Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Mlađe kategorije, FK Teleoptik

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.770
Reaction score
44.784
Локација
Žrnov
Omladinska liga Srbije
N. Pazar 1 - Partizan 0

Novim porazom, najtalentovanija selekcija omladinske škole, momci koji su igrali LŠ veoma dobro, prošle godine na turniru u Holandiji tukli vršnjake iz Sitija i stigli do finala, nalaze se sa utakmicom više, na 2 boda od zone ispadanja!

Lola radi vrhunski posao. A Mijatoviću, zaduženom za sportska pitanja, bitnije je šta se viče sa tribina.

1732984174060.png
Ne znam od kojih igrača misle da zarade.....

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.591
Reaction score
7.662
Локација
vezenemam
Kako od kojih?
A šćekinjo, ovusu...ihaj, ima da plušte $$!

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.358
Reaction score
7.414
Локација
Beograd
Omladinska liga Srbije
N. Pazar 1 - Partizan 0

Novim porazom, najtalentovanija selekcija omladinske škole, momci koji su igrali LŠ veoma dobro, prošle godine na turniru u Holandiji tukli vršnjake iz Sitija i stigli do finala, nalaze se sa utakmicom više, na 2 boda od zone ispadanja!

Lola radi vrhunski posao. A Mijatoviću, zaduženom za sportska pitanja, bitnije je šta se viče sa tribina.

Погледајте прилог 29318
Ne znam od kojih igrača misle da zarade.....

Ma neka, dobio je Lola mentora, sad ce ekipa da proigra.

Naravno, ovome doprinosi i alibi prikljucivanje mladih igraca prvom timu, sta su tacno radili Simic i Alilovic na klupi kada ni u ovakvoj utakmici kao sto je bila protiv Uba nisu dobili priliku? Ako neces da ih ubacis, daj im barem da igraju za omladince.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.846
Reaction score
34.939
Локација
Beograd
Истог дана када смо промовисали новог тренера првог тима Партизана, Срђана Благојевића, Спортски журнал објављује чланак о тренеру Телеоптика, Страхињи Пандуровићу, под насловом: Бићу на клупи Партизана!

Добро, нормално је да он то жели, сасвим је могуће да ће то једном и бити, али...ја се нешто размишљам...и то поучен искуством гледања како су Телеоптик као тренери водили Лазетић, Нађ, Стојаноски, Дуљај, ево сада и Пандуровић...
Да не увредим никога, али, водити тим на утакмици и није нека посебна мудрост - ако имаш добар тим, и ако ти је противник ,,по мери,,...

И тако сам дошао до закључка да је битна разлика од тренера до тренера заправо у оно време када НИЈЕ утакмица!
Дакле, да ли тренер има сараднике (или све зна сам) да се играчи припреме да имају снаге и вештине, да се брзо опораве и залече, итд, итд, итд...
Шта једу, како живе, кад спавају, како су плаћени, мотивисани, задовољни, расположени, нашпановани...

А за утакмицу и на утакмици...јбг, дај лопту оном ко је у бољој позицији, чувај се да је не изгубиш у опасној зони, тражи рупе у одбрани противника, шаљи им лопте иза леђа и у празан простор, имај играче који брзо трче а још брже мисле...све то се знало и сазнало још пре 100 година...

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.358
Reaction score
7.414
Локација
Beograd
Pored pomenutog Kesica, pridruzio nam se i Vasil Tasovski, dosadasnji omladinac Cukarickog koji je potpisao profesionalni ugovor sa nama. Ne znam nista o njemu osim da je krilo, ali koliko vidim u pitanju je momak u usponu prethodnih par meseci, probio se do mesta startera u Cukarickom i igrao je za u18 reprezentaciju jesenas.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.846
Reaction score
34.939
Локација
Beograd
Još dve nedelje do nastavka takmičenja Teleoptika u Srpskoj ligi, pa da vidimo sa kakvim ćemo timom, prvo u Dudovici, a zatim i na ostalim terenima, napasti ovo proleće...
Alilović i Roganović su sad u Partizanu, piše se da je došao Nemanja Ilić...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.846
Reaction score
34.939
Локација
Beograd

Još jedan ,,novajlija,, u prvom timu Teleoptika, ali tek treba da vidimo koliko će igrati...jer, bilo je raznih ,,poznatih prezimena,, u dresu ,,Optičara,, pa...ili se tu nisu baš dugo zadržali, ili se u tom dresu nisu baš mnogo naigrali...
Leonu, naravno, želim sve najbolje, ali...dosta toga zavisiće od njega, ne od prezimena koje nosi...

Inače, ako nekome Treća liga izgleda kao nešto daleko od one ,,Super,,...mogli bismo i o tome da polemišemo...
Eto, neki momci koje ste mogli da vidite u ovoj temi na mojim fotografijama od prošle fudbalske ,,jeseni,, ili da čitate po koju reč o njima u tim nekim mojim ,,izveštajima,, - sada su u Partizanu, Roganović je čak odigrao i derbi...
A da li to znači da je Treća liga jaka, ili da nam Superliga slaba...tja...kako za koga...

Bilo bi zanimljivo znati i koliko je o FK Teleoptiku ova nova, privremena (v.d.) uprava nešto razmišljala ili planirala...

Jesen smo na tom (trećeligaškom) ,,frontu,, završili kao treći na tabeli, sa 24 osvojena boda, lider Ušće ih ima 31, najbolji strelci lige imaju po 8 postignutih golova, naši najbolji strelci su (bili) Zoran Alilović i Dušan Jovanović sa po 3...

Mislim da bi obilato trebalo koristiti pravilo o ,,dvojnoj registraciji,, te da konekcija Partizana i Teleoptika ubuduće bude još jača, češća, čvršća, ali...
Pitanje je da li nekoga interesuje šta ja mislim?

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.358
Reaction score
7.414
Локација
Beograd
Jesu li ovo ukinuti prenosi omladinaca i kadeta na jutjub kanalu kluba od dolaska nove uprave?

Ako je tako, to je bas steta, razumem da se gleda da se ustedi gde god je moguce i da prenos utakmica mladjih kategorija nije prioritet, ali ne verujem da je to toliki trosak bio, nek me neko ispravi ako gresim.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.846
Reaction score
34.939
Локација
Beograd
Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali možda je do uprave a možda i do nekih (trenutnih?) tehničkih (ne)mogućnosti...
Jer, mislim da se i neke utakmice Teleoptika (a koji je svakako pod ,,patronatom,, Partizana) mogu gledati preko Jutjuba, ali neke i ne...

Ali... koristim ovu priliku i da vas pozovem da sutra (2.mart 2025.) dođete u moje zavičajne krajeve i odgledate ,,prolećni start,, Teleoptika u Dudovici...
Utakmica počinje u 14i30.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.358
Reaction score
7.414
Локација
Beograd
Nemaju ti prenosi dodirnih tacaka sa Teleoptikom, fudbalski savez Beograda prenosi neke utakmice treceg ranga pa nekad tu bude i Teleoptik, ovo je prenosio jutjub kanal Partizana, i prenosili su sve utakmice koje su se igrale u Beogradu.

Kadeti su drugi put ove sezone pobedili na derbiju, ovaj put rezultatom 2-0. Posebno je bilo uzivanje slusati komentatora na ciganskoj televiziji kako kmeci jer su oni stvorili vise prilika i kako su nasi igraci odugovlacili. Od nasih pojedinaca bih izdvojio stopera Marinkovica, krilo Milvuda, golmana Banjica i zadnjeg veznog Jokica, a pogotovo prvu dvojicu jer su godinu dana mladji.

Poceo je i derbi omladinaca, zanimljivo je da je omladincima za taj mec ustupljen Dimitrije Jankovic kog smo imali prilike da gledamo u prvom timu pred kraj polusezone.

Учлањен(а)
06.07.2021
Порука
191
Reaction score
1.252
Локација
Београд
Jesu li ovo ukinuti prenosi omladinaca i kadeta na jutjub kanalu kluba od dolaska nove uprave?

Ako je tako, to je bas steta, razumem da se gleda da se ustedi gde god je moguce i da prenos utakmica mladjih kategorija nije prioritet, ali ne verujem da je to toliki trosak bio, nek me neko ispravi ako gresim.
Нисам упућен али можда има везе са конференцијом за штампу пред утакмицу нашег првог тима? Верујем да се штеди свуда па и на броју камера...

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.358
Reaction score
7.414
Локација
Beograd
Poceo je i derbi omladinaca, zanimljivo je da je omladincima za taj mec ustupljen Dimitrije Jankovic kog smo imali prilike da gledamo u prvom timu pred kraj polusezone.

Jankovic je postigao pogodak i pokazao jos jednom da mu je mesto u prvom timu, cak je i nevezano za pogodak bio najbolji nas igrac, ali su omladinci porazeni sa 2-1 nakon sto su primili gol u nadoknadi. Ovo je ko zna koji put da ekipa gubi bodove na ovaj nacin, i onda nije ni cudno to sto je situacija na tabeli takva kakva jeste, i ako ova ekipa definitivno ima kvalitet za mnogo vise, cak i bez momaka koji su prekomandovani u prvi tim. Nemam dilemu da ce se situacija stabilizovati po pitanju rezultata do kraja sezone, ali kako god da se zavrsi trener omladinaca mora da se menja, zlocin je da nasu decu fudbalu i ponasanju uci Lola Smiljanic.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.846
Reaction score
34.939
Локација
Beograd
Јучерашње гостовање и победа Телеоптика од 1:0 у Дудовици, била је непропустива прилика да поново одем у свој завичај и присетим се неких давних дана, када је мој Брајковац тамо играо фудбалске дербије са комшијском Дудовицом, и...

Многе су се ствари од тада промениле, Дудовица је сад српсколигаш, а Брајковац у најнижем могућем рангу, али ме је фудбал који сам јуче гледао итекако подсетио на онај из моје младости - игра се жестоко и за сваку лопту и за сваки педаљ неравног и џомбастог терена, а ако лопта и прође, противник сигурно неће, од судије се непрекидно тражи да свира пенал, извучене линије нису баш идеално равне, а свако село има и неку своју фудбалску специфичност - у Дудовици је то, рецимо, ограда која је толико близу терена да је фудбалерима немогуће да имају ,,залет,, за извођење аута или ,,слободњака,, близу аут-линије...
А и у сталној су опасности да их противник ,,набије,, на ту ограду...

Једина разлика у односу на давно прохујало време моје младости је то што се сад са судијом општи у некој физичкој интимизацији некаквим лаганим и нежним додирима, док смо ми бре ,,у моје време,, судије или спуштали у бунар, или јурили по целом селу! :D

По традицији, у тим нашим лепим крајевима (мада, наравно, и не само тамо!) домаћин увек креће отреситије на госта, па је и дудовачка ОФК Будућност у првом полувремену створила више прилика пред нашим голом, него ми пред њиховим...
Често су изводили и прекиде ,,на прву,, али стално им је то (на моје чуђење) и ,,пролазило,, па је наш голман морао увек да интервенише да спречава погодак!
Једном су домаћини од судије тражили и да призна гол, јер су сматрали да је лопта прешла гол-линију, али...како ВАР-а или неког ГОЛ-уређаја и сензора у лопти тамо нема, тешко је рећи да ли им је захтев био оправдан.
Поготово јер је и гол-линија у Дудовици, ем неравна, ем помало ,,кривуда,,...

Од Телеоптика, иако у измењеном саставу тима у односу на пролеће, ипак сам очекивао више, о.к. на таквом терену, лопта одскаче, скакуће и тандрче, па је тешко успоставити течну пас-игру, АЛИ...молим лепо, па већина терена у Србији је баш таква, узмите у обзир да је то чињеница, скоро па аксиом!
Будите спремни на то!

У првом полувремену, Марко Боровић Бора је шутнуо на гол када је њихов голман већ изашао са њега, а Лазар Михаиловић Чупа је покушао да уради нешто више у 16м, али су га ривали тада, што рече Чупин отац ,,усендвичарили,, па ни од тога није било ништа...

У другом полувремену смо и ми покушали нешто више, али ми је било несхватљиво како је Лука Ненадовић, са петерца, од оноликог гола лоптом успео да погоди баш голмана!

Ето толико за први део овог извештаја...други следи кад стигнем да га напишем...и кад стигнем да поставим остатак фотографија...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.846
Reaction score
34.939
Локација
Beograd
Састав тима, измене, картоне, можете видети у извештају ФСБ-а...рећићу само да (бар јуче), за разлику од ,,јесени,, у тиму немамо више Дулета Јовановића, Миксу Петровића, Алиловића, Рогановића...
Ту су нека нова имена...и неке запажања о њима имам, али...сачекајмо бар још неку утакмицу...

Утакмицу смо почели са Љубановићем на голу, који је у досадашњој каријери најчешће био трећа голманска опција Телеоптика, бекови Ђорђевић и Чакован, штопери ,,Теша,, и ,,Брисел,, - два задња везна: Вања Драгојевић, а вратио нам се и некадашњи капитен Никола Станковић - Стане, иза шпица је био Ненадовић, шпиц је био ,,Лека,, а крила ,,Бора,, и ,,Чупа,,...

Такав састав (а свакако и онакав терен!) узроковао је да не можемо предуго да држимо лопту, а можда је идеја била да је много и не задржавамо, него да је ,,гурамо,, на страну, и да избегнемо оно тандркање по средини, али...није баш често било ни тих продора по боковима.
Уосталом, на таквим теренима и у таквим утакмицама баш ,,прекид,, (а не игра) често може да буде главно и одлучујуће оружје. И било их је заиста много (али, рекао бих, више за домаћина), било је и шанси, и борбености, ни темпа ни ритма није недостајало, али...никако да падне неки гол!

Све до 71.-ог минута када је један играч Дудовице улетео у нашег ,,Леку,, који је зајаукао и судија је свирнуо пенал. Сви који познајемо Лекића уплашили смо се да му није (поново) страдало оперисано колено, јер он није фолер, и не јауче без преке потребе. На срећу, није било ништа страшно, устао је и касније наставио да игра.
Ненадовић прилази лопти, шутира, голман Милић ногом ,,качи,, лопту, али она ипак завршава у мрежи, 1:0 за нас!

Од тада је све постало другачије, Дудовица више ,,срља,, што је прилика да их из контре докусримо, али већ годинама пишем о томе како Телеоптик олако пропушта такве прилике. Тако је било и јуче.
Онда се стварају и велике гужве пред нашим голом, домаћин очекује да можда буде и неки пенал за њих, а могуће је да је могао да буде и још неки за нас, али...ни неког новог пенала ни још неког гола - нема.

Морам да признам да ни судији заиста није било лако кад и шта тачно јуче да досуди, јер се фудбалери стално држе, вуку, гурају, падају...тешко је ту видети ко је први почео, оценити интезитет, запазити све детаље у тако великим гужвама...

Све у свему, утакмица је била заиста борбена, жестока и занимљива, а моја посета завичају...као и увек...обрадујем се кад нађем времена да тамо одем, али се бар мало (и из разних разлога) и растужим док се после враћам за Београд, у неким својим мислима...
Али, такав је живот.

Скоро к'о и фудбал.
Зна да буде...

Комшијама и земљацима из Дудовице свака част на пруженом у утакмици, добро сам запамтио како су играли и летос у Земунелу, кад су гостовали код нас.
А следећа утакмица Телеоптика опет са Лазаревчанима - долази нам Колубара.

Последња измена: