Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Konferencija 2022/23

Статус
Затворена за писање одговора.

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Četvrtak 16.02.2023 u 21h - Sheriff Tiraspol - Partizan / Conference League, Playoff

Došli smo konačno i do evropskih duela sa starim znancima. Ekipa Šerifa koja je umnogome promenila lični opis od one koju smo ne tako lako eliminisali još davne 2005te godine. (Odita / 0:1 74min). Apsolutni dominatori u svojoj ligi, osim što su napravili iskorak u evropi u poslednjih nekoliko sezona, isto tako i dosta ulažu u skauting pa ne čudi legija stranaca koja dolazi i odlazi iz ovog kluba.

Moram da napomenem da sam dosta dugo kopao o našem protivniku, medjutim sva neka dublja analiza tima pada u vodu obzirom na promenu na klupi (predstavljanje, novi-stari trener Bordin ITA), a s druge strane i promena u kadru i u vidu dolazaka i odlazaka.
rEwWrVVxe5xfuwUkf7aT0boSuDUn7Cjvrd-nxVW_Xd9CFevYAx2tsEE6aMZKZY2oPl4bEN81Xfl6-Y0GnwZZE8lym-CaMhnAlCRBxst71ECyP7ndrBwo0GZ-mgWSfdNjTvF-3OH9530VlzWrbCZTbLw



Evropski učinak 2023

Nakon eliminacije od Plzenja, Šerif je uz dosta sreće nakon penal serije protiv Pjunika došao do grupne faze LE (oba meča 0:0). I sve što je Šerif odigrao, iz video snimaka koje sam pogledao tokom zime su bili mečevi sa Omonijom, u duelima sa Sosijedadom i Man U su bili prilično rutinirani kao što bi se u ovakoj grupi prilično sam siguran i nama desilo.

fdcKr1HdHHT3rOgwki2-p-08n21ZYB3OS-E0W9i8b5JyoDgQC8KblIp7bjpDIapdgkWQmrHBC8k5fCGxrx992rOqOwBA_qIaFf4MO0CVZgj3orgEgrgaI1HopH3Ehnj1trFBoGTerOI39lHx6o4WeBc





Formacija / Prednosti / Mane

Bordin se nakon 5 godina vratio u tim i uz njega je došlo 6 novih legionara. Tokom ovog predstavljanja (link gore) tražio je pojačanja u defanzivnom delu obzirom da su klub napustili igrači iz poslednje linije, kao i zadnji vezni. Nemam neko mišljenje o novajlijama, dosta za nas nepoznatih igrača ali svakako ne sumnjam da su dovedeni zbog određenih kvaliteta, a ne kao menadžerska šema. Bordin je neko ko je igrao sa 4-3-3 u Nefčiju, nedavno je vodio i reprezentaciju Moldavije gde je gurao 4-5-1 a tokom prvog mandata je u Šerifu igrao 3-5-2.

Tokom ovih priprema su odigrali sa Nordsjilandom i odgledao sam ceo meč protiv Krivbasa (poraz 2:1, video link). Formacija koju je izveo Bordin je 4-5-1. Imajući u vidu da je ovo bio kontrolni meč, može se naslutiti i ovih 11 protiv nas u četvrtak, pogotovo ako se uzme činjenica da je tokom ovog meča napravio samo tri izmene. Najveća nedoumica mi je standardni štoperski par Radeljić i Kiki, koji nisu igrali ovaj meč, ne znam iz kog razloga, moguće da su na izlaznim vratima.

Imajte u vidu da njima neće igrati u prvom meču Akanbi, najopasniji igrač i najbolji strelac zbog žutih kartona.

Prednosti
Neka prednost Šerifa je definitivno u brzini veznog reda. Ovde pre svega mislim na Talala #14 i Badola#10 koji će nam zadavati dosta muka. Belić nam je neophodan da uhapsi Badola koji ima jako dobru kontrolu lopte. Uz njega takodje nimalo naivan sa loptom u nogama, #8 Diop. Vrlo lako odigraju traniziciju i često je meta Atiewmen #80 na levoj strani (skupo plaćen eks igrač Dinama koji je za njega dao preko 2mil). Mene tu brine ko će njega da pokriva, nadam se Filipović pre Žileta inače smo u problemu.

Ključni igrač definitivno broj 10, Badolo, 24 godine. Vi mi posle meča recite da li biste voleli da jedan ovakav igrač zapravo vodi našu sredinu terena, nakon odlaska Sume. Tržišna vrednost ~600k.


Mane
Nov/star trener, nedovoljno vremena, mnogo rokada i neuigranost. Tokom čitavog meča Krivbas je imao apsolutnu kontrolu situacije na terenu. Svaki malo jači pritisak na zadnju liniju Šerifa (dosta mladu, opet mislim da je ovde nejasno zašto je u kontrolnom meču igrao bez dva glavna štopera) je dovodio do gubljenja poseda. Zatvaranjem Badola (malo teži posao), Diopa i Talala (lak posao) se njima oduzima posed i samim tim bi se oslanjali na duge lopte ka Atiewmenu ili nekoj bržoj tranziciji.

U dva kontrolna duela su primili tri gola, protiv Krivbasa su mogli i celih 4-5.



Moguć sastav:
*Verujem da će u 11 ipak Kiki i Radeljić iako nisu odigrali Krivbas.

DK4xmVx4xP7Ilg68iHb5sryNwtOfuprUy_GRE8Jtxg30_T5pfbiD1z-Onv0OxBlNqcYieWn52wSrplWd9DxHouMWIz7GwagW9XrT1c_4y-PrQeELsrbvVf1Kx-HEDhw1j3yw45fLeHoN6qdKrVLgGuU




Očekivanja

Iako smo svi pod utiskom našeg užasnog starta ovog proleća ulazimo iz slične muke koju smo imali tokom leta gde je većina videla brodolom. Nemam razloga za neki neosnovani optimizam, ali sama činjenica da je naš tim (pre svega mislim na standardnih 11) daleko kompaktniji, dajem prednost nama u ovom dvomeču. Negde bi ovo trebalo da bude slično duelu sa Spartom iz Praga, pa se dvomeč možda i zavriši sličnim rezultatima.
Procentualno gledano 70% / 30% u našu korist. A ako bi prognozirao rezultate: Šerif 1:2 Partizan, Partizan 2:0 Šerif.

Idemo dalje!!!

:napred-partizan:
:šal
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.928
Reaction score
26.752
Ma moldavci se u stvari solidarisu sa "ziv nam bio predsednice, predaja nije opcija", culi da su ga navijaci Partizana vredjali, pa su odlucili da pokazu svoju lojalnost najpostenijem, najsposobnijem i najcasnijem predsedniku u istoriji covecanstva, i kazne nezahvalnike.
Obzirom kako je "nasa drzava" reagovala, siguran sam da se nas drzavni vrh nasladjivao ovom situacijom.
Ne bese tako davno, kada smo jednog trenera nama "veoma prijateljske zemlje", proglasili personom non grata, zbog IZJAVE o navijacima naseg drzavnog projekta.
 

batakpudla

Grobarčina
Учлањен(а)
19.05.2007
Порука
3.871
Reaction score
10.927
Па наравно да су се наслађивали, у најмању руку их потпуно заболе курац што су њихови држављани заробљени, а потом депортовани. Само замислите шта би било да су у питању навијачи четничке курве север. Добили би чартер за повратак, плус би молдавски амбасадор био позван на разговор.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.990
Reaction score
26.003
Локација
ante portas

mladen107

Grobar
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
353
Reaction score
1.376
Локација
Novi Sad
Srecno sutra. Ne ocekujem nista. Po meni prilicno nebitna utakmica, ko god da nam dodje u sledecem kolu, ako prodjemo, nakantace nas ko Fejnord prosle godine. Ceo zivot navijam za Partizan, ali vredja mi inteligenciju da podrzavam bilo sto sto ima veze sa likovimao kao sto su v&v. Nikad nisam bio vise ravnodusan. U sezoni kad imas sigurno ligu evrope ti dovedes 0 (slovima nula) pojacanja. Nadam se da ce da vas grize rak, kad vec savest nemate.
 

-Sale-

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
691
Reaction score
1.927
Srećno danas crno-beli, jedini lek su pobede, bitne pobede. Imate šansu da se za pola meseca zaboravi sve i okrenete celu sliku. Nadam se da ćete iskoristiti.

Popovoć
Filipovoć, Marković, Vujačić, Šehović
Belić, Traore
Dijabate, Natho, Menig
Rikardo

Napred Partizan!
 

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.180
Reaction score
6.952
Локација
NbG

Tuljo

Administrator
Уредник
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
8.355
Reaction score
6.625
Локација
Tamo gde si ti!
 

vukMKD

Grobar
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
599
Reaction score
785
Локација
Tamo gde vecno sunce sja...
И једини тим на свету целом, који под овим околностима није довео једно једино појачање, а, колико сутра почињу и кв. за лигу шампиона. Е, мој Гордане... Нек је вечерас срећно и теби, и Партизану!
 

majonez

Grobar
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
577
Reaction score
810
Vidim da je u odbrani samo Markovic od onog sastava u subotu a u veznom samo Natho...da ne racunam Diu i Meniga koji su usli kad je sve bilo gotovo.Ajd da se nadamo da ce ovaj tim odgovoriti kako dolikuje nama.Kakvi god da su problemi pa i ako se preti ne sme Partizan vise onako jalovo da igra!Veceras ocekujem borbu i povoljan ishod.Srecno!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top