Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Evroliga 2009/10

Статус
Затворена за писање одговора.

kOLE

Grobarčina
Учлањен(а)
28.10.2008
Порука
1.629
Reaction score
15
Локација
crno-beli svet...
Auuuuu koliko se nas kosarkaski klub podigao visoko posle malo slabije starta...pa sad ni prvo mesto u grupi nije daleko!!!
Mnogo, ali MNOGO bitna pobeda...BRAVO KOSARKASI!!!
O DUSANU SILNOM necu nista da pisem...nije ni cudo sto od svih kosarkasa imam bas njegov dres!!!
Maric, a i svi ostali, zasluzuju cestitke!!! I Dule i Grobari...ma SVI koji su veceras bili u Pioniru!!!

CRNO-BELI BRAVO, BRAVO!!!
 

winnerpfc

Grobar
Учлањен(а)
25.04.2009
Порука
514
Reaction score
1
Локација
PV
Kecman: Sve kako nam je Dule nacrtao
Junak Partizanove pobede objašnjava akciju za pobednički šut.
objavljeno danas u 23:28; autor: Milun Nešović
Šta reći nego – Dušan Kecman! Čovek koji je u poslednjim sekundama od Aleksa Marića ukrao epitet junaka utakmice, ali mu istovremeno omugućio ogromnu radost, uz osmeh je objašnjavao poslednju akciju iz koje je Partizan izašao kao veliki pobednik!
„Uradili smo sve što nam je Duško Vujošević nacrtao na poslednjem tajm-autu. Napravili smo akciju kakvu smo hteli, svi su uradili svoj deo posla, ja sam primio loptu, iskoristio pik, ostao sam i – pogodio. Sve završilo sjajno“, analizirao je Kecman.
Najstariji član crno-belog tima nije krio da Partizan nije igrao ono što je želeo. Napadačka košarka definitivno nije ono što crno-bele godinama čini jednom od najačih ekipa Evrope. „Nismo počeli kako smo želeli. Odbrana je zakazala, dozvolili smo rivalima da se raspucaju, što su oni radili fantastično. Ali, nekako smo uspeli da odgovorimo. Igralo se koš za koš, bila je to velika igra nerava“, dodao je Kecman.
kosarka.rs
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
EL: Crno-beli kraljevi drame

Partizan je pobedio Efes u 7. kolu Grupe B - 93:92 (19:20, 27:28, 25:24, 22:20). Aleksandar Marić sa indeksom 39!

v155256p0.jpg


Još jedna drama u Pioniru... Još jedan evroligaški trijumf Partizana. Četvrti u sedam utakmice u Grupi B, treći uzastopni. Pobeda šampiona Srbije protiv Efesa dobija na težini, jer je izvojevana u infarkt završnici protiv direktnog rivala za plasman u TOP 16 fazu - 93:92 (19:20, 27:28, 25:24, 22:20).

Sada su crno-beli baš blizu trećeg uzastopnog plasmana među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta.

Aleksandar Marić će skoro sigurno biti MVP 7. kola Evrolige. Imao je indeks uspešnosti 49! Ubacio je 34 poena i imao 16 skokova.

Međutim, crno-beli heroj je Dušan Kecman - pogodio je ključni šut na 2,8 sekundi pre kraja, za konačnih 93:92.

Da će finiš biti u hičkokovskom stilu moglo se zaključiti mnogo ranije.

Najveće prednosti koje su ekipe imale bile su pet poena u korist Partizana (sredinom prve i poslednje četvrtine) i šest poena u korist Efesa (krajem prvog poluvremena).

U poslednja dva minuta ušlo se rezultatom 85:85. I onda se igralo "koš za koš". Rakočević je pogodio trojku, Kecman je odmah vratio. Peker je zatim dao zicer, a onda na drugoj strani i Marić. Isti igrači su bili u glavnim ulogama i u narednim napadima, po jednom su bili precizni sa linije slobodnih bacanja - 91:91.

Efes je imao loptu 15 sekundi pre kraja, a sedam sekundi kasnije fauliran je Tornton - i on je imao polovičan učinak sa penala, ubeležio je prvi poen na utakmici.

Crno-belima je preostalo 8.9 sekundi da organizuju svoj poslednji napad... Kecman se "digao " sa distance i - lopta je prošla kroz obruč - 93:92.

Sada su gosti na raspolaganju imali 2,8 sekundi, koje nisu iskoristili, Nahbar je promašio i Pionir je eksplodirao!

Utakmicu su odlikovale slabe odbrane i odlični šuteri, naročito u prvom poluvremenu. Na crno-belom tasu prevagnuli su skokovi - čak 20 ofanzivnih (naspram četiri Efesa), odnosno 21 skok više od rivala!

Na poluvremenu, Marić je već imao na kontu 14 poena i devet skokova, odnosno indeks uspešnosti 26 (kao svi ostali igrači Partizana zajedno). Njegov imenjak Rašić je u tom periodu postigao sve svoje poene - osam (2/3 za tri).

Najveći problem crno-belima zadavali su Čarls Smit sa 13 poena (šut za tri 4/6) i Igor Rakočević sa 10.

Košarkaši Partizana su već tada imali 18 uhvaćenih lopti, a gosti samo pet! Ipak, crno-beli to nisu materijalizovali, jer su igrači Efesa fantastično šutirali - 8/10 sa linije penala, 11/16 za dva poena, a 6/11 za tri.

Zato su za 20 minuta ubacili 48 poena, odnosno 92 ukupno, iako za Partizan nije karaktersitično da primi tako mnogo koševa.

Lester Mekejleb je utakmicu završio sa 17 poena, Kecman sa 12...

Na drugoj strani, goste je u drugom poluvremenu predvodio Igor Rakočević, dao je ukupno 24 poena, Smit 18, Kaja Peker 17, Bostjan Nahbar 14...

Sada je Partizan korak ispred Efesa, ima skor 4-3, koliko i Lijetuvos, koji će gostovati u Beogradu. Crno-beli su, doduše, gori u međusobnom duelu sa turskim timom, jer su u Istanbuku izgubili 67:77.

Međutim, već u 8. kolu imaju priliku da uvećaju bodovni konto, jer gostuju Orleanu.

v155256p1.jpg


A trener Partizana Duško Vujošević odmah posle meča, posle još nesređenih utisaka, čestitao je igračima na "živcima i kvalitetu" kojima su dobili velikog protivnika.

"Srećan sam, ovo je vrlo važna pobeda", rekao je Vujošević i nastavio: "Imam utisak da smo pravili određene greške u prvom poluvremenu, dozvolili smo da se Smit raspuca, stekne samopouzdanje. Ipak, kontakt nam nije bio dozvoljen i nismo imali prednost domaćeg terena, osim, naravno, ove fenomenalne publike".

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

PARTIZAN: Roberts 6, Sinovec, Mekejleb 17, Kecman 12, Milošević, Rašić 8, Mitrović, Božić 6, Marić 34 (16sk), Veseli 6, Đekić 3, Vraneš 2.

EFES: Kasun 5, Smit 18, Rakočević 24, Šamper, Tundžeri, Tornton 1, Peker 17, Nahbar 14, Kuko, Santjago 6, Guler, Arslan 7.

Мондо
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
SCENA VECHERI

Duda Ivkovic ustaje da aplaudira solo akciji McCaleb-a! :D
 

Тесла.Ки

Партизановац
Учлањен(а)
11.12.2007
Порука
1.631
Reaction score
64
Локација
Novi Sad
Јој, морао сам на оживљавање после овога... Утакмица за инфракт...
Алекс Марић - мора бити МВП овог кола....
Бо - продори, асистенције...
Дуле Кецман - најбољи кад је најпотребније, кад нико други нема храбрости....
И остали су били фантастични на челу са генералом Дулетом Вујошевићем... Свака част свима...
:clap:respect
Кореографија одлична, песма громогласна, само штета што није дозвољено прикупљање пара...
Пошто сад нисам умро има још шанси да нешто буде од мене...:buhaha
 

LockePFC

Grobar
Учлањен(а)
10.01.2008
Порука
597
Reaction score
4
Локација
U crno - belom svetu
Nemam reci, ne znam sta da kazem, jos se tresem... SVAKA CAST MAJSTORI, GENIJALCI, GROBARI!!!:respect Odlicno, hrabro odigrano, otisli su zivci, ali je dosla pobeda... Maric=TENK!!!:clap Dusan za pobedu, genijalno:clap A Dule, ma Dule je car, to i vrapci znaju:respect:respect:respect:BB:napred Partizan
 

Nikola Zemun

Grobarčina
Учлањен(а)
19.12.2006
Порука
2.356
Reaction score
113
Локација
Galenika
Marić odigrao neverovatno, bio je uvek tu da da kos! Kecman pogodio neverovatno! Dule, a dule ako ne dobije dozivotni ugovor, misim to je najmanje! Roberts se borio neverovatno! Svaki igrac ostavio dusu na parketu! Igrali protiv Turaka koji su pogadjali kako su bacali, protiv sudija.
Grobari neverovatni!
Ovo mogu samo :partizan_fan:
 

IzrazitiFavorit

Grobarčina
Учлањен(а)
12.03.2007
Порука
1.571
Reaction score
3.392
Uh, jbt!!! Ovo je trebalo preziveti.
Maric- od ovog igraca, kad smo ga vec potpisali na 3 god., izgleda da cemo sacuvati i tim, kupiti 2 dobra igraca i izgraditi halu i trening centar. Pa, to je neverovatno kakav je ovo igrac!!!
Kecman- decko je odigrao zadnja 2 minuta do savrsenstva:
- pogodio oba slobodna bacanja u zajebanom trenutku
- pogodio trojku kada je samo on ostao opcija za sut i kada nam nista manje ne bi puno vredelo
- napravio faul kada je video da su u odbrani ostali 2 na 1 i da sigurno ima slobodnog igraca iza
- sutnuo zadnju loptu i NIJE dodao loptu Maricu iako je ovaj uleteo sam ispod kosa posle bloka, jer ako bi ga faulirali (a sigurno bi to uradili) postojao je rizik ili da oba promasi, ili da pogodi jedno, pa da nas dobiju 10 razlike u produzetku. Ovde je ipak VELIKI MAG umesao prste, sto je Kecman i izjavio, ali ne dodati loptu slobodnom igracu, nego ispratiti plan je isto za postovanje.
Ostali- bez posebnih zamerki, borbeno, cvrsto, sa zarom.
SVAKA CAST!!!
 

NukeR

Guest
Ne znam sta da kazem...


Ova pobeda mi je draza od pobeda protiv unikahe i olimpijakosa zajedno! Za ovo se zivi!


HVALA TI CRNO BELA LJUBAVI!
 

kecman

Grobarčina
Учлањен(а)
23.01.2008
Порука
3.702
Reaction score
356
Sve cestitke Dusku Vujosevicu i igracima za veliku pobedu, po meni ovo je najbolja igra ove sezone. Idemo dalje, korak po korak, sledeca je Cedevita, pa gostovanja u Francuskoj i u Sirokom.
 

Boris-NK

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
1.986
Reaction score
8
Локација
Niksic
E jos samo neko da kaze kako smo skupili svih 15000 evra i da dogadjaj bude potpun...
 

Nikola Zemun

Grobarčina
Учлањен(а)
19.12.2006
Порука
2.356
Reaction score
113
Локација
Galenika

Da Zastava je prava Grobarska! :pfc::D
Koreo nisam video ali necete mi verovati bas sam danas razmisljao kako bi za ovu tekmu bilo do jaja da na terasici bude transparent Juzna tribina sad je uz tebe iz iste pesme kao i transparent koji je i bio Samo za tebe srce mi kuca!
 

Bobisha

Početnik
Учлањен(а)
29.10.2009
Порука
21
Reaction score
9
ВЕЛИКИ РЕСПЕКТ за однос играча и Дулета према клубу:respect
Још једна велика победа вољеног клуба и још једна потврда да смо И Н С Т И Т У Ц И Ј А !!!
ГРОБАРИ феноменални !
Све је још увек отворено али шансе су све веће :napred Partizan
 

Enslaved

Grobar
Учлањен(а)
30.11.2006
Порука
10.272
Reaction score
34.111
Локација
vaginamandibularia
Jebote život! Sjajno, dobismo ih njihovim oružijem, Kecman hrabro, kako se od njega i očekuje, Marić životinjski, ubica za 6 medlja, bo odličan, sjajno navijanje, sjajni Dule, sve u kurac i sudije, stvarno jeziva serija! Nismo pali i pored retko jezivog šuta turaka, držali smo ih na klackalici celu tekmu, a Kecman stvarno jeziv kad je najpotrebnije. Svaka čast!!!
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.385
Reaction score
37.824
Porođajne muke:buhaha Rekoh ja da bih bio zadovoljan i sa +0.5 i bio sam jakooo blizu. Slavite braćo Grobari, tu smo, pred vratima TOP16. Još samo malo:napred Partizan
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
Skokovi 40-19 passout

To je rešilo utakmicu! Svaka čast.

Ne sećam se ko je rakao posle 1-3 da dobijamo sledeće tri... ali čovek ubode samo tako!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top