Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2022/23 Povratak na mesto zločina

Статус
Затворена за писање одговора.

Sale_Ilic

Grobar
Учлањен(а)
13.10.2008
Порука
539
Reaction score
58
Локација
NBG
Screenshot_20221016-224952_Chrome.jpg
Jako teska dva poraza, ako se ovoliko mi trosimo psihicki kao navijaci mogu da zamislim igraci... Jos jednom sezona pre izbacivanja rusa trebalo je 20 pobeda za top8... mi imamo skor 0-3, sto znaci u naredne 31 utakmice skor 20-11, u proseku 2 pobede pa jedan poraz i tako sve do kraja.... koliko je to realno? Treba se malo opustiti i uzivati u ovome, nadam se vecoj minutazi Balse, Tristana, Madara na nekim utakmicama gde objektivno nemamo imperativ pobede.
Arena je OK, neko reče nasi matorci nisu voleli ni pionir nego halu sportova, jbg sve u skladu sa svojim vremenom.
 
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.065
Reaction score
18.297

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.593
Reaction score
13.580
Локација
Yaoundé
Prelećem prethodne postove, pa izvinite ako ponavljam.

Uključujući i ABA ligu, ekipa je igrala mečeve 10. (Makedonija), 14. (Baskija), 16. i 18. oktobra, a Virtus stiže već sutra. Njih naš raspored neće mnogo interesovati, kao što će ih još manje interesovati to da smo u rotaciji kraći za Avramovića i Smailagića, i da nam u svim do ovog trenutka odigranim mečevima u Evroligi uglavnom igra sedam ili osam igrača, dok ostali imaju zanemarljivu minutažu. A još je recimo Egzum sinoć rano uleteo u problem sa ličnim greškama, pa je praktično proigrao tek u poslednjoj četvrtini...

Do ovog trenutka jedino imam zamerku na to kako smo odigrali u Berlinu, za sve ostalo imam strpljenja...
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.906
Reaction score
7.803
Dok smo mi ovde nekolicina redovno pisali kako je kratka rotacija, ostali su nas vredjali i ismejavali se kao nemamo pojma, ima ko se brine o tome i tako dalje.

Sad svaki drugi post, izgovor za poraz kratka rotacija, epa jbg braco, ako je kratka rotacija verovatno nedostaje 1-2 pojacanja, da bi bili u trku za PO, ovako skola koja je za nas preskupa, ali bar se nadam da ce se na kraju kroz ABA isplatiti.
Jos 2-3 poraza kuci i to je to, jer na strani tesko da cemo upisati vise od 2 pobede, a sa negativnim skorom necemo sigurno uci u prvih 8.
PItanje je i dali bi neki 17-17 vodio u PO.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad

Ilyasova

Brate sve stoji, sam spadam u tu grupu "ismevanih" ali su meni zadnje dve tekme zaista otvorile oči u pogledu neke perspektive. Može ovo da se "okrpi" nekako. Imam čak i neke ideje al su van košarkaškog rezona pa sam se plašio i da iznosim. Kako god, sad si me "navukao" pa ću se izlanuti.

Ovaj moj predlog NIJE DOBAR u startu, jer kad bi ga iko usvojio, postali bismo ekipa koju je preterano lako skautirati.

Mnogo "ispadanja" u odbrani, nedostatak vremena za trening i uigravanje, povrede Avrama i Smajlija, nedostatak EL kvaliteta za punu rotaciju i doprinos sa klupe je primorao da se igra sa 7-8 igrača.

Palo mi je na pamet /bez nekog velikog rezona i teorijske podloge/ da se naprave dve petorke 5+5, jedna primarna za ABA ligu /izuzev jakih tekmi/ a druga primarna za EL u varijanti povremene rotacije u samim petorkama, shodno trenutnoj formi. Na sve to ide +5 /odnosno +3 u ovom trenutku jer su Glas, Avram i Smajli povređeni/.

Tih +3 bi imali ulogu da uskaču radi kvarenja igre protivnika, pravljenje faulova, neko da uzme daha itd. Svaka petorka bi primarno igrala svoju ligu i svaka bi imala prostor da se uigra. Iz ove petorke za ABA, neko će već da iskoči, nametne se, digne formu i u nekom trenutku će zapravo obe petorke da budu ujednačene i imaćemo skoro pun roster.

P.S. znam da ovo ne može lenjirom da se podeli ovako, nema košarkaškog utemeljenja ali bi moglo u kratkom roku da deluje i odmori najopterećenije igrače, Ne vidim kako drugačije fizički oporaviti neke igrače i sačuvati ih povreda /daleko bilo/...

Dovoditi sada pleja koji ti nije NAJBOLJI IGRAČ U EKIPI nema puno smisla. Ako nemaš za takvog pleja, onda su i ovi na 2 dovoljni da glume 1. A očigledno je da se para za takvog pleja nema para. Centar već ne mora biti najbolji u ekipi, dovoljno je da bude na nivou Smajlija iz najboljih dana /početak prošle sezone/, da se Lesor rastereti u EL i da pomogne Balši kada zatreba u ABA.

P.S. neki su mi rekli da im je sinoć na tekmi "puklo grlo", za manje od 30h treba ponovo da urlaju :D Pade mi na pamet da nema dovoljno vremena ni navijači da se oporave i daju pun gas sutra a kamo li ekipa :D
 
Последња измена:
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.375
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Zaboravih da napomenem. Ono što je Madar odigrao u prvom, tako treba i da igra, uslovno rečeno je igrač manje često na terenu, zbog neiskustva i fizike (pogledati pod onaj bekdor izgledao je kao junior) i nemogućstva da preuzme visoke igrače, pa kad je na terenu mora da uradi nešto da opravda te minute, da šutne iz naskoka, pogodi, promaši, iskoristi neku poziciju, da bude agresivan na lopti, i sve je radio da iskoristi tih par minuta, ta sekvenca je i napravila razliku iako je bilo realno očekivati da padnemo sa izlaskom Exuma.
Iskusni igrači mogu da dopuste sebi prazne minute jer oni doprinose na druge načine, ali igrači protiv Madara baš tako treba da odigraju.
E sad ona poslednja trojka, ja ne volim da detaljišem, ali tu je neko zajebao, pre bih rekao prepotentni Trifunović koji nije pravio faul u fazonu mogu ja to, al svakako nije smeo ni Madar da pomogne sa Tonuta iako on nije neki vrhunski šuter. Zapravo ti mladi igrači moraju u okviru svojih mogućnosti da igraju bolje nego iskusni, da uvek budu blizu svojih 100 posto. Jer na ovom nivou su beskorisni ako ne igraju tako.
Isto važi i za Anđušića iako je iskusniji, ako on ne otvori prostor šutem, ili bar nekim pikom gde mu izlaze iznad bloka, on nema svrhe, jer je toliki minus u odbrani. I on je sinoć u drugoj dobro radio svoj posao.
I da se razumemo konačno što se tiče Željka, ovaj forum je svojevrsna istorija modernog KKP, isti oni koji sada većinom kao plaču za Duletovim sistemom kada je on bio trener, plakali su zbog "kamenjarske igre", "balvanizacije", "manjka kreativnih igrača u napadu" itd. Trinkijeriju za Parahuskog, Pejnersa, Mekadua itd
Vremenska distanca je neverovatna stvar.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.330
Reaction score
37.524

serAlex

Zamerka ti je u neku ruku na mestu, ali ako se vratimo na kratku rotaciju nije greda sačuvati se faulova ako odbrana štima. Naneli je mogao bolje da odigra i sve bi bilo ok. U 4/4 su trebali više faulova da prave i da im "iseku" seriju nekako. Bilo je malo i vode u ušima kada je došlo do situacije da se lomi a nije bilo kočnice.



Nad Panterom u kontri? Onaj bodiček za zatvor, kada ni faul nisu svirali? Mislim da o tome govoriš? :D
Složio bih se da nisam bio na utakmici i video nekoliko puta Željkove sugestije i reakcije. Takođe nismo ni imali većih problema sa penalima izuzev Egzuma. Mislim da je Ledej 2 od 3 faula napravio u poslednjoj četvrtini. Šta misliš za čije babe zdravlje je Trifunović ušao na 10-15 sekundi do poluvremena kada smo mogli da damo faul ili dva do bonusa? I tu smo kiksnuli iako im je trener jasno stavio do znanja tu činjenicu i naravno po našem starom dobrom običaju primamo koš u poslednji sekundama.

Samo smo dva pametna faula napravili u celoj utakmici, jedan u prvom poluvremenu Madara i jedan u drugom Ledeja. Nakon oba je Željko jasno aplaudirao.

Kažem opet, to mi je jedina zamerka. Ogromna je borba bila, energija, kao što je Stojanče već spomenuo Panter me je prijatno iznenadio svojim angažmanom u odbrani. Sutra je novi dan, nadamo se konačno pobedi pa i da nama krene na bolje.

Edit:
ali tu je neko zajebao, pre bih rekao prepotentni Trifunović koji nije pravio faul u fazonu mogu ja to
Evo upravo ovo sam i ja gore spomenuo iako sam košarkaški nepismen.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.375
Локација
Ja sam ceo život s tobom...

Стојанче Ристевски

Imaš li neku ideju kako bi to sutra moglo da izgleda?
Nemam pojma iskreno i ne bih da se pravim pametan.
Pitanje je koliko mogu da se oporave igrači koji igraju 30 plus minuta za 2 dana, pre svega mislim na Lesora jer njemu treba baš ogromna koncetracija da odigra kao sinoć ne uđe u faulove itd.
Željko je sinoć igrao kao da se igra za f4 svi su bili našpanovani, tako da nisam siguran kako smo podneli poraz u svlačionici.
S druge strane možda je to bila pokazna vežba za mlade da ako treba igraće sa 6 igrača ali da niko neće dobiti minut samo zato što je u timu pa da pravi sranja kao Trifunović i možda to pozitivno utiče.
Trenutno više od svih čekamo Nanelija.
Odmah da kažem što se tiče mojih očekivanja očekivao sam 1 2 na početku sezone ali lošiju igru.
Pre svega zbog Exuma, plejevi kao on koji nisu skroz konkretni u napadu, ali su pre svega tu zbog timske igre i fizikalija obično zahtevaju više vremena za uigravanje, kao recimo iz naše istorije Volden, Palasio pa i Ejsi Lou što da ne, otišao je u Olimpijakos kada je ušao u formu.
 
Последња измена:

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.330
Reaction score
37.524
Sutra mnogo i od nas zavisi, možda i više nego inače. Da igrači osete energiju sa tribina pa će da ginu čak i ako im se ne igra. Makar ja to sebe tešim.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Nadam se da su sezonci iz unutrašnjosti na prenoćištu kod nekog u BG-u ili da će moći u tako kratkom vremenu da dođu opet za BG. I zaista je pitanje u kakvom su stanju grla, Nekima je stvarno propao glas totalno sinoć. Nema sumnje da će svi iz BG-a da se pojave, pa i iz NS-a takođe. Koliko je ovih iz Pirota, iz Niš itd. nemam pojma.

Sutra stvarno treba da gori Arena, da je zapalimo bukvalno! Ko god ide, srećan mu rad i neka uživaju! :D
 
Учлањен(а)
23.07.2018
Порука
367
Reaction score
2.290
Локација
Kraljevo
Može li neko nešto da kaže o Virtusu i njihovom rosteru za ovu sezonu? Kakvi su u odnosu na prošlu sezonu?
 

Velo

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
849
Reaction score
642
Јеbote, posle 10 godina igramo egal mečeve sa ekipama koje igraju Evroligu sve ove godine i ljudi sebi nadju za shodno da kenjaju ovde. Prosto je potrebno vrijeme da se naviknemo na ovo, sve je ovo proces. Pa ekipe imaju budžete po 40 miliona pa ne idu u plej of. Imamo veliki hendikep u vidu povreda, bitne su to pozicije i igrači..... Mi nemamo neograničene mogućnosti da dovodimo igrače do beskonačnosti. Znam samo da ćemo do kraja sezone izgledati višestruko bolje, a za šta će to da bude dovoljno videćemo. Naše je da podržimo ovo što imamo.
 

Žoc_kralj

Grobar
Учлањен(а)
04.07.2021
Порука
375
Reaction score
2.171
Локација
Trstenik
Јеbote, posle 10 godina igramo egal mečeve sa ekipama koje igraju Evroligu sve ove godine i ljudi sebi nadju za shodno da kenjaju ovde. Prosto je potrebno vrijeme da se naviknemo na ovo, sve je ovo proces. Pa ekipe imaju budžete po 40 miliona pa ne idu u plej of. Imamo veliki hendikep u vidu povreda, bitne su to pozicije i igrači..... Mi nemamo neograničene mogućnosti da dovodimo igrače do beskonačnosti. Znam samo da ćemo do kraja sezone izgledati višestruko bolje, a za šta će to da bude dovoljno videćemo. Naše je da podržimo ovo što imamo.
To je zato što je većina dozvolila da na njih utiču novinari koji svakodnevno plasiraju vesti sa ciljem da se formira javno mnjenje kako Partizan ima najveći budžet u Evroligi, kako je doveo najskuplje igrače, i kako će sve sem fajnal fora biti neuspeh.
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Virtus iz vizure statistike ova tri evroligaška kola gde je ostvario jednu pobedu i pretpeo dva poraza...

1.kolo: Virtus - Monako 66:83

Virtus - timska statistika:

Za dva: 20/37 (54,1%), za tri: 4/21 (19%), bacanja 14/23 (60,9%)
imali su ukupno 36 skokova (20 defanzivnih + 16 ofanzivnih), 13 asistencija i 14 izgubljenih lopti

Virtus - igrači:

Od igrača najbolji su im bili: Lundberg sa 14 poena (za dva: 2/4, za tri: 2/4, bacanja: 4/5 + 6 skokova), Ojeleye sa 11 poena (za dva: 2/3, za tri: 1/3, bacanja: 4/4) i Jaiteh sa 9 poena (za dva: 4/5, bacanja: 1/4 + 4 skoka)... Ostali: Mickey je imao 11 poena (za dva: 4/7, za tri: 0/4, bacanja: 3/6) a Bako 8 poena (za dva: 3/7, bacanja: 2/2 + 7 sokova) i Hackett 7 poena (za dva: 2/3, za tri: 1/2) i to je to od nešto zapaženijih igrača. Teodosić nije igrao tu utakmicu.

2.kolo: Virtus - Bajern 66:63

Virtus - timska statistika:

Za dva: 19/38 (50%), za tri: 6/16 (37,5%), bacanja: 10/16 (62,5%)
imali su ukupno 37 skokova (29 defanzivnih + 8 ofanzivnih), 14 asistencija i čak 19 izgubljenih lopti

Virtus - igrači:

Od igrača najbolji su im bili: Hackett sa 8 poena (za dva: 2/3, za tri: 1/1, bacanja: 1/2 + 3 asistencije), Lundberg sa 13 poena (za dva: 2/3, za tri: 2/4, bacanja: 3/3) i Teodosić sa 9 poena (za dva: 2/3, za tri: 1/2, bacanja: 2/2 + 3 asistencije)... Ostali: Weems sa 9 poena (za dva: 3/3, za tri: 1/2), Mickey sa 6 poena (za dva: 2/8, za tri: 0/1, bacanja: 2/3 + 10 skokova) i Ojeleye sa 7 poena (za dva: 2/3, za tri: 1/3 + 5 skokova) i to je to od zapaženijih igrača.

3.kolo: Žalgiris - Virtus 68:65

Virtus - timska statistika:

Za dva: 17/39 (43,6%), za tri: 7/17 (41,2%), bacanja: 10/18 (55,6%)
imali su ukupno 30 skokova (22 defanzivnih + 8 ofanzivnih), 20 asistencija i 16 izgubljenih lopti

Virtus - igrači:

Od igrača najbolji su im bili: Weems sa 15 poena i bez promašaja iz igre (za dva: 4/4, za tri: 2/2, bacanja: 1/2), Mickey sa 9 poena (za dva: 2/4, za tri: 1/1, bacanja: 2/3 + 4 skoka) i Ojeleye sa 8 poena (za dva: 2/3, za tri: 1/2, bacanja: 1/2 + 5 skokova)... Ostali: Lundberg sa 7 poena (za dva: 3/6, za tri: 0/2, bacanja: 1/1 + 4 skoka), Teodosić sa 7 poena (za dva: 2/6, za tri: 1/3 + 6 asistencija) i Hackett sa 6 poena (za dva: 1/1, za tri: 1/2, bacanja: 1/2 + 5 asistencija) i to je to od zapaženijih igrača.

Rezime:

Ovako laički iz te neke statistike ugavnom se oslanajaju na šut za dva poena dok za tri poena ne šutiraju puno, onako prosečno... bacanja im nisu baš dobra strana makar iz ove tri utakmice, dosta ih maše, moramo baš čvrsto da igramo i jako makar ih slali češće na liniju bacanja... Gube dosta lopti u proseku oko 16 po utakmici...

Od igrača izdvajaju se: Lundberg, Ojeleye , Weems , Mickey , Hackett i Teodosić... Uglavnom su najopasniji sa krilnih pozicija. Kao centri tu su: Bako i Jaiteh ali svakako nisu toliko opasni kao centri Milana i npr. Dejvis sinoć... Lesor će se nositi sa njima ali mora i Koprivica koji minut u zavisnosti od rezultata...

Zaključak:

Itekako možemo sa njima iako neće biti lako, nijedna utakmica u Evrloligi nije laka... samo da se sredi glava i rehabilituje koliko-toliko od prisutnog umora... Ovo je test kako za naše igrače tako i za publiku da i sutra uveče pruži veliku podršku timu kako bi došli do prve pobede... sutrašnjom pobedom s obzirom na raspored koji imamo mogli bi da se vratimo u neku igru (ne toliko za top 8 koliko tek da budemo živi i sa trunkom neke ambicije).
 

Paja Čutura

Grobarčina
Учлањен(а)
27.05.2007
Порука
1.628
Reaction score
5.406
Rekao je da bi voleo da ima 12 igraca domacih nije rekao da ce to da uradi valjda si i sam svestan da to nije moguce. Ili je fora da to kazes cisto da bi pljucnuo malo. Evo krivousti turcin kosovar drkadzija kalinic da je dosao kod nas ja bih prvi bio protiv toga. Nema koga kvalitetnog domaceg koji ce da pravi razliku da dovede. Koga ajde ti reci kad vec znas,koga a da je dostupan? Jbg nema se para da se dovede 50 igraca kao sto oni dovode svake godine i fudbalu i u kosarci. Nego se vrti spin prica dodje predsednik i kaze imamo para kao pleve...i sinoc izadje Zeljko i kaze nemamo toliko kao sto se prica,kome vise verujes? I ovo sto sam imamo je da se udaramao petama u dupe,jer smo do juce imali miku perkinsa i sasa filipovskog o kome realno nemam lose misljenje. Izneli su trogodosnji plan gde je cilj bio El.ovo je druga godina gde je svakako dosta bolja nego prosla vec na startu jer igramo EL i imamo jacu ekipu. A ova je tek pocela.
 
Последња измена од уредника:

milance032

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
5.271
Reaction score
18.336
Локација
Kej Republika
Može li neko nešto da kaže o Virtusu i njihovom rosteru za ovu sezonu? Kakvi su u odnosu na prošlu sezonu?
Za nijansu su jaci.
Tvrdi i matori. Ocekujem ruznu, na malo koseva utakmicu.

Nas jebe to neko "moranje" sutra. Tad je najteze dobiti jebiga. A tek je oktobar.

Lesor, Panter i Zek su imali najvise minuta sinoc.
Ovaj prvi mora da odmori malo. Treba nam Balsa bar malo, bar nesto dobro da uradi.
Ako moze Madar, mogu i ostali.

Nadam se reakciji Nanelija i Exuma sutra.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top