Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 19/20 - Put do Evrolige

Статус
Затворена за писање одговора.

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.647
Reaction score
4.722
Meni nekako taj nagli i drasticni pad procenata suta ne izgleda slucajan. Mislim, i nadam se, da su u stabu, nakon onakvog sutiranja protiv Virtusa odlucili da jos nije vreme za to, pa su malo pojacali tezine u teretani a skratili suterske treninge. Kontam, skontali su da madafaku i cigane mozemo resiti sa nfl odbranom i hrkljus napadom.
Ja bih se zbog zdravlja Grobarije ipak malo vise posvetio sutu, jer em nismo navikli da zavisimo od suta, em i kad je bilo takvih sezona, imali smo sutere koji ispod nekog nivoa nisu isli, ili bar nisu isli u seriji.( Bogdan,Kinsi, Berta, da ne idem u dalju proslost)
 

La Zic

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.666
Reaction score
2.844
Локација
Humska ulica
Brutalna defanzivna klinika...pun Pionir...decibala milion...pobeda...
Sve mirise na staru dobru Evroligu.
Bravo momci samo jako gazimo do trofeja.
:pfc: :clap

Trinkijeri dok peva himnu :respect:respect:respect
 

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.163
Reaction score
3.684
Bravo Partizane.

Dobismo uprkos sudijskom navlacenju i to sa dva ipo raspolozena igraca. Na kraju jos i ubjedljiv rezultat.
Toliko smo ih slomili odbranom pa su se predali prije kraja. Da je Birca ubacio jos koju trojku, otislo bi ovo lagano na 30+.

Zao mi je sto Zagora sut nije sluzio. Treba mu neko pojasniti da: "Sledeca ulazi, ali ne na sledecoj utakmici.".
Novica.. njegov doprinos je nemjerljiv statistikom. Kako covjek preuzima pritisak na sebe i relaksira atmosferu na terenu, to je nevjerovatno. Ovu utakmicu i otvorio i zatvorio :)

Trinki. I trener i psiholog ma i otac.. zamislite samo da je izveo Zagora nakon onih promasaja i primljenih blokada. Pa oporavljao bi se nekoliko utakmica. A ovako je ucestvovao u pobjedi i osjetio podrsku navijaca.
Jednostavno, bez all-around Zagorca (donekle i Birce haubice) tesko da se mozemo nadati dobrom plasmanu u oba takmicenja.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.175
Локација
ante portas
Još nešto da napišem u vezi ove utakmice.
Možda čudno zvuči ,ali su nam baš ovakve utakmice i trebale u ovom delu sezone poput ovog dvomeča sa Darušafakom. Taj mini dvomeč ima sva obeležja četvrtfinalne utakmice ili polufinalne koje slede u ovom takmičenju.
Izgubili smo prvu tesno tamo, pa smo se onda skupili i ekipa je pokazala partizansku reakciju.
Na ovaj pritisak već sad moramo da se naviknemo ,ako ciljamo na najviše domete u Evrokupu i sve što sledi.

Inače

Trinki je gle čuda , vodio Uniks do finala Evrokupa,a sad možda naleti na njih u četvrtfinalu. Šta ti je sudbina.

No o tome kad dodje vreme. :D
Rano je još.

Isto tako

Ja ozbiljno verujem u mentalitet i psihu ovih igrača i trenera da odu do kraja samog ovog takmičenja.
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
Sjajno je bilo sinoć, na momente ponovo stresno ali na kraju sjajno! Priznajem da sam ludeo par puta zbog kasnog tajmauta. Ovoga puta kasna reakcija Trinkijerija nije kažnjena ali u Turskoj jeste. Naravno, svaki trener ima svoj sistem rada, Trinki čeka igrače da se sami podignu što je do sada uglavnom donosilo dobre rezultate ali sam i dalje mišljenja da se neke stvari moraju seći ranije. Ova utakmica je završila sa +12 a mogla je ići na +25. No nema ni veze.

Moram da se osvrnem na pisanje i pokušaj dizanja i amnestiranje Zagorca i Birčevića od strane navijača. Ne osvrćem se na pojedine upise na forumu, slično pišu i prijatelji kad komentarišemo utakmicu. Super je što nema pljuvanja i vređanja ali malo treba staviti prst na čelo. Na Birču se neću mnogo osvrtati jer Birča je uvek bio ovakav. Ali moram da pomenem Zagorca. Vidim piše se kako je pokidao odbranu. A ko nije pokidao u odbrani? Kida i Walden odbranu pa ne uzima onoliko nerezonskih šuteva kao Zagorac. Prva četvrtina, posle par minuta on ima 0/4 šut, dobija loptu na trojci sam kao duh i NE SME DA ŠUTNE!!! Čovek pokušao u NBA a ne sme da šutne trojku jer je prethodno svašta promašio. WTF?!?!
Partizan je za poluvreme imao 21 šut (za 2 + za 3) a od toga je Zagorac šutnuo 7 puta, bez pogotka. Njega niko ne tuče po ušima da šutira, ako već ˝pegla˝ odbranu. Sve je ok, šutiraj ako ima rezona, promašaj te promašaj, ništa strašno ali on toliko loših šuteva uzima da je to nedopustivo.
Na kraju je imao šut 2/12 što je van svake pameti. Može da se desi loš dan ali ovo je postala konstanta i to je zabrinjavajuće.
Priča ˝nema veze što je loš napadački bio ipak je pokidao odbranu˝ je prst u oko svim ostalim košarkašima od sinoć. Jer svi su maksimalno igrali, ali u oba smera. Krajnje je vreme da se Zagor probudi! Neka to bude baš protiv cigana!
 

Alex B

Grobar
Учлањен(а)
05.06.2017
Порука
449
Reaction score
2.549
Локација
Novi Beograd
@Goran Tomić i Poeni će sami doći... Posle par lakih poena i oni teži će se lakše realizovati, a Rade mi deluje kao definicija takvog tipa igrača. Nije baš da ima puter ruku, kao oni koje nabrajaš, pa da može ponavljanjem da promeni svoj slab šuterski dan. Interakcija sa košem mora da se ostvari. Tu je razlika između "gađati" i "pogađati".
Dečko je stvarno bezmalo puta pokazao da ume da nosi ekipu. Lično volim da ga vidim u prvoj postavi, jer je jako aktivan. Zato je i zaslužio maksimalnu slobodu u igri koju uživa. Ali fact je da treba da se fokusira na tim, jer ako njega neće, naći će se neko da povuče
 

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.189
Reaction score
7.013
Локација
NbG
Zagorac dečko ima problem u glavi i to je očigledno. Meni najbolji primer trče kontru on i čini mi se Janković i jedan drugom dodaju loptu kao da se obojica mole da onaj drugi završi akciju. Na kraju ista završi kod Zagorca i dade ga (hvala Bogu) uz faul i dodatno bacanje :D
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.470
Reaction score
41.194
Локација
Žrnov
najbolji primer koliko je kod sportista sve u glavi su jaramaz i zagorac.
posle šuta protiv cedevite, jaramaz se nadrogirao samopouzdanjem i nije mu problem i kad promaši.
zagorac je kontra primer, onaj šut prošle nedelje ga je ukanalio. kod njega je to ciklično i nije prvi put da uđe u taj mod.
e sad, nije on klinac i ne igra u megi.
Partizan je sinonim za pritisak. u svakom smislu. I on mora da nađe način da se izbori sa tim i prevaziđe te kanale.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Samo što je Jasmina problem taj što on nije ovakav od prošle nedelje već tokom cele sezone. A njegov bezobrazluk uzimanja nerezonskih šuteva se povećao u poslednjih mesec dana...
 

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.189
Reaction score
7.013
Локација
NbG
On je takav od prošle sezone- ušao jako, sve krenulo kako treba dok je on bio taj igrač oko koga se sve vrtelo. Posle krenule povrede, Trinkijeri u međuvremenu preraspodelio uloge u timu, a Zagor svoju nikako da nađe...
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.943
Reaction score
21.782
Nije se vrtelo sve oko njega nego se nije vrtelo ni oko jednog igrača, a zbog njegovih ukrštenih i produženih dvokoraka, kao i neočekivanih i najblaže rečeno glupih šuteva, a i objektivno odlične odbrane, on u takvoj situaciji može bolje da se snađe nego kada je sve organizovano, jer jedan haos se rešava drugim i, minus i minus daju plus.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.799
Reaction score
29.759
Локација
Beograd
U Partizanu su igrali igrači koji su poosvajali sve što je moglo da se osvoji, klupski, reprezentativno...jednostavno, tako je to ovde kod nas, porodična tradicija, kako bi se to reklo...imali smo i neke (nadajmo se) protekle godine, kada to nije bilo tako, ali stremljenje najvišim ciljevima ovde nikad nije bilo upitno...i zato, igrač Partizana kad promaši koš, on da sledeća tri...on nema ,,pritisak,, da li je promašio ili nije u prethodnoj akciju, utakmici, itd...nastavlja da igra dalje i da pogađa i pobeđuje...
ili, kao napr. Mozli, ako već nema neku ,,puter,, ruku, onda nema ni neku veliku želju da šutira iz daljine (ako nije siguran u svoj šut) nego koševe daje onako kako to najbolje zna...

Mene Partizan u košarci podseća na nemačku reprezentaciju u fudbalu - šta briga Nemce (a i ove naše K.K.,,Partizane,,) ko je preko puta, ko je imao slab dan, ko je u formi, ko nije, ko je šta promašio i kada je to bilo! Izađeš na teren da pobediš svakog i da osvojiš sve!
Nekad uspeš, nekad ne uspeš, ali uvek tako izađeš na teren!
Ko je ikad čuo da nemački fudbaler (ili Partizanov vrhunski košarkaš!) pominje ,,psihu,, ili da ga je nešto ,,preseklo,, na terenu?!
Psiha je ,,nameštena,, još pre utakmice da ti tamo ideš da pobediš, i trudiš se da to tako bude sve do poslednje sekunde (desetinke) utakmice.
I to je to. Tako se igra u K.K.Partizan, tako se igra u nemačkoj fudbalskoj reprezentaciji, a drugačije se igra u Megi, u srpskoj fudbalskoj reprezentaciji, ili šta ga znam gde...

A nisu moji postovi upućeni kao neka velika kritika bilo kome od naših košarkaša - opustite se deco i igrajte - za sada nam o.k. ide u svim takmičenjima, nekad ,,povuče,, jedan, nekad drugi, neko više i bolje radi ovo, neko drugi ono, itd, bitno je da svi ZAJEDNO idemo ka ciljevima...
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.935
Reaction score
7.914
Cestitke na jako bitnoj pobedi sinoc!

Pohvale za odbranu, borbu, pozrtvovanje i atmosferi koja je bila bolja nego inace.

Mozli je jos jednom pokazao da je nas najbitniji igrac ove sezone, Novica pokazao da je najkvalitetniji nas igrac na parketu, Jaramaz sve konstantniji ove sezone.

Nadam se da nije nista ozbiljno kad je u pitanju povreda Pejdza.

Rade jos jedna sramotna partija napadacki, pohvale za odbranu, borbu, zelju, ali onakvo silovanje je nedopusteno.

Birca odigrao dobro defanzivno, na kraju se i on malo opustio i poceo da preteruje sutevima za 3 poena, pa ako te ne ide covece, podredi se timu, dodaj loptu, ne moras da se udvaras navijacima koji ga jos i loze da sutne svaki put.

Tomas postaje problem, meni on nije igrac za ovaj tim, nema svoju ulogu u timu i cini mi se da smo na pocetku precenili njegove kvalitete. Cini mi se i da postoji neki problem na relaciji Tomas - Trinkijeri, daj boze da se trgne u nastavku sezone jer nam je potreban.

Ostali rezultati nam idu na ruku, iako ne zavisimo ni od koga, samo plasim se da smo sansu za prvo mesto u grupi i prednost do kraja takmicenja u vidu domaceg parketa ispustili u Tursku, tacno ce nam malo nedostajati za prvo mesto onako tipicno partizanski....

Idemo dalje, na meniju nam je mutant, valjalo bih da ih isprebijamo u svakom smislu!
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.384
Reaction score
37.823
Sreća u nesreći je što Darušafaka nije ispala, imaju i dalje šanse da prođu, bez obzira na naš rezultat u Bolonji. Tako da ne bih ja još njih otpisivao poslednje kolo protiv Virtusa u Istanbulu.

U svakom slučaju, i dalje smo sami krojači svoje sudbine i to je najbitnije.
 

grobarani

Grobar
Учлањен(а)
02.06.2017
Порука
851
Reaction score
1.487
Priča ˝nema veze što je loš napadački bio ipak je pokidao odbranu˝ je prst u oko svim ostalim košarkašima od sinoć. Jer svi su maksimalno igrali, ali u oba smera. Krajnje je vreme da se Zagor probudi! Neka to bude baš protiv cigana!

Sa cijelim tvojim postom se slazem u potpunosti. Bas sam to sve isto htjeo i ja da napisem.

Zagorac pod hitno da se ukroti, ima los izbacaj pri sutu, lose mu noge rade pri sutu, ma komplet sut mu je katastrofa. Treba mu skratiti minutazu.

Dzabe je sinoc Bircevic bio solidan u odbrani kad uzima u tri uzastopna napada da sutira trojku i promasuje sva tri puta.
To je po meni uzas sta on radi.

Mnogo je sinoc minusa bilo u utakmici, mnogo vise nego pluseva. Ali ajde dobili smo pa kao necemo da mracimo da uzivamo u pobjedi. A kad vezemo dva poraza onda ce biti hajka na pojedine igrace..ali valjda to tako ide.

Trinki mi nije jasan da drzi Mekadua i Tomasa na klupi a da dozvoljava ono divljanje Bircevica i Zagorca.

Ps. Ja ne znam cemu podrska Zagorcu? On je iz utakmice u utakmicu sve losiji i losiji. Da slazem se da je super momak, veliki grobar, igra srcem, vidi se i da je nacitan (daje lijepe kulturne intervjue), kulturan, itd... Ali decko je u kanalu samo takvom. I mogao bi malo u napadu da prepusta drugima da sutiraju jer njemu to ne ide i ne ide.

Pss. Sad kad odigra jednu dobru utakmicu onda ce odje da se pise kako je on zatvrio usta svima. Ma kako da ne. Nek odigra 5 dobrih utakmica zaredom pa nek zatvori usta svima koji ga kritikuju. A ne odigra 5 losih pa jednu dobru i svi ga dizu u nebo.

I ne pljujem ja njega. Ja njega volim, cak imam i 5-6 slika zajedno sa njim. Ali decko lose izgleda u napadu i mora mu se skrenuti paznja na to..a ne da mu se dozvoljava da divlja onoliko.
 

El_Grande_Jokan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.710
Reaction score
23.181
Локација
Академија
Ми морамо бити задовољни што смо јуче током целог меча контролисали резултат и убедљиво водили против екипе којој је дефанзива главни адут. Уз то, било је неколико криминланих судијских одлука али смо били толико бољи да то није утицало на игру. Могли смо лако да истпримо и каменарење Бирче и лутање Загорца. Код Дулета, наравно, то не би прошло. Тада се знало, направиш неки кикс, шутнеш нерезонски, или вежеш два промашаја, одмах идеш на клупу а ако приговориш тренеру, богме, и у свлачионицу. Тринкијери има други приступ и то треба ценити. Јуче је пустио Загорца да после почетних 0/9 из игре покуша да изађе из кризе. Цела хала је била уз њега и погрешио би да га је зашрафио за клупу. Да је уткамица била неизвеснија сигурно би склонио Радета. Овако је решио да му пружи шансу, да овај покуша да исплива из кризе у коју је упао и то треба разумети. Ја очекујем да Раде васкрсне против лименки у понедељак.
 
  • Like
Reactions: BaX

ZM

Početnik
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
198
Reaction score
686
Sa cijelim tvojim postom se slazem u potpunosti. Bas sam to sve isto htjeo i ja da napisem.

Zagorac pod hitno da se ukroti, ima los izbacaj pri sutu, lose mu noge rade pri sutu, ma komplet sut mu je katastrofa. Treba mu skratiti minutazu.

Dzabe je sinoc Bircevic bio solidan u odbrani kad uzima u tri uzastopna napada da sutira trojku i promasuje sva tri puta.
To je po meni uzas sta on radi.

Mnogo je sinoc minusa bilo u utakmici, mnogo vise nego pluseva. Ali ajde dobili smo pa kao necemo da mracimo da uzivamo u pobjedi. A kad vezemo dva poraza onda ce biti hajka na pojedine igrace..ali valjda to tako ide.

Trinki mi nije jasan da drzi Mekadua i Tomasa na klupi a da dozvoljava ono divljanje Bircevica i Zagorca.

Ps. Ja ne znam cemu podrska Zagorcu? On je iz utakmice u utakmicu sve losiji i losiji. Da slazem se da je super momak, veliki grobar, igra srcem, vidi se i da je nacitan (daje lijepe kulturne intervjue), kulturan, itd... Ali decko je u kanalu samo takvom. I mogao bi malo u napadu da prepusta drugima da sutiraju jer njemu to ne ide i ne ide.

Pss. Sad kad odigra jednu dobru utakmicu onda ce odje da se pise kako je on zatvrio usta svima. Ma kako da ne. Nek odigra 5 dobrih utakmica zaredom pa nek zatvori usta svima koji ga kritikuju. A ne odigra 5 losih pa jednu dobru i svi ga dizu u nebo.

I ne pljujem ja njega. Ja njega volim, cak imam i 5-6 slika zajedno sa njim. Ali decko lose izgleda u napadu i mora mu se skrenuti paznja na to..a ne da mu se dozvoljava da divlja onoliko.
Brate Grobarski,mislim da i sam znas da je Zagor trojka i da posle povrede Redinga samo on i iznudjeno mali Trifa igraju na toj poziciji.Pominjes Mekadua i Tomasa,pa ne moze Mekadu na trojku a i kako meni izgleda da je Trinkijeri nezadovoljan igrom Tomasa(pogotovu od kad je poceo da sve cesce sutira trojke a sve manje da igra ledjima ispod kosa ).I jos na kraju , mislim da Trinkijeri vidi nesto u Zagorcu sto je njemu potrebno na terenu ili na ovaj nacin hoce da ga izvuce iz kanala.:partizan-fan:
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top