Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Mlađe kategorije, FK Teleoptik

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.099
Reaction score
5.895
Локација
Beograd
Moramo da uzmemo u obzir da su naši najtalentovaniji mladi fudbaleri ipak ,,rasuti,, na kadete, na omladince, na Teleoptik, ali i na prvi tim FK Partizana (dakle bar na 4 strane, i plus oni koji su nam negde otišli)... Međutim, da su nam svi ti najbolji i najtalentovaniji okupljeni samo u jednom jedinom timu, sigurno da bi on bio dosta jači i da bi rezultati bili bolji, nego ovako kad su ,,svaki za sebe,,...

Ovo jeste tacno, ali to je uvek bio slucaj, a rezultati nisu patili, dok sada to nije slucaj. Da li je do mladih igraca koji su u ekipi, ili je do trenera koji ih vode? Verovatno ima i jednog i drugog, ali mislim da je vise do trenera, jer se drasticni pad u rezultatima poklopio sa time da su na klupu omladinaca i kadeta dosli Lola Smiljanic i Miroslav Vulicevic umesto Nenada Stojakovica i Djordjija Cetkovica.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
Da, ali se sada i svašta drugo promenilo u odnosu na prošlost...

Želja dece da dođu baš u Partizan zbog toga i toga, ili da ne dođu baš u Partizan zbog toga i toga...?
Način na koji su deca nekad skautirana i dovođena u FKP, i kako je to sada...?

I, dok smo mi nazadovali, drugi klubovi su (na ovaj ili na onaj način!) napredovali, itd, itd...

Gde je bila takmičarski, organizaciono i finansijski C.z. a gde Partizan u trenutku kada je Vučić ušao u C.z. jedne noći pre ponoći da malko ,,propomogne,, - a gde smo sad mi, a gde su oni?
Gde je bio, na primer, Grafičar i IMT, a gde Teleoptik, a gde su sad?

Sigurno da je i do toga kakva je generacija, i ko je i kakav je trener, ali možemo mi da sačekamo i neku sledeću bolju generaciju, ili nekog sledećeg boljeg trenera, ali neophodan nam je SISTEM koji će da profunkcioniše i pomoću kojeg dolaze ta neka bolja deca i ti neki bolji treneri...i bolje finansije, i bolji Partizan...

Ali, do toga je tako daleko...

Trebaju nam pošteni, sposobni i stručni ljudi u Partizanu, pa će njima onda trebati godine da ispravljaju i popravljaju stanje koje su nam ove štetočine ostavile...

Ali, za početak, veliko je pitanje, ne samo kakvi su ti neki novi ljudi koji nam (valjda?) uskoro dolaze, nego, KO nam uopšte ulazi u skupštinu, ili u upravu, ili na čelo FK Partizana...

Jer da bi se tamo došlo ili ušlo, nije bitno koliko si stručan i sposoban (a ko još mari za poštenje?!), nego preko koga možeš da tamo dođeš/uđeš...
Vlast tamo želi (i postavlja!) neke ,,svoje ljude,, ili bar one koji neće da ,,talasaju,,...ili se tamo dolazi preko neke veze, poznanstva, preko nekih moćnika...

Ali, hajde, videćemo...dočekaćemo...

akiopaki

Grobarčina
Учлањен(а)
18.12.2007
Порука
3.601
Reaction score
1.486
Горане, па то Ушће Нови Београд је већ освојило ту лигу и иде у 2. ранг такмичења. На жалост, у Српској лиги Београд се све зна унапред.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
Na sajtu FSB-a je pisalo da se sve utakmice za Kup (na teritoriji FSB-a) igraju u isto vreme, tako da sam, posle jednog baš gadnog dana na poslu, požurio u Zemunelo da bar malo razbistrim mozak uz meč (ili bar deo meča) Teleoptika i Prve iskre...ali...
Kad sam stigao tamo, portiri mi rekoše da je utakmica, (umesto, u javnosti najavljenih pola 3), počela u 11, i naravno, odavno se završila...

Tako da od utakmice ne videh ništa, ali Teleoptik je pobedio i prošao dalje, a i to je već nešto!

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
Горане, па то Ушће Нови Београд је већ освојило ту лигу и иде у 2. ранг такмичења.
Razočaravajuća igra Teleoptika na stadionu IMT-a i zaslužen poraz od Ušća rezultatom od 3:1...

Poražavajuće je ne samo to što filijala jednog IMT-a ima mnogo veće resurse i mnogo veći kvalitet da juri ulazak u viši rang, nego filijala tog našeg posrnulog Partizana, nego i to što danas Optičari iz Zemunela jedva da su uputili koji šut ga golu rivala i sastavili dva uzastopna tačna pasa...

Loše, jako loše...

Trener Pandurović odlučio se da naš tim ima tri štopera, ali, na moje veliko iznenađenje, da nema levog beka?! Desni spoljnji je bio defanzivno-ofanzivni Đorđević, ali na levoj strani je na početku utakmice bio samo ofanzivac Borojević, koji svakako da nema predispozicije za defanzivu...

I mada golove nismo primali zbog našeg izuzetno ranjivog levog boka, nismo ih ni odbranili sa ta tri odbrambena igrača u sredini. Voja Stanković jeste po potrebi stalno izlazio/odlazio levo, ali on, iako jak u duelu, svakako nije tip igrača koji je ,,brzanjac,, pa da može sve da stigne...

Što se tiče veze i napada - očaj i katastrofa. Nemam čak ni želje da pišem ko je koju poziciju ,,igrao,,.

Prvi gol primamo posle slobodnjaka, na video-snimku to možda nećete videti, ali živi utisak sa stadiona je da je lopta zakačila nekoga u živom zidu i promenila pravac, ali svakako da gol treba pripisati Todoroviću, i to je 1:0 za Ušće.

U 35-om minutu konačno nešto što bismo uslovno mogli nazvati Teleoptikovim šutem na gol, naš Mihajlo Petrović jeste ošajdario tu loptu...ali tako kao da je želeo da gađa korner-zastavicu...

A onda, pre drugog pogodtka na utakmici, jedan igrač Ušča je ,,otresao,, našeg Dragojevića, i dok je ovaj rekao ,,joj,, - lopta je već bila u naših 16m, a tren kasnije i u našoj mreži, 2:0, hvala lepo doviđenja prijatno, u fudbalu nema milosti.

Tim rezultatom se završilo prvo poluvreme, u kojem smo, kako se to stručno fudbalski kaže, samo bapali loptu, a ni Ušće nije bilo ništa naročito, ali, 2:0 je 2:0...
Ako ništa drugo, bar sam sedeo blizu kontrolora suđenja iz Lazarevca, pa smo se podsetili mog pokojnog oca koji je decenijama tamo vodio jedan seoski klub...i još nekih fudbalskih detalja od pre 40-50 godina...

Nastavak izveštaja u sledećem postu...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
Očekivao sam da Teleoptik posle pauze i odmora ipak izađe odlučnije, smislenije i kvalitetnije na teren, tokom drugog polvremena vršili smo i razne izmene, ali...
Treći gol za Ušće raspršio je svaku nadu da Teleoptik može da danas da ne izgubi.

Iz slobodnog udarca lopta ide u naših 16m, Ušće bolje skače i njihov kapiten Marko Ilić prvo loptom pogađa našu stativu, zatim pogađa i našu mrežu, a onda se i on sam ,,zakucava,, u stativu, tako da je dolazila lekarska pomoć da vidi da li mu je dobro...
Sa njim je bilo sve u redu, a onda je konačno i Teleoptik počeo da ,,daje znake života,,...

Da ,,ne poginemo baš bez ijednog ispaljenog metka,, potrudio se naš centarfor Jovanović koji smanjuje rezultat na 3:1..

Posle toga pokušavamo da učinimo još nešto više...
Ali...
Taj naš jedan postignuti gol bio je danas naš neki apsolutni maksimum...
Više od toga niti smo mogli, niti smo znali...

Svakako da treba pomenuti da je za naše rivale igrao i Lazar Laki Pavlović, nekada velika nada Partizana, danas u timu Ušća na poziciji koju je nekada u FKP igrao Moreira, spuštao se nisko da iznese loptu, zatim se priključivao i napadu, ali...
Doktor Mo je bio istinski vođa tog nekog Partizana koji je itekako znao da igra fudbal (i Dr M i FK P), a Lakiju je, eto, sudbina odredila da je sad u Trećoj ligi...
Jer, fudbal nema milosti.

Ipak...
Koliko god da nas raduju pobede i lepe igre Teleoptika, toliko su ovako neki ubedljivi porazi možda još korisniji za naše mlade fudbalere da shvate gde su oni REALNO i trenutno.
I da shvate da ako od fudbala hoće i nešto mnogo VIŠE, da onda i oni sami moraju mnogo BOLJE!

Naravno, možemo da nađemo neko opravdanje za današnji poraz (i više nego bledunjavu igru!) u tome što je naš rival danas na teren izašao u sastavu u kome je tri ,,bonusa,, dok smo mi imali ,,obrnutu,, situaciju - u našem timu samo tri igrača nisu bili ,,bonusi,,...ali...Srpska liga je seniorsko takmičenje i protivnika ne interesuje jesi li ,,bonus,, ili nisi, nego može li da te ,,ugazi,, ili ne...

Teraj dalje.

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.427
Reaction score
6.743
Локација
vezenemam
"Trener Pandurović odlučio se da naš tim ima tri štopera, ali, na moje veliko iznenađenje, da nema levog beka?!..."

pandur-junior stopama starijeg kolege, doskorašnjeg šefa struke prvog tima, kako izgleda?
daleko će taj dogurati u smrdiji, FKP se podrazumeva, a možda bude i koja repka.

MikiBL

Partizanovac
Учлањен(а)
09.07.2021
Порука
465
Reaction score
1.330
Локација
Banja Luka
Boli i ubjedljiv poraz naših pionira od komšinicine dječurlije.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.099
Reaction score
5.895
Локација
Beograd
Boli i ubjedljiv poraz naših pionira od komšinicine dječurlije.

Poraz cak i ako je ubedljiv ne boli toliko, celo drugo poluvreme smo igrali sa igracem manje i u tom periodu smo i primili 4 gola od 5. Ono sto stvarno mnogo boli je to sto su prva dva gola dala deca koja su prosle godine bila kod nas, a koju su nam cigani oteli.

Golman Jovanovic mladji za Ub imao 23 odbrane protiv Vojvodine, bas da vidimo hoce jedan portal u srbciganiji da prenese rekorde, decko u prethodna 2 meca skupio gotovo 40 odbrana

Nisam bas siguran da je ta tvoja statistika tacna. Svakako je i 6 odbrana uz jedan primljen gol takodje jako dobra statistika.

Woodchuck

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2009
Порука
2.539
Reaction score
1.267
Ja sam video statistiku na rezultati.com jer sam video 10.0 rejting tu, sada sam na sofascore video statistike kao sto su u tvom linku, pa moguce da su oni nesto zabrljali. Na rezultati.com je bilo 30+ suteva i 20+ u okvir gola, vidim i posed drugaciji i sve, kao i za TSC mec. Ja sam vise iz sveta kosarke, pa sam vise pisao jer mi u oci upalo, ali realno vise verujem sajtu saveza i sofascore, pa je tvoj upis tacan :D

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
"Trener Pandurović odlučio se da naš tim ima tri štopera, ali, na moje veliko iznenađenje, da nema levog beka?!..."

pandur-junior stopama starijeg kolege, doskorašnjeg šefa struke prvog tima, kako izgleda?
daleko će taj dogurati u smrdiji, FKP se podrazumeva, a možda bude i koja repka.
Pa, vidi, nije da se ja pravim nešto pametan, verovatno je štab Teleoptika skautirao protivnika i zato rešio da ojača centralnu odbranu, a da oslabi naš levi bok, s tim što bi Voja Brisel odlazio na tu poziciju beka, po potrebi...ali...čovek je štoper a ne bek, i vidi se na onoj mojoj fotografiji (gde je neko kuče iza gola) da dok Voja stigne do igrača Ušća, taj ima sve vreme ovog sveta da se namesti i šutne, nego nije to dobro uradio...

Već neko vreme pratim Teleoptik i znam da obično igra sa 4 u odbrani, što je neka solidna varijanta za odbraniti se, sa 3 u vezi koji obično ne stižu da sve pokrpe u defanzivi niti da ovladaju terenom u duižem vremenskom intervalu, ali i sa 3 u napadu što zna da bude prilično potentno - ako je protivnik slabiji, ili ako nam tranzicije budu kako treba.

Bivalo je i slučajeva da igramo sa 5 u odbrani, i tako se pozadi ,,zacementiramo,, ali je zato jedan manje u sredini ili u napadu pa protivnika eto svako malo ispred našeg gola.

Tako da...idealna formacija ne postoji ni na papiru, a kamoli na terenu...

Sve to zavisi od toga kako se igra razvije, kakav kvalitet imaš, kakav je protivnik, teren, sudija, itd...

Evo, stalno čitam o zlim strancima i o tome kako će sad omladinska škola da nas ,,vadi,, ali... ako bi Rasim, upravo po toj tezi da bude Spasim, može slobodno da me pozove da malo popričamo o svemu tome...

Jer teza o omladinskoj školi koja će spasiti Partizan je ista kao i teza da li je bolje 4-3-3 ili 5-3-2... Možeš taj papir sa formacijom da baciš u đubre (da ne kažem nešto gore), ako teren pokaže nešto sasvim drugo.

Elem, ljudi, omladinska škola nešto KOŠTA, a ako nema para da se u nju uloži i plaća, onda džaba i teorija i teza!
21. vek je, talentovani klinci i njihovi roditelji, menadžeri, žele da taj talenat UNOVČE, i ako FKP nema novac (a trenutno ga NEMA!) da ih plaća, odoše bre tamo gde to neko može!
Jel znate vi kol'ko košta da se plaća jedan mladi talenat? A njih 11? Kol'ku je platu imao npr. Marko Milovanović, prototip mladog igrača kakav bi nam trebao? A 11 takvih?
O.k. - manje nego 11 zlih stranaca, ali...mi sad nemamo love ni za zle ni za dobre...

Dakle, kako zamišljate da nas omladinska škola ,,vadi,, kad svaki talenat gleda da što pre ode negde gde će da ga plate, pa čak i ako ne ode, mi ga ekspresno prodamo dok je još tinejdžer za tričava 3 miliona jer nemamo žute banke u džepu pa je po principu daj šta daš...
Kako mislite da možemo da ga sačuvamo i plaćamo do neke njegove 23 godine kad bude vredeo 23 miliona.
Jer da bi vredeo 23 miliona mi moramo da igramo u LŠ pa da se tamo pokaže kako valja.
A da bi igrali LŠ, treba da uložimo 43 miliona u tim da bismo ušli tamo. I to sa sve nekim (opet) zlim strancima koji dobro igraju al' zato i koštaju.
A 43 miliona nemamo i nećemo ih ni imati...ko zna dokla i ko zna kad ali i ikada...

Dakle...baš kao u onoj mojoj omiljenoj pesmi 7 mladih koja objašnjava sve o toj ,,spirali,, problema - neophodno ti je da ,,kofa nije bušna,, ali nemaš i ne možeš da imaš čime da je ,,zapušiš,,.

Drugo: mislite da i drugi nemaju omladinske škole, da će da se uplaše kad igraju sa nama?
Neće.

Evo, pogledajte na onoj mojoj fotografiji kako igrač Ušća drži našeg igrača rukama, a već na sledećoj još njih su tu da pomogne i opkole ovog našeg. Da li su naši igrači isto toliko brzi, prljavi i borbeni? Ili nisu?
Gledam često taj Teleoptik koji bi (teorijski) trebao da pripomogne da dobijemo igrača z Partizan, ali...i u drugim timovima ima igrača koji znaju i da trče, i da grizu, i da biju, i da dobiju... Da šutnu, da driblaju. Na nekim utakmicama viđao sam i kvalitet itekako iznad tog našeg...

Teško će biti to da naša fudbalska omladinska škola vrati primat, jer dok smo mi išli dole, drugi nisu spavali nego su nešto na svojim omladinskim školama radili...možda uspostavili neki sistem, ili bar (ili svakako!) saradnju sa našim večitim rivalom koji ima ogroman uticaj na srpski fudbal i na veliki broj klubova u Srbiji!
Ne zaboravite na to!
Mislite da će C.z. sad rado da se odrekne tog uticaja i da nas pusti da im priđemo i ugrozimo im poziciju večitog državnog prvaka i učesnika LŠ?

Pa, toliko naivni valjda nismo...

Evo i snimka sa prošle utakmice Optičara, tri gola u našoj mreži, mi skoro bez šanse, ali zaista lep ,,glavomet,, pre nego što smo postigli taj jedan ,,počasni,, gol...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
Lakše i lepše se diše u oslobođenom Zemunelu! :D
A da nam ovaj poseban, lep, topao i sunčan dan, subota, 26. oktobar 2024, započne kako treba, pobrinuli su se momci iz Teleoptika, pobedivši Studentski grad sa 1:0.

Jeste da je to bilo minimalnim rezultatom, ali...u fudbalu se pobedi u zube ne gleda, a u situaciji u kakvu je naš Partizan doveden, i iz koje sad upravo izlazi, svaka pobeda na bilo kom polju je zlata vredna, pa i ona koju nam donese naša filijala!
Jbt pogledah sad Teleoptik, tamo igra Voja Stanković od 37 godina, koji nije bio igrač za Partizan ni kad je bio u najboljim godinama, kao i Nenad Adamović od 35 godina.
Za šta njih spremaju, da ih razigraju pa kad budu imali 40 da igraju u prvom timu?
Ostatak startne postave pored Voje Stankovica:

20, 16, 18, 18, 21, 18, 18, 23, 19, 18 godina.

Nikakav problem nije da bude tu i jedan stariji igrac kao lider i osigurac ostalim mladim momcima u ekipi.
Ajmo sad o sastavu tima...
Na golu je bio Mihajlović, 2004, godište, bonus...
Trojica u odbrani, desno Roganović, 2005, bonus, levo Stanković, 1987, u sredini za mene iznenađenje u prvih 11, Miloš Jovićević, 2007, bonus, i mogu vam reći da je dečko odigrao bez greške!

Desni spoljni Đorđević, 2006, bonus, momak koji može da bude bek-krilo...
Levo Borović, 2003, i bez obzira što sam na mojim fotografijama video da je bio i u odbrani, ipak ga uvek nekako percepiram samo kao napadača...
Zadnji vezni Dragojević, 2006, bonus...
Vezni Mihajlo Petrović, 2005, bonus...
Ofanzivni vezisti (ili napadači) Mihailović, 2001, Alilović, 2006, bonus...
Centarfor Jovanović, 2006, bonus...

I na klupi smo takođe imali bonuse:
Golman Knežević, 2001, Azirović, 2007, bonus, Lekić, 2003, Nenadović, 2004, bonus, Uroš Petrović, 2006, bonus, Adamović, 1989, Stamenković, 2004, bonus...

Prvo poluvreme nije baš donelo mnogo prilika za gol, naš golman jednu takvu brani nogom...

Teleoptik uzvraća tako što Vanja Đorđević prodire po desnoj strani, centrira ka Dušanu Jovanoviću, koji ne upućuje baš najbolji šut (bar je tako izgledalo sa tribine), ali je taj šut očigledno bio dovoljan da se lopta izmigolji ispod golmana ,,Studenata,, i da povedemo sa 1:0!

U drugom poluvremenu gledali smo uzbudljiviju utakmicu, Teleoptik kao da je ,,ubacio u veću/višu brzinu,, ali je kolosalnu šansu za gol imao Studentski grad!
Na našu sreću, Nemanja Mrdak šutira pored gola, a tamo na drugoj stativi njegovi saigrači ne stižu da tu loptu ipak spakuju u našu mrežu...

U fudbalu se nekorišćenje takve prilike obično ,,plaća,, golom na suprotnoj strani, ali je Teleoptik, sad već tradicionalno, OPET promašio neke svoje velike prilike da vođstvo koje ima i uveća...
Borović je probio ceo desni bok ,,Studenjaka,, i kao na tacni poslužio Jovanovića - koji traljavo loptu šalje pored gola...Azirović takođe u izglednoj prilici ne postiže gol...

Ali nije problem samo to što neko u izglednoj šansi ne šutne loptu kako treba, nego i to što naši mladi igrači često neku vrlo obećavajuću akciju (ili situaciju) ,,ubiju,, još i pre nego što do šuta dođe...
Evo, recimo, na sledećoj fotografiji ćete videti kako bi Azirović pasom ka Lekiću mogao potpuno da izbaci iz igre čuvara ispred sebe, omogući ,,Leki,, da uđe u 16m i uputi šut, ili možda ipak da ,,Leka,, zatim u tih 16m, vrati loptu do Azirovića ili nekog trećeg igrača koji bi bio u još boljoj situaciji da je samo ćušne u mrežu, ali...iako Azirović čak gleda ka Lekiću, i ima ideju da ga uposli, on nažalost kasni koji delić sekunde ili ne kontroliše loptu kako treba, te njom - umesto ,,prostor,, - pogađa protivničkog igrača...
Skoro pa neverovatno.

Naravno...odmah mi je palo na pamet da, iako se utakmica bližila svom kraju - i protivnik svakako može da ipak dođe u situaciju da bar još jednom šutne ka našem golu, i onda...
I onda je naš golman rešio neke situacije u našu korist, a u jednoj od njih, kako se to žargonski kaže, prosto ,,izvadio loptu iz mreže, kad smo je već svi ,,videli u golu,, - i tako sačuvao ovu našu pobedu!

Ostalo je još samo da u taktiziranju i nadmudrivanju proteknu neki minuti ,,zaustavnog vremena,, pa da se krene ka JNA, a zatim i ka Areni...
Kakav dan! Napred Partizan! :D

Napred Teleoptik! :navijac

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.099
Reaction score
5.895
Локација
Beograd
@Goran Tomić kako ti se cini Dusan Jovanovic, ima li tu materijala da vec sada dobije sansu u prvom timu, makar sa klupe? Vidim da je usao u finu golgetersku seriju u Teleoptiku, dobar je bio i u mladjim kategorijama, prosle godine nas je izvukao svojim golom na debiju u kupu protiv Graficara, a nasi trenutni napadaci ne doprinose koliko se ocekuje.

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.427
Reaction score
6.743
Локација
vezenemam
Taj momak je već dobijao šansu u prvom timu, i solidno se pokazao, ako ne grešim.
Naravno, bilo je to pre eksperimenata sa Kaluluom u špicu, ili igranja bez špica uopšte, jer tako smo bili u mogućnosti....

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
Ako su već Spasim, Mijat i Danko, počeli da ,,treniraju strogoću,, i da dižu kriterijume, daj da i ja onda budem u njihovom pravcu i smeru...
Dakle, kad Dule Jovanović da 20 + golova u Trećoj ligi, onda ćemo da razgovaramo o nečem iznad te lige...

Naravno...ZNAM da ne zavisi to samo od njega, nego i od njegovih saigrača, baš sam juče o tome pričao sa ,,komšilukom,, na tribini, konkretno baš o Duletu - KAKO mogu da ocenim kakav je kao špic kad dobije (da malo karikiram) - dve lopte na utakmici, evo juče je jednu smestio u mrežu, ali drugu je jako loše zahvatio, dakle, na 50% je...ali...da sam ga video sa (opet karikiram) 20 lopti umesto 2...onda bismo možda govorili i o drugačijem procentu, zar ne?

Mi već imamo Đoleta Jovanovića, pa i Takija (i Kalulua : ) ... ali ... FALI nam Saldanja!!!

Ne vidim (bar zasad) da je neko u FK Teleoptiku ono što je Mitar Bošnjaković u KK Partizanu...

Što se tiče Duleta Jovanovića...imam ja još nekih fudbalskih zapažanja o njemu...ali ona su već negde napisana u nekim prošlim izveštajima sa utakmica Optičara...nego...ko da čita sve to što je dugačko...
Ne čitam ih ni ja, samo ih napišem. :D

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.746
Локација
Beograd
Чекао сам да ФСБ направи писмени и видео извештај са прошле утакмице Телеоптика, само...у овај први нису унели измене, картоне, стрелца...

...али зато можете погледати овај други:

Узгред, понекад се првенствене утакмице Телеоптика преносе преко Јутјуба, па не морате чекати моје форумске извештаје или поверовати у њих, него можете и сами да се уверите како стојимо на терену и како делују наши играчи...
Додуше...пренос је једно, али је и живи утисак нешто сасвим друго...

Нажалост ја ћу у неком следећем периоду бити врло заузет на мом послу па нисам сигуран када ћу поново моћи на неку Телеоптикову утакмицу, или, бар на неки њен део, али...
Оптичаре свакако очекује још пуно утакмица ове сезоне, прва следећа је она за Куп, а противник је ФК Ушће, игра се на стадиону ИМТ-а, 30.10.2024. од 14 часова. Недавно смо се са њима сусрели у првенству и убедљиво изгубили, а ја сам нашу игру окарактерисао као разочаравајућу, и ето сад лепе прилике да им вратимо мило за драго, или бар да наши млади фудбалери покажу какве су њихове тренутне могућности!

На форуму се повремено појављују питања у стилу - да ли би неки млади фудбалер Телеоптика могао да добије шансу у првом тиму Партизана, али...ја мислим да је за све њих много сврсисходније да се увере да ли су у стању да победе ФК Ушће, него да читају шта пише на форуму или да размишљају о Партизану.
Терен је једино (или да кажемо најважније) мерило.

Додуше, осим тог мерила са терена, за успех младог играча треба да се ,,поклопи,, још ,,хиљаду,, неких ствари, а једна од важнијих је афинитет тренера, Нађу је, рецимо Алекса Јанковић требао у Партизану, Станојевићу није, Саво вероватно нема времена да се подробно бави Телеоптиком, а Дуљај га је добро познавао јер је тамо био тренер, итд, итд...