Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2022/23.

Статус
Затворена за писање одговора.

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.892
Reaction score
13.749

Lepo je postavio pitanje Drulovic. Kako je moguce da igraci Aeka vise trce i bolje trce od Partizana koji ima vec 7-8 utakmica u nogama, a oni tek na pocetku.
Uvek je bila prica kako je tesko kad se padnemo sa nekim protivnikom kome je sezona u toku, a mi sa priprema direktno.
Evo sad smo mi bili ti kojima je sezona u jeku, i opet smo nadtrcani i izbaceni.

Isto navodi da neke igrace koji su igrali prosle sezone ne moze vise da prepozna, sto znaci da tu postoje neki dublji problemi od samog trenera.
О томе сам писао раније. Иноватори светске класе из стручног штаба су одлучила да уђу у ову сезону буквално као да се претходна није ни завршила и последице видимо.


Још против Ниша се видело да играчи без припрема почињу ову сезону - јебени раднички нас је на само почетку сезоне надтрчао као да су дошли из бундеслиге. А ево данас само Столица и Илиев су отишли, а сви остали су ту од управе до стручњака у стручном штабу...... Партизан нема тренера од старта сезоне, Партизан није прошао припреме.....
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.940
Reaction score
7.931
Mi definitivno nismo normalni sa ovoliko odlozenih utakmica.

Zbog cega smo mi tacno odlozili mec protiv spartaka? Kao da u cetvrtak gostujemo u Milanu, a ne na Maltu.

Obice nam se ovo o glavi, t.j. i nije tako bitno jer smo na -7, a cigani nece nijednu utakmicu prepustiti na slucajnost, ako se ne trgnemo i drknemo ih u derbije, ima sanse i da bez poraza uzmu ling long govno.
 

Andra

Grobar
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
817
Reaction score
4.316
Локација
Beograd
Meni je zao sto to moram da kazem, ali mi se cini da andrade i natho ne mogu zajdeno da igraju. Tj mogu, al na opstu stetu. Andrade ne ume da igra defanzivu u pravoj meri, i pored toga sto ima snage i dobar radijus kretanja, a ako ga odmaknemo od gola i opteretimo defnazivom, on ne moze da radi ono sto zapravo ume i sto ga je dovelo u tim sezone LK... I onda dobijemo da natho nije adekvatno pokriven defanzivno, a da izgubimo sav andradeov potencijal u napadu. I defakto igramo sa igracem manje.
Screenshot 2022-08-20 202115.png

Ovo je defanzivna statistika na klupskom nivou u prethodne 2 godine trojice igraca. Prva dva igraca, cije su brojke gotovo identicne, su Zdjelar i Andrade, treci igrac je Natho. Da se razumemo, statistika ne moze da prikaze celu sliku, ali se jasno vidi da je Andrade ako nista drugo bio vrlo aktivan u defanzivi, na stranu to da li je to radio kvalitetno ili ne. Zato mislim da je poredjenje Andradea i Natha, bar kada je odbrana u pitanju, jako pogresno, jer je Natho u odbrani samo posmatrac, sto kod Andradea apsolutno nije slucaj.

Takodje, Andrade je prosle godine, kada se izborio za tim sezone Lige Konferencije, igrao kao agresivniji/ofanzivniji od dvojice zadnjih veznih u formaciji 4-2-3-1, tako da njegovo primicanje blize golu protivnika sigurno nije nacin da on ponovi svoje igre iz Karabaga. To ne znaci da je takav potez sigurno los, mozda Andrade potpuno eksplodira kao desetka, ali to nije pozicija na kojoj je Andrade igrao do sad tako da je tesko prognozirati da li je to biti dobar potez ili ne. Cak i da se to ispostavi kao pun pogodak, i Andrade krene da pruza dobre partije kao prednji vezni, te dobre partije ce izgledati potpuno drugacije u odnosu na dobre partije u Karabagu, jer ce se prosto od njega traziti potpuno razlicite stvari.

Defanzivni problemi veznog reda dok igraju i Andrade i Natho su uglavnom vezani za Natha, ko god da igra sa njim u veznom redu postoji solidna mogucnost da imamo probleme u defanzivi na sredini terena. Pitanje je samo da li vredi napraviti tu zrtvu zbog svih kvaliteta koje Natho sa sobom nosi, a odgovor na to pitanje verovatno zavisi od protivnika i situacije.
 

vladokv

Grobar
Учлањен(а)
01.10.2020
Порука
346
Reaction score
863
Локација
Kraljevo
defanzivni problemi generalno, a ne samo veznog reda u nas najvise su rezultat izostanka odgovarajuce koncepcije i defanzivnih principa. Plan je poprilicno jednostavan. Poenta cele price je da se skoncentrise najveci broj igraca ( u datom trenutku ) na najmanjem mogucem prostoru. Nije ista stvar ako igrac brani prostor od 5x5 ili 10x10.

Konkretno:
-nedovoljno smo agresivni na pas po dubini.
-nedevoljno brzo se pomeramo nakon poprecnih dodavanja.
-nedovoljno smo agresivni ( pasivni ) na igracu sa loptom, stojimo pasivno u toj nekoj komfornoj zoni

da ne idem dalje u pricu na temu selekcije igraca koji svojim fizickim i mentalnim karakteristikama mogu da odgovore pomenutim zadacima.
 

Micun

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
837
Reaction score
3.308
Локација
Beograd
@Andra

Nije bilo poredjenha andradea i natha u defanzivi, jer to nije za poređenje, ne znam gfe si to pročutao. Andrade nije defanzivno loš igrač, ali nije dovoljno dobar da odradi svoj i nathov posao, a uz to i odradi kreativan posao napred. To, po mom laičkom sudu, čini ova dva igrača visoko nekompatibilnim. Defanziva se ne može obezbediti, a može se izgubiti andradeov napadački potencijal, jer je nivo potrošnje nenormalan. Uzeti u obzir i činjenicu da je tim neuigran i da se u odbrambenim improvizacija gubi dosta snage samo po sebi, a ne jiš ako moraš da igraš odbranu i umesto saigrača.


Greota je zrtvovati andradea u tom kontekstu i to se jasno videlo. Njegov dobar defanzivni učinak govori tome u prilog. Momak je obavio sve svoje obaveze nazad, za drugo nije bilo snage i mogućnosti.
I otud nezadovpljstvo njegovom kreacijiom itd. Što je najgore, vezni red je bio defanzivno kriminalan i pored njegovog učinka. To tako ne može više ni protiv superligaša, kao što se videlo.

Njih dvojica bi na terenu trebali da budu u istom trenutku samo u izuzetnim situacijama ili u iznuđrnim momentima. Startna postava koja funkcioniše teško može u sebi da ima ta dva igrača na njihovim uobičajenim pozicijama. Zato mislim da će se natho preseliti na klupu i biti opcija u rotaciji zbog velikog broja mečeva. Andrade nam je vredniji u ovom trenutku. To izgleda misli i Gordan. Videćemo...

To sam hteo da kažem. Mada sam to već rekao, nego da ponovim...
 

Andra

Grobar
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
817
Reaction score
4.316
Локација
Beograd
@Micun pogresno sam razumeo ovaj deo gde si napisao da ne moze da igra odbranu u dovoljnoj meri, sada kapiram da si hteo da kazes da ne moze da igra dovoljno da pokrije Natha, ja sam mislio da pricas uopsteno, tako da ti se izvinjavam zbog nesporazuma.

Uopste se ne slazem da su nekompatibilni, Andradeovo glavno oruzje nije kreativnost vec defanzivna energija i mogucnost da dribla i vuce loptu kroz sredinu terena, to su sve stvari koje Natho ne poseduje u svom arsenalu i koje je potrebno nadoknaditi, a Andradeu je potreban kreativac poput Natha, bar protiv bunkera gde je potreban genijalan pas koji ce otkljucati odbranu, jer Andrade to mozda moze da uradi ponekad, ali ne dovoljno da bi se ekipa oslonila na njega kao primarnu plejmejkersku opciju. Prosto, cini mi se da drugacije gledamo na Andradea kao igraca pa samim time nema ni potrebe dalje siriti diskusiju, ti verujes da su njegove plejmejkerske sposobnosti ono sto je potrebno istaci, i u tom slucaju bi ovo sto si napisao bilo tacno, ja ga vidim drugacije i mislim da su on i Natho savrseno kompatibilni, videcemo cija je procena bliza istini, najbolje bi bilo da smo obojica u pravu i da se Andrade sad kad mu je porodica tu pokaze kao zivotinja koja moze da igra sve moguce uloge na visokom nivou, mada je to naravno dosta nerealno. Ono sa cime se slazemo je to da ce biti gomila rotacija i da cemo verovatno gledati sve moguce kombinacije na terenu, kao i to da ce Natho dosta biti na klupi (ali ne jer on i Andrade ne mogu da igraju zajedno, vec zbog procene da je Nathovih vrhunskih 30 minuta bolje neko prosecnih 60).

@vladokv naravno, to sto si napisao je skroz tacno, fudbal je timska igra pa su samim tim i problemi uglavnom vezani za to kako grupa funkcionise a ne sta rade pojedinci, ja sam se samo dotakao konstatacije da Andrade i Natho ne mogu zajedno, za konkretne detalje i situacije koji nam zadaju probleme defanzivno je ipak potrebna detaljna analiza utakmica za koju ja nemam ni vremena ni znanja, mada bih vrlo rado to citao ako neko od clanova koji imaju znanje (a ima ih) imaju i vremena i zelju da urade tako nesto, a verujem da nisam jedini.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.045
Reaction score
26.215
Локација
ante portas

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.803
Reaction score
29.767
Локација
Beograd

-Sale-

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
693
Reaction score
1.951
Možda je najbolje kada budemo igrali u ligi sa tri(pet) pozadi da štoper bude bonus. Imamo u timu Ilića i Subotića koji se posle povrede vraća u ritam.
Inače Nađ izuzetno ceni Subotića, on ga je i preporučio za prvi tim.
Ilić je već solidno vremena uz prvi tim. Valjalo bi pokušati sa njima u toj formaciji.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.803
Reaction score
29.767
Локација
Beograd
Šteta što Subotić nije odigrao recimo prošlu sezonu (polusezonu) u Teleoptiku sa Bojanom Ostojićem...verujem da bi mu značilo...
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.475
Reaction score
41.272
Локација
Žrnov
Na sreću npr Kamavinge i Vinisijusa, ima klubova koji ne misle tako..
 

LazarP

Grobarčina
Учлањен(а)
07.12.2012
Порука
5.438
Reaction score
11.951
Локација
Kopam tunel, vidćemo...
Lako je njima kada igraju za klub koji ne igra kvalifikacije nikada, pa šilje kurac na, tamo nekim, Mančester Sitijima, PSŽ-ovima, Liverpulovima i ostalim indijancima.
Da Real igra protiv etabliranih sila evropskog fudbala - kiparskih, malteških i ostalih estonskih velikana, kao što Partizan igra, ne bi se takvi kao Kamavinga, Vinisijus, Rodrigo naigrali...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top