Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Evrope 2009/10

Статус
Затворена за писање одговора.

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Novosti...

Vaskrsao Partizan!

V. TOMKOVIĆ , 27.08.2009 21:35:26




sp-partizan.jpg

BARJAK srpskog fudbala u Evropi i ove jeseni pronosiće Partizan! Prvak Srbije, od koga se najviše i očekivalo ove sezone, najzad je podigao glavu, probudio se, u drugih 45 minuta meča u Slovačkoj kao da je rešio da zbaci sa sebe sve probleme koji ga muče poslednjih dana i kao što su to crno-beli često u istoriji radili, kada već niko na njih nije računao, vinuli su se do pobede. Posle svega što se dešavalo u vrhu kluba prošle nedelje, trijumf na terenu protiv Žiline je istinski podvig fudbalera Partizana koji nastavljaju da koračaju Evropom - 2:0 (0:0), prvi meč 1:1.
Prva smislena šansa, ona koja se čekala više od 300 evropskih minuta, dovela je "parni valjak" do željenog vođstva: dug pas Đorđevića glavom je spustio Ilić do Obradovića, a njegov centaršut u mrežu, sa sve golmanom, sproveo je Dijara - 1:0! Šest minuta kasnije Brana Ilić je protutnjao levom stranom, sve sam odradio, "bombu" sproveo u mrežu - 2:0. Hvala i do viđenja! Vaskrsao je Partizan kada su svi od njega već digli ruke, danas u Nionu mirno čeka žreb za grupe Lige Evrope, novih šest izazova na međunarodnoj sceni. A, konsolidacija svih redova na Topčiderskom brdu prvi je preduslov da se napravi korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, preduslov za tako nešto je napravljen u četvrtak u simpatičnoj Žilini.
Tek sada bi trebalo čelnici kluba u Humskoj 1 da lupaju glavom u zid, da analiziraju šta se to desilo timu koji sigurno ume da igra fudbal, da zaluta na evropskom putu, izgubi dragocene bodove, novac, samopouzadanje, a možda i pored svega ovoga i – trenera. Ni kada je već bilo izvesno da naš tim ide dalje, u 89. minutu, „grobari“ nisu oprostili prethodne rezultate šefu stručnog štaba, već su još jednom zapevali „Jokane odlazi“. A, na terenu nije igrao najbolji igrač Partizana, Almami Moreira, zato je u prvom poluvremenu nedostajalo više pasova, igre, šansi, ali tu je opet bio Lamin Dijara, "crna mamba", najbolji strelac crno-belih, bez kojeg nema golova za srpskog šampiona.
Mučio se Partizan u prvom delu. Pošteno je reći da je samo Žilina imala prave prilike, krupni Oravec je bio stalna opasnost za gol našeg tima. Jednom ga je Krstajić izblokirao u poslednjem trenutku, drugi put je Božović na liniji odlično zaustavio loptu, a treći put je za koji sekund zakasnio da se baci na fudbal. U crno-belom timu Dijara je bio odsečen, nije dobijao lopte, trener Jokanović se ljutio, mahao, besneo zbog previše povratnih lopti... A, u 45. minutu ponovo se našao na meti navijača, koji su zapevali "Dokle da se braniš Jokane" i sada već poznato "Igrajte fudbal"!
I onda kada se činilo da sve odlazi do đavola, kada je i Krstajić izašao iz igre, Partizan se probudio, vaskrsao, pokazao da ume, a Ivan Obradović se asistencijom za vođstvo oprostio od crno-belog dresa.
Žreb u Nionu je danas, srpski prvak je ostao da brani čast našeg fudbala u Evropi, a da li će to biti dovoljno da smiri uzburkale duhove u Humskoj 1, videće se narednih dana.

ŽILINA - PARTIZAN 0:2 (0:0)
STRELCI: Dijara u 58. i Ilić u 64. minutu. Stadion: "Pod Dubnom". Gledalaca: 10.650. Sudija: Volkvarc (Danska) 8. Žuti kartoni: Pečalka, Lijetava, Kobilik, Rilke (Žilina), Ljajić (Partizan).
ŽILINA: Perniš 6, Pečalka 6, Pjaček 6, Šourek 6, Cimakuridze 6, Lajtner 6, Mraz 6,5 (od 71. Kobilik 6), Jež 6,5, Viskočil 6 (od 63. Rilke 6), Adauto 6 (od 62. Lijetava 6), Oravec 7.
PARTIZAN: M. Božović 7, Stevanović 6,5 (od 83. Gavrančić -), Đorđević 7, Krstajić 6,5 (od 54. Knežević 7), Obradović 7, Petrović 6, B. Jovanović 6 (od 65. Fejsa 6,5), Ilić 7, Ljajić 6,5, Tomić 6, Dijara 7.
IGRAČ utakmice: Ilić (Partizan).

BEZ INCIDENATA
PLAŠILI su se pomalo domaćini kako će se u gradu ponašati navijači Partizana, pošto je nedavno bio lom kada je gostovao Hajduk iz Splita, ali sve je prošlo apsolutno mirno, bez ijednog incidenta. Na tribinama je bilo oko 300 "grobara", koji su većinom stigli iz Srbije i tokom boravka u gradu, kao i na stadionu, nisu napravili nijedan eksces. Nisu ni tokom puta, jedino što su se žalili da su malo lutali pošto je vozač jednog autobusa promašio put, pa im je trebalo čak 16 časova da stignu do Žiline.

STADION KAO "BOMBONA"
DOM fudbalera Žiline je nešto što bi svaki srpski superligaš mogao samo da poželi, a naši najveći klubovi mogli bi u mnogo čemu da se ugledaju na Slovake. Iako prima "samo" 11.500 gledalaca, što je sasvim dovoljno za grad od nešto više od 80.000 stanovnika, stadion "Pod Dubnom" je moderno zdanje, izuzetno doterano, sa lepim pokrivenim tribinama i odličnim terenom. Svi prateći objekti su takođe izuzetni, što je kod srpske ekspedicije izazvalo divljenje i zavist, pošto u našoj zemlji o ovako nečem može samo da se sanja.

MOREIRA NA KLUPI
NAJBOLJI fudbaler Partizana Almami Moreira meč sa Žilinom ipak je počeo na klupi. Iako se verovalo da će Portugalac morati na teren od početka, makar sa "jednom nogom", zbog važnosti utakmice, kreator igre crno-belih našao se među rezervama. Čak je pitanje šta se dešavalo dva sata pre početka meča, jer Moreira u prvi mah uopšte nije bio u protokolu, među 18 igrača, ali je naknadno precrtan Vašington, a na njegovo mesto je stavljen plejmejker crno-belih.

TROJICA VIŠAK
POVEO je Slaviša Jokanović 21. igrača na put u Slovačku, a na klupi nije bilo mesta za sve. Trojica fudbalera koji nisu bili ni u protokolu, već su sa tribina posmatrali utakmicu su Marko Jovanović, Vašington i Rajko Brežančić.
I SLOVACI UZ SRBIJU
NAVIJAČI Žiline su prijateljski dočekani u Beogradu, to gostoprimstvo su uzvratili u četvrtak, a Srbi su dobili i podršku za svoju političku borbu. Najvatreniji fanovi domaćeg tima sredinom prvog poluvremena istakli su parolu "Kosovo je Srbija", u momentima kada su "grobari" pevali o tome.
 

Pedjazz

Banned
Учлањен(а)
30.07.2009
Порука
24
Reaction score
0
O igri naseg tima je iluzorno trositi reci. Da igramo lose igramo ali kao sto vidite ima i gorih :)
Nesto sto me je izuzetno obradovalo u ovoj utakmici je prebacivanje tezista odnosno promena strane. Prethodnih 5-6 utakmica nas Partizan nije nijednom uputio dugu loptu sa krila na krilo da stvori visak na strani, centarsut realizacija gol. U ovoj utakmici se to desilo 4 ili 5 puta. Nije mnogo ali dovoljno da se oseti pomak u igri (brzi smo i opasniji ovim nacinom igre). U svim prethodnim utakmicama pri promeni strane je lopta morala po zemlju kroz sredinu (do petrovica pa on do moreira pa doktor do ilica ili tomica). Takvim pristupom nikad nismo stvorili visak na boku i zato su nam centarsutevi bili neuopotrebljivi. U ovoj utakmici se video pomak i raduje me da je Jokanovic to uvideo i sigurno radio sa timom na tom segmentu ovih prethodnih nekoliko dana.

Pojacanja su nam potrebna ako planiramo da osvojimo tih 6 bodova za koeficijent. Trebaju nam dve pobede (svaka po dva boda znaci 4 boda) i dva remija recimo ( svaki po bod znaci dva boda) i na konju smo.

Upravni odbor mora da pruzi podrsku Jokanovicu jer je jedak od retkih trenera koji posle 1:1 u gostima dobija 2:0 pod izuzetnim pritiskom. Treba izdvojiti novac za pojacanja (prica se da ce novac za Ljaljica da legne uskoro...) za najmanje 3 igraca.
1) Zamena za Obradovica. Imamo Brezancica i Krstajica ali Krstajic ne moze da igra u punom tempu 90 minuta i uopste nije ofanzivan, treba nam neko kao Zonsa :) Sta cemo ako se ne daj Boze povredi Brezancic? Znaci ovo je prioritet svakako!
2) Igrac na krilnoj poziciji. Videli smo da kad Moreira ne igra Ljajic Tomic i Ilic ne funkcionisu bas najbolje. Tu prevashodno mislim na Ljajica koji je jos uvek mlad i neiskusan i voli da "davi" loptu uvek sa nekim dodirom vise. Videli smo u prvom poluvremenu kad smo imali kontru 3 na 3 ili 3 na 2 u nasu korist kako je imao cist prostor da proigra igraca levo (Tomic je bio ja mislim) a on je tako lagano dodao da su slovaci presekli nasu vrlo izglednu akciju. Znaci zamena za Tomica i Ljaljica mora da se nadje, odnosno da se pojaca konkurencija. Jokanovicu, pocni da dajes sansu i neku minutazu malo Vujovicu, sta je covek skrivio???
3. Igrac Moreirinog kalibra. Svi znamo da je Moreira nas Bog i bez njega nam je tim i te kako oslabljen. Smatram da nam je potreban jos jedan izuzetno kvalitetan igrac sredine terena (centralni) koji ce se dopunjivati sa Moreirom i proigravati krila i napadace. Moramo da se suocimo sa realnoscu surovom... Moreira prosle sezone u svakoj evropskoj utakmici je bio zatvoren sa 2 ili 3 igraca i nije uspeo nista da napravi. Plasim se da ne bude tako i ove sezone zato uprava mora da izvadi novac i stvori nasem timu uslove da stvorimo odlicne rezultate.

Branislav Jovanovic je po meni nezamenljiv jer jedini kao defanzivni sredinac ume da prosledi loptu u napred (pas u napred daje), dok Fejsa i Petrovic uvek prave kontakt vise i lopte vracaju odbrambenim igracima koji kasnije duvaju dugim loptama. Ovo nije nacin i nije igra koju trebamo da forsiramo i bas zbog toga sam rekao igrac Moreirinih karakteristika i sve ce biti na mestu!
 

P3G

Početnik
Учлањен(а)
02.05.2008
Порука
80
Reaction score
2
Локација
Istoèna Tribina Hrama, Ulaz H
Ne razumem zasto Jokanovic pusta Dijaru samog u napadu,u toj poziciji se ne snalazi bas najbolje. Siguran sam da je imao pored sebe Klea ili Washingtona,usli bi u LE sa ubedljivijom pobedom.

...zato što je taj čovek više potreban u sredini. Znam da deluje teško objašnjivo, ali je tako. Zato i nismo mnogo videli Branu dok nije pljusnuo desnom... :wink:

Inače, biće veoma zanimljivo sledeće saopštenje za javnost iz Kluba.
Novinski naslovi su već tipa: Hrabri Partizan, i tako to...

Čekam žreb uz :ziveli
 

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
Mondo, izjave igraca...

Crno-beli u glas: Dokazali da vredimo
Cetvrtak, 27. avgust 2009. 23:32

Fudbaleri Partizana su složni u oceni da su pokazali karakter i dobru igru u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope protiv Žiline (2:0), pogotovo zato što je poslednjih dana u javnosti osporavan njihov kvalitet.

"Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, pogotovo posle svega što se u poslednje vreme dešavalo. Smogli smo snage da pobedimo. Rezultat možda deluje previsoko, ali smo pokazali da imamo karakter", rekao je mladi vezista Radosav Petrović i dodao da je ova pobeda bila za "sve nas, za Partizan".

Ivanu Obradoviću ovo je bila poslednja utakmica u Partizanu, pošto će već sledećeg vikenda igrati za Saragosu. On je istakao da je verovao u pobedu kao i da je trener Slaviša Jokanović sjajno pripremio utakmicu.

"Ovo je moja poslednja utakmica u Partizanu. Verovao sam da možemo da prođemo. Trener je sjajno taktički pripremio utakmicu. Srećan odlazim u novi klub. Međutim, žao mi je što nisam sa Partizanom igrao u Ligi šampiona, ali i Primera je veliki uspeh za mene", rekao je Obradović.

Strelac drugog gola Brana Ilić rekao je da je pobeda veliki uspeh cele ekipe.

"Prvi gol nas je pogurao u drugom poluvremenu jer smo ubrzo postigli i drugi i praktično tada rešili utakmicu. U drugi deo meča smo ušli agresivnije, svi smo bili jedan tim. Ovo je uspeh cele ekipe posle svega što se dešavalo u poslednje vreme", smatra Ilić.

Adem Ljajić je rekao da je njegova ekipa dokazala da je dobro pripremljena, ali i da može dobro da igra i bez Almanija Moreire.

"Pokazali smo da smo dobar tim, trebalo je da postignemo gol u prvom poluvremenu, ali ta nagrada je došla tek u drugom delu meča. Dokazali smo da smo fizički dobro pripremljeni i da nije istina da se Partizanovi fudbaleri brzo umaraju. Iako je Moreira važan šraf u našem timu, videlo se da možemo doro da igramo i bez njega", napomenuo je Ljajić.

Strelac vodećeg gola Lamin Dijara podvukao je da su igrači ispunili svaki zadatak koji im je zadao trener Jokanović.

"Stvarno smo dobro igrali. Uradili smo samo ono što je trener tražio od nas. Možemo još bolje ako nastavimo da slušamo Jokanovića", poručio je Dijara.

Potpredsesnik Partizana Mile Jovičić čestitao je igračima na plasmanu u Ligu Evrope i dodao da ekipa može još bolje da igra.

"Svaka čast momcima, pokazali su da Partizan ume i može do uspeha. Ali možemo još bolje", rekao je Jovičić.

Upitan da li ova pobeda znači da Jokanović ostaje na klupi Partizana on je rekao:

"To pitanje se nije ni postavljalo ,ali nam vi (novinari) to niste verovali ni pre ove utakmice", zaključio je Mile Jovičić.

Vidi se da je momcima pao veliki kamen sa srca... A izjava potpredsednika je za analizu!? Takodje, interesantno je da vecina igraca listom zasluge pripisjue treneru, sto se zaista retko kada moze cuti...
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Ostaje Jokan 200%. Pregrmeo je ovo danas i nastavlja dalje.
 

Head_Hunter

Guest
Malo vise angazovanja i rezultat je tu,svi smo pre meca bili slozni da smo za klasu jaci od Slovaka.Iskreno se nadam da ce ovaj mec i ulazak u ligu uefe biti odskocna daska za dalje uspehe voljenog nam tima.U nedelju svi u Hram da pozdravimo momke
 

Boris-NK

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
1.986
Reaction score
8
Локација
Niksic
Mondo, izjave igraca...



Vidi se da je momcima pao veliki kamen sa srca... A izjava potpredsednika je za analizu!? Takodje, interesantno je da vecina igraca listom zasluge pripisjue treneru, sto se zaista retko kada moze cuti...

Pa Jokanu se zestoko drma(la) klupa pa igraci vjerovatno zele ovim da mu daju podrsku!
 

Pedjazz

Banned
Учлањен(а)
30.07.2009
Порука
24
Reaction score
0
@Crno-beli

Kako samo 2.5 bodova? Zar nije pobeda u kvalifikacijama svaka bod a remi pola boda?
 

Jegda

Grobarčina
Учлањен(а)
03.10.2007
Порука
2.123
Reaction score
61
Локација
Autokomanda
Bravo crno beli...I pored ne bas uverljive igre, pobeda i prolazak dalje. Veoma bitno za atmosferu i samopouzdanje. Idemo dalje!:BB:BB
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Али улазак у ЛЕ се награђује са 2 бода, без обзира на дотадашње резултате. Оних 0.50 би требао бити коефицијент српских тимова. Нека ме исправи неко упућенији ако није тачно, никад нисам имао стрпљења за детаљно читање тих правила око коефицијената. :D

Али ево овде...

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/calc.html
 

zile vern

Početnik
Учлањен(а)
09.06.2008
Порука
94
Reaction score
0
Локација
sabac,crno beli grad
mqa sta god da se desiloo ja bih i dalje pevao
. . . samo jedno ime znam . . .
na na na naaaaanaaaaa . . .
bravo!
igra nije bila na nivou al nema veze,bitno je da smo prosli,imali smo srece prilikom nekoliko napada ziline u prvom poluvremenu al se isplatilo na kraju
hehehehehehehehehehe
samo jedno ime znam . . .
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
@ Ala-Munja

Па добро, има и тога...:buhaha
 

Pedjazz

Banned
Учлањен(а)
30.07.2009
Порука
24
Reaction score
0
Pa to je onda super bre ljudi!
2.5 boda od ulaska samo i koeficijenta zemlje. Valjda ce na to da nam dodaju 4.5 iz kvalifikacija, znaci 7 vec imamo. Nismo losi uopste! :)
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Nisi u pravu, za sada imamo samo 2.50 bodova! Da ne objašnjavam sada...
Ne dobijaju se bodovi tako lako. :wink: Pobede u kvalifikacijama se vrednuju samo za koeficijent države.
 

diego_armando

Grobarčina
Учлањен(а)
30.08.2008
Порука
6.325
Reaction score
3.997
Локација
Kobasicarija "Venac".
bilo bi idealno:

steaua
everton
PARTIZAN
ventspils.

da se razumemo:bar kod mene, mesta euforiji i nekom ekstra optimizmu nema. ono sto ocekujem od ovog partizana je osvajanje nekoliko bodova, tj. pomak sa one nule iz prosle sezone.
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Elem...preciznije malo...

For the team ranking the match results in qualifying rounds do not count. From 2009 on qualification for the Champions League and the Europa League is rewarded with a number of points based on the reached qualifying round:
 

Pedjazz

Banned
Учлањен(а)
30.07.2009
Порука
24
Reaction score
0
Au... Sad sam bas citao da se ulaskom u ligu sampiona ove sezone dobija automatski 4 boda! ("Qualification for the group-stage of the Champions League is awarded with 4 bonus points").
A ovo sto sam pricao o bodovima je istina, znaci 2 za pobedu 1 za remi u grupnoj fazi.
"The basis for the UEFA coefficients is the performance of teams in the European Cups during a five year period. During that period each team gets two points for a win and one point for a draw"
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top