Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Drug 022

Grobarčina
Учлањен(а)
10.10.2007
Порука
1.862
Reaction score
362
Локација
Средњи Банат
Budimir Vujačić



Karijeru je počeo je u rodnom Petrovcu (1980-83), da bi karijeru nastavio u Obiliću (1983-85). Tri godine je bio internacionalac u njemačkom Frajburgu (1985-88), a zatim prvotimac novosadske Vojvodine (1988-89) u generaciji koja je osvojila prvenstvo SFR Jugoslavije. Kao fudbaler Vojvodine postao je A reprezentativac.
Karijeru je nastavio u Partizanu (1989-1993), sa kojim je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije (1993) i nacionalni Kup (1992). Zatim je prešao u lisabonski Sporting (1993-1997), sa kojim je osvojio Kup Portugala.
Igračku karijeru završio je u japanskom Vizelu iz Kobea (1997-98).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 12 mečeva (1989-1996). Debitovao je na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Belgije (1:0) u Briselu 1989. godine.
Vjerovatno bi odigrao mnogo više mečeva za državni tim da nije doživio tešku povredu na prijateljskom meču protiv Rumunije (1:0) 27. marta 1996.godine.
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Још један из плејаде великих играча...

Ime i prezime Milan Galić
Rođen 08/03/1938
Mesto u timu Napadač
Utakmica za reprezentaciju 51
Golova za reprezentaciju 37
Igrao u klubovima Proleter Zrenjanin (1952-1958), Partizan - Beograd (1959-1966), Standard de Liege (1966-1970), Stade de Reims (1970-1973)

Milan Galić (rođen 08.marta 1938. godine) ponikao u zrenjaninskom Proleteru, afirmisao se u Partizanu, nastavio karijeru u Standardu iz Liježa, a završio u Remsu. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 51 utakmicu i dao 37 golova.

Stadion JNA u Beogradu, 31. maj 1959. U kvalifikacijama za prvi Kup evropskih nacija Jugoslaviju očekuje neizvesna borba protiv Bugarske. U jugoslovenskom timu na levoj strani navale dvojica debitanata, igrači Partizana Milan Galić i Branislav Mihajlović.
Dok se intoniraju nacionalne himne, zna se šta sve igrači preživljavaju, posebno debitanti...

Naš tim treba da izvede početni udarac. Vođa navale, Zebec, već je 57 puta doživljavao sve ono sa čim se tek upoznaju Galić i Mihajlović. Na desnoj strani navale su takode iskusni igrači, Šekularac i Petković. A u bugarskom timu dobro poznati majstori fudbala u ovoj zemlji Najdenov, Rakarov, Abadžijev, Kolev, Panajotov...

Rumunski sudija Popa daje znak za početak. Petaković dodaje loptu ka Zebecu, ovaj brzo reaguje i nastavlja prema debitantu Galicu, koji se poput munje našao u kaznenom prostoru protivnika i koristeći nepripremljenost i zbunjenost njegove odbrane, izbio sam pred golmana Najdenova i neodbranjivo zatresao mrežu.
Sve se zbilo za manje od pola minuta! U zvaničnim dokumentima Fudbalskog saveza Jugoslavije zapisano je da je ovaj pogodak postignut u 27. sekundi igre i da je to „najbrži" gol koji je ikad dat za naš nacionalni tim.

Životna i fudbalska priča Milana Galica počela je znatno ranije, kad je ostao ratno siroče koje u Dečjem domu u Zrenjaninu nije mnogo znalo o fudbalu, ali je već kao desetogodišnjak sa radošću trčao za loptom. Po prirodi povučen, dugo je trebalo da se odluči i prijavi treneru omladinaca domaćeg Proletera Koči Kolarovu. Ipak, u proleće 1952. prvi put je obukao kopačke i pravi dres. I kao izrazito nadaren dečak brzo postao omladinski reprezentativac Vojvodine.

Trener Kolarov očinski je prihvatio Galića, koji njegove savete nikad nije zaboravljao. Kad je navršio 16 godina, postao je i omladinski reprezentativac Jugoslavije, učestvujući na dva turnira UEFA, 1955. godine u Italiji i 1966. u Mađarskoj. Ukupno je sedam puta nosio nacionalni dres juniora (1955-1956) i postigao dva gola. Kasnije je odigrao i jednu utakmicu za mladu reprezentaciju (19.aprila 1959. u Nišu protiv Mađarske (1:0).

Za sve ovo vreme u Zrenjaninu je završio osnovnu školu i gimnaziju, a pre mature je postao prvotimac u Proleteru. Već kao afirmisani igrač, prešao je u Partizan, ali se brzo vratio da pomogne svome timu u kvalifikacionim borbama za ulazak u Prvu ligu. Pošto je Sarajevo zaustavilo sve želje Zrenjaninaca, Galić se vraća u Partizan i posle nekih sporova zbog njegove registracije za "crno-bele", stiče pravo igranja na prvenstvenim utakmicama tek u proleće 1959.

Ali, i preostala tri meseca ligaških okršaja bila su mu dovoljna da se dokaže i istakne kandidaturu za nacionalni tim. Tadašnja selektorska komisija (Nikolić, Tirnanić, l.ovrić) ukazuje mu poverenje i Galić je 31. maja 1959. clehitovao u susretu protiv Bugarske (2:0) u Beogradu i postigao onaj „najbrži" gol.

Igrao je levo krilo i levu polutku, ali se kod najšireg kruga ljubitelja fudbala proslavio kao vođa navale. lako osrednjeg rasta (visok 176 cm), nije pripadao onim robusnim napadačima koji su dominirali fizičkom snagom, oštrinom i silinom. On je, naprotiv, bio vođa navale posebnog tipa. Vrlo brz i okretan, sposoban da se kreće na velikom prostoru igrališta, da se nade na svakoj poziciji u navalnom redu, Galić je bio uspešan graditelj igre i izvanredan strelac. Kao školovan fudbaler sa dobrom tehnikom, sa brzim startom, žilav i stabilan, neustrašiv i agresivan, postao je jedan od najboljih igrača Partizana i reprezentacije, koji će u najvećim i najznačajnim bitkama sa našim nacionalnim tiinom dostići najviše domete.

U dresu Partizana Galić je odigrao ukupno 281 utakmicu i postigao 165 golova. Iako sjajan strelac, čiji su pogoci često odlučivali brojne utakmice, nijedanput nije bio najbolji golgeter u prvenstvu, ali je zato postigao sjajan "hat-trick" u osvajanju šampionske titule sa Partizanom: 1961, 1962. i 1963. godine! Tri sezone uzastopno i još jedanput 1964/65.

Igrao je i u onoj nezaboravnoj sezoni kad je Partizan 11. maja 1966. godine protiv Real Madrida (1:2) u Briselu stigao do finala Kupa evropskih šampiona. Nalazeći se na odsluženju kadrovskog roka u JNA, odigrao je samo tri utakmice (i postigao dva gola), ali je doprineo da ova sjajna generacija Partizana stigne skoro do trona evropskog fudbala.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 51 utakmicu i postigao 37 golova, samo jedan pogodak manje od Stjepana Bobeka koji je sa 38 golova strelac-rekorder u reprezentaciji. Uz Bobeka, koji mu je, kako je sam govorio, uvek bio uzor, on je tek drugi fudbaler koji je prestigao predratni rekord slavnog „Moše" Marjanovića, koji je na 57 utakmica postigao 36 golova za reprezentaciju.

Pripremajući se za olimpijski turnir 1960. godine u Italiji, Galić je učvrstio mesto u ekipi, naročito posle dobre igre 11. maja 1960. protiv Engleske (3:3) u Londonu, postigavši dva gola za Jugoslaviju. Na turniru u Italiji bio je kapiten reprezentacije i na svakoj utakmici postigao bar jedan gol. Sa ukupno sedam pogodaka bio je sa Dancem Nielsenom najbolji strelac turnira. Put do jedine dosad osvojene zlatne olimpijske medalje vodio je preko pobeda nad Egiptom (6:1) i Turskom (4:0), na kojima je Galić postigao po jedan gol, zatim preko nerešenog susreta sa Bugarskom (3:3) u kome je Galić briljirao i postigao sva tri gola, zatim preko polufinala protiv Italije (1:1) u kome je Galić postigao jedini pogodak za naš tim i imao sreću da uz pomoć žreba stigne do poslednjeg stepenika turnira, do finalnog susreta protiv Danske (3:1).

U odlučujućoj utakmici protiv Danaca, već u 1. minutu igre, postigao je vodeći gol za Jugoslaviju i skoro ponovio podvig iz debitantskih dana, ali je u 38. minutu zbog prigovora sudiji Lo Belu bio - isključen! Umesto njega, na kapitensko postolje ispeo se Bora Kostić, a on je kao poslednji primio pobedničku medalju...

Iste godine igrao je i u finalu prvog Kupa evropskih nacija 10. jula 1960. protiv SSSR-a (1:2) u Parizu. Posle podviga u polufinalnom susretu protiv „Trikolora" (5:4), u kome je postigao jedan pogodak, Galić je i u finalnom susretu zatresao mrežu legendarnog golmana Jašina, ali je trofej, posle produžetka utakmice, ipak pripao ekipi SSSR-a. Naša ekipa osvojila je „srebro" - titulu vicešampi-ona Evrope.

Na Svetskom prvenstvu 1962. godine u Čileu, na kome je naš tim osvojio četvrto mesto, Galić je igrao na svih pet utakmica i postigao tri gola. Tada se nalazio u zenitu karijere i njegove igre ocenjene su svetskim dometima.

Uvek je isticao da mu je najmiliji pogodak u dresu reprezentacije bio onaj koji je postigao 14. oktobra 1962. protiv Mađarske (1:0) u Budimpešti, koji je posle 31 godine doneo prvi uspeh protiv našeg severnog suseda: naš tim je pre toga jedini put pobedio 25. maja 1931. godine u Beogradu - sa 3:2!
Na još dve utakmice postizao je odlučujuće pogotke za reprezentaciju: 1963. protiv Belgije (1:0) u Briselu i 1965. protiv Francuske (1:0) u Beogradu.

Kad se 1966. godine raspao onaj slavni tim Partizana, Galić je medu poslednjima otišao u inostranstvo. Od oktobra 1966. do juna 1970. igrao je za belgijsku ekipu Standard Liege, a zatim od juna 1970. do juna 1973. godine u Francuskoj, za ekipu Stade de Reims.

Pošto se 1973. vratio u Beograd, završio je studije i diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ostao je aktivan u fudbalu, kao pravni stručnjak u Fudbalskom savezu Jugoslavije.
 

Blok 45

Početnik
Учлањен(а)
08.01.2008
Порука
13
Reaction score
0
Momčilo "Moca" Vukotić

Najviše utakmica za Partizan,najviše derbija personifikacija igrača Partizana !!
Otišao u inostranstvo,Partizan zapao u krizu nadomak ispadanja...Moca raskida ugovor vraća se u Partizan i sramota je izbegnuta!!
Najbrži gol za reprezentaciju Jugoslavije
Najtalentovaniji dribler Partizana
Kada on padne u "šesnaest" penal mora da se svira
U to ime:
"Ide Moca sa Balkana zaplakala marakana,
marakana sva u krvi,
Partizan je opet Prvi !"
:D:​
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Један од асова који је још увек активан играч...

S04_Mladen_Krstajic_02.jpg


Ime i prezime Mladen Krstajić
Klub FC Schalke 04 (Ger)
Rođen 04/03/1974
Mesto u timu Odbrana
Utakmica za reprezentaciju 57
Golova za reprezentaciju 2
Igrao u klubovima FK Čelik (Zenica), OFK Kikinda, FK Partizan, Werder Bremen(Ger)

Rođen je 04. marta 1974. u Zenici (Bosna i Hercegovina) u srpskoj porodici (majka iz Bijeljine, otac sa Žabljaka).

Ponikao je u u mlađim kategorijama NK Čelik Zenica (1984-1992), a u jeku ratnih sukoba 1992, prelazi u OFK Kikinda, koji je u to vreme član Prve B llige.

Nakon izuzetnih partija u dresu kikindskog prvoligaša, interesovanje za njega pokazali su vodeći srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda, i Krstajić (191 cm, 83 kg) se odlučuje za Partizan, klub za koji je navijao od "malih nogu", kao i cela njegova porodica. U dresu "crno-belih" za nepune četiri godine osvaja tri šampionske titule (1996, 1997, 1999) i jedan Kup Jugoslavije (1998).

Nakon odlaska u Verder iz Bremena, postaje jedan od najpouzdanijih odbrambenih igrača Bundes lige. Sa Verderom osvaja "duplu krunu" (prvenstvo i Kup 2004), a zatim karijeru nastavlja u bundesligašu Šalke 04 iz Gelzenkirhena.

U reprezentaciji je debitovao 5. septembra 1999. u kvalifikacijama za EP 2000 protiv BJR Makedonije (3:1) u Beogradu, a u kvalifikacijama za SP 2006 bio je standardni član odbrane reprezentacije Srbije i Crne Gore (Gavrančić, Vidić, Krstajić, Dragutinović) koja je u kvalifikacijama primila samo jedan pogodak.

Nakon neuspeha reprezentacije Srbije i Crne Gore na SP 2006, najavio je povlačenje iz reprezentacije, ali je na nagovor predsednika FSS Zvezdana Terzića i selektora Havier Clementea, pristao da pomogne novoformiranoj reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za EP 2008.
 

Laky

Guest
Уз Бобека и Моцу Вукотића,Галић је по мени највећа легенда клуба..
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Тема је мало утихнула, па да је освежимо. Два играча која су средином осамдесетих играла у Партизану, углавном су улазили са клупе.

2nlfk1w.jpg


Јовица Колб

2qs1c9u.jpg


Радослав Никодијевић
 

vugrobar

Wallpaper man
Учлањен(а)
05.10.2006
Порука
385
Reaction score
1
Локација
Ostario
Evo jedna slika sa zadnje proslave CRNO-BELE noći u Vukovaru 1990.


i još jedna iz Kruševca (crno-bela noć)

molim vas pogledajte dobro ko su bili pevači...
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Vanserijski golman

Ivan Ćurković


2cep94h.jpg


Rođen je 15. marta 1944. u Mostaru.

Nekadašnji reprezentativni golman, internacionalac u Francuskoj. Dugogodišnji predsednik FK Partizan Beograd i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore. U tandemu sa Dejanom Savićevićem predvodio reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Vrhunac karijere dostigao je u francuskom prvoligaškom timu AS Saint Etienne s kojim je 1976. igrao u finalu Kupa evropskih šampiona (protiv Bayern Minhena 0:1).

Kao odličan golman počeo je da brani u omladinskoj ekipi mostarskog Veleža (1958-1960), ugovor s ovim klubom potpisao je 15. marta 1960. kao najmlađi profesionalac u Jugoslaviji, a za prvu ekipu debitovao je u prvenstvu 1960/61. protiv Crvene zvezde. Za Velež je odigrao ukupno 222 utakmice.

Kao 20-godišnjak pristupio je 1964. beogradskom Partizanu, u kome je prvo bio rezerva golmanu Šoškiću, a od 1966. do 1972. standardni prvotimac i višestruki reprezentativac. Boje Partizana branio je na ukupno 416 utakmica i 1964/65. godine osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Pošto je odslužio vojni rok (demobilisan u novembru 1971), karijeru je nastavio u Francuskoj - došao je u Sent Etjen 18. juna 1972. Izrastao je u sjajnog golmana, kapitena tima, uzornog sportistu i savetnika stručnog štaba reprezentacije Francuske na "Mundijalu 1982." u Španiji. U dresu AS St-Etienne triput je osvajao prvenstvo Francuske (1974, 1975. i 1976. godine) i triput Kup Francuske (1974, 1975. i 1977.). Veoma je zaslužan što je u ovom periodu njegov klub postigao najbolje rezultate u svojoj istoriji.

Uz četiri utakmice za omladinsku (1960-1961), četiri za amatersku (1971) i dve za mladu reprezentaciju (1963-1966), odigrao je i 19 utakmica za najbolju selekciju Jugoslavije. Debitovao je 27. oktobra 1963. protiv Rumunije (2:1) u Bukureštu, u susretu olimpijskih timova, učestvovao je 1964. na olimpijskom turniru u Japanu, a poslednju utakmicu odigrao je 11. oktobra 1970. protiv Holandije (1:1) u Roterdamu.

U periodu od sedam godina, u kome je branio za nacionalni tim, na golu reprezentacije izmenilo se čak deset vratara (Šoškić, Pantelić, Škorić, M. Stojanović, Radović, Jantoljak, Knežević, Vukčević i Mutibarić)!

Pošto je za devet sezona odigrao 463 utakmice za Saint-Etienne, prestao je da igra u prvenstvu 1980/81. Ostao je vrlo ugledna sportska ličnost i 2. aprila 1985. primio je u Sarajevu "Zlatnu značku Francuske" - visoko priznanje za zasluge u francuskom sportu.
 

Drug 022

Grobarčina
Учлањен(а)
10.10.2007
Порука
1.862
Reaction score
362
Локација
Средњи Банат
FADILJ VOKRI

Evo njegove kratke biografije (bolje reći lične karte):
Fadilj Vokri je rođen 23.7.1960. godine u Podujevu. Fudbal je počeo da trenira sa 15 godina u lokalnom klubu Lab. U Prištinu prelazi 1980. godine i u najvećem kosovsko-metohijskom klubu ostaje 6 sezona. Od 1986. godine do 1989. igrao je u Partizanu, a potom odlazi u inostranstvo gde je nastupao za Nim (1989-90), Fenerbhče (1990-92) I Bursu (1992-93). Karijeru završava u ekipi francuskog trećeligaša Monlusona 1995. godine.
Ako neko zna nešto detaljnije o njegovoj karijeri, neka dopiše




Fadilj Vokri sa grobarima

Evo šta je jedan grobar pisao o njemu:

Nisam znao puno o Vokriju dok je igrao u Prištini, ali kada je došao u Partizan...
Veruj mi, 30 godina gledam Partizan, i za to vreme moralo je biti dobrih centarforova u Partizanu, ali Vokri je, jednostavno i sasvim sigurno bio (i ostao), to tvrdim, ubedljivo - NAJBOLJI!!!
Imao je dobar dribling, precizan šut, bio je jak k'o stena, i pri tom je svih 90 minuta igrao fudbal, trudeći se da bude što korisniji za ekipu, bilo time što će dati gol, bilo time što će ga nesebično napakovati nekom drugom. Kakav igrač!
U njegovo vreme igrali su u reprezentaciji, recimo Zlatko Vujović (koji je znao da da gol, ali nije znao baš mnogo sa loptom, a nikako ono što je mogao Vokri), i Pančev (koji je takođe znao da daje golove, ali, kad mu neko namesti šansu - Vokri je sebi šansu stvarao sam, a kako sebi, tako i drugima...)- bio je bolji od obojice...
Ma strašan igrač, i uz sve to nikad se ničim (sem kvalitetom!) nije izdvajao, vredan i skroman... Ja i dan danas žalim što nije proveo neko duže vreme u Partizanu! A tek kad je igrao zajedno sa Milkom Đurovskim, ma to je bila poezija od fudbala! Na moju ogromnu žalost, oni su zajedno igrali samo jedno kratko vreme, koliko se sećam, prvo je jedan morao u JNA ( a tamo se ostajalo bar godinu dana, zar ne?), pa onda i drugi, pa je jedan otišao u inostranstvo, pa posle i drugi, i tako... Sve što je lepo kratko traje... Ali bar bi objektivno trebalo dati pravim igračima neko mesto u istoriji našeg fudbala - mesto koje zaslužuju... Neki su proglašeni za mnogo bolje nego što su to stvarno bili, neki padaju u zaborav, a to ne zaslužuju...
 

JudgeDred

Početnik
Учлањен(а)
08.02.2008
Порука
1
Reaction score
0
Postovani,

Drago nam je što su Vam biografije reprezentativaca Partizana sa internet prezentacije www.reprezentacija.co.yu bile od koristi. Mislim da bi bilo korektno postaviti izvor podataka.

 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Postovani,

Drago nam je što su Vam biografije reprezentativaca Partizana sa internet prezentacije www.reprezentacija.co.yu bile od koristi. Mislim da bi bilo korektno postaviti izvor podataka.


A bilo bi jos korektnije da vi na vasem sajtu ne kradete moje tekstove i prikazujete ih kao svoje, vec da takodje navedete izvor. Primera je vishe - moji tekstovi o Petru Boroti, Jusufu Hatunicu...

Inace, bez i malo blama skupljate tekstove iz nekoliko izvora a izvore skoro nikada ne navodite. Kad to uradite, onda cemo i mi da navedemo izvor.
 

Method Man

Guest
Немојте сад сви да одговарате овом лику са сајта репке, доста је Ацин одговор.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Ko moze , neka pusti STUDIO B ...Gost Moca Vukotic :D dobro bi bilo i da se snimi
 

chombe

Guest
Upravo gledam zivu legendu... Ko ovo nije odgledao mnogo je propustio
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Било је задовољство опет видети легендарног Моцу, можда и највећег аса којег је Партизан имао. Пристојан, коректан, скроман, неискварен - пример какав би сваки фудбалер Партизана требао да буде.
 

Blok 45

Početnik
Учлањен(а)
08.01.2008
Порука
13
Reaction score
0
Snimljeno ne brini!!!
A ja bih tako voleo da ovom pederu odgovorim...uuf !!!:banghead
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Izvanredan golman - 6 sezona branio u Partizanu

Goran Pandurović


9up1xl.jpg



Rođen 16. jula 1963.

Fudbalski se afirmisao u FK Sloboda Užice, u generaciji Ljubinka Drulovića. Prelazi u redove FK Partizan Beograd (1989-1995) za koji je stajao na golu na 115 prvenstvenih utakmica, a postigao je i jedan pogodak iz penala u sezoni 1992-93.

Internacionalnu karijeru ostvario nastupajući za francuski Rennes - Stade Rennais (1995-1998).

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupao je na četiri susreta. Debitovao je 23. decembra 1994. protiv Brazila (0:2) u prvom meču "plavih" nakon ukidanja sankcija, a od "plavih" se oprostio protiv 31. marta 1995. protiv Urugvaja (1:0) u Beogradu.
 

Anakin

Početnik
Учлањен(а)
23.12.2007
Порука
117
Reaction score
4
Drago mi je da ste odmah prokomentarisali emisiju na STB o Moci Vukoticu. treba je uvrstiti u obaveznu lektiru za sve navijace. (ne samo Grobare) !!!
 

Drug 022

Grobarčina
Учлањен(а)
10.10.2007
Порука
1.862
Reaction score
362
Локација
Средњи Банат
Andrija Delibašić




Datum rođenja: 24.04.1981

Mesto rođenja: Nikšić, Crna Gora

Jedan od najboljih napadača u zadnjih deset godina koji je igrao u Partizanu. Klasičan sidraš koji ima izraziti osećaj za gol. Za 100 utakmica koliko je odigrao u crno-belom dresu postigao je 47 golova. Tri gola u Ligi šampiona je bila dovoljna preporuka da tada još standardni reprezentativac mlade selekcije pređe u redove španske Majorke. Iako nije bio standardan Andrija u 31 utakmici postiže 13 pogodaka što nije bilo dovoljno da ostane u klubu. Tada počinje seljakanje i kao pozajmljeni igrač menja klubove: Benfica, Braga, AEK Athens, Beira-Mar i konačno Real Sociedad.
 
Top