Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
Ne mora to Stojance biti presudno.
Dosta tu ulogu igraju menadzeri, poznavanje jezika, fudbalska karijera.
Svakako kao autoritet puno znaci kad neko u CV ima Barsu, ali ima dobrih trenera i u nizim ligama.
Milan Radin je odlican igrac, pa igra u Indjiji, brat Lazara Markovica je obisao pola zapadne evrope i masa drugih da ne nabrajam i ne vredjam i neka su.
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
@kujblo70
Slažem se za Đumija i kad napišem nešto negativno za njega to je više isprovocirano mazanjem Save od drugih članova. Njih dvojica su očigledno dobro funkcionisali, dobar tandem, ali još od prošle sezone se dobre stvari pripajaju Đumiju dok loši rezultati idu na dužu Miloševiću.
Tu je nešto izmedju njih očigledno ˝puklo˝, pogotovo kada se isprate kontradiktorne izjave Đumija po odlasku. Evo, ima Radnički sad pa neka vodi samostalno tim kad neće da bude pomoćnik, ako se još uvek drži te poslednje izjave.
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.936
Reaction score
26.848
Hmmm...
I kod Sava i kod Stanoja je zajednicko da su mi obojica u glavi napravila pravi emotivni rolerkoster.
Kada je Savo preuzeo ekipu koja je bila u psihickom nokdaunu, nisam nista ocekivao. Prvi rezultati nakon preuzimanja tima su bili kao i pod Baticom, promenljivi. Posto nisam nista ocekivao, nisam bio iznenadjen. Zadnjih nekoliko tekmi u sezoni smo podigli igru, i kruna je stigla u finalu kupa, pobedom nad ciganima. Prvi Savin prelazni rok, dovodjenje pojacanja, a zatim pocetak nove sezone, bio je obecavajuci. Te jeseni Partizan na momente, na zalost bez kontinuiteta, igra mozda i najlepši fudbal jos od vremena Jusufija. Na momente, u pojedinim utakmicama, to deluje nestvarno dobro. Rezultati i igre u evropi, plus pobeda u derbiju, dovode do opste euforije. Na zalost, igre i rezultati u domacoj ligi, tu euforiju smenjuju nevericom, razocarenjem, neshvatanjem sta se desava. Mislim da je tim psihicki ubijen u zadnjih 5-6 minuta utakmice u Holandiji, ne zelim ni da se secam toga...
Prolece, iako su ocekivanja velika, donosi potpunu nevericu. Od igre koja je bila nesto najblize fudbalu kad govorim o Partizanu, a od raspada zemlje na ovamo, ni traga ni glasa. Korona pauza. Gubitak kupa. Prelazni rok. Los start nove sezone, nezadovoljstvo, i na kraju ostavka. Pravi rolerkoster, up and down. Nisam bio od onih koji su likovali zbog Savinog odlaska, naprotiv. Da je imao uza sebe upravu koja radi u interesu kluba, i normalnu kolicinu regularnosti u domacem takmicenju, ko zna... Steta.

Stanoje...kada je preuzeo ekipu te 2010 godine, zaostajali smo za ciganima 5 bodova, ispali iz kupa, i smesila se sezona bez trofeja. Ipak, furiozan zavrsetak sezone, uz pobedu u derbiju, dovela je ubrzo i do velikog uspeha, plasmana u ls. Cinjenica jeste da se nismo proslavili u grupnoj fazi ls, ali realno, nije ni bilo ocekivao da udjemo u grupnu fazu. Sve to je nadomesteno pobedama u derbijima, i duplom krunom 2011. Naredna sezona je obelezena ispadanjem od Samroka, cak ni uspesi u derbiju i prvo mesto u ligi, nije moglo to da izbrise. Licno, Stanoju ne zaboravljam odnos prema Moreiri.
Njegov povratak je propracen uglavnom nostalgicnim osecanjima na neka po Partizan bolja vremena. Covek se uglavnom seca lepih stvari, a potiskuje ruzne. U glavama svih jesu ls, pobede u derbijima, trofeji. Ipak, Stanojeva karijera nakon Partizana, odnosno izmedju dva mandata u Partizanu, nije bila bas pohvalna. Kako god, davljenik se i za slamku hvata, pa tako i navijaci Partizana. Otreznjenje je bilo bolno.

Za obojicu stoji da su veliki Partizanovci, i da obojica nisu imali srece da iza sebe imaju upravu koja radi i zivi za klub. Isto tako, obojica jesu znali gde dolaze (Stanoje oba puta), kakva je uprava, i kakvi su uslovi. Sta znam, ima tu sto sta da se kaze, zameri...
Samo pozivam sve da ta kritika bude argumentovana, bez vredjanja dvojice nasih trenera, ukoliko je to moguce.
 

Partiz

Grobar
Учлањен(а)
25.12.2007
Порука
372
Reaction score
1.533
Zbog moje velike ljubavi prema Parizanu, zelim mu osvajanje ovog govneta od lige i ulazak u neku grupu jevrope, odlazak u klub iz lige petice, ali nazalost 'antistranci' trener nece nista mnogo toga promeniti
 

Kalimero

Početnik
Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
46
Reaction score
71
Локација
Beograd
Pitanje nije da li je bolji Savo ili Stanoje. I jedan i drugi nisu referencama zaslužili da treniraju prvi tim. Jedan je početnik, drugi zonska klasa trenera. U sportu je poznato da loš trener može da upropasti i najbolji tim a dobar može da izvuče i više od maksimuma od nekih lošijih igrača. Dakle kuća se gradi od temelja. U taj temelj spada i uprava koja apsolutno nema znanje da se bavi ovim poslom jer maltene niko nije iz sporta osim Ilijeva koji je za grobarsku javnost zvanićno podneo ostavku a nezvanično i dalje radi nesmetano posao sporstkog direktora. Ali i to govori o ovoj upravi i njihovom poštovanju navijača. U tom smislu pitanje: po kom pravilu/osnovu kluba čovek koji je dao ostavku koja je prihvaćena i dalje radi u klubu, da li Ilijev posao radi volonterski ili za neku nadoknadu i kako se ta nadoknada isplaćuje (na crno/ruke ili...)? Mnogo je nepoznanica osim sportskog rezultata koji je blago rečeno katastrofalan. Nije sramota izgubiti ili igrati nerešeno ali je sramota gubiti bodove zbog nezalaganja, loše igre, ili od drugoligaških timova koji pritom igraju sa igračem manje.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.368
Reaction score
37.731
Meni je više pun kufer i Miloševića i Stanojevića i merenju toga ko je šta i kako uradio ili šta bi uradio. Partizan u slobodnom padu, trener je samo ikebana. Svako ko pristane da sarađuje sa ovim ološem ne može biti čist. Ili je u dilu ili je luđi od Don Kihota.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Da ispoštujem i odgovorim.
Vrati moje postove za utakmice protiv Napretka i Novog Pazara, pa i protiv onih papana u Evropi i nađi mi da li sam jednu rečenicu pozitivnu napisao za te utakmice ili je kompletan stav bio kritički i opominjući! Ja gledam Partizan a ne Savu Miloševića! Ne mali broj puta sam jako kritikovao Miloševića, što takođe može da se proveri! Nađi mi post u kom sam ga branio posle loše utakmice kao što vi radite sad sa Stanojevićem! Tako da bi bilo lepo i da dežurni advokati Stanojevića nekada napišu nešto loše za poteze koje pravi, za utakmice koje on vodi, jer do sada pozitivnih stvari nije bilo. Ako je bilo, ŠTA JE TO DOBRO, otvorite meni slepcu oči?
Isto tako i ja gledam Partizan, a ne pojedince. Da ne kvotujem i treći pasus gde piše nas koji smo pljuvali Miloševića. Moju podršku je imao do samog kraja, kritikovao sam ga kad je bilo za kritiku, a hvalio kad je bilo za pohvalu. Niti sam ga pljuvao niti sam ga terao. Isto tako ću i Stanoja, po zasluzi. Ne pišem pod utiskom foruma, već na osnovu onog što sam vidim. Ne letim kao većina kad se pobedi i obrnuto. Isto kao što si i ti bio kritički nastrojen prema Savu, tako ga ja nisam perfidno pljuvao. Tako da ne spadam u tu grupu koji su mu jedva hteli videti leđa.
Ovo za Vitasa bih da mi se objasni. Kako je Vitas zatvorio prostor domaćem igraču kad je došao polusezonu pre Makija? Da je neko drugo vreme tražio bih ti dokaze za tog domaćeg kvalitetnog štopera koji odgovara Makiju i koji je ispušio zbog Vitasa. Koji igrač je u pitanju?
O tom igraču su novine pisale, tako da nisam ja ništa ovde insajderisao. Reč je o Miladinoviću. Ne bih više o tome, igrom slučaja znam za to, nisam nikakav insajder. Takođe ono što si pomenuo za Natka sam saznao i ja, nadam se da to nije istina.
Aha, znači za Miljkovića je bilo para a za Vlalukina nije bilo? Za Miljkovića, Obradovića, Jojića, Markovića ima para a za Vlalukina nema? Daj molim te. Kakav Vlalukin, ko je njega uopšte hteo, ko je to izjavio? Gde ste vi gledali tog igrača? Dobio je što je tražio, svoje igrače!
Miljković ne igra dobro, ono što uradi ˝dobro˝ je nešto potpuno normalno a na svakoj utakmici napravi sranje! Koliko puta treba da vam se crtaju loše stvari koje radi? Je l vi zajebavate nekog sa potpuno ignorisanjem činjenica i dokaza? Sad mu je čovek iza leđa došao i dao gol, u Evropi mu je pobegao čovek posle čega primamo gol! Protiv Bačke nas je Popović spasao a Miljković je odustao od trčanja za čovekom. Postavljao sam i video toga i dalje će neko da mi priča da je Miljković dobar igrač! Čovek @Grave postavi video sa svim potezima Miljkovića sa utakmice i ni to nije dovoljno da se vide ˝fudbalska˝ pismenost...
Pa jel Miljković došao za 200k ili kao slobodan igrač? :D Metalac je tražio 200k, Lozana za Boranijaševića 400k i činjenica je da mi tada te pare nismo imali. Sada u ovom trenutku bi ih verovatno doveli. I kad su došla ova trojica, a kad je Miljković? :D

Što se tiče gola, neće baš biti da je samo on kriv. Prilikom boce igrača Metalca, Banjak namazano nosi u duelu špica Metalca i umesto loptu da izbije u aut on je gubi. Dalje, sledeći igrač koji nije obavio dobro posao je mali Fića koji je dopustio da mu bek utrči iza leđa i unese u 16m, Zdjelaru je izostala reakcija, tu je morao mnogo agilnije prići beku da mu zasmeta prilikom povratne, a on je kaskao... I na kraju dolazimo do Miljkovića koji nije dobro reagovao i koji je dopustio da igrač postigne pogodak.
Nabrojao sam 3 igrača i Miljković je 4. koji su podbacili kod gola. Ja ne kažem da je Miljković dobar igrač, on bi bio solidan kao rezervna varijanta, ja sam se uzaludno nadao da ćemo dovesti Dunđerskog koji bi nam završio posao, mlad, brz, igra u oba smera, bonus...

Što se tiče kritikovanja Sadika i Sume. Prvo Sadiku želim sve najbolje u karijeri, želim mu da se izbori sa Almerijom u Primeru, a potom da pređe u neki jači klub. Evidentno je da je Sadiku opao moral odlaskom Save isto kao što je evidentno da se malo obezobrazio tj postao sebičniji i ako je Stanoje mislio na to, nije puno pogrešio. Što se tiče Sume, opetse lakta i tone u duelu več posle duela. Čemu to? Da l želi opet da ostavi tim na cedilu? I meni bi leteo napolje na poluvremenu zbog derbija.

Ovaj forum mi je ušao u neku moju dnevnu rutinu i nemam ništa protiv nijednog člana foruma. Nisam sujetan, nemam problem sa tim ako pogrešim da se izvinim, što sam jutros i uradio kolegi @Dzoni43, nismo se razumeli. Isto tako nemam ništa protiv kolege Vojvode, ne bih imao problem da danas sutra pre neke utakmice popijemo piće i gledamo utakmicu. Ružno je jako videti nas podeljene na forumu, pogotovo oko teme Savo/Stanoje. Meni je kao klincu Stanoje ulepšao detinjstvo i verovatno otud taj odbrambeni mehanizam jer mi nije jasno čemu pljuvanje tek je sad seo na klupu? Savo je jedan od retkih trenera koji je dobio ovoliko poverenje i slobodu u biranju igrača,krivo mi je što nije do kraja doselektirao ekipu, to što je on hteo igrati nije mogao sa ovakvim krilima, bekovima i štoperom. Isto kao što nemam ništa protiv nijednog člana foruma jer smo svi mi Grobari, tako ni nemam protiv pojedinih igrača koje sam kritikovao. Već jednostavno gledam u interesu kluba.

I da završim nadam se da će atmosfera na forumu biti sve bolja kako se bude bližio derbi, a posle derbija da ćemo imati razloga za zadovoljstvo i sreću.
 
Последња измена:

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.889
Reaction score
13.728
Problem je sto mi zivimo u ubedjenju da imamo toliko talenata da nam stranci ne trebaju. Na takvo jedno pogresno ubedjenje dolazi jos jedan problem, a to je savez koji nametanjem samoubilackih ligaskih pravila onemogucava nas razvoj pa mi hteli ne hteli moramo da se oslonimo na nase klince. Treci problem koji se nadovezuje na ovaj je to sto ti klinci nisu prva kolona, veca druga ili treca jer prvu kolonu rasprodaju kad igraci napune 18,5 godina po proseku. Cetvrti problem je sto mi nemamo jasno definisan pravac u kojem sama ekipa treba da ide. Svaki trener donosi neke svoje taktike i filozofije i to je najcesce drasticna razlika umesto da kao klub definisemo sta nam treba. Klinci koji se prekomanduju u prvi tim se susrecu sa necim potpuno novim umesto da se susretnu sa nadogradnjom onoga sto su radili u mladjim kategorijama.

Trener kod nas treba da sprovodi klupsku politiku po pitanju toga kako Partizan treba da igra, a ne da odstupa previse od toga....problem je sto mi klupsku politiku u tom pravcu nemamo osim onu opsirnu "viziju" da "Partizan mora da igra napadacki fudbal" ali uopste nemamo definisano na koji nacin Partizan to treba da radi niti bilo koga zanima da postavi te temelje na koje ce trener samo da se "nakalemi". Partizan treba da igra 4-2-3-1, da bira bekove koje karakterise moc u ofanzivi tj. ukratko da ima jasno definisan profil igraca kakav zeli na svakoj poziciji i da trener bude selektor i covek zaduzen za sprovodjenje tih zamisli, a ne da mu dune da igra 3-5-2 i onda klub da juri igrace i raspakuje tim samo da bi on to mogao da igra (a kad ode onda sta? da ponovo raspakujemo tim za drugog trenera)...Nismo mi jedna od finansijsi najmocnijih klubova pa da mozemo da priustimo takve eksperimente..... .primera radi kazem ne aludiram na Stanojevica. Inace, Stanojevicev jedini problem kad je u pitanju vodjenje utakmica je to sto on stane kad postignemo gol.... "Igra na gol vise" znaci da uvek trazis taj gol vise nakon svakog gola koji postignes. Barem je to moja definicija te krilatice.

Nama je baza igraca od Surdulice do Subotice, pa tamo do Podgorice i Banja Luke....a turcima, portugalcima, kipranima, svajcarcima, belgijancima ceo svet na dlanu.....i mi hocemo da se takmicimo sa njima. Portugalcima je ceo Brazil baza igraca...cela Juzna Amerika u stvari... Lige petice necu ni da spominjem.....
Nas tim treba da cini par talentovanih klinaca koji se isticu i sve ostalo stranci....samo tako mozemo da napravimo iskorak u Evropi i iskorak generalno kao tim i kao klub...sve osim ovoga nudi razna ogranicenja koja nas godinama koce ili usporavaju. Jedna stvar je kad u vremenu kad svi igraju sa domacim igracima igras tako i ti pa nije nemoguce da ti se desi i evropsko finale ali pogubno je oslanjati se samo na svoje talente u vremenu kad svi klubovi prave timove kao rezultat toga sto kao bazu igraca imaju ceo svet....a ti ne samo da nemas bazu igraca iz celog sveta nego i te talente koje imas rasprodas za godinu dana. Cak i kad bi vratili sve nase najbolje klince mi moramo da se oslonimo na strance jer nemamo na svakoj poziciji kvalitet poput Pavlovica, Mitrovica itd...
 
Последња измена:

Arsen Lupin

Grobar
Учлањен(а)
09.06.2017
Порука
303
Reaction score
210
Gledajuci neke stare utakmice izasao mi je video od pre 7 godina, govorio dosta o odnosu Stanoja i Moreire u tadasnje vreme a gledajuci ovaj video mozemo i za danasnje vreme izvuci neke zakljucke, ( аko administracija smatra da treba da se prebaci ili izbrise neka prebacuje ili brise :) )

05.50

drugi deo
 

Baracuda

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2017
Порука
1.167
Reaction score
4.368
Ova pojačanja ništa ne vrede dok je god ovaj nabeđeni trener na čelu našeg kluba. On je trener za zonsku ligu, Partizan nije odigrao ni jednu dobru utakmicu sa njim na klupi, a direktno je odgovoran za ispadanje iz Evrope zbog ziheraške Bata Đora taktike. Idi brate u pm, vodi Irtiš iz Pavlodara, mada i tamo ne bi ostao duže od 45 dana, koliko su ga u Paoku istrpeli. Povedi i Damjanca i Šiptarčinu sa sobom.

Kritika je ok, ali mora da se pazi na recnik.
Spejs
 
Последња измена од уредника:

Baracuda

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2017
Порука
1.167
Reaction score
4.368
[QUOTE="Baracuda, post: 1118

Kritika je ok, ali mora da se pazi na recnik.
Spejs

[/QUOTE]

Prihvatam upozorenje, potpuno zasluženo, ali ne mogu da se otmem utisku da nismo odigrali nijedan dobar meč otkada se vratio na našu klupu. Situacija u svlačionici je katastrofalna, totalno je razbio atmosferu za kratko vreme. Taktika protiv Belgijanaca katastrofa. Ne branim Sava, ali mi smo sa njim povremeno i bljesnuli. Ako čovek svoj prvi potez napravi dovođenjem Miljkovića onda je jasno o kakvom "stručnjaku" je reč. Glupo je više i pričati...
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.889
Reaction score
13.728
A ona prica која odavno kruzi srpskim fudbalom na koju nismo izgleda ni mi imuni kako stranci guse nasu decu je takva glupost i takva dezinformacija da je to neverovatno. Koliko smo igraca iz nase skole prekomandovali u tim u poslednje 2-3 sezone ? da nismo mozda 25-or njih prebacili pa da nam ne trebaju stranci ? Jedna je stvar kad hoces da stvoris mesta za svoje talentovane igrace, a nesto sasvim drugo kad ogranicavajuci broj stranaca pravis mesta za razne domace polu-igrace.

 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
A ona prica која odavno kruzi srpskim fudbalom na koju nismo izgleda ni mi imuni kako stranci guse nasu decu je takva glupost i takva dezinformacija da je to neverovatno. Koliko smo igraca iz nase skole prekomandovali u tim u poslednje 2-3 sezone ? da nismo mozda 25-or njih prebacili pa da nam ne trebaju stranci ? Jedna je stvar kad hoces da stvoris mesta za svoje talentovane igrace, a nesto sasvim drugo kad ogranicavajuci broj stranaca pravis mesta za razne domace polu-igrace.

Da ima pameti imalo, u našoj ligi bi ograničenje stranaca bilo podignuto na 7+1 na klupi.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.768
Reaction score
29.659
Локација
Beograd
Jeste mali of ali ima posredno veze i sa Partizanom i sa brojem stranaca...

Kad je bila ona provala oblaka na utakmici Teleoptika, ja provirio malo i u službene prostorije da saznam da li će utakmica biti nastavljena, i vidim tamo momka, crnca, u trenerci Teleoptika, pitam ko je jer ga nisam video na terenu ove sezone, kažu mi momci da on samo trenira sa njima, jer stranci nemaju pravo da igraju u Trećoj ligi...ja, razočaran ispadanjem od Šarlora kažem glasno - e pa zato ni mi nećemo igrati Evropu bar jedno 2-3 sledeće godine...a odmah se javio neki čovek tamo i kaže: pa treba naša deca da igraju!

E pa to je to, svakom domaćem menadžeru, roditelju, prijatelju, bratu, devojci, ženi, stalo je do toga da igra NJIHOVO dete (prijatelj, momak, muž), a ne da igra neko ko je možda i bolji, jer u pitanju su ambicije, karijera, novac...
I na svaki način i svuda će da ,,guraju,, bar to pravilo o ograničenju stranaca samo da bi ostalo više ,,mesta,, za njihove, domaće, fudbalere..

Jer, ko je lud da ,,izgubi,, pa nek je i samo 5000 ili možda i 50 000 ili npr. 500 000 evra time što će umesto njega doći neki stranac koji je bolji fudbaler od njega pa će uzeti tu lovu a ovaj naš neće uzeti ništa.

Ovako...ja igram kako igram ali zarađujem i živim od toga a rezultat...pa čekaj, svi mi živimo od nečega, pa kakvi god da smo na tom svom poslu...

E sad, druga je stvar što mi ,spolja,, - izvan Partizana idealizujemo stvari i želimo sve najbolje za Partizan a ne za nekog (domaćeg) pojedinca...ali, stvari ne funkcionišu tako...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top