Shvatam te potpuno, samo napominjem da je problem u tome što u eventualnom postupku koji bi Stefan pokrenuo, predmet dokazivanja ne bi bilo njegovo činjenje/nečinjenje već prvobitna odluka suda. A ako bi se radilo o ponovljenom suđenju, e tada bi teret iznošenja dokaza ponovo bio na tužiocu. Iako se, materijalno-pravno gledano, radi o jednom istom, formalno-pravno gledano u pitanju su dve različite stvari! Kada to posmatraš čisto zdravorazumski i iz Stefanovog ugla to izgleda grozno, ali nažalost, tako je...
Zato i kažem da se nadam da advokat zna šta radi, jer eventualna proceduralna greška bi mogla skupo da košta Stefana, ako već i nije u prvobitnom postupku. Koliko sam pratio ceo slučaj, dokazi koje je tada iznela odbrana bili su uglavnom zanemareni, što mi je potpuno neshvatljivo (šta je, kog đavola, radio advokat, pa sve i da su ga državni organi opstruirali, a u šta verujem), pa bi to pretpostavljam i bila karta na koju bi trebalo igrati.
Takođe, kada se radi o Sudu u Strazburu, mislim da tamo zaista nema šta da radiš ako prethodno nisi pokretao postupak na svim sudskim instancama u svojoj zemlji. Da bi bilo potrebno novca, nerava i ponajviše vremena, u to ni ne treba sumnjati...Iskreno, ne sećam se kada je naše pravosuđe tako brzo ''rešilo'' neko pitanje... Nedavno sam bio svedok u nekom prekršajnom postupku. Od trenutka dešavanja, do donošenja odluke prošlo je nekih devet meseci, a zatim je još tri meseca u odvojenom postupku koji se odnosio na isti događaj rešavano pitanje odštete. Pa, sad ti vidi...