Celu njegovu karijeru u Partizanu sam ispratio. I nikad mi se nije posebno dopadao kao igrac
Namnozilo se "hejtera" ovde na forumu. A niko da kaze bravo treneru, bravo igraci.
Dobro, matori hejteru i šmekeru, ako ti se Gogi Stevanović nikad nije posebno dopadao kao igrač, a pratio si celu njegovu karijeru, znači pamtiš osamdesete, ajde onda kaži bar nekad nešto lepo za nekoga, pa makar i iz prošlosti, na primer
KO ti se iz tog perioda dopadao kao igrač?
Što se tiče Plavog...dečko je čak bio projektovan kao naslednik Moce Vukotića (ušao umesto Moce u igru na legendinom oproštaju), ali naravno da nije postao ,,drugi Moca,..., ali ipak...mora se reći da je bio i desetka i kapiten i osvajao neke trofeje i odigrao znatan broj utakmica i davao neke golove za Partizan...i znao sa loptom. Mana mu je bila što je bio ,,mekan,, pa je ponekad padao u duelima, i što nije mogao da izdrži 90 minuta u istom ritmu, moj drugar ga zbog toga zvao ,,pile,,...
Ali...
Jedno vreme je bio, recimo, zaista u mnogo boljoj formi nego mnogohvaljeni mladi Piksi (koji je tada imao ogromnu medijsku podršku i reklamu), ali onda je posle Plavi imao neku povredu koja ga je baš prilično ,,zakočila,,...
Nije se baš naigrao ni za A reprezentaciju (valjda samo 1 utakmica), ali prošao je mlađe selekcije, bio u olimpijskoj, jedno vreme bio NAJBOLJE ocenjeni igrač na poziciji ,,desetke,, u YU, a zna se kakvih je tada tu igrača bilo...igrao i u inostranstvu...
Dakle nije baš da je u doba YU većina igrača Partizana postigla to što on ipak jeste (broj utakmica, golova, kapitenska traka, trofeji)...
Sa ove vremenske distance cenim ga i poštujem još više nego tad...kakav je bio da je bio, mogao si da kažeš da imamo igrača koji nešto zna i može, pa i da čak zauzme poziciju ,,desetke,, - dok recimo, gledam večeras mi se uzdamo u Goha koji ne zna gde mu je dupe gde mu je glava, u Kalulua, kome srce hoće al dupe klokoće, u Zahida kome je duša u nosu, i u Natha koji ima 100 godina...
Jeste i Gogi ispao u dvomeču sa Interom, ali itakako smo se nadigravali sa njima, bar na JNA...on je čak tada dao i taj naš gol...
Stohiljada puta smo stavljali ove detalje na forum, ali...
JEBIGA od tog NEKADAŠNJEG Partizana, sada zaista nije ostalo skoro ništa...
I eto, ja te pitah ko ti se iz prošlog veka dopadao kao igrač, a da ne bi ti pitao mene, ja ću ti reći da su mi se dopadali neki razni igrača, ali da sam jednom prilikom ipak sastavio nekih
prvih 11 od onih koje sam lično gledao...dakle neki su mi se takođe dopadali, ali...ako ću
prvih 11 - e onda to ide ovako:
Stojić, Golac, Rojević, Katanec, Paunović, Hatunić, Mijatović, Vokri, Milko, Moca, Uške...