Panter i Ledej su EL kalibar, ostali su realno tu negde na granici, tako da ocekujem ozbiljna imena na pozicijama 1,3 i 5.
Do sada se jedino pominjao Hasan Martin, koji je zanimljiv igrac i koji se nominalno uklapa u Zeljkovu filozofiju igre. Evroligaski centar svakako jeste, ali nemam pojma da li je on bas to sto nam treba na petici.
Dva igraca na koja sam se oduvek lozio na 1 i 5, Henri i Tarik Blek deluje kao da nisu opcije iz totalno drugacijih razloga.
U ovakvom nekom stanju stvari prizeljkujem nekog Alana Vilijamsa na centru jer bi bio instant resenje za neke nase boljke, a takodje mislim da se uklapa u kosarku koju ZOC forsira.
Onda Alfa Kaba je imao odlicnu sezonu u Turskoj, uz Petruseva je prvi koji mi je pao na pamet kad sam video sliku sa Miskom. Nije da sad nema da se probere, mogu da nabrajam do sutra, Dzekiri, Oktavijus Elis i tako taj tip igraca...
Jedino na krilu bas nemam ideju sta trazimo. Sem Deker mi je ostao drag zbog nekih komentara, zadnji put kad sam ga gledao igrao je promenljivo za Bahcesehir. Ali bas deluje tesko predvideti sta trazimo, jer dok je kod centara izbor suzen, a posebno je suzen ako se eliminise ono sto nije realno plus ono sto se ne bi uklopilo u nas sistem, krila ima koliko hoces.
Kod plejeva je izbor jos veci i tesko da cemo ista saznati dok Tegi ne ode na aerodrom da nahvata izabranog.
Tu se vec zna ko sta tacno donosi, ispod radara voleo bih da vidim nekog kao sto je Aleks Perez, igrao je protiv nas i volim taj tip igraca, a mislim da je upravo to sto nam treba. Kontam da konkretno on nije EL kalibar, navodim ga samo kao primer. I kad sam vec kod tuske lige, prilicno sam zacudjen sto se QJ Piterson ne dovodi u vezu ni sa kim, a momak je pravio cuda ove sezone. Malo je divlji, ali je nestvarno kakav je igrac i tehnicki i fizicki i apsolutno mislim da je za sam evropski vrh.