Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2022/23 Povratak na mesto zločina

Статус
Затворена за писање одговора.

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.165
Reaction score
3.693
Zao mi sto Zekovo resetanje nije nagradjeno. Ocito je da uzrok poraza pad koncentracije u nastavku. Pogotovo 4/4. Jbg, glavni igraci postaju preumorni.

Ono sto je paradox, sto vise igraju postaju sve bolji unatoc trosenju. Siguran sam da bi Lesor bio losiji na trosenju 25min.
Problem je sto sa umorom pada koncetracije.
Ako pokusamo sa drugom postavom, dobijamo utakmicu sa Albom. To je Zeljko vec probao.

Jedino uvodjenje jedan po jedan. Tristan mora dobiti minute bar na trojci. Balsa isto bar 10min.
 

Oki

Grobarčina
Учлањен(а)
15.01.2012
Порука
1.023
Reaction score
2.487
Локација
Sutomore
Meni je KK već neko vreme prava misterija...

Tu je najveći trener u istoriji Evropske košarke (ne i najveći našeg kluba), tu je najzad i pozitivna atmosfera oko kluba, rekordan broj navijača na tribinama, najveći budžet u istoriji, i najzad, veoma kvalitetan skup igrača čije ime znači nešto u evropskoj košarci.

Ali...

Kada gledam kako sve to izgleda na parketu, stiče se utisak da nama tako malo fali da krenemo da meljemo kao nekada... A to malo, je ustvari tako mnogo...

I ne znam koliko će nam još trebati da dostignemo taj nivo kada ćemo lomiti protivnika sa 11 na 20 razlike, kada ćemo da odbranimo dva poseda zaredom kad se odlučuje, kada ćemo pogoditi otvoren šut za tri kad je najpotrebnije, napraviti faul u završnici...

Ali se nadam da ćemo danas krenuti sa pobedama, a onda, polako početi da popravljamo jednu po jednu stvar dok ne postanemo pravi, onaj Partizan koga se svi u Evropi plaše.

Gazimo večeras.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad

Nikola_G

Alba osim nas, otresla i sve posle nas do sada. OLY sigurno nije među glavnim favoritima a dobili sinoć Real, Efes izgubio od Valensije... Može ovde svako da se dobije ali i od svakog da se izgubi. Partizan nikako ne treba da se potceni, kako god prošli večeras. Ako igramo 110% svakoga možemo da dobijemo, ali se trenutno nalazimo u nekoj vrsti šok terapije.

Ovo je velika sezona za evropsku košarku upravo zbog povratka Partizana u EL i to na čelu sa Obradovićem. Velika je medijska pažnja /ona relevantna, evropska, košarkaška/ usmerena ka nama. Ogroman je to šok i za tako veliki klub kakav je Partizan. Pripreme nisu prošle kako treba zbog povreda. Prvo treba da se oslobodimo pritiska, zatim da dođe do uigranosti pa polako.

Jednom kad parni valjak počne da melje, niko ga više zaustaviti neće. Ne bih TOP8 uzimao kao primarni cilj ali ga se ne bih ni odricao. Ako se izuzme Alba, naša neuigrana ekipa je DOBILA velike ekipe iako NIJE POBEDILA. Međutim, NISMO pobeđeni već smo IZGUBILI dobijeno.

Odbrana da se uigra i utegne, mi ćemo ih sve prepišati - takav mi je utisak, gledajući sve druge a ne samo nas. Jebaće ih Žoc grubo sa sve osmehom na licu. Mi smo nezadovoljni /možda i sa pravom/ kako igramo u odnosu na EKIPU KAKVU IMAMO. Ali su drugi koplje ispod, ja kad vam kažem. Kada igra postane onakva kakav nam je tim, ne vidim nikakav razlog da ih sve ne prepišamo /bez obzira kako večeras bude. :ziveli

EDIT;

Oki jbt, paralelno smo pisali skoro isti post, kao da sedimo u istoj sobi i dogovaramo se :buhaha :šal​

 
Последња измена:

Luka-70-

Puni kučku
Учлањен(а)
04.08.2011
Порука
1.999
Reaction score
7.610
Локација
Od bloka mog do hrama tog..
Mislim da ce ova utakmica biti prekretnica. Ne ocekujem nikakvo gazenje, niti dominaciju, vec egal utakmicu iz koje cemo mi izaci kao pobednici.

Nakon sto pobedimo, i igracima i strucnom stabu ce biti lakse, jer pobeda nakon osmogodisnje pauze u EL ipak nosi veliki teret.

Lesor, za sada, radi sve da me razuveri da ne moze da bude prvi centar. Nekoliko stvarno sjajnih partija. Nadam se da ce i veceras biti na nivou. Trebace nam.

Iako su mnogi kivni na Exuma, meni je kod njega klasa neupitna. On kad krene na ulaz, jako ga je tesko zaustaviti. E sad, to sto je par lopti izaslo iz kosa protiv Armanija, ce neki drugi put uci. Mozda vec veceras.

Kada je rec o nasoj klupi, mislim da najvise moze da doprinese Tristan. Da opali nekoliko trojki, da malo rastereti Pantera. Od Trifunovica ne ocekujem neki napadacki doprinos, ali bi ga zaduzio da bije lucidno cupavo cigansko govno celu utakmicu.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.786
Reaction score
55.626
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Alba igra jezivo organizovanu košarku.
Meni je krivo što Aito nikad nije došao u Partizan, on im je postavio sistem koji samo nadograđuju, a Nemci veruju u te šablone i da može tako da se radi i kad dobiju dobar sistem samo piče.
Naravno kad bude bilo tvrdo, na nož, neće to prolaziti zbog manjka kvaliteta, ali svakako igraju odličnu košarku naspram kvaliteta.
 

Milos

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
1.327
Reaction score
2.969
Локација
Kragujevac
Мислим да је Жељко клупирао целу прву петорку која је играла против Дербија, и да им је то лекција и упозорење за онакво улажење у меч. Данас очекујем неке минуте за Балшу, Тристана , Трифу.
Кад би Мадар поновио партију од уторка, Анђушић да опет има онаквих 5 минута као у другој четвртини, Нанели да крене нападачки боље.
Биће то све боље и боље.
 

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.165
Reaction score
3.693
Mislim da protiv ovih imamo sansu. Nadam se da je taj mali broj poena koje daju posljedica nekog slabijeg napada.
S druge strane, mi svakome mozemo isporuciti 80 poena. Po ovoj hipotezi, dobijamo sigurno :)
Bez doprinisa mladih smo donji opet.

I da, Trifa ne moze ni cupavog rekreativa da sacuva.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.940
Reaction score
7.931
Virtus, kolo broj 4, protivnik broj 4, nadam se pobeda nasa broj 1 i nekom nizu, makar od dve pobede uzastopno.

Nema puno nepoznanica kad je ovaj tim u pitanju, iskusan tim, namazan, sa Skariolom na klupi.

Virtus na pleja ima nama dobro poznato lice MT i od njega od prilike znamo sta mozemo da ocekujemo, ali nije to vise igrac sa 27-28 leta, vec je dosta potrosen, cak i da odigra nesto na svezinu, ne verujem da ce nam zadati probleme.
Heket je jos jedno poznato lice, dosao je u Virtus kao veliko pojacanje, ali partije od tada su mu bas skromne, ali ima to nepisano pravilo da protiv nas svako moze da ubaci sve.
Tu je i bivsi NBA igrac Marko Belineli koga nisu preterano koristili u prva 3 kola i lik je tempirana bomba, moze za 5 minuta da ubaci 3 trojke, a moze i da bude na 0.
Ife Lunberg je meni zanimljiv igrac i po mom skromnom misljenju nosilac tima ove sezone.
Tu su jos Kordinie, Menion i Pajola, svako od njih dobije minute, a najvise ih ima domaci Pajola, koji pokriva poziciju 1.
Na 3/4 poziciju su doveli zanimljivo NBA pojacanje Semi Odzulej, bivsi igrac Boston Seltiksa koji je cak jedno vreme imao solidne minute i u NBA.
Za sada se je dobro snasao i igra dobru sezonu.
Kajl Vims je mozda i najkonstatniji igrac tima, tu je vec nekoliko sezona, sa njim na parketu Virtus ima odlican spejsing u napadu, krasi ga odlican sut za 3 poena i igrac na koga se treba obratiti posebna paznja.
Dzordan Miki, igrac koji je svoje najbolje EL momente belezio u Himkiju, od tada je u padu forme, a bio je clan Reala i nedavno cini mi se Zenita. Njegove kvalitete odlicno poznajemo, ali mislim da Zach i Lessort ako ponove partije kao protiv Milana, problema nece biti.
Na 5 prva opcija je Mam Zaite, francuski povremeni reprezentativac i igrac koji je dosta napredovao u poslenje vreme. Navodno je bio i nasa zelja, ali do saradanje nije dosloo.
Solidan u defanzivi, napadacki napredovao, odlican skakac.
Back up opcija njegova je belgijanac Ismael Bako, koji je takodje vrhunski skakac i solidan defanzivac, ali nije ni blizu kvaliteta kao sto su Mathias i Zach.
Shengeliu nema potrebe komentaristi, jer nece biti u sastavu verovatno.

Sve u svemu mislim da nam kao ekipa "lezi" Bolonja i da nece biti prevelike drame.
Ocekujem da se probudi malo nasa spoljna linija, tu pre svega mislim na Pantera, pa i na Exuma napadacki.
Mislim da Papapetru moze da zaustavi Odzuleja, dok na poziciju 4 i 5 mislim da smo u prednosti, t.j. da imamo kvalitetnije startne opcije.
Takodje jos jedna prilika da Madar pokaze da moze da igra na ovaj nivo i prilika za Tristana,Urosa,Balsu, pa i Glasa da pokupe neki minut i odmore startne opcije.

Moja prognoza je neka pobeda 8-12 poena razlike.
 

Tuljo

Administrator
Уредник
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
8.355
Reaction score
6.625
Локација
Tamo gde si ti!
Посластица дана и један од ретких клубова у Европи који може у три дана да окупи близу 40.000 навијача!

Кажу, у животу треба бити стрпљив “јер најбоље тек следи”

Не сумњај! Подржи Партизан!

Од 20:30ч дочекујемо @virtussegafredobologna са којима нас такође повезује вишедеценијско ривалство!

Биће ово још једна ноћ за памћење…

#partizan #kkpartizan #bcpartizan #euroleague #basketball #virtusbologna #grobari #grobarijug #beograd #srbija #kosarka #serbia #belgrade
 

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.647
Reaction score
4.722
Ma iznivelisace se sve ovo. Da smo Albu i Baskoniju imali prvo kuci pa Milano i Virtus na strani, moguce je da bi sa 2-2 vec slavili oktobarskih top 8.
Da skripi skripi i zapinje, kao kad kacis lanac na bajs , istina je...kad se zategne , potrebna je jedna jaca serija i eto nas tu gde treba da budemo.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.398
Reaction score
37.933
Može ovde svako da se dobije ali i od svakog da se izgubi.

Plus se treba navići na ovaj "novi" format. Polazim od sebe, ja još uvek živim u vremenu kada si igrao samo 5 jakih utakmica kod kuće, nije bilo prostora za "kiks" ma kakve aždaje da su bile prekoputa. Sada je sve nekako razvodnjeno, 34 kola, zaboraviš gde si pošao i kad si došao...
 

ZliGli

Grobarčina
Учлањен(а)
11.03.2016
Порука
1.361
Reaction score
6.477
Локација
Novi Sad
Čude se neki što više ne igraju Trifa i Kopriva... pa ako je Milano ispušten zbog umora, oni su izgubili Milano. Kada je trebalo nosioci da odmore a Trifa i Kopriva da izdominiraju Derbi, oni su izdominirali ali sa glupostima, pa je opet Lesor morao većinu meča...

Druga stvar, doveli smo 6 kvalitetnih stranaca?! Da pa šta? Svaka ekipa u EL ima najmanje 6 takvih stranaca plus ostale kvalitetne igrače u rosteru, dok mi imamo neiskusne mlade igrače, potencijale, ali potencijal ne može da iznese EL, možda će moći nekad.
Oladite malo od rezultata u EL i uživajte. Za mene je skor u EL 2:1 i to mi je dosta.
 

gurtang

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
1.674
Reaction score
3.589
Локација
Niš
I da, Trifa ne moze ni cupavog rekreativa da sacuva.
Kako možeš ovo da napišeš?
Decko prošle godine stavio u mali džep Kodija Milera Mekintajera.
Da ne igra dobru odbranu ne bi ni vidjao parket jer napad ne igra. Prekjuče je možda on bio kriv sto nije pravio faul. Ali je više bio Andjusic što je pomagao sa svog igrača.
 

ZliGli

Grobarčina
Учлањен(а)
11.03.2016
Порука
1.361
Reaction score
6.477
Локација
Novi Sad
Anđuša malo kada nije sjebao.
Ostane u defanzivi na misu sa centrom Milana, ovaj drži loptu 4 sekunde, odloži napolje i popijemo laganu trojku. Da mu nije palo na pamet da pravi faul (imali smo mali faul fore), meni je to neverovatno.
 

TheRock

Početnik
Учлањен(а)
31.08.2019
Порука
97
Reaction score
302
Локација
Beograd
Prekjuče je možda on bio kriv sto nije pravio faul.
Baš mi je nejasna ta situacija. Uveden je samo za tu odbranu, znači dobio je instrukcije sta treba da radi. Nema mi logike da mu je rečeno da pravi faul, a on nije, pa sve i da je najgluplji igrac na planeti, imao je čistu situaciju za to.

Večeras mora jako, vidim da smo prema kladionicama favoriti, ali ne mislim da je ni blizu tako.
Panter da zajebe stajling Brajan Angola i da se vrati Kevinu Durentu.
 

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.165
Reaction score
3.693
Kako možeš ovo da napišeš?
Decko prošle godine stavio u mali džep Kodija Milera Mekintajera.
Da ne igra dobru odbranu ne bi ni vidjao parket jer napad ne igra. Prekjuče je možda on bio kriv sto nije pravio faul. Ali je više bio Andjusic što je pomagao sa svog igrača.
Ne volim replicirati, ali potpuno se razlikujemo u pogledu na Trifu.
Ti mislis meni je lako kada je ocito da je nas igrac ogranicen i onda to neko cigansko govedo koristi!? Ne sjecam se Kodija(kao da je to neko ime jbt). Medjutim, sjecam se slash moutha.

Ono sto je svjeze, a mnogi su to pominjali na foruma, to je da on prati igraca(u smislu mogu ja ispratiti) kada svi igraju preuzimanje i tako stvara visak protivnicima.
Kada smo kod ispadanja, ima i drugih. Ono sto sam ja primjetio, Zek ima jako losu selekciju udvajanja i to gadno ispadamo. Takodje i Lesor ponekad kasni da isprati blok i onda pravi blok nasem igracu. Dobro, koliko igra ovo i nije cudno.

I jos, Trifa je do skora bio opcija vise u napadu. Sada mu sut tesko varira i rijetko ulazi pod kos. On nije primarno dobar defanzivac. Mozda malo bolji od Andjusica a svi znamo Andjusicev kapacitet u napadu.
 

Zuull_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
29.12.2007
Порука
1.026
Reaction score
5.832
Локација
Court seats
Baš mi je nejasna ta situacija. Uveden je samo za tu odbranu, znači dobio je instrukcije sta treba da radi. Nema mi logike da mu je rečeno da pravi faul, a on nije, pa sve i da je najgluplji igrac na planeti, imao je čistu situaciju za to.
Trifa je dobio instrukcije da pravi faul na prvom koraku pri prodoru napadača. Kako je igrač Milana oteran od linije prodora i carinio je loptu bez neke ideje realno nije bilo potrebe da se faulira.
Andjušić se tu žešće istripovao, da li je loše brojao vreme do kraja u sebi (što igrači odbrane obično rade), pa je mislio da nema vremena za pas i šut njegovog čoveka - ne znam, ali definitivno je on zasrao situaciju pre Trife.

Idemo i večeras jako! U sektoru nas sezonaca gore na 400 (koji nije puštan u slobodnu prodaju jer je verovatno rasprodat), bilo je dosta više ljudi nego stolica, prolazi full, podsetilo na onaj gužvanjac u Pioniru protiv Barse 2010. npr...
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.786
Reaction score
55.626
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ne bih se složio. Prvo što je Madar pomagao.
Trifa je pod jedan spor igrač ali prepotentan, i vidi se po govoru tela da je u fazonu "i got this".
Onda ga je Hol valjda probio, dole se vidi da je na petama i da kasni. Madar je Holu istini za volju blokirao prodor, i da nismo imali faul možda i ne bi bila greška rizikovati s Tonuta na siguran poen (dole nema nikog) ili znajući Trifu 2 + 1.
Željko je rekao nešto u fazonu da ih je pustio da sami odluče (da ne prave faul ako misle da ne mora), ali ovde je Trifa morao, a i Madar da ne pomaže. Obojica su zajebali, ali Trifa više.
Screenshot 2022-10-20 at 17.48.11.png
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top