Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Košarkašice Partizana počele pripreme



Šampionke Srbije i regiona kreću u odbranu trofeja. Partizan - reprezentacija u malom.



v257404p0.jpg



Košarkašice Partizana vladaju srpskom i regionalnom košarkom. Pod vođstvom Marine Maljković crno-bele su prethodnih sezona potvrdile primat, a iste ambicije imaju i u novoj sezoni.

Marina Maljković je danas izvšrila prvu prozivku u domu crno-belih - Hali sportova na Novom Beogradu.

"Ulazimo u jedan potpuno novi projekat kada je Partizan u pitanju. Naša želja je bila da u timu imamo što veći broj reprezentativki i da u jednom pravom smeru započnemo olimpijski ciklus priprema za Igre u Riju 2016. godine. Uspeli smo u tome. Sa druge strane, uz Partizan uvek idu najveći ciljevi. Želimo da igramo dobro, kao što je to bio slučaju u prethodne dve, tri godine. U novu sezonu ulazimo sa proverenim snagama, ali jednostavno treba imati strpljenja", rekla je Marina Maljković, koja je i selektor ženske reprezentacije Srbije.

SPISAK IGRAČICA NA PRVOM TRENINGU: Tamara Radočaj, Milica Dabović, Dajana Butulija, Marina Mandić, Kristina Baltić, Saša Čađo, Milica Deura, Jelena Antić, Lidija Vučković, Sofija Pejčić, Biljana Dimitrijević.

Iz prošlogodišnjeg sastava ostale su tri reprezentativke Tamara Radočaj, Milica Dabović i Dajana Butulija, kao i Jelena Antić i Lidija Vučković, a ekipu su pojačale još tri članice srpskog nacionalnog tima - Marina Mandić i Saša Čađo su stigle iz Hemofarma, a Kristina Baltić iz Slovenije.

Dres Partizana nosiće i Milica Deura koja je stigla iz Banjaluke.

"Uspeli smo da selektiramo kvalitetan tim, pa je sada na nama iz uprave za omogućimo najbolje uslove za rad. Od igračica očekujemo maksimalan trud i zalaganje. Imamo odličan stručni štab, koji će sigurno ekipu usmeravati u pravcu uspeha. Biće teško i zbog toga ne želimo da stvaramo opterećenje"
, ističe predsednik kluba Radovan Draškić.

Košarkašice Partizana ove sezone takmičiće se na četiri fronta. U regionalnom takmičenju, na startu 26. septembra, crno-bele gostuju Zagrebu.

U Evrokupu koji počinje 25. oktobra, protivnice u grupi biće Dinamo Moskva, Praha i francuski Basket Landes, a kasnije će igrati i nacionalni kup, kao i nacionalni šampionat.

U sezoni 2012/13. KK Partizan Galenika Beograd brani dva trofeja.

(MONDO - foto: ŽKK Partizan Galenika)
 

Nikola Zemun

Grobarčina
Учлањен(а)
19.12.2006
Порука
2.356
Reaction score
113
Локација
Galenika
U sezoni 2012/13. KK Partizan Galenika Beograd brani dva trofeja.

Odakle nama Beograd u nazivu, jebote ciganima su jedva čekali da skinu to, sada retko čujemo i ono diva, a nama sada pripisuju neka "prezimena" itd.

Izvinite na off topicu, dame sve najbolje u predstojećoj sezoni!
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
@Nikola nemamo mi Beograd u imenu. ŽKK Partizan Galenika je puno ime.

Imamo jači sastav nego prošle godine. Saša Čađo i Marina Mandić su došle iz Hemofarma. I jedna i druga su odlične igračice, pogotovo prva. Odličan šuter za 3. Uz njih dve, Butuliju, Radočaj i Dabovićku ima da prangijamo iz daljine :D

Otišle su neke iskusnije igračice. Vidim da smo se konačno okrenuli mlađim snagama. Verujem da će biti još dolazaka. Verovatno jedna Amerikanka na poziciji centra
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
:buhaha

Stojančo iskusno pogađa ovaj zicer:D Sreća pa pratim žensku košarku, da sam ovo napisao na muškoj temi bilo bi svašta :D

Inače Amerikanka na poziciji 5 bi trebalo da dođe narednih dana. To je gotov posao. Ime se ne zna, a sumnjam da nekome i znači nešto :D Biće još dolazaka. Oni koji su otišli, otišli su.

Mali off. Ana Dabović karijeru nastavlja u Turskoj.
 

Packe

Početnik
Учлањен(а)
11.12.2011
Порука
26
Reaction score
0
Локација
Beograd
Igrom slucaja sam zbog posla imao prilike da pratim reprezentaciju letos, i kada vidim sastav i pojacanja, mislim da ovo moze biti jako dobra sezona za nas. Velika stvar je ostanak Milice Dabovic. Steta sto nismo uspeli da dovedemo i Anu, ali i ovako verujem da necemo imati problem sa odbranom trofeja. Al ko sto neko rece, nadam se da mozda uzmemmo i jos neki :)
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Nevena Jovanović, reprezentativka Srbije novo je pojačanje Partizana.

Ima 22 godine i dolazi iz Radivoja Koraća. Igra na poziciji 2 i veliko je pojačanje za nas.

Nije zgoreg pomenuti da je Nevena velika Grobarka i redovna je na utakmicama Partizana u Evroligi.
 

Nightwolf

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
2.582
Reaction score
21
Локација
Tamo negde...
Брук Квинан појачала црно-беле

10 сеп, 2012

Ново појачање у табору црно-белих дама је кошаркашица из САД Брук Квинан (28, крилни центар).

Bruk-Kvinan-01.jpg


– Нисам први пут у Београду. Долазила сам док сам играла за Минск а једно лето сам провела незаборавно у вашем граду као гошћа моје тадашње саиграчице. Свиђа ми се тим, као и стил који форсира Марина Маљковић. У брзој транзицији, са продорним бековима, могу најбоље да се сналазим – рекла је Брук Квинан.

Квинанова долази из Филаделфије а студирала је на Бостон Колеџу, одакле је драфтована од стране Њујорк Либертија. У ВНБА лиги играла је и за Конектикат Сан и Чикаго Скај. У Европи је играла по Грчкој, Мађарско, Белорусији и Турској.

zurnal

Ako nema vise pojacanja za nasu musku sekciju, evo nesto kod nasih dama ;)
 

jagodinac

Grobarčina
Учлањен(а)
26.08.2007
Порука
1.433
Reaction score
198
Локација
francuska
dobro nam dosla Bruk!!!!!!
pravi se tim za osvajanje Evrope!!!!:D
MNOGO SU JAKE!!!!!!!
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Sutra u Novom Sadu igramo prvi pripremni turnir. Igramo protiv PTE Peac Pecs-a. Utakmica počinje u 17:30 i igra se u maloj dvorani SPENS-a. U drugom 1/2 finalu igraju Vojvodina i Stara Pazova.

Finale se igra u subotu.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Јел' Стоксане, да ли је само ових 5 играчица остало из прошлогодишњег састава?Знам је Дуња Прћић отишла у Загреб а Бероња ваљда у Р.Кораћ...
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Ostale su Radočaj, Antić, Dabović, Butulija i Vučković.

Ostale su otišle koliko znam. Ove starije (Hajdana, Roglić, Ivančević, Đurić, Gleden..) su sve imale ugovor na jednu godinu.

Beronja je otišla u Korać kao deo dila za Nevenu Jovanović. Prćić je u Novi Zagreb. Jelena Radić je otišla u neki domaći klub, ne mogu da se setim koji. Ne znam gde su Jankovićka i Bućevac. Moguće je da su i njima istekli ugovori.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Колико видим имамо 8 играча на позицијама од 1-3:Дабовић, Бутулија, Радочај, Вучковић, Јовановић, Деура, Мандић и Чађо а центарским само Квинан, Антић и Балтић.Да ли се ту планира довођење још неког, и Милица Дабовић je нови капитен или грешим?
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Ma ko će biti nego Milica :D Ona je naša devojka za sve

Ja se nadam da će doći još neke igračice. Stvarno ne znam šta je sa Radunovićkom i Natašom Ivančević. Mislim da bi jedna od njih lepo legla ovom timu. Jako teško je naći nekog dobrog centra. Moguće je da dođe još neka strankinja na toj poziciji. Sumnjam da je ovo kompletna ekipa.

Što se tiče pozicija od 1-3 i tu će biti problema. Butulija i Čađo su povređene i čeka ih oporavak. Pogotovo to važi za Sašu Čažo koja neće pre Nove godine na teren. Ne znam kako Butulija napreduje, ali kontam da će se ona uskoro oporaviti
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
PARTIZAN GALENIKA - PECS 73:40
(17:10, 15:9, 24:12, 17:9)

PARTIZAN GALENIKA: Radočaj 10, Mandić, Vučković, Kvinan 12, Antić 10 (12), Jovanović 5, Jerković, Dimitrijević, Deura 5, Baltić 7 (8sk), Dabović 17, Butulija 7.

кошарка24.рс

У финалу против Војводине у 15:00
 
Top