FK Teleoptik je završio svoju polusezonu kao treći u prvenstvu (7 pobeda, 3 nerešene, 3 poraza, gol razlika 19:11), a plasirao se i u polufinale Kupa, i, to je, manje-više, bio neki naš krajnji domet i u nekim prethodnim sezonama...ali, naravno, ovo je samo neko trenutno ,,prolazno vreme,, jer imamo i celu prolećnu polusezonu pred sobom...
Lider na tebili je trenutno Ušće NBGD sa 31 bodom, koliko ima i drugoplasirani Radnički iz Obrenovca. Teleoptik je treći sa 24 boda, a ispod nas su Kolubara i KFK Barajevo sa po 22 boda, Zvezdara sa 20, itd...
Trenutno najbolji strelci lige su Puzović (Jedinstvo), Milosavljev (Ušće), i Mijatović (Zvezdara) sa po 8 golova, a za Teleoptik su najviše golova postigli Zoran Alilović i Dušan Jovanović - po tri.
Sezonu smo počeli sa izmenjenim, a utisak i rezultati su pokazali, i slabijim timom u odnosu na onu prethodnu...
Pobeđen je u Zemunelu novi srpskoligaš, Budućnost iz Dudovice sa 2:1, ali u utakmici u kojoj uopšte nismo dominirali, zatim sledi gostovanje Kolubari u kojoj nekako iščupasmo bod (1:1), kući igramo 0:0 sa Prvom iskrom, a zatim gubimo u Barajevu od KFK Ravne gore sa 1:0...
Prekretnicu donose dolasci mladih igrača Partizana: Alilovića, Duleta Jovanovića, Roganovića, Mikse Petrovića i Trifunovića (koji je doduše najmanje igrao za Optičare jer je više bio u Partizanu). U isto vreme dolazi i iskusni Voja Stanković.
Sledi pobeda kući nad GSP Poletom od 1:0, u gostima je pobeđena Zvezdara sa takođe 1:0, Radnički iz Obrenovca u Zemunelu pokazuje da je dosta jača ekipa od nas i gubimo 2:0, sledi vatromet golova u Surčinu protiv Jedinstva i pobeđujemo 6:2, kući je savladan i Brodarac sa 3:1, a u utakmici za Kup Prva iskra sa 4:1...
Lepo je izgledao taj i golgeterski i pobednički niz, ali nas Ušće NBGD, na stadionu IMT-a, ,,spušta na zemlju,, jer em gubimo sa 3:1, em izgledamo vrlo loše na terenu...
Sledi naša pobeda nad Studentskim gradom od 1:0, zatim UŠĆU ,,vraćamo milo za drago,, izbacivši ih (i to na njihovom terenu) u utakmici za Kup, ali onda opet jedno naše loše izdanje i samo 0:0 u gostima kod BASKA...
Popravljamo utisak pobedom nad Radničkim NBGD sa 3:0, a prolazimo dalje i u Kupu pobedom od 1:0 nad Jedinstvom...
I, znam da većina forumaša smatra da sam dosadan i bespotrebno opširan, znam i da se mnogi uzdaju u našu omladinsku školu da će da nas ,,vadi,, u budućnosti, ali...ako neko misli da sve može ukratko, ekspresno i ,,preko noći,, - grdno se vara!
Mnoge interesuju i pojedini igrači Teleoptika, raspituju se da li bi oni mogli da odmah doprinesu Partizanu, itd...
A da li bi mogli?
Pa, neki minut, sigurno. Ali, koliko tih minuta...e, to je već pitanje.
I to uopšte nije stvar nekog mog mišljenja ili prepotencije. Može rezultat neke utakmice da bude nerealan, ali ne mogu rezultati svih utakmica da budu nerealni.
Naši mladi talentovani igrači još uvek variraju u svom učinku, formi, pa i rezultatima - znaju da se raspucaju, ali i da zataje, znaju da oduševe, ali i da razočaraju, uglavnom pobeđuju timove koji su slabiji od nas, ali kad nalete na jačeg rivala - teško.
Evo, recimo, od prvih 5 timova na tabeli (a mi smo tu treći), mi smo izgubili od Ušća, od Radničkog iz Obrenovca, od Ravne gore i odigrali nerešeno sa Kolubarom...
A za ove timove od šestog mesta pa nadole smo uglavnom ,,kaznena ekspedicija,, (uz par ,,kikseva,, gde to nismo bili)...
Naravno, već sam napomenuo da smo sezonu počeli sa slabijim timom koji je kasnije ojačan, ali i kada je bio ojačan, ipak nije (bar zasad) pokazao da je najbolji u ligi.
O pojedinačnim učincima fudbalera, ne bih, bar ne zasad, uostalom, neke stvari su se već mogle videti na video izveštajima FSB-a, ponešto i na mojim fotografijama, pa čak možda i u nekom mom pisanom izveštaju...
Uostalom, vrlo je moguće da će šira javnost uskoro bolje upoznati Teleoptikovog Duleta Jovanovića na radnom mestu centarfora FK Partizan!
A da li će i umesto povređenog Zahida koji minut u FKP dobiti i neki ,,Teleoptikov Zahid,,...zasad ne znamo, ali...

Napred Teleoptik!