Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Evroliga 2024/2025

zoig

Grobar
Учлањен(а)
24.06.2022
Порука
440
Reaction score
3.963
Локација
Beograd
Možda mi nemamo tim za napad f4, ali možda je malo prerano zaključivati?
Sigurno je samo da se taj tim zove Partizan i da ga ne damo notarima i procjenjiteljima. Ići ćemo i mi na f4 nekad, samo je pitanje kad... Mnogo ih je koji vjerovatno neće nikad, a počinju od toga da se ne zovu Partizan.

manager23

Grobar
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
651
Reaction score
3.217
Локација
Čačak
Pa zato što tako ne treba ni sagledavati stvari, ali ti si to pokrenuo

Van Der Berg

Grobarčina
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
1.070
Reaction score
5.708
Локација
Slobodarska Skotska
Pa jesam, ali mi se baš argument da je Trifa pod Željkom postao Evroligaški nivo baš ne slaže sa razvojem njegove karijere. Uostalom, nije to bitno. Dabogda ti bio u pravu, dabogda Poku i Nakić do kraja sezone, ove ili sljedeće, izasli u ozbiljna EL imena, Vanja proradio, a ja pojeo govno što sam upitovao Željkove vaspitne metode.

Jones

Početnik
Учлањен(а)
07.12.2010
Порука
172
Reaction score
537
Локација
Stari Košutnjak
Ko sto neko rece, izgledamo losije u napadu u poslednjih nekoliko utakmica nego na pocetku sezone. Kao da smo polako usvajali gradivo i onda doslo do preopterecenja i sve nam se zbrkalo u glavi pa vise ne znamo ni ono sto smo znali. Kao Kaboklo kad je dosao prosle sezone i igrao dobro na pocetku sezone, a onda totalno pao jer nije mogao da odgovori na zahteve. E sad, mislim da je ovde stvarno u pitanju proces, da tim treba da se uigra i automatizuje neke stvari. Ima poboljsanja u odbrani, al kao i da smo suterski pali u odnosu na pocetak. Ono sto mi nije jasno je nasa tranzicija koje u poslednjim utakmicama i nema, npr cini mi se da sam video da smo dali 0 poena iz kontre protiv Monaka, a mozda i protiv Fenera, sto je veoma cudno za ovu ekipu koja bi tu trebala da je jaka u trcanju. Ono sto mi se ne svidja da cak ni kad krenemo u trcanje npr 3 na 2, poredjamo se na trojku umesto da napadnemo obruc.
Najnormalnije kosarkasko pisanje na forumu, pa neko potkovaniji tipa @Woodchuck da da svoje misljenje.

publicenemy

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.532
Reaction score
3.691

"Nadam se da ćemo pobediti na mnogo utakmica i da ćemo moći da se borimo za trofeje u svim takmičenjima"

Nebitno i što najavljuju, i treba, jer ako nešto hoćeš da uradiš moraš u to i da veruješ. Niko neće osvojiti Evroligu ako u to ne veruje. Jedino pružam moguće objašnjenje za trenutni pad morala. A svakodnevnom borbom i verom sve je moguće. Pa i sa desetog mesta, na mala vrata, što da ne? Moraš verovati.
Daj nemoj zajebavati. Pa šta da kaže, a i šta očekuješ da novinari napišu, kako god igrač to formulisao?

MikiBL

Partizanovac
Учлањен(а)
09.07.2021
Порука
465
Reaction score
1.331
Локација
Banja Luka
Neću upasti u zamku i porediti njih dvojicu... Napisaću samo da su njih dvojica uradili za Partizan najviše od svih... Počev od 92. godine
Nije umjesno u navođenju zaslužnih zaboraviti one koji su doprinjeli prvim velikim rezultatima KKP, poput Ranka Žeravice, Dude Ivkovića, prof. Nikolića i drugih stvarajući temelj našeg velikana. Mi stariji se dobro sjećamo koliko nam je značio uspon košarkaškog klupa 70-ih godina, prvi naši reprezentativci i prva titula.

Woodchuck

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2009
Порука
2.539
Reaction score
1.267
Ko sto neko rece, izgledamo losije u napadu u poslednjih nekoliko utakmica nego na pocetku sezone. Kao da smo polako usvajali gradivo i onda doslo do preopterecenja i sve nam se zbrkalo u glavi pa vise ne znamo ni ono sto smo znali. Kao Kaboklo kad je dosao prosle sezone i igrao dobro na pocetku sezone, a onda totalno pao jer nije mogao da odgovori na zahteve. E sad, mislim da je ovde stvarno u pitanju proces, da tim treba da se uigra i automatizuje neke stvari. Ima poboljsanja u odbrani, al kao i da smo suterski pali u odnosu na pocetak. Ono sto mi nije jasno je nasa tranzicija koje u poslednjim utakmicama i nema, npr cini mi se da sam video da smo dali 0 poena iz kontre protiv Monaka, a mozda i protiv Fenera, sto je veoma cudno za ovu ekipu koja bi tu trebala da je jaka u trcanju. Ono sto mi se ne svidja da cak ni kad krenemo u trcanje npr 3 na 2, poredjamo se na trojku umesto da napadnemo obruc.
Najnormalnije kosarkasko pisanje na forumu, pa neko potkovaniji tipa @Woodchuck da da svoje misljenje.

Pretpostavljam da je to koncept Obradovica za resavanje napada, to nije nelogicno, samo to recimo najbolje da zavrsava neko ko Vasington. Svaki otvoren sut je kvalitetan sut, tako da generalno nemam problem sa tim, samo da je taj koji je otvoren neko ko ce da to realizuje u visokom procentu (Braun, Vasington, pa i Ife i Vanja). Sustinski i u slucaju promasaja kada je "broken play" moze se lako doci i do ofanzivnog skoka. Suterski pad je u jednu ruku ocekivan jer Bonga sigurno nece kroz sezonu ubacivati 60+% trice, mene vise brine sto je sada vise nasih trica "contested". Karlika su poceli bolje da skautiraju i malo tu i mi treba da promenimo koncept i akcije. Odbrana je pala moguce zbog umora jer koncept Obradovica je dosta preuzimanja, a tu treba onda i uigranosti i kondicije da se pomaze sa strane pomoci. To je mac sa dve ostrice jer ako pukne to imace protivnik slobodan sut. Neko je trazio isto objasnjenje za akcije na kraju kako mi imamo teze suteve (protiv Virtusa cini mi se zavrsnica) I to je ta razlika u konceptima. Virtus nista nije preuzimao (cuo se njihov trener kako se dere don't switch) nego igrac treba da nogama brani i ostane ispred protivnika, kod nas se ide na timsku odbranu i preuzimanje pa to ako nije dovedeno do savrsenstva puca lakse, pogotovo protiv elitnih dodavaca koji ce prepoznati pas.

Nadam se da sam dao dovoljno dobro objasnjenje :D Mada sustinski koncepciju ne zna niko osim strucnog staba :D

Sasha Bely

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
4.033
Reaction score
7.842
Sve čestitke na gaženju limenki ali mislim da je došlo vreme da se pokažu muda i zubi i u El. Pariz nam je jedna od ključnih utakmica sezone ako mislimo da nam se ne ponovi ono mučenje od prošle godine.
Bice dosta naših. Kad ako ne sad. :pfc:

Goran1990

Početnik
Учлањен(а)
28.08.2021
Порука
65
Reaction score
364
Локација
Modriča
Колико се од прилике очекује наших навијача и Паризу?