Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - uprava, marketing, transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
4.753
Reaction score
22.862
Локација
Beograd
Nije Mali ništa slagao, ali je samo prećutao gde im je nestalo 15 miliona duga i UPPR. I gde su privatnici koji su šikanirani i primorani da finansiraju njih, tipa Matijević koji je pušten kroz 24h iz zatvora, Milenijum timovi, Idea I slično, to nećete naći u izveštajima ni za KK, ni za FK.
 

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
2.123
Reaction score
14.675
Локација
Kipar
To su te sitnice koje nisu prikazane u Excel tabelama.
Takodje nisu prikazani u tabelama oni privatnici kojima se pretilo u slucaju finansiranja Partizana.
I tako smo dosli u situaciju da zavisimo od drzave 100% I da nemamo nijednog drugog finansijera. Sto ce reci da nam je budzet u kosarci bio oko 2 miliona evra. Te su pare trosene u fmp samo za promasene strance u toku sezone.
 

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.647
Reaction score
4.721
Po stoti put, udbaski rad. Ali nisu ni oni sto su bili, jebe ih internet i dostupnost informacija.
Ostaje gorak ukus da Ilija Cvorovic danas navija za fmp, da smo kao narod nepismeni i da ove gluposti prolaze kod vecine zdravo za gotovo, bez kriticke misli.
Na primer, kad se glasa za pobendika farme, stoka skrbava uplati oko 5 miliona e, samo za to vece. Da se retardi udruze , za te pare bi sazidali zgradu povecu, i duplirali pare.
Ili izgradili tri vrtica ,sto rece maleni .
Tajming je uzasan i patetican.
I pritom , svi znamo da je ovo poruka nama a ne njima.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.464
Reaction score
41.151
Локација
Žrnov
FK Crvena Zvezda je od 2012. do ove dobio 63,4 miliona evra od države i sponzorskog ugovora sa Gaspromom, a FK Partizan 14 miliona evra, u isto vreme Zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1,29 milijardu dinara, rekao je jutros ministar finansija Siniša Mali....
Znači, dobili cca 50 miliona evra više, a duguju, cca 3.6 miliona evra manje od nas za porez.

Košarkaški klub Crvena Zvezda je za 10 godina od države dobio 26 miliona evra, istakao je Mali, u istom periodu KK Partizan je dobio 24,4 miliona evra, od države i sponzorskog ugovora sa NIS-om, a Zvezda duguje za porez 96,6 miliona dinara, a KK Partizan 649,7 miliona dinara.
Ovde jedino fali napomena, da ovaj dug koji mi imamo, je dug od postanka kluba, nekih 5.5 miliona, a njihov za poslednjih 10 godina, nakon 2x opraštanih dugova....
 

Grncarija

Grobar
Учлањен(а)
31.08.2019
Порука
1.390
Reaction score
5.173
Локација
Beograd
Ne treba zaboraviti ni fmp2 jer on dobija novac takođe. Na primer 2020. direktno od države je fmp2 dobio više od Partizana (?!), oko dva miliona, sledeće godine 2.7m, i to je samo direktna pomoć od države... a onda čović prebacuje taj novac sa jednog na drugi račun.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad

Spalding na detoksikaciji,menja krv drugi put u 48 h.
Cekajte bre dok ne bude zvanicno, ne kopajte po starim ranama.

Nije da baš menjam krv po drugi put al' umalo umro nisam :D

Nakon treće utakmice sa FMP-om u seriji, dobih neki zajeban virus a moguće da sam imao samo jaku upalu grla /nikakvo čudo/. 5-6 dan od tekme počelo da grebe grlo, slini nos u neograničenim količinama, temperatura 38 i konačno - kašalj. Punih 7 dana borba neviđena. U stvari, prve prave simptome sam osetio nakon PETE TEKME, ne računajući upalu mišiča i promuklost, odmah nakon treće :D Sad sam u nekakvom "rovitom" stanju, pričam "kroz nos" ali sam ozdravio.

Ceo ovaj uvod nije off kako se nekima može učimiti /koga zabole za moje zdravstveno stanje/ jer je u direktnoj vezi sa vrućinčinom u Pioniru, sa grotlom grobara kakvo pamtimo iz najboljih dana. Pocepano grlo ali onako fest i na kraju pobeda! Sto znojeva me oblilo to veče, što zbog vrućine, što zbog neizvesnog rezultata i sto puta se iznova sušilo na meni. U Novi Sad sam se vratio oko 1:30h. Sutra dan sam /a pre nego što ću se razboleti/ imao jaku upalu mišića! Pa ipak neponovljiv doživljaj. :šal Hvala bratu @Tuljo na prevozu i svemu drugom! Bez njega moj odlazak u Pionir to veče ne bi bio moguć. To je moj PRVI ODLAZAK U PIONIR ikada! Do sada sam relativno redovno išao u Arenu, ali nikada ranije nisam bio u Pioniru. I da vam kažem, drago mi je što je tekma bila tesna, drago mi je da je došlo do prekida na 55 sekundi do kraja jer iako smo vodili 3 razlike, ovoj mladoj ekipi je prekid bio potreban da bi se meč priveo kraju na pravi način.

Onaj pobednički osećaj kada sam konačno legao u krevet, nešto je što zaista ne umem adekvatno da opišem. Snimak CELE tekme sam pogledao pre spavanja na TV-u, a zatim još 3 puta u toku sledećeg dana kako bih se uverio u "realnost" da se serija može dobiti. Nakon četvrte tekme /na kojoj nisam bio, a gledao je najmanje 4 puta na TV-u/ osećaj da se može dobiti je porastao uz sve štipanje po obrazima i ubeđivanje samoga sebe da taj rezultat baš i nije sasvim realan. Za sve to vreme nisam previše pisao ovde, čak nisam glasao ni za najboljeg igrača!

SPALDING U TOTALNOM TRANSU! Nisam jeo redovno, nisam spavao redovno, upala mišića, i polako prvi simptomi prehlade, upale čega god!

Svu svoju životnu energiju sam usmerio na jednu jedinu želju - DA IM JEBEMO MILOSNU MAJKU! I onda razmišljam: "Čoveče, ako ih dobijemo bio si učesnik jednog istorijskog događaja - bacanje govana lopatom u kanalizaciju pod rukovodstvom Želimira Željka Obradovića! Titula u ABA, povratak u EL u godini jubileja. Nije fraza kunem se - Tresao sam se kao prut pred tu petu utakmicu. Mene je uhvatila groznica bukvalno! Da sam kojim slučajem moga da se vidim sa ekipom pre tekme, mislim da bi MORALI da dobiju u želji da ne umrem, da preživim :D

Zapravo, stojim iza svega što sam napisao PRE TEKME ali i iza skoro svega napisanog POSLE TEKME /kažem skoro jer sam možda malo prenaglio/. Igrati u praznoj dvorani celo poluvreme, imati protivnika koji realno ima očajan šut, pri čemu imaš i lepu prednost u dva navrata a onda kao i nekoliko puta ove sezone primiš dve ili čak tri vezane trojke /sećam se trandžafila i voltersa/ mada mi kaže ortak /jer se ja ne mogu setiti/ da je bila još jedna pre njihovih - tu su nas prelomili! A pazite, igramo živi očaj na parketu poenterski NIKOGA NEMA sem Pantera koji opet ima svoje mušice! Da mi još više bude žao našeg očaja, cigani su igrali JOŠ GORE od nas! Na sve to, ne treba zaboraviti i činjenicu da su nas masno pokrali u DRUGOJ TEKMI a da nisu, verovatno da se peta ne bi ni igrala ali bi verovatno i treća i četvrta bile potpuno drugačije /posebno četvrta/. Ovo samo da smo malo zrelije odigrali, danas bi već druga pesma bila pevana. Cela serija, a posebno ta peta utakmica je prilika kakva se retko otvara protiv objektivno favorizovane ekipe.

I na kraju, pod tim snažnim utiskom, pod tom nekakvom metafizičkom, onostranom željom da se dobije uz nekakvo moje lično prisustvo pisanju istorije na više nivoa - prepuklo je sve u meni za jedan delić sekunde!!!! SMAK SVETA, MRAK NA OČI!!!! Za mene je ovo bio rat, pravi, rovovski, bukvalni! A onda smo prvo pokradeni a zatim i poraženi! Puno uzvičnika u jednom pasusu, zar ne? Ma ne mogu ja da zaboravim one propuste u odbrani u TRI VEZANA NAPADA. Plus očajno građenje koša u odbrani. A imaš favorizovane cigane koji igraju još gore, kakva šansa majko moja!

Nema veze, gotovo je, teraj dalje! Zaista sam obećao sebi da ću odustati od košarke posle svega. Ali šta bih onda? To bi bilo isto kao da mi neko odseče levu ruku, desnu nogu i levo jaje istovremeno - Ne mogu ja to! Punih 36 godina pratim košarku računajući vreme kojeg se sećam pa do danas! Mnogoooo, mnoooogo tekmi za infarkt sam gledao i dobru većinu njih smo DOBILI! Bilo je i neko srećnije vreme kada je Partizan imao čitav svoj nekadašnji tim u reprezentaciji pa se i to pratilo kao da igra Partizan. Ne smem da sabiram jer mi je sigurno loša matematika ali umirao sam i ponovo se rađao barem 1000 puta ali NIKADA mi nije bilo teško kao sada /valjda zato što sam bio gord i tražio OSVETU, zato što mi je sve ovo bilo više od sporta a možda sam prosto zašao u period kada to teže podnosim i sve je manje onih sa kojima to mogu da podelim. Meni je pune 42 i svi nekako izguraju priču da eto volim sport, navijam za partizan... Međutim, izuzetno je teško u tim godinama biti LUD i moći to objasniti. Još je teže pronaći nekoga sa kim u tim godinama to može da se podeli sa istim žarom.

Svi su u nekom fazonu, OK volim da pogledam tekmu, volim Partizan, nerviram se u kritičnim momentima tekme al kad prođe, gotovo je - Idem da gledam film, vodim ljubav, mlatim decu, idem da spavam /što meni nikada neće biti jasno/. Nema leba da mogu spavati ni posle pobede a kamo li posle važnog poraza. Kod mene to sve ostaje u tragovima dok sam živ i svaki put kad se setim, iznova se nerviram kao da se upravo sad dogodilo /ili se radujem kada je nešto lepo/. Jednostavno, meni je košarka.

Kada je reč o WC za EL - ZASLUŽILI SMO POZIV! Veličine radi, Željka radi... Ako nas pozovu, takmičićemo se za razliku od nekih ikebana to je sigurno! Ipak, izduvao sam se malo... Rifrešujem sve kao i kad je Žoc trebao da nam dođe ali se trudim da se ne ložim ponovo! Jedva čekam da se ozvaniči pa da na miru pratimo kakvo nam profesor /novi/ priprema iznenađenje. Učešće u EL nam je NASUŠNA POTREBA u predstojećoj sezoni i to ne zato što sam ja neki elitista već zato što nam treba iz više razloga i na nekoliko nivoa! Neophodno je za klub. Nadam se ali se pretvaram "hladnim" jer ću stvarno lipsati, nemam više fizički snage da podnesem još neku lošu vest. ZATO ME NEMA I ZATO ĆUTIM ovih dana. A jesam još uvek tužan, ali ipak manje ljut... :ziveli:partizan-fan:
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Kakav danak neiskustvu :buhaha :buhaha :buhaha

Prošao mnogo toga samo što košarku gledam i komentarišem sa strašću dečaka od 17 leta. Sličnu zaljubljenost među zrelim ljudima, viđao sam kod bajkera! Jedino za njih mogu reći da svoj hobi vole jednako koliko ja volim košarku. I zapravo, jednako su ludi da na motoru proputuju pola sveta u svojim poznim ili tačnije zrelim godinama.

Takođe za motor su spremni dati i poslednji dinar potpuno iracionalno i neodgovorno. A kad govore na temu motora, delova, putovanja, cure im slinci kao meni kada vidim košarkašku loptu :D

Ima još jedna vrsta ludaka /čini mi se manje ludih/ a to su pecaroši! Tako da svoju budalaštinu imamo gotovo svi. Razlika je u tome što neki to umeju malo da prikriju, uviju u oblandu a ja JOK! Prosto kriziram kao narkoman kako pre tako i nekoliko dana posle tekme. Ako je bilo zaista bitno, onda to ume da traje i po nekoliko nedelja! :D

Budala, šta ćeš! :šal
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.924
Reaction score
7.849
Ko ce ziv docekati sutra, samo da ne bude hladan tus, kao i u prethodnih nekoliko sezona, da se "slucajno" ne pojavi neki novi Zenit, Prokom, Gran Canarija itd.
I zato nemoj brinuti za nas, na sve te stvari mi smo davno navikli i bas nas briga, mi cemo ZAUVEK zajedno.....:pfc:
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.924
Reaction score
7.849
Najbolje je da mi ove sezone, nase meceve kao domacini igramo u Fuenlabradi, ne verujem da bi se neko bunio, kakva bi to prica bila ponovo:partizan-fan:
Odbrojavamo do "puta Barca", i "gavri munja":šal
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Imam utisak da ćemo do sutrašnje konačne odluke "oboriti" sajt EL masovnošću posećivanja istog i "rifrešovanja" -u nadi da će, možda prethodno da NAJAVE/OBJAVE da će "biti doneta" pozitivna odluka. :D

A onda kada odluku donesu neće imati gde da je "okače" pa ćemo čekati još koji dan duže da osposobe sajt :buhaha :buhaha :buhaha
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
@Silvija Mizdrak

Slažem se da nismo još... Ali se ne bih opredeljivao u pogledu toga da li je "blizu" ili je "daleko". Tačno jeste da 11 klubova GLASA o svemu što treba da se dogodi /iz našeg ugla, dobro ili loše/ ali isto tako mislim da rezultat glasanja nije faktor iznenađenja, makar za one koji glasaju. Zapravo, hoću da kažem da samom glasanju prethode nekakvi "pregovori" ili "stavovi" u pogledu onoga o čemu se glasa pa u tom smislu, verujem da se odluka već zna u krugu onih koji istu sutra treba samo da "formalizuju" glasanjem. Svakoj odluci, prethodi nekakav PREDLOG ODLUKE o kojoj se glasa, neki materijal se pripremi za taj bord.

Druga je stvar što medijima nisu poslati materijali za sednicu Borda EL pa zato "niko ne zna".

Ako ovo posmatramo na takav način, verujem da nekakvi nagoveštaji mogu da postoje, nekakva lobiranja i slične stvari. I koliko god je Tegeltija u pravu da niko pojedinačno nije dobio informaciju /pouzdanu/ o tome, sama činjenica da u procesu donošenja odluke učestvuje 11 klubova, ostavlja mogućnost da nešto "procuri" kao nagoveštaj.

Takav neki nagoveštaj imaju i u klubu 100% jer bi bilo krajnje glupo da poput nas rifrešuju sajt EL i čekaju "šta će da se desi sutra". To bi bilo možda i očekivano da u klubu nije Žoc, ali pošto jeste verujem da se ipak nešto zna što mi ne znamo. Nama ostaje samo da se nadamo da je "to nešto" pozitivno po Partizan.
 

Silvija Mizdrak

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2008
Порука
3.309
Reaction score
10.887
Локација
Beograd
@Silvija Mizdrak

Slažem se da nismo još... Ali se ne bih opredeljivao u pogledu toga da li je "blizu" ili je "daleko". Tačno jeste da 11 klubova GLASA o svemu što treba da se dogodi /iz našeg ugla, dobro ili loše/ ali isto tako mislim da rezultat glasanja nije faktor iznenađenja, makar za one koji glasaju. Zapravo, hoću da kažem da samom glasanju prethode nekakvi "pregovori" ili "stavovi" u pogledu onoga o čemu se glasa pa u tom smislu, verujem da se odluka već zna u krugu onih koji istu sutra treba samo da "formalizuju" glasanjem. Svakoj odluci, prethodi nekakav PREDLOG ODLUKE o kojoj se glasa, neki materijal se pripremi za taj bord.

Druga je stvar što medijima nisu poslati materijali za sednicu Borda EL pa zato "niko ne zna".

Ako ovo posmatramo na takav način, verujem da nekakvi nagoveštaji mogu da postoje, nekakva lobiranja i slične stvari. I koliko god je Tegeltija u pravu da niko pojedinačno nije dobio informaciju /pouzdanu/ o tome, sama činjenica da u procesu donošenja odluke učestvuje 11 klubova, ostavlja mogućnost da nešto "procuri" kao nagoveštaj.

Takav neki nagoveštaj imaju i u klubu 100% jer bi bilo krajnje glupo da poput nas rifrešuju sajt EL i čekaju "šta će da se desi sutra". To bi bilo možda i očekivano da u klubu nije Žoc, ali pošto jeste verujem da se ipak nešto zna što mi ne znamo. Nama ostaje samo da se nadamo da je "to nešto" pozitivno po Partizan.
Ma i meni je to apsolutno jasno, samo reagujem na paljevinu, što ovde što po društvenim mrežama, ništa ni manje ni više od toga...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top