Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga konferencija 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Detaje (opširnije) ću o Sočiju uskoro, šanse su 55:45 za nas čak i ako bi izgubili minimalno u četvrtak. Nisam impresioniran Sočijem. Mislim da smo bolji tim i da idemo dalje. Odgledao sam dva cela meča i dosta pregleda iz prošle sezone. Lepo je što je Noboa (36g) odigrao danas 90min. On je njihov Natko, 2 asistencije danas, igra čekalica/bunker nakon 0:1 protivnik go kurac (Akmat)
 

b-pfc

Grobarčina
Учлањен(а)
20.04.2009
Порука
1.616
Reaction score
91
Локација
БГ
Неки део јавности руске који, хтео-не-хтео пратим, каже:

- Партизан је организована екипа,
- Партизан је тим са великим искуством игре у евротакмичењима,
- судије неће "миловати" богаташе из Сочија и биће им тешко против организоване екипе,
- Партизан би могао да се потуче са свима у руској лиги.

Има овде претеривања и неких ода нашем тиму које (у овом тренутку!) не одговарају стању ствари, али са великом резервом се прилази мечу са нама.

Скоро се огласио и председник, иначе из познате породице Ротенберг, да честита тиму и да поручи да су прве победе у евротакмичењима само почетак, као и да су очекивања велика.
 

grobar032

Grobarčina
Учлањен(а)
27.02.2007
Порука
5.110
Reaction score
554
Локација
Humska 1
Da dodam i da nam u korist ide to sto su oni sinoc odigrali mec, i to kao gosti, da su dali dva komada protiv relativno slabijeg protivnika, od cega jedan autogol. U cetvrtak nece biti publike, i na sve to, sinoc su morali da beze od zmija, pa sta ces vise? :D
 

MAK

Grobar
Учлањен(а)
14.03.2016
Порука
629
Reaction score
2.053
Soči- ne bih rekao da su neke babaroge. Naterao sam se da ih gledam jer igraju negledljiv fudbal, dosadno, zanatski..... Ne videh iskru vrcavosti, nepredvidljivosti, vica, driblinga na petercu, razornog šuta iz daljine, milimetarskih pasova, promene ritma, kontri.... Ništa što fudbal čini lepim.
Trčanje, guranje, saplitanje, za dres držanje..... Toga ima... I zmija na terenu, sakloni bože.....ko da igraju u Kongo brazavilu....
Šupak efendija što bi rekao moj rahmetli komšija sa Bežanije Džiba
Ovo moramo dobiti mozgom, tehnički...
Iako sam znao jednu što je govorila : Ma daj ti meni jedan veliki debeli tvrdi mani me sa tim malim ali tehničarima
 
  • Like
Reactions: Oki

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.877
Reaction score
13.667
Или су нас подценили или им је првенство важније од Лиге конференција. Мислим да је ово друго у питању и да ће то што су играли јуче уместо у недељу превагнути на нашу страну. Међутим, да ће бити лако - неће бити лако уопште. Не очекујем никакав убедљив пролаз даље, физички су баш снажна екипа, а оно што ми се не свиђа је то што не воле да се надигравају, играју на чекалицу и веома су искусни, биће борбе до последњег минута двомеча.
 

zubac

Grobar
Учлањен(а)
01.03.2007
Порука
490
Reaction score
1.754
Nazalost, igraju cvrst presing skoro cijelu utakmicu, mi se u takvim uslovima slabo snalazimo. Bice vraski tesko, ali vjerujem u prolaz.
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.398
Reaction score
4.619
Локација
Zemun
Ne smemo kiksati u zadnjoj liniji. Zdjelar i Natko moraju nazad po loptu, Scekic u postavi obavezno( snaga, skok). Nikako da stoperi mrse nesto pozadi i organizuju... Verujem da ce Bibras dodeliti "kasikom" nekoliko lopti Rikardu, Holenderu, Panticu... To ako realizujemo u gostima ne strahujem za prolaz.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.877
Reaction score
13.667
Не очекујем Шћекића у постави. Мислим да ће изаћи Поповић-Урошевић-Вујачић-Саничанин-Лутовац-Здјелар-Јојић-Натхо-Пантић-Марковић-Рикардо
 

djomla

Partizanovac
Учлањен(а)
20.02.2007
Порука
4.175
Reaction score
18.455
Локација
U Kinšasi
Nemoj Rubin, molim te. I tad su na terenu bili Miljković, Lazar i Jojić. Ne znam da li me više bole Miljkove haludže protiv Rubina, ili Kljajino čitanje slobodnjaka protiv Bilbaa. Dobri i pošteni Miljko.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.877
Reaction score
13.667
 

LuizEverton

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2020
Порука
370
Reaction score
1.741
Локација
Novi Sad
Jovic povredjen, mi onda nemamo drugu opciju na levom krilu? Desno Markovic, Holender, sto bi znacilo da ce (pod uslovom da pocne) Daca Pantic igrati svih 90 u cetvrtak?
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Četvrtak, 5.8.2021 - Sochi FC - Partizan

Fudbalski klub Soči je osnovan 6.juna 2018te godine. Njegov vlasnik je Boris Romanovich, prema Forbsu, 69ti najbogatiji Rus na planeti. Klub je nastao poput NBA franšiza, relokacijom Dinamo Sankt Petersburga u Soči. Te 2018te su kao drugoplasirani tim druge lige Rusije došli u premijer ligu i u prvoj sezoni završili na 12tom mestu a prošle godine na 5tom mestu, izborivši prvi izlet u evropska takmičenja.
Ovo je prvi klub sa ovako kratkom istorijom protiv kog ćemo ikada igrati. (ne računam kulturno nasledje Dinama StPete kao što ne računam FMP Divu danas).

Za razliku od Dunajske Strede, radi se o jednoj iskusnoj, matoroj ekipi koja ima prosek skoro 29 godina. Otud i njihove slabije trkačke sposobnosti viđene tokom mog skautinga, ali i iskustvo pojedinaca koje donosi prevagu na terenu. Uz to, mršav roster, svega 22 igrača u rotaciji.

Transferi 2021:
Soči je ove sezone promenio kompletnu poslednju liniju. Mevlja, Miladinović i Novoseltsev su bili standardni u poslednjoj liniji u manje više svim derbi mečevima (igrao je još i Emanuel Mammana, Argentinac koga je Zenit Lionu platio 16 miliona, a ove sezone jedva ulazi u tim). Uz to, Anton Zabolotnyi je prešao za badava u CSKA, a on je bio njihov Harry Kane. Njega je zamenio igrač koji je ulazio sa klupe, Marko Dugandžić, koji sada predstavlja jedinog ozbiljnog igrača u samom napadu. Največe pojačanje je Victorien Angban, zadnji vezni koji je stigao iz Metza za nekih 4 miliona eura. On je tek počeo da ulazi u tim i još uvek nije upao u sistem igre.

Formacija:
Soči igra u formaciji 3-4-2-1, 3-6-1 koja se često puta u defanzivi transformiše u 5-1-2-2 gde se Dugandžiću tokom branjenja pridruži Dmitri Vorobyev kao drugi istureni prilikom te transformacije i onda se proba brza kontra.
Fali im Yuspov koji je na sredini terena bio standardan, a povredio je mišić i ne zna se datum povratka. Čovek je dao 7 golova i 4 asistencije prošle godine. Uz ove koji su napustili zadnju liniju odbrane i Zabolotnyi koji je takodje otišao, Soči ima prilično izmenjen sastav. Očekujem manje više isti kao protiv Akhmata uz par potencijalnih promena. Zaika, Angban i Mammana možda udju umesto Margasova, Tsagallova i Prokhlina kako bi se rasteretio pritisak jer su ipak tanki u rosteru a prilično tromi.

BirVYXnOtivZnqFGgaT0N_m5LCVtZISHFD-ayOAeXTM6aqo2jZUwKxzf4uF3qQ7fmmbCSnGJghz2Xy8reuqooQGsjG3kcQU20CHtnuU4C8Jr9N9NG2yH1ApTbamVgJ4pr4gssAkc




Stil igre:
Soči ne igra visok presing, oni ga vrše negde na 30-40 metara od gola protivnika, i tu probaju da navedu na grešku i brzinski uposle Marka u napadu, ali sam često video i kikseve u poslednjem pasu (osim ako to nije Noboa - njihov Natko). Igra im se zasniva na mešovitom pas igrom, negde igraju do noge ali vrlo retko, više je direktan pas na krilo ili čak na Marka u samom napadu. Bočni igrači će bezbroj puta pokušati da gadjaju njihovog napadača visokog 190, a to je negde stil koji se primenjivao i prošle sezone. Kada povedu prepuštaju loptu timu i povlače se u bunker (jači mečevi). Ne troše puno vremena na građenje igre otud i dosta grešaka u pasu.

Prednosti -
  • Fizički su dosta jaki, pogotovo Barać, Rodrigo, Noboa, Dugandžić
  • Burmistrov je jako brz i neugodan po boku, njega mora Urošević da uhapsi (tome se nadam jer je Urošević jak u odbrani)
  • Direktni pasovi na Marka su im jaki, pogotovo Noboa koji ga traži iza odbrane a hrvat je solidno brz na svoju brzinu i može lako da pobegne
  • Skok igra - ovde su baš dobri, oba ova wing beka im gadjaju špica i sa 30-40metara
Mane -
  • Ako ste mislili da mi gubimo snagu, ovaj tim takodje ima padove, pogotovo u drugom poluvremenu. Dosta su tromi što prati i njihov stil igre
  • Panično se brane kada ih baš neko pritisne, a dodaj na to da su kompletnu odbranu promenili. Da sam na mestu Stanoja, forsirao bi visok presing a ovamo rešavao njihova ispucavanja flasterom na Dugandžića jer je on prilično jak u skok duelu, ali mi imamo Vujačića koji može da ga iznese jer je sličan tip igrača kao i Taiwo
  • Pogube se kad im neko udari sitan vez, obzirom da nemaju snagu za visok presing, mi ne smemo da igramo njihov stil, tu padamo. Mi moramo da spustimo loptu kroz sredinu a onda da izbacujemo bočno. Verovali ili ne, kad im baciš loptu iza ovih wing bekova nastane haos i tu Urošević i Živković mogu da je spuste po zemlji u kazneni i naprave dar mar odbrani. Dakle moramo da igramo do noge, budemo li bunarili odosmo u kurac ovde. Rikardo u skoku nema šta da traži ovde ali ako se orijentišemo na pas kroz sredinu a onda izbacivanje iza ledja bočno imamo velike šanse.


Kao što napisah sinoć nakon odgledanog meča sa Akhmatom, naše šanse su 55% i kad bi pretrpeli minimalni poraz. Uz pozitivan rezultat mi smo na 65% vs 35%. Biće teško ali da smo bolji, jesmo. Da imamo jači kontinuitet u sastavu imamo. Kao i kod DACa, njima ode glavni špic a ovima pride se promeni cela odbrana. Teško je to za uigravanje odmah, složićete se.

Ne bih se bavio prognozama, ali aj kao navijački kraj utakmice 1:2, povešćemo prvi.

Izvori -
https://www.transfermarkt.com/fk-sochi/startseite/verein/41231
https://en.wikipedia.org/wiki/PFC_Sochi


Ove utakmice sam odgledao cele, s tim što je Loko iz prošle sezone gde ih je Nikolić isevao lepo. Protiv svih ostalih su imali solidan skor ali ako neko može da udeli savete Stanoju za Sochi je Marko doktor Nikolić.

Nemojte se nervirati i ako kojim slučajem minimalno izgubimo, i dalje verujem da možemo dalje. Faliće nam Jović ovde mnogo. Jebem vam mater nesposobnu da ne dovedete nikoga.


Napred Partizan!
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
@Direktor_Grobar bravo direktore! od pomenutih odgledah skoro celu sad u Groznom!
pada im ritam! nisu nepripremljeni nego prosto im tempo ide strogo silaznom putanjom vec od poluvremena!
imaju dosta dirketnih pasova, i kontra im uopste nije naivna.

ono sto sam ja primetio je da slabo brane prekide i bas te lopte iza wingova koje si primetio i ti.

po meni Scekic Sanicanin i Vujacic moraju apsolutno svaki prekid da napadnu!

Suma rodjen i za ovaj mec, sa klupe od 60tog min.
Tacno mislim da bi im spakovao 2 kom za tih pola sata


Napred Partizan!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top