija, pa bas zbog toga mislim da ce biti malo taktite i u nasem slucaju.
 

IstancaN

Početnik
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
41
Reaction score
1
Dobrodoslica novom igracu u nadi da ce opravdati ocekivanja navijaca i uprave . Dobra je stvar sto smo potpisali duzi ugovor , da bar i sledecu sezonu odradi kod nas . Ono sto se moze videti iz ovih par klipova ukazuje na to da je siguran poenter , ume da se izvuce za 3 ,solidno gradi . E sad da je teskas , nije , da je nesto preterano skocan i nije , ali mi se cini da ima mozak pa time nadoknadjuje masu . Jos jedna dobra stvar vezana za njega , a to smo mogli da vidimo na ovom klipu gde resava utakmicu u dresu valensije , iako mlad igrac ima srce i ne libi se da pokusa da resi . Ne znam da li je planski doveden , ali polako zatvaramo roster za sledecu godinu i pocetak brutalne dominacije .
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.786
Reaction score
55.628
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Кад је била прича о Дашићу написао сам да нам фали четворка да развуче мало одбрану са шутем, да одмени Гордона, да не станемо са скоком кад га нема.
Доведесмо баш то, само што није Дашић :D
Овако прва ствар, није центар, неће бити ама нема курца од тог планинарења.
Минуте ће изгубити Гагић, Бертанс неће играти четворку, сем можда у неким ситуацијама да нападне шутем специјалку неку да одигра, и Лучић ће бити одморнији, мање ће се трошити јер ће делити минутажу с Бертансом.
Највероватније ће се догодити то да у пару играју Жофри и Гордон, Гордон би играо ту лажну петицу ала Лазме, с обзиром да није баш мршавко може да одбрани и петице.
Жофри.
Четворка која игра лицем ка кошу лепа механика шута, може да крене на продор, слаба игра леђима.
С једне стране, ово је ситуација да ми на свакој позицији имамо играча за ближу будућност од 1 до 5, четворка нам је баш фалила, и надам се да ћемо наредне сезоне само крпити рупе с квалитетним странцима и неким повратником евентуално, уз реалан одлазак Лучића.
С друге стране, везано за ову сезону, питање је колико ће донети одмах и сада.
Он је пружио понеку добру партију и у шалону и у валенсији, с обзиром на минутажу је био и више него добар, али то не значи да ће одмах код нас кренути да сабија.
Он и Гордон ће се одлично усаглашавати, могао би и да буде одличан у пару с Муслијем.
За наше стандарде сасвим фине физикалије. За нба стандарде недовољна експлозивност и брзина.
Фали му брзине или брзог размишљања, мада зна да одигра пас у право време да да бекдор.
Тешко је на тржишту наћи четворку 211 која је мекана с лоптом.
Има лепу механику шута, фали му константности, то ће бити лакше у Дулетовој филозофији игре, где четворка шири, и надам се да ћемо опет имати прилике да гледамо оне акције с бековима и четворкама као својевремено за Новицу или Робертса.
Прилично је чврст за грађу, може да се изнесе са јачим играчима, не знам на коју фору, жилав је.
Може да одбрани лоу пост.
У принципу мислим да може да оствари код Дулета значајан напредак у нападу на ниском посту, константности шута и позиционирању у рекету, да постане права прљава Дулетова или Месинина четворка.
Негде се сећам да сам читао у некој анализи најталентованијих играча под кошем у том годишту ( он Лима још по који) да слабо обраћа пажњу на заграђивање коша и да често скаче на лопту пре него што обезбеди простор. Кад сам га гледао нисам обраћао баш пажњу на те суве детаље, тако да је могуће да је то тачно, али нисам сигуран.
Све у свему више него неопходна замена за Гордона, додатна опција у шуту, одличан потенцијал за наставак.
Што се тиче ове сезоне, за разлику од форумаша у одласку :D, не бих давао прогнозе за њега, може да буде и само део ротације, а може и да плане.
У сваком случају какав год да је доприносиће ротацији и имамо једног играча мање који само маше пешкиром.
У наредном периоду очекујем напредак Муслија, мислим да ће пружати све боље партије.
 

MilKol

Grobar
Учлањен(а)
13.12.2010
Порука
845
Reaction score
110
Локација
Voždovac
Ja sam ga gledao nešto malo u Valensiji, ali nisam baš obraćao pažnju na njega preterano. Da sam znao... Iz vida ga ne bih ispištao ni kad izadje na klupu :D.

Ali evo malo mišljenja stručnjaka :D

Ovo je od pre par godina tako da verujem da se unapredio još više. :D
PS. Izgleda da je stigao "Čarli Vilanueva".

http://www.cbssports.com/nba/draft/players/1831134
 

Dramis

Grobar
Учлањен(а)
24.06.2009
Порука
619
Reaction score
7
Dobrodoslica novom igracu i da se pokaze kao pravo pojacanje za duzi period.Od Vujanica mi se ne svidja kad cujem da smo doveli igraca koji treba da odigra jos jedan mec za stari klub.Sto se Evro lige za sledecu sezonu tice i ja imam takav osecaj kao da imamo neki signal sto se igranja u slucaju da ne izborimo to pravo tice,po onome kako formiramo tim.Licno ja sam uvek vise voleo da gledam igrace vise sazona u timu nego,jednu pa makar bili za nijansu kvalitetniji.Nejasno mi je ocekivanje jos jednog igraca na bekovskim pozicijama,ako smo tvrdili da na 2 imamo nezamenljivog i talentovanog koji ce se forsirati,zbog cega smo se resili Andjusica,slicno i na pleju.
 

Dr.Hofmann

Guest
Da nam Žofrika pruža što bolje partije u Partizanu!

Ono što sam uspeo da vidim sa par snimaka (mada tamo uvek ubudže samo najbolje stvari pa je nezahvalno), to je da ovaj čovek za svoju visinu ima iznenađujuće dobru motoriku, koordinaciju pokreta i eksplozivnost, a izgleda i solidan šut.

Treba nam to, treba nam energije u skoku, a i treba nam brže razmišljanje u napadu, pogotovo tu bliže košu..
Ima dobru visinu za četvorku, po građi deluje da je žilav.

Ostaje nam da vidimo kako će to izgledati na parketu, pa da nakon par utakmica kažem nešto više.
 

PFC_4ever

Grobarčina
Учлањен(а)
22.10.2007
Порука
1.812
Reaction score
1.081
Dule im naredio pored brijanja i sisanje :D
Misljenja sam da je ovaj momak dobro pojacanje za ABA i Super ligu kao i za odbranu kupa, ocekujem da ce tamo oktobara biti jedan bitan sraf u ekipi. Ovo mislim verujuci nasoj struci, nisam gledao ovog igraca a i da jesam nisam strucnjak pa da ocenim. Nadam se da smo uboli.
A i francuzi ce zgotiviti kk,eno bili 6.-og u Pionir, jos sad kad imamo 2 njihova ima da se totalno naloze i furaju friz na keca :D
 

Dramis

Grobar
Учлањен(а)
24.06.2009
Порука
619
Reaction score
7
I da posto o novajlili nista ne znam na ovih par snimaka primecuje se da decko ima i visinu i skok,za razliku nasih centara sto je dobro,lagan skok kao recimo Rebraca u svoje vreme,sto je Stojance naveo po karakteristikama bi trebao da se uklopi u tim u odnosu na ono sto imamo.Ako ima nesto sto mi se ne svidja savijanje u kolenima pre skoka kao Varda i Perovic u mladosti,ali ipak je to samo par snimaka da bi donosio konacan sud.
 

Milvol

Početnik
Учлањен(а)
30.03.2010
Порука
103
Reaction score
1
Локација
Crno beli grad
Joffrey Lauvergne

Bas interesantan igrac. Ima izuzetnu visinu da igra na poziciji 4 i da bude u visinskoj prednosti u odnosu na ostale igrace koji igraju na tim pozicijama. S obzirom na brzinu koju poseduje, ima prednost u obe situacije. Ako igra ledjima ka kosu protiv nizeg igraca, uz njegov dobar sut, ima otvorenu situaciju. Ukoliko igra, kao Gordon licem ka kosu, ima brzinu a i dobar je na lopti za igraca visine 2,11. Voli dosta da sutira iz kornera, to mu najbolje lezi. Mehanika suta mu je dosta dobra, malo sporiji izbacaj, ali pravilan. Pregled igre je dobar, ime na vreme da prepozna moguce udvajanje i da precizan i koristan pas saigracima. Velika prednost mu je tkzv face up igra i dobra kontrola lopte prilikom driblinga. Ako pogledate neke klipove, moze se videti kako ima jako dobre kretnje u napadu i kako dobro otvara prostor saigracima (bekovskoj liniji). Reakcije u napadu treba da poboljsa i da radi na tome, kao i na brzini prilikom kretnji. Ali skolovan je igrac i to se odmah vidi. Sto se tice igre u odbrani, nema velikih problema da igra na low post-u protiv jacih igraca, jer mu je gornji deo tela vec razvijen. Mogu se uociti i njegove dobre lateralne kretnje u odbrani i brza vracanja i zatvaranja prilikom pick and roll-a. Mora da radi na boljem gradjenju igraca. Ima osecaj za blokadu (ali svakako losiji osecaj od Gordona). Mana mu je sto prvo gleda loptu kod def.skoka, a ne protivnickog igraca i to bi prvo trebao da popravi. Ne sumnjam da ce kod nas to dovesti u red. Ima dobar tajming, ima skocnost, nema veliki problem da nadskoci jaceg i viseg igraca, samo treba da popravi gradjenje i da gleda igraca kojeg cuva. Mene licno podseca na Valancijunasa, po gradji, kretnji i brzini, mada je pomenuti mnogo bolji ledjima ka kosu.
Ovako vidim njegove prednosti: Odlicna visina za poziciju 4, brzina, pokretljivost i koordinacija na visokom nivou, dobra igra u pick and roll-u, moze da igra dalje iz kosa i da ugrozi kos van perimetra i sa trojke, raznovrsnost u ofanzivi i skolovanost i solidan skakac.
Ovako vidim njegove mane: Manjak snage (zbog godina), nema spektakularnu atletiku ali skolovanost mu daje veliku prednost u defanivnim i ofanzivnim kretnjama i zatvaranjima, slabiji na postu.
Potrebna mu je konstantnost, jos snage i iskustva, za sta je Partizan idealna sredina. Dobrodoslica za novog clana KK Partizan i sve najbolje, da nam doprineses kvalitetom koji imas.
 

Igorpg

Grobar
Учлањен(а)
30.03.2010
Порука
925
Reaction score
76
377901_10152204748886686_1936870240_n.jpg

64502_10152204749006686_338867233_n.jpg

406711_10152204749156686_1218836676_n.jpg

734861_10152204749331686_494280953_n.jpg

Браво за ову традиционалну акцију нашег клуба, тешко је остати хуман у оваквим временима и добро је да то не заборавимо

:clap
 
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.235
Reaction score
1.943
Локација
Подгорица
Ловерњ на твитеру написao да је поносан и пресрећан што ће играти за Партизан. Видим да већ га Лео учи Српски.
8318059000_7fb67b2f1d_z.jpg
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top