Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Konferencije 2023/24

Статус
Затворена за писање одговора.

Bazzile

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2017
Порука
450
Reaction score
2.408
Silkeborg trenutno vodi 2:0 protiv (mocnog) Nordsjaelland-a
 

vukMKD

Grobar
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
599
Reaction score
785
Локација
Tamo gde vecno sunce sja...
Dok se mi pitamo kog mladog igraca da ubacimo u prvih 11 a da nam igra ne trpi previse, oni danas poceli mec sa osmoro klinaca.

Koliko god da su talentovani ne smemo ispasti od njih. Steta samo sto Belic nece igrati tamo, da im trkacki parira.

@MacManus
Povredio se ili ga trener izveo kad mu je sudija oprostio drugi zuti, ja sam bas tada poceo da gledam pa ne mogu da tvrdim tacno koji je razlog njegovog izlaska?
A, cuo sam komentatora da im je Osman bio najbolji do tom trenutku.
 

zive

Grobarčina
Учлањен(а)
20.06.2007
Порука
7.969
Reaction score
10.262
Ako od ovih ispadnemo bolje da ne igramo Evropu. Za ove smo Real Madrid i ovako osakaćeni.
 

Borac NBGD

Grobar
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
574
Reaction score
3.084
Ja kao nerealni Partizanovac njih ne mogu smatrati nekom preprekom koliko god nas unistavali ovi iznutra i spolja . Uprava napolje
 

Trba98

Početnik
Учлањен(а)
06.07.2021
Порука
19
Reaction score
285
Локација
Beograd
Za Grobare sto nemaju twitter ili X :)

Build up

Veliki broj kratkih dodavanja
Numerička superiornost na svojoj polovini
Igrači koji se osećaju komfrono pod presingom
Brzi vezni igrači
Lako iznose loptu i prenose težište na drugi kraj terena


Slabe tačke

Mlada ekipa(24 prosek godina), koja želi da igra svih 90 minuta u jakom intenzitetu i sa dosta dodavanja u rizičnim zonama.
Najviše su ranjivi kad se probije prva linija presinga ili kad se ukrade lopta u centralnom koridoru.


Ofanzivni prekid

Veliki broj uigranih akcija sa jasnim zadacima koje ima svaki igrač.
Veliki broj uzastopnih blokova i kretnji bez lopte
Jedna od stvari na koje će stručni štab morati da posebno obrati pažnju


Defanzivni prekid

Brane korner sa svim igračima.
Imaju mogućnost da istrče brzu tranziciju iz svog šesnesterca na nepostavljenu odbranu.
Odbrana kornera im je miks zonske odbrane i odbrane čovek čoveka

 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
To je takva liga, zato nam odgovaraju. Danas ih oladi Silkeborg iako su za klasu bolji od njih.

Ja sam malo pogledao duele sa Kopenhagenom jer je sve ostalo iz lige (Brondbi donekle blizu njih) teška boranija.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.870
Reaction score
13.629
Нордсјеланд....за тактичку анализу чекамо @Direktor_Grobar

Индивидуално стоје овако што се тиче најбољих играча илити најјачих карика.
Нума (19), Нагало (20) и Ингварсен (27) осетно најбољи играчи тима. Одмах иза њих су Виладсен (21), Диоманде (21) и капитен Хансен (34).
...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Нума - крилни нападач, играо је често и десно и лево и у шпицу.
+ Брз као ветар, ма језиво брз и добар техничар. Одлично кретање без лопте.
- Чини се да доста слабије реагује на комбинацију притиска и мањка простора..

Ингварсен - нападач. Дошао из Мајнца овог лета за 3 милиона. Дете Нордсјеланда.
+ Искусан бундеслигашки играч, корпулентан, намазан, префектно кретање без лопте, чита игру, све осећа, све види, дели лопте као везни, игра одлично леђима окренут ка голу, има добар шут из сваке позиције, висок 1.87цм и одлично игра и главом, агресиван, много енергије улаже. За своју висину прилично агилан, има дуг корак. Велик проблем.
Неки већи минус у игри нисам успео да му нађем. Језиво комплетан нападач за услове овог нивоа фудбала који ми играмо у Европи.

> Ингварсен и Нума највећа опасност напред уз десног бека Виладсена и везњака Диомандеа.

Виладсен - десни бек. Дете Нордсјеланда, бек модерних карактеристика, оно што недостаје нашој школи фудбала и првом тиму од постанка свемира.
+ Брз, агилан, издржљив. Можда за нијансу бржи од Менига, поготово тај први корак. Може да се понавља нон-стоп уз аут линију. Веома интелигентан, одлично чита игру и права је радилица. Има одличну контролу лопте, пас игру и одличан центаршут, што класична "кифла" што повратна лопта, често је асистент. Као да је шпанац, а не данац.
- Лоша скок игра (1.70цм) и нешто лошије позиционирање у дефанзивним ситуацијама. Није претерано добар ни у дефанзивној игри један на један плус није агресиван играч, неко ко ће да улаже превише енергије у дефанзивне дуеле.

Диоманде - централни везни. Имао исти пут до Нордсјеланда као Нагало.
+ "Десетка", одличан техничар, креативан, сигурна пас игра, разиграва све, види све и дрибла са великим самопоуздањем, на петопарцу што се каже. Брз, агилан, држи висок ритам.
- Није снажан, није вешт и агресиван у ситуацијама када треба остварити директан контакт са ривалом. Укратко, дефанзивни задаци му нису јача страна.

> Нагало и Хансен као штоперски бедем испред гола.

Нагало - штопер. Пропустио други меч са Стеауом због два жута, против нас се враћа у тим.
+ Физичких карактеристика сличан Салдањи али бољи у скоку. Јак и брз. Одлично се поставља и одлично чита игру, прилично сигуран на лопти, веома агресиван, жустар.
- Понекад зна да га понесе та агресивност па уме да направи беспотребан фаул у опасној зони или да добије црвени, нешто слично као Белића али у блажој варијанти јер Белка нема пандана у ЛК сигурно.

Хансен - штопер, капитен екипе. Дуго играо у Мидтјиланду.
+ Преискусан играч, једном речју - штоперчина, да не дужим, све има за неког ко спада под "искусан штопер".
- С обзиром на године није више агилан и брз као раније.

Има ту још ни мало наивних играча од којих прети опасност али ови играчи по мени праве највећу разлику односно неко најтврђе језгро тима као што су то код нас Натхо, Салдања, Мениг, Ксандер, Кануте, Белић, Јовановић...... Међутим, нису им сви играчи без мана и биће слова и о томе који играчи су најслабије карике њиховог тима.....

> Једина слаба тачка коју сам успео да им нађем је то да на средини немају превише добрих решења и да у ствари код њих разлику прави Диоманде, а код нас Натхо кад је у питању средина терена , чак мислим да је наша средина са Белићем и Канутеом боља од њихове.
О тактици не знам пуно, колега изнад је то перфектно одрадио и ово што пишем тиче се индивидуалног квалитета играча.

Најстандарднији играчи на средини су им Диоманде и задњи везни Тверсков, а њима се најчешће придружује леви бек Свенсон у том троуглу чак једном приликом и десно крило што значи да тренер или има неке фикс идеје које могу да га коштају или немају правих решења за оно што желе да играју па их извлаче са других позиција.

< На крилима су супериорнији, нарочито на бековским позицијама. Остаје питање да ли ће њихов најбољи играч Нума да остане или ће пре меча са нама да буде продат. То би нам дало значајну предност.

Натхо код нас прави највећу разлику и он кад не игра нисмо исти тим кад имамо лопту. Белић такође, с тим што Белка прави разлику у обрнутом смеру од Натха - дефанзивном.

> Довођењем штопера, офанзивног везног који би покрио Натха са клупе (мада ту на средини иза нападача и испред задњих везних Калулуа још нисмо видели и остављам могућност да он буде тај) и крилног нападача који би у ротацији био значајан ресурс за мењање тока утакмице, ми би знатно подигли наше шансе али с обзиром да је већ недеља и да се ништа не дешава изгледа да ћемо са овим што имамо морати да се сналазимо јер говнари из управе очигледно не желе да доводе никог више док не уђемо у ЛК јер ако ипак прођемо добро ће им дођи Европа, а ако не прођемо добиће шансу да нагазе Дуљаја и да га склоне, да пажњу јавности опет склоне са себе и усмере на играче и тренера. Праве win-win ситуацију за себе и ово раде годинама уназад, шаблон је тако очигледан да мени није јасно како људи и даље верују да ће они да оду због евентуално лошег резултата.

Генерално, далеко су од непролазне екипе, имају и они проблема и мана......али их са друге стране имамо и ми. Очекујем неизвестан двомеч. Шансе нека буду 53-47 у нашу корист јер реванш играмо кући. Ако они остану без Нуме или ми доведемо неко појачање шансе ће се повећати у нашу корист.

To je takva liga, zato nam odgovaraju. Danas ih oladi Silkeborg iako su za klasu bolji od njih.
Комбиновали су против Силкеборга. Без капитена - штопера Хансена...без Нуме, са горепоменутим Свенсоном на левом беку који иначе игра у средини и са младим Сертдемиром у средини који иначе не игра плус су ушле измене које су ниског квалитета. Очигледно немају тако добру ротацију да могу да ротирају, а да не направе кикс. Убацили су 3 играча са клупе и то је потпуно други тим. Веома сличне проблеме са дужином клупе као ми имају и што их више посматарм дајем нам веће шансе.

Поручавајући потезе њиховог тренера пред меч са нама и трансфер сагу око Нуме моје је мишљење да су се они нас уплашили.
Знају да Нуму вероватно неће моћи да продају за исту цену после овог кола ако испадну......а могу да добију веће паре за њега него да освоје ЛК (говори се о цифри од 25 милиона евра). Ни близу нису уверени у пролаз даље и не желе да се тај трансфер изјалови неком евентуалном повредом Нуме против нас јер ако су нас проучавали против Сабаха видели су један лудачки тим који тактички не стоји најбоље али који иде главом на ђон и ђоном на главу. Мислим да нас респектују више него ми сами себе и да им је овај трансфер Нуме тренутно највећи фокус.

Иначе, са Стеауом су одиграли 0-0 први меч у ком је Стеауа изашла са формацијом која укључује крилне нападаче. У другом мечу је Стеауа изашла без крилних нападача и изгубила 2-0 с тим што су код резултата 1-0 добили црвени.

Треба да их пустимо да имају посед али свеједно ће га имати без обзира шта ми испланирамо али добиће по ушима од наших крилних играча и Салдање јер су своје бекове пренатрпали обавезама у оба правца и толико од мене на ову тему до петка.
 
Последња измена:

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.870
Reaction score
13.629
Осим ако се нису договорили да одигра овај двомеч ово је добра вест за нас. Проблем мање.

Да је код нас играо вероватно би доживео судбину Асана и Диабатеа, а ових 25+5 милиона не би добили ни за 30 живота....
 
Последња измена:

Nikola9875

Grobar
Учлањен(а)
05.07.2019
Порука
364
Reaction score
1.557
Локација
Novi Sad
Ode Nuamah zvanično.
Fabrizio Romano potvrdio. 25mil + 5 mil bonusi

Em našim momcima neće praviti velike probleme, ali ono što je još važnije - Strajnić se neće mučiti sa izgovorom niti će ga pomešati sa Diomandeon
Ovo verovatno znači da i Duljaj može da se pozdravi sa pojačanjima, makar dok se ne plasira u grupnu fazu
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.441
Reaction score
40.945
Локација
Žrnov
Valjda nemaju nekog još boljeg od ovog kog su prodali...
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.320
Reaction score
37.458
Stara, dobro oprobana taktika, dok ne prođu kvalifikacije pokrij se ušima i nadaj najboljem.
 

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.089
Reaction score
5.046
Локација
vezenemam
poštenjačine i prevednici iz uefa...
bulju za pare, kako će ih karati arapi, kad krenu da im ulaze za koju godinu.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top