Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga konferencija 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

LuizEverton

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2020
Порука
370
Reaction score
1.741
Локација
Novi Sad

MAK

Grobar
Учлањен(а)
14.03.2016
Порука
631
Reaction score
2.054
Već zamišljam kako navale belgijanci dva kiklopa na Jojića i Natka, a naši krilni: Miljković, Urošević grade igru, driblaju kao nenormalni i centriraju na trepavicu, iznose loptu i lucidno asisiraju Rikardu okruženom sa pet belgijanaca.
Nema od ta posla ništa-jedino petarda
 

ajax00

Grobar
Учлањен(а)
12.04.2009
Порука
772
Reaction score
1.898
Meni bi bilo zabavno da ih iznenadimo sa dva, tri gola razlike i preuzmemo prvo mesto.
Ne volim nikakve eksperimente koji donesu poraze, ako donose pobede dižem obe ruke za.
 

Dusan

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
730
Reaction score
333
Čitam ovo o 3 pozadi sto pišu i postavljaju kolege forumasi pa razmišljam kako bi izgledalo. Postoje dve varijante.
Prva varijanta 5-3-2 u fazi odbrane, 3-5-2 u fazi napada ili u fazi napada 3-4-1-2. Trojica pozadi Miletic-Vujacic-Sanicanin to je u svakoj varijanti, moze se probati sa Miljković ili Urošević umesto Miletić ili Sanicanina. Možda je to bila prilika protiv Trajala u kupu. Zatim pošto sutra ne igra Zdjelar. U vezi će biti Jojic-Scekic, ispred njih kao poluspic, paker nekadašnja popularna desetka Natko, u napadu Rikardo i Markovic (Menig). I najzahtevnije pozicije desni i levi spoljni koji moraju da pokrivaju celu stranu, po meni pre dvojac Zivkovic-Obradovic, nego li Miljkpvic-Urosevic.
Druga varijanta za mene realnija u odnosu na ono što imamo od igračkog kadra. Formacija 3-4-3 Miletic-Vujacic-Sanicanin, sad dolaze u obzir oba bekovska para, jer ispred sebe imaju krila Markovic-Menig ili Markovic- Jovic(Terzic), pa mogu da dupliraju i u odbrani i u napadu, nisu levi i desni spoljni usamljeni lakše im je u toj formaciji u fazi odbrane koje im pomažu krila, u napadu mogu da predaju loptu krilu koje će driblati, centriranje, ne moraju spoljni još i to da rade. Problem je sredina, dvojica imaju veliki prostor da pokriju, ako staviš Jojic-Natko, tanak si defanzivno, a ofanzivno mogu da podele dobar pas, ali kad ih pritisnu jače ekipe I tu je problem. Jojic-Scekic i Scekic-Natko mi se cini da se sa Scekicem dobija u fazi odbrane, moze da preseče dosta lopti, ali u fazi napada sve spada na drugog veznog. Još ako protivnik igra sa 3 vezni eto novih problema.

To sve pišem za evropske mečeve i težnje da se igra na proleće sa jačim timovima od Genta, a da se proba nešto novo. Da se razumemo ja jesam za to jedina zamerka je što to nismo probali protiv Trajala recimo. Jedno je trening drugo je mec, makar i protiv treceligasa.

Ako neko želi da vidi kako to izgleda, obe varijante, na vrhunskom nivou neka pogleda Konteov ili sada Tunhelov Celsi, recimo levi spoljni Markos Alonso, 2 vezni Zorzinjo i Kante (kod nad Duljaj da udje:) ) Atalanta, gde su spoljni Gosenes igrač koji je eksplodira u toj 352 formaciji u protekle 3 god, i desni spoljni Zapakosta reprezentativac prvaka evrope. Juce ste mogli da vidite Atalantu protiv Junajteda. Ili večeras Lajpcig igra u toj formaciji. Pored većine italijanskih dosta nemačkih ekipa igra tako, juče Volfsburg. To su sve LS ekipe. Vrv ste već i gledali sve ove timove, samo vas podsećam.

Šta nama treba da bismo igrali u toj formaciji na nekom nivou završnice LK ili da se igra LE. Minimum desni i levi spoljni sa dobrom defanzivom, brz, eksploziva, sa dobrim centarsutem. I pored Zdjelara jedan vezni sa odličnim pregledom igre, pasom kao Natko I velikim radijusom kretanja.

Ako se neko seti pa kaže da smo igrali kod Mateusa 3-5-2 i nismo imali neke vrhunske spoljne. Moj odgovor je da je to bilo pre 20 god promenio se fudbal. Ali bih potpisao sad da skockamo sličan tim.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Kako volim ove upise @Dusan :clap
Mislim da nismo spremni za 3 nazad i da bi to sad moglo da ode na dve strane. Nismo ga jbg vežbali u praksi. Ali ne vidim razlog da se sutra useremo i igramo neki ultra defanzivni fudbal jer jebem mu sve nema smisla. Bod nam ne igra ništa.
Ono što bi me baš razočaralo je da udjemo kao p!

Sutra bre probaj. Pa i da puknemo, pa šta. Probaj jbt. Pukosmo kući, nije trebalo ali hrabro bre. Neću da pljujem ako i ne dodjemo do željenog rezultata.

Nije Gent neka ekipa od koje treba da se plašimo. Istorijski smo znali mnogo bolje u gostima nego kući.
 

Amadeus

Grobar
Учлањен(а)
20.07.2021
Порука
655
Reaction score
1.540
Локација
Jug
Ako se neko seti pa kaže da smo igrali kod Mateusa 3-5-2 i nismo imali neke vrhunske spoljne. Moj odgovor je da je to bilo pre 20 god promenio se fudbal. Ali bih potpisao sad da skockamo sličan tim.
Najgore što se pre 20 godina igrao sporiji fudbal a mi ni sad nemamo ništa bržu ekipi nego tad.
 

PARTIZAN INSTITUCIJA

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.020
Reaction score
11.982
Локација
JNA
Sutra ako se desi da izgubimo, sačuvajte makar minumum dostojanstva i nemojte da pljujete momke i trenera, jer će sigurno dati sve od sebe da donesu pozitivan rezultat. Ako ništa, zaslužili su kredit kod svih nas zbog toga što su prvi u ligi a vrlo verovatno su i obezbedili prolaz dalje u Evropi.
Hrabro, pa šta bude!
 

MAK

Grobar
Учлањен(а)
14.03.2016
Порука
631
Reaction score
2.054
Treba hrabro i p a m e t n o!
Bez zaletanja.
Minimum petorica u presingu na njihove defanzivce. Tih petorica neka igraju 45 minuta pa drugo poluvreme novih pet igrača. Presing presing presing.
Tako iskombinovati ekipu da bude ujednačenog kvaliteta oba poluvremena.
Četvorica iz odbrane da izlaze samo do polovine terena. Oba beka 20% nizu platu ako predju centar. Stoperi na njihovoj polovini samo kod prekida.
Svaki njijov napad hocu sitni faul pre nego što stignu do 40 metara
Branimo se sa devet igrača konstantno.
I stalno ispred lopte, ispred lopte i zalepljeni za ledja njihovih napadača.
Ako uspemo ovo, možda, možda i bude nešto.
Ako ne, sve ispod dva gola u našoj mreži smatram za prihvatljivo
I nema mesta pljuvanju naših igrača- to su šta su, bolje nemamo
Samo pičkastu igru im neću oprostiti.
Ajmo sad beogradski Atletiko
 
Учлањен(а)
06.07.2021
Порука
157
Reaction score
938
Локација
Београд
Ако уопште будемо играли са 3 штопера, мишљења сам да неће поновити исте бекове јер је видео да су физички јачи од нас и много му је боље да игра са дефанзивним бековима. Јел Шћекић уопште опција, имао је повреду? Колико то лепо звучи да се трансформише формација у нападу толико мислим да нећемо ни имати много конкретних напада. Играћемо на прекиде где су им онај голман и одбрана критични. Само нека играју срцем.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.827
Reaction score
29.853
Локација
Beograd
Noćas sam na poslu i neću pogledati direktan prenos, moderan vrhunski evropski fudbal nešto ne stižem da pratim, a i nije da me nešto interesuje, ali, ako izađemo sa tri štopera...pretpostavljam da će nam igra ličiti na onu koju Teleoptik ,,praktikuje,, kad se odluči za tu formaciju...

U nedostatku Zdjelara koji bar fizički koliko-toliko parira evropskim trkačima, rmpalijama i snagatorima, ne čudi me, ako se Stanojević stvarno odluči za tri štopera u nadi da nas bar tako neće ,,nakantati,, sa 5+...
Međutim, iako trojica po sredini bolje ,,zatvaraju,, nego dvojica, to je u svakom slučaju igrač manje na sredini terena, i prosto ,,poziv,, manevru protivnika da ti se ,,useli,, pred kazneni prostor i stalno atakuje... (kako Teleoptiku, a tako će i Partizanu) ... pod neprestanim atacima protivnika, dobićemo želju da se povučemo i ,,sednemo golmanu (linijašu) u krilo,,...
Nemamo štopera koji bi bar malo izneo loptu, nemamo vezistu koji je fizičko-tehnički to u stanju, nemamo bekove koji mogu da povuku uz liniju...
Ostaje da se nadamo da će naš ,,bunker,, (koji skoro nikad nismo znali da igramo) odoleti...bar neko vreme...i da ćemo kojom srećom onda ipak nekako pobeći u kontru...po nekom krilu...da će se nekim slučajem lopta sa krila dokotrljati do nekog u sredini...koji će iskoristiti to što će mu se retko ukazivati večeras...i postići gol...ili dva...
Nesrećni i usamljeni Rikardo će dobijati batine, ali ne i loptu, a ako ga još budemo terali da igra i defanzivu, čovek će kolabrirati...

Baš mi se naša večerašnja perspektiva čini nekako pesimistička...možda i zato što neću gledati tekmu na TV pa da momcima vičem u ekran neke savete kako da igraju i šta da rade...tako da će morati da budu čak i bez moje te i takve ,,pomoći,,... :icon-rolleyes:

Dobro, dakle, nećemo ,,pljuvati,, momke ako doživimo rezultatski debakl, ne vidimo neke velike i česte opcije kako da uopšte izađemo iz golmanovog krila i napadnemo prosečni, ali dosta brži i snažniji Gent, sve u svemu...da pobedimo 2:0 (pa čak i 2.1) iz kontre ili iz naših iznenadnih juriša i napada u poslednjih 5 minuta utakmice i - ja zadovoljan. :D

(Ako pobedimo. A ako bude nerešeno...daj šta daš...šta reći, već smo pisali o svemu i svačemu. Više puta.)
 

Sascha

Grobarčina
Учлањен(а)
19.07.2010
Порука
1.063
Reaction score
699
Локација
na pocetku kraja
Уколико играмо са три штопера и два бека, потребно је да нам оба "клинца" играју крила ( јер је потребна помоћ бековима), а тиме смо већ дошли до цифре од 1+3+2+2=8 . Остају нам још 3 играча, од којих је један Рикардо и два везна (задњи и класичан безни). Зашто све ово пишем ? Па зато што ми немамо те "профиле" играча и мислим да је, за нас, погубна та тактика. Ми имамо играче, за тактику са два задња везна и "шта нам Бог да у нападу са крила"....
Праштајте, ако грешим...:)
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.827
Reaction score
29.853
Локација
Beograd
Svaka taktika je pogubna ako nemaš dovoljno kvalitetnih igrača u timu...
Ili ako su svi ,,na isti kalup,, i što se tiče njihovih vrlina, i što se tiče njihovih mana...
Vrline se bolje vide u Longlongu gde protivnici nisu kao u Evropi, ali, nažalost, u Evropi nam se bolje vide mane...
 

Cane77

Početnik
Учлањен(а)
11.09.2021
Порука
108
Reaction score
266
Локација
Bileca
S obzirom na kadrovsku situaciju, kao i desavanja na prethodnom mecu gdje smo djelovali bas nemocno nisam neki optimista. Zdjelar je za ovaj tim nenadoknadiv izostanak. Znaci nam bukvalno kao Rikardo u napadu. Pobjeda bi bila zaista veliki rezultat, nebitno kako do nje dosli.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top