Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Kvalifikacije za LE 2011/12

Статус
Затворена за писање одговора.

ukotta

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
379
Reaction score
51
Локација
Onamo 'namo, za brda ona...
Ne vidim cemu mracenje ovde, pa nismo izvukli Arsenal. Genk je odlicna ekipa, ali nista bolja od proslogodisnje ekipe Anderlehta, cak i dosta losija. To o boljoj ligi ponavljamo stoti put, ali i mi imamo iskustvo steceno u utakmicama LS prosle godine. Imamo Stanoja koji zna sta radi. A na sve to mislim da je bolje sto smo izvukli Genk nego na primer Plzen, jer ce i igracima a i upravi samo ime belgijskog prvaka biti podstrek da daju 100% svojih mogucnosti da se prodje dalje. Sad samo dovesti jos jednog stopera, koji ce brzo da se uklopi u sistem rada SS i da se jurisa na prolaz dalje.

JA VERUJEM!!!
 

Enslaved

Grobar
Учлањен(а)
30.11.2006
Порука
10.277
Reaction score
34.137
Локација
vaginamandibularia
Teško da ćemo dalje, sem ako ne slete pojačanja s jupitera. Fali nam 2-3 igrača za prolaz.
 

Optimus

Grobarčina
Учлањен(а)
28.10.2009
Порука
1.017
Reaction score
36
Локација
U kesi Miše Tumbasa
Biće strašan dvomeč.
Raća i štoper nam trebaju ko lebac sada.
Svaki put kad smo govorili samo ne taj protivnik,uvek,ali uvek smo ga izvukli.
Genk možemo da dobijemo na iskustvo konstantnog igranja u evropi jer oni to nemaju.
 

nikola70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
2.781
Reaction score
276
Ko iole prati evropski fudbal i ko je realan, zna da su sve te ekipe pocevsi od Genka pa Anderlehta, bilo koji od prva 3-4 Svajcarca, duplo kvalitetnije ekipe, i kada bismo igrali sa njima u ligasko takmicenje, ne bi imali sanse ni neresenom da se nadamo u vecini slucajeva...

Ali posto ovo nije ligaski sistem vec dve utakmice van sezone, pa ko se bolje snadje prolazi, nama se tu povecavaju sanse bar duplo!

Genk, opet ponavljam, sam gledao vise puta prosle godine...trenutno ne vidim nacin na koji mi mozemo da im ispariramo osim da nekim cudom mi njima nametnemo nas tempo....Problem je sto nemamo sredinu da protiv takve ekipe dominiramo 180 minuta i drzimo loptu!

Drugi nacin je da se povudemo skroz, i da vrebamo iz kontre, nesto slicno kao protiv Anderlehta, ali je problem sto nemamo igrace poput Smiljanica koji grizu i "lome noge" po sredini terena...pa odatle i da vrebamo na kontru!

Iskreno bez jednog veznjaka i stopera nemamo sta da trazimo kad bolje sagledamo stvari! Sa Scepovicem, a bez Jovancica u napadu takodje je to mlako! Ne zelim da gledam Partizan koji se brani i vreba iz prekida, pa i ako prodjemo pojedemo krompir u LS ili LE!

Pojacanja pod hitno, ukoliko sutra pa i da postoji neka nada da ih uigramo, mada tesko!

Mislim da je ovakav zreb, Bozja kazna zato sto se nasoj upravi osladilo da sa 30000 i sa pola tima ulazi u LS...E pa krpelji, to se jednom desava, a sad nam i LE visi u vazduhu zbog vase zajebancije!
 

Rebellion

Grobarčina
Учлањен(а)
02.04.2010
Порука
1.432
Reaction score
4.172
Локација
127.0.0.1
U Belgiji Eduardo i Dijara u napad i cekamo kontre ;) ima da ih pokidamo :D
 

rkeu

Grobarčina
Учлањен(а)
15.10.2006
Порука
1.558
Reaction score
919
Predstavljamo Genk: Rival Partizana prepun internacionalaca

D. Nikolić | 15. 07. 2011. - 12:52h | Komentara: 11

Fudbalski klub Genk biće rival Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u koje se plasirao kao prvak Belgije, što je prošle sezone bio slučaj i sa Anderlehtom kada se crno-belima našao na putu ka elitnom evropskom klupskom takmičenju.
159068_partlool_f.jpg
Genk je tim sastavljen od brojnih internacionalnih fudbalera, o čemu svedoči činjenica da od 27 fudbalera samo njih 11 je iz Belgije.



Klub osnovan 1923. morao je da čeka sve do 1998. ne bi li po prvi put osvojio trofej, tada Kup Belgije. Već sledeće sezone Genk je po prvi put postao državni prvak, što je ponovio još samo 2002, pre nego što je ovog leta po treći put osvojio titulu.

Tri puta je Genk učestvovao i u eltinom evropskom klupskom nadmetanju, ostvarivši tri pobede, pet remija i četiri poraza. Poslednje učešće otpočelo je upravo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i to 2002. kada je Genk kući pobedio Spartu sa 2:0, pokazavši i tada ono o čemu je govorio trener Partizana Aleksandar Stanojević, a potom se uz poraz od 4:2 u Pragu izborio za prolazak dalje.

Genk se nije proslavio, ali ni obrukao te sezone, jer je završio kao poslednji u grupi C, iza Reala, Rome i AEK-a, bez pobede a uz četiri remija, uključujući i 1:1 sa Realom, i dva poraza.

Na putu do ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu šampiona Genk je morao da prođe “sito i rešeto”, jer je prvi, ligaški deo prvenstva završio na drugom mestu, sa bodom manje od Anderlehta. No, u plej-ofu, u kome je učestvovalo šest timova, Genk je uspeo da se probije na lidersku poziciju i postane šampion, iako je završio sa istim brojem bodova kao i Standard, koji je bio bolji u međusobnim duelima (1:1, 2:1).

Tu je matematika stupila na veliku scenu: posle prvog dela belgijskog prvenstva, šest timova koji nastavljaju borbu za titulu u plej-of “odnose” samo polovinu do tada osvojenih bodova. Kako neretko neko ima neparan broj bodova iz ligaških mečeva, onda se pred početak plej-ofa polovina osvojenih bodova “zaokružuje” na prvu veću cifru. To je i omogućilo Genku da postane prvak, jer pravilo glasi - ako dva tima na kraju plej-ofa imaju isti broj bodova (Genk i Standard), bolji je onaj kome ništa nije dodato “zaokruživanjem”. To se i desilo Genku, koji je u plej-of ušao sa 64 ligaška boda, odnosno 32 na novoformiranoj tabeli doigravnja, dok je Standard imao 49, ali je njegova “polovina plena” zaokružena na 25 pred početak plej-ofa.

No, matematika će malo imati uticaja na predstojeći dvomeč crno-belih iz Beograda i plevo-belih koji nastupaju na “Kristalnoj areni” kapaciteta 24.956 mesta.

Genk od 2009. igra pod komandnom palicom 54-godišnjeg Frankija Verkauterna, koji je kao igrač sa Anderlhtom osvojio dva Kupa pobednika Kupova, jedan Kup UEFA i dva Superkupa Evrope, a belgijsku reprezentaciju, za koju je igrao 63 puta, vodio je na kratko i kao selektor, mada ne i uspešno jer je kao vršilac dužnosti doživeo poraz od Jermenije.

Uz kapitena Danijela Tošera iz Mađarske, u Genku igraju i njegova dva sunarodnika, kao i fudbaleri iz Nemačke, Kameruna, Tunisa, Južne Afrike, Francuske, Izraela, Burundija, Nigerije, Češke, Gane, Holandije i Brazila. Evo kompletnog igračkog kadra Genka:

Golmani: Koen Kastels, Lasko Koteles (Mađarska), Tibo Kurtoa, Žil Lenc

Odbrambeni igrači: Torben Jonelajt (Nemačka), Erik Matouku (Kamerun), Antoni Vanden Bore, Anel Ngkongka (Južna Afrika), Kris Mavinga (Francuska), Timoti Durvael, Nadson (Brazil)

Igrači sredine terena: David Hubert, Fabijen Kamuš (Tunis), Danijel Tošer (Mađarska), Kevin de Brine, Dugari Ndabašinze (Burundi), Danijel Pudil (Češka), Antoni Limbomb, Balaš Tot (Mađarska)

Napadači: Žel Vosen, Eljaniv Barda (Izrael), Tomas Bufel, Kenedi (Nigerija), Marvin Ogunjimi, Samjuel Jeboa (Gana), Stijn Hujsegems (Belgija), Ištvan Bak (Holandija)
Blic online
 

vlada8444

Početnik
Учлањен(а)
21.10.2009
Порука
1
Reaction score
0
Sta je tu je ljudi...glavu gore...imaju dobar tim ali daleko od toga da su nepobedivi...uostalom PARNI VALJAK kad se zahuhta bez mu s puta... :D
Ima u obe tekme da prsti sve od golova..., imam neki osecaj da ce biti recimo... 2-2 u Belgiji,
3-1 u HRAMU...kljucna je prva tekma da nas ne nakantaju... :(
Uz Boziju pomoc i pun stadion ne pise im se dobro... :D
Samo hrabro!
 

amansio

Grobarčina
Учлањен(а)
03.02.2007
Порука
2.144
Reaction score
4.603
Локација
tamo daleko......uz grupu JNA
Davno 80-ih dok sam čekao izvlačenja za ev.kupove uvek priželjkivao što jačeg protivnika jer to je značilo odličnu utakmicu,pun JNA,spektakl dok danas što slabijeg .Posle razbijanja tih slabijh odletimo u visine onda nas spuste veličine Apoel.Nama su potrebne jake utakmice da vidimo koje je naše trenutno stanje.Genk je prava ekipa za to ili jesmo ili nismo kako za tim,tako i upravu pa iza nas navijače.
 

_Shone_

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.546
Reaction score
2.575
Локација
Tu..iza ugla...nema 200 metara
Koliko sam uspeo da prikupim informacija jednom su igrali LS 2002/03 i nisu imali pobedu vec 4 remija i 2 poraza..2004 su stigli do plufinala intertoto kupa,a ligu evrope nikada nisu igrali tako da nemaju nekog evropskog iskustva i mozemo da se nadigravamo sa njima itekako.
 

Likii

Grobar
Учлањен(а)
30.03.2010
Порука
930
Reaction score
63
Локација
Pekijeva Ekipa-Ulaz L/Terasa
stoper i ofanzivni vezni i to nam je dosta za ove.sport klub je redovno prenosio njihove utakmice i uverio sam se da nisu nista posebno,a titulu su osvojili jedva,jer su za protivnike imali raspali andreleht i otpisani standard koji ih je na kraju i stigao,ali su titulu uzeli zbog boljeg skora.u play off-u im je skor bio 6-1-3,a standardu 8-2-0,a na kraju su obe ekipe imale po 51 bod.genk je krenuo sa 32,a standard sa 25,gol razlika im je bila 16:12,a standardu 18:6.posle regularnog dela su bili drugi sa 64 bodova,a standard sesti sa 49!namerno ih uporedjujem sa standardom da bi uvedili da njihova titula tamo nije nista impresivno,cak svi koji smo pratili ligu znamo da je klub iz Lijeza zasluzio trofej,premda da su iz ocaja uspeli da na kraju budu egal sa sampionom i ako su zamalo zavrsili u onom drugom play off-u.da ne spominjem ocajni anderleht koji je bio prvi sa bodom vise od genka,a na kraju bio treci sa samo 11 osvojenih bodova u play off-u,a imao je titulu na tacni...
 

Optimus

Grobarčina
Учлањен(а)
28.10.2009
Порука
1.017
Reaction score
36
Локација
U kesi Miše Tumbasa
Sale Stanojevic
Aleksandar Stanojević sigurno respektuje prvaka Belgije, međutim, smatra da Partizan u ovoj fazi takmičenja ne može nikoga da se plaši.

"Genk sigurno nije naivan tim, čim je iza sebe ostavio Standard, Anderleht i Briž, ali Partizan je u kvalifikacijama za Ligu šampiona uvek favorit - osim u poslednjem kolu", naglasio je on.

"Dobili smo najtežeg protivnika, ali ne možemo u Ligu šampiona tako što ćemo sve utakmice dobijati 3:0 'par-forfe'. Dobro je to što u Belgiji nije počelo prvenstvo, a ne valja to što ćemo prvu utakmicu igrati u gostima. Genk je ekipa koja odlično igra na svom terenu", dodao je Stanojević.

Crno-bele je put do elitnog takmičenja i prošle sezone vodio preko najboljeg belgijskog tima, samo što se sa Anderlehtom sastao u finalnoj rundi kvalifikacija.

Stanojević misli da je to bitna razlika.

"Protiv Anderlehta je bilo lakše, jer je to bilo poslednje kolo i već smo imali obezbeđeno takmičenje u Evropi".

Trener Partizana priznao je da je za rivala želeo Malme, odnosno klub srednjeg kvaliteta, a da je najnezgodnijim, ipak, smatrao češki Plzen.

On je napomenuo da u klubu neće biti posebnih promena i rokada za meč sa Genkom.

"Mi ne funkcionišemo po sistemu 'od danas do sutra'. Imamo svoje planove i njih se pridržavamo. Dovođenje štopera ostaje prioritet, a ako prođemo dalje, razmišljaćemo i o drugim igračima".

Stanojević je poznat kao stručnjak koji temeljno priprema svaku utakmicu. Sigurno je da će igra Genka takođe biti dobro prostudirana.

Strateg crno-belih krenuo je sa "propitivanjem" novinara, počev od kolege Miloša Topalovića sa SOS kanala...

"Već gledamo na koji način da dođemo do DVD snimaka njihovih mečeva. Pokušaćemo i preko naših ljudi da se raspitamo o narednom protivniku. Ako se ukaže mogućnost, lično ću otići da ih pogledam. Naravno, otvorena je i opcija da to učini neko od mojih saradnika".

Na pitanje da li smatra da je i treneru Genka Frankiju Ferkauterenu bilo neprijatno kada je izvukao Partizan, Stanojević je odgovorio:

"Nama nije prijatno, ali pretpostavljam da ni njima nije bilo u petak u podne. Za razliku od njih, mi smo tim sa evropskim iskustvom, koji je prošle sezone izbacio Anderleht, igrao u Ligi šampiona, a godinama unazad je redovan učesnik evrokupova".

Pre Genka, Partizanu predstoji revanš sa Škendijom u Skoplju (4:0 u Humskoj).

"Svi pričaju kao da smo već prošli u treće kolo kvalifikacija, prvenstveno ja", nasmejao se Stanojević.

"Mislim da je to realnost, ali da je i pored ubedljive pobede u Beogradu, pametno sačekati da se odigra revanš".

Na konferenciji za novinare nije se pojavio sportski direktor Mladen Krstajić, koji je zajedno sa trenerom pratio žreb u Nionu putem interneta.

Prvu Krstajićevu reakciju zato je preneo Aleksandar Stanojević: "Ako prođemo Genk, ulazimo sigurno u Ligu šampiona!"
mondo.rs
 

ARMY

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2008
Порука
3.084
Reaction score
405
Локација
Sa Covicevim panterima u Stjepana Supanca
Ako Djura ne dovede stopera treba da ispadnemo bez obzira na sve.

Zaista ako ovaj protivnik nije dovoljan da dovedemo pojacanje onda ne znam koja je to ekipa.

Zreb je ove godine paklen,bice jako tesko,nema plakanja,idemo,gruvamo pa sta bude.
 

Strelac

ex-alekst88
Учлањен(а)
15.07.2010
Порука
660
Reaction score
21
Локација
Stradija
Хаха, морам овоме да се насмејем... Како нас усере баш оно што нећемо.

Сад долазим кући, улазим на форум и у себи размишљам: "Не Генк, Не, Генк..." кад оно баш Генк. Нема везе, ми смо Партизан! Само храбро и офанзивно и раставићемо их на саставне делове.

Међутим, озбиљно нам фали један штопер и неки убица у средини. Трио Илић-Вукић-Бабовић је big no-no за ову работу.
 

Woodchuck

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2009
Порука
2.477
Reaction score
647
Nije bas najsretniji zreb ali nisu ni ovi bauk. Treba da dovedemo jednog klasnog stopera i onda da se ceramo sa belgijancima :D
 

Dr.Hofmann

Guest
Ajd još neko nek napiše da trebamo da dovedemo jednog štopera i jednog veznjaka i onda ćemo učiniti forum stvarno još kvalitetnijim i konstruktivnijim:buhaha

Jedno 245 vas je to reklo u proteklih 2 sata:banghead
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.376
Reaction score
3.949
Локација
NBG
Eto uspeli ste da naterate Dr.Hofmann-a da koristi smajlije :D


Неће више госн ЈеНеА писати пре жреба. Има да му лупимо превентивни бан па нека призива Шкендију и Генк у кафани :buhaha

Ovo uneti u statut foruma.


Svako prizeljkivanja genka radi nekog meranje ciji je veci nikako nije dobar za klub vec samo licnu sujetu.

Bice djavolski tesko, ali sam optimista.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.675
Dobro je sto mnogi postuju Genk sto znaci da maksimalno ozbiljno shvatamo tu utakmicu sa njima.Ali netreba ici u krajnost i od njih praviti Real,kako neko rece na forumu.Nemaju u Evropi vece ime od Partizana ali dosta njih smatra da su jaci od Anderlehta .Ipak ocekujem prolaz jer imamo vise iskustva u Evropi sto se tice igraca a i kao klub.Samouvereno ,hrabro i prolazimo i njih.
 

djavo

Partizanovac
Учлањен(а)
17.01.2007
Порука
771
Reaction score
25
Ajde i ja da napisem kao i prosle godine u isto vreme kada smo izvukli anderleht . Posto sam ih pratila na kraju sezone znam da su tukli anderleht sa 3-0 ako se ne varam kod kuce, a valjda igrali nereseno kod njih zatim su igrali sa standardom za prvo mesto i isto su ih dobili. Da kazem kao prosli put bice tesko... pa neka se sve ostvari drugacije i da treba da dovedemo stopera :D
 

Marinac

Grobarčina
Учлањен(а)
23.10.2008
Порука
1.086
Reaction score
15
Ma sta je vama ljudi belgijanci imaju cudan sistem kako osvajaju prvenstvo mozes cak da budes 3 i da osvojis , gleda se kao rezultat kao u prethodnih6 utakmica lupam. Znam kad je Genk osvojio u svim novima vest se pojavila Genk slucajni sampion Belgije. Tako da nisu oni sto je i Anderleht i Standard, bar 2x putu su ova 2 tima bolja od Genka.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top