Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2023/24

Marin

Grobarčina
Учлањен(а)
14.09.2008
Порука
2.460
Reaction score
2.236
Steta za gol koji smo primili u nadoknadu vremena protiv TSC sada bi delili prvo mesto uz dva teska gostovanja i disali bih u vrat komsinici i stvarati i nervozu jer se sigurno smatralo da ce se lako prosetati do titule. Danas je zdreb za nasu ligu konfederacije danas valjda dobijamo zadnjeg rivala za grupnu fazu lige naravno prvo da prodjemo Sabah. Nared Partizannnnn, uprava napoljeeee.
 

kokapfc

Početnik
Учлањен(а)
26.01.2010
Порука
59
Reaction score
41
Локација
Cambridge

Trba98

Početnik
Учлањен(а)
06.07.2021
Порука
19
Reaction score
285
Локација
Beograd
ANALIZA UTAKMICE

VOJVODINA – PARTIZAN 0:2 ( 47’ Saldanja, 74’ Menig) 06. Avgust 2023

Picture 1.png


Nakon nezasluženog remija sa ekipom TSC, na drugom uzastopnom gostovanju, na otvaranju sezone Partizan je otišao u Novi Sad na megdan motivisanoj Vojvodini. Pobeda od 0:2, uz vidljive napretke u igri u poređenju s prošlim mečom, rasteretile su Duljaja i igrače, pa će se ekipa u dobroj atmosferi zaputiti u Azerbejdžan.

Ono što je vidljivo u prve dve utakmice je to da Kristijan Belić dobio ulogu box-to-box igrača u pravom smislu te reči. Pojavljuje se iz drugog plana u završnicama, neprestano je uz svog igrača u defanzivi, i sve to u visokom intezitetu tokom cele utakmice. Dva teška gostovanja, protiv ekipa iz samog vrha tabele bez žutog kartona, govore i da je sazreo i smanjio broj nepotrebnih oštrih faulova. Jedan od razloga za to je i što ima odličan osigurač iza svojih leđa u vidu Kanutea koji ima nešto drugačiju ulogu nego u Francuskoj kada se češće pojavljivao u završnici, ali sposobnost da iskreira iz dubine i da podeli pas između linija rasteretili su Natcha konstantnog i nepotrebnog spuštanja duboko na našu polovinu. Kristijan je sigurno igrač kojem najviše odgovara rada sa Duljajem i koji pokazuje najveći napredak.

Uloga Bibrasa Natcha u sistemu Igora Duljaja na početku sezone je veoma važna. Izraelski majstor je u dve utakmice postigao gol i isporučio tri asistencije i čini mu se da mu uloga prave desetke koja dejstvuje iza samog napadača izuzetno prija. Igra konačno skroz blizu protivničkog gola, ne spušta se konstantno i bespotrebno na svoju polovinu da kreira iz dubine a saradnja sa ofanzivnim triom ispred njega mu izuzetno prija jer su Menig, a pre svega Saldanja i Severina igrači koji imaju izraženu kombinatoriku i fluidnost i deluje da su vrlo brzo kliknuli sa Natchom. Koliko je Natcho opasan kad je blizu gola iako mu je radijus kretanja manji nego ranijih godina, govori podatak da je protiv Vojvodine za 75 minuta fudbala imao 5 ključnih dodavanja, dok je cela ekipa Vojvodine za 90 minuta imala isto toliko.

Picture 2.png

Igrač koji je odigrao znatno bolje nego protiv TSC je takođe Nikola Antić. Levi bek, koji je za razliku od meča u Topoli, pokazao defanzivnu stabilnost – dobio je sve duele na zemlji. Mnogo je bio sigurniji na lopti, protiv TSC je imao samo 65% tačnih dodavanja i 15 izgubljenih poseda dok je protiv Vojvodine bio na 90% i samo 5 izgubljenih poseda. Za sad ga nismo videli mnogo u napadačkim akcijama, ali bez sumnje poseduje kvalitet da dobrim centaršutom stvori gol šansu i u narednih par utakmica možemo očekivati i prvu asistenciju Antića.

Dosta pozitivnih stvari je viđeno u ova prva dva kola, ali isto tako i nekoliko stvari za brigu i analizu. Pre svega defanzivni prekid. Slaba tačka Partizana, 3 boda protiv TSC su ispuštena nakon kornera, a i Vojvodina je imala svoju najbolju šansu nakon ubacivanja sa strane. Protiv Sabaha to možda neće doći do izražaja jer nisu izrazito skakača ekipa, već ekipa koja teži tranziciji i kombinatorici na malom prostoru u završnoj trećini terena ali za nastavak sezone, pogotovo u Superligi gde se veliki broj ekipa oslanja upravo na prekide, ovaj segment mora da se unapredi.
 

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.183
Reaction score
6.987
Локација
NbG
Šteta što na ovim fotkama nema i dela južne tribine prema zapadu, koji smo praktično osvojili jer retardi od policije na naše povike i insisiranje nisu dozvolili redarima da je otvore i puste nas iako se videlo da ljudi, koji su u tim trenucima i dalje ulazili, neće moći da stanu na onaj manji deo već krcate južne tribine. Jednostavno kao da nisu bili spremni za toliki broj ljudi, od 2 curice koje po nekom svom sistemu prodaju karte, jednog redara koji cepka karte prilikom ulaza i tog već pomenutog dela tribine za koji su mislili da će biti dovoljan da primi sve Grobare. Mislim da je ovo najveći broj Grobara u NS kako su gostujuće navijače premestili sa istoka na ovu južnu (Frankenštajn) tribinu.
Kada nisu hteli da puste milom moralo je silom ali je sve prošlo u najboljem redu i u vrlo kratkom roku se i taj deo juga poprilično popunio. Atmosfera u pojedinim trenucima fenomenalna, bilo je ponovo nekih pesmica koje ubijaju ali je i lepo grmelo u par navrata. Kuče na terenu i skandiranje prilikom njegovog jurcanja jedan od boljih momenata, brdo starijih koji verovatno kao i ja posle ko zna koliko vremena ponovo dolaze na fudbal, prelepi golovi i možda najdragocenije od svega Duljajev naklon tribini pri izlasku sa stadiona, kao pokazatelj za koga se ova prelepa igra u stvari i igra. Izjava sa kzš je samo je u prilog svemu tome. Hvala Duki legendo!
Idemo dalje sa svim podmetanjima koja nam spremaju što tuđi, a što i ovi "naši" i da što duže držimo pod pritiskom musavce i da im ogolimo do kraja i ligu i sudijsku organizaciju. Uprava pederu!
A tribino pamet u glavu i nemoj da dozvoliš da se ovaj momenat uruši već samo pametno i jako. Borba je i prilagođavanje protivniku i nije kraj sveta ukoliko se taktika u hodu promeni i prilagodi novonastaloj situaciji...
 

Dubaz

Grobar
Учлањен(а)
18.05.2020
Порука
381
Reaction score
3.442
Локација
Kući.
Mali rezime, kad se malo sleglo, a prehlada tek u najavi...

Ortak i ja na stanici već polupokisli, cirkamo radžu iz flašice na kojoj piše "Proteini". U vozu se peva kroz vagone "Što ja volim taj seks". Džaba smo kupili karte, kondukter nije ni svraćao. Na železničkoj u NS-u panduri sprovode par likova, jedna mlađa gospođica/gospođa se već sprema da prokomentariše kako smo stoka, međutim ortak joj pomaže sa koferom niz stepenice a ja joj objašnjavam gde je autobuska i ona već sad sigurno ima malko drugačije mišljenje o navijačima u crnim majicama. Ispred stanice uzimamo pivo, a u busu šofer nas ubrzava i neće da nam proda karte kako ne bismo gubili vreme. Brzo smo kod stadiona, već smo dodali po 3 piva na one proteine, zapad rasprodat, idemo kroz tržnjak do istoka, usput pišanje, svratili u par butika (ahahahahahahaha nismo ali bila bi fora), kupujemo karte na istoku, završavamo pivo i idemo na još jedno pišanje. Na parkingu 20 automobila, nigde nikoga, ortak staje da piša između dva džipa, za 2 sekunde se stvara vlasnik jednog džipa sa ribom i kaže "Ma samo pišaj, vidim da si Grobar".

Na stadionu lepa fuca, na tribini jako od samog početka. Na poluvremenu se pije vinjak koji je bez potrebe unet u gaćama, još jednom pišanje, ovaj put u WC-u koji je u mrklom mraku, ali i to je bolje od onog na JNA...

Potom najbolje moguće otvaranje drugog poluvremena, navijanje sve jače, kao i kiša. Oko drugog gola sve kulminira, Kvinsijeva praćka ulazi pod prečku, ja vrištim kako mi se prvo kumče koje sam krstio zove isto kao Menig, ortak me gleda bledo... Pred kraj se peva "Sveto ime je..." kao da nas je 50 hiljada. Belka raspaljuje masu, Antić sa stisnutim pesnicama loži dodatno, Taki poklanja dres liku pored nas.

Posle toga trk na gradski pa na voz i najjača scena: U busu Kinez od četrdesetak godina sa klincem koji ne može da skine osmeh sa lica koliko mu je lepo sve što gleda, prilaze nam i ćale nas pita kako to da se utakmica igra u Novom Sadu a da skoro niko ne navija za domaću ekipu nego svi za goste. Mi mu objašnjavamo sve o ciganima, firmašima/filijali, ko smo mi i tako to... I u jednom momentu pitam čoveka odakle je (misleći BG ili NS) a lik odgovara "No, no, we are from China, but we just live in Belgrade..." MAJKE TI!!?? Pola busa umire od smeha, ortak skida Partizanovu majicu i daje je malom Kinezu i kaže "Sad ti je velika ova majica, ali operi je i za desetak godina dođi u njoj na stadion, nemoj nikada da postaneš cigan..." Dečak se stidi, ćale se zahvaljuje ali kad su izašli iz busa mali sa najvećim osmehom gleda u ćaleta i u novi poklon koji miriše na Vinjak i Amstel.

Voša away, dan koji neću zaboraviti.
 

Brka

Grobarčina
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
1.226
Reaction score
4.038
Локација
Uvek uz Partizan
Kad je Mening šutirao u prvom poluvremenu, Saldanja nešto širi ruke, nije mi bilo jasno da li se buni što nije dao gol ili je očekivao loptu. Samo neka on postiže golove i biće sve u redu!
 

KoOkaDva

Grobar
Учлањен(а)
27.06.2022
Порука
664
Reaction score
5.333
Локација
Nis
Samo neka on daje golove i super, Natho takodje je vrlo cudan, na kraju utakmice jedini nije bio sa igracima zagrljen ispred juga nego je stajao iza sam. Ali na terenu kida tako da o tim nekim gestikulacijama i ponasanju Duljaj neka vodi racuna, najbitniji je ucinak na terenu.
 

Gyoura

Početnik
Учлањен(а)
23.05.2023
Порука
47
Reaction score
232
Завршено је друго првенстено коло, резултатски и спортски толико интересантно да је главна тема поново Партизан… Не, да не будем пристрасан, поново се јављају и они којима савест ваљда не дозвољава да ћуте!

Него да кренемо редом по тој већ изгледа установљеној матрици.
После првог кола одмах су се огласили поједини судијски експерти и тренери без “велике” каријере, мислим велике у смислу запажених резултата да коментаришу да ли јесте или није Партизан оштећен на терену, у ВАР соби или у ФСС! Ја само не знам зашто и где те експерте проналазе? Па гледате ли ви неки други фудбал и нека друга такмичења осим овога са српских пашњака?
Чујемо и јавно да је Звезда државни пројекат, најбоља, једна и једина… нека је и нека то и остане па макар до полуфинала Лиге шампиона!
О спортском, финансијском и оном осталом фер плеју нема смисла говорити у овоме тренутку, о томе ће судити време пред нама!

Е сада, некима је, имам утисак, изненађење што је Партизан победио на врућем новосадском гостовању?
Изненађење је и то што је гостовање врућим учинио толики број навијача, песмом из свег гласа и спектакуларном кореографијом?

Па зашто медији не коментаришу игру противника, на терену, и ван њега?
Опрљила Војводину петарда у првом колу, па их два пута крчкао Апоел, и да није Партизан, оглобао би их неко трећи… од почетка се видело да ће од Батака само кости остати!

Е сада, пуни новински ступци навијача, оних истинских, Гробара… оних који своју реч поштују, они који се не боје да критикују, оних код којих сто пута изречена лаж или обмана не постаје истина!

Пре свега, бојкот домаћег терена од стране навијача понајмање је изазван ценом сезонских улазница, оне су само кап која је прелила чашу огорчености!
Да није тако не би била пуна трибина у Бачкој Тополи, прошлог викенда у Новом Саду, у Азерјбеџану, јер одлазак “на страну” ипак нешто кошта!

Срамно понашање управе према грбу Партизана је тема о којој треба да се говори али осим нaвијача то изгледа нико не сме!

Немојте да вас чуди што ће Гробари бодрити Партизан макар играо са јуниорима који се боре, подржати управу која даје све од себе против свих непријатеља, и на послетку опет донирати колико је потребно да би показали јединство и заједничку љубав!

Питајте управу у ФК како су мислили да упале рефлекторе у прва два кола и како мисле да их упале против Радничког? Очекујмо промену у матине термин.

Зар вас комплетно није срамота да нападнете Дуљаја јер је фигуративно говорио о бесплатном улазу на стадион??
И зар вас није срамота да поредите 3.000 продатих сезонских улазница са дугом од 200.000 Евра због којих је “Дијабате побегао”??
Питајте управу зашто им је Дијабате побегао? Оба пута?!
И зар Вас није срамота што не смете да кажете ко је сакупио “европске бодове” и ко и како сада те европске бодове расипа??
Питајте управу како је само једна полусезона била довољна да се испадне из Европе против онаквог противника а да се сезона заврши на четвртом месту?!

Не брините… нити смо ми полетели нити можемо до великих висина, не, док иза угла чекају “са маказама” да нам та крила одсеку!

Пишемо се после трећег кола…
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.768
Reaction score
29.660
Локација
Beograd
Stalno nesto gestikulira ka saigracima
Natho..........stajao iza sam
Jeste igrali fudbal nekada sa drugarima i poznanicima od drugara?
Psovanje, mahanje, gestikuliranje,širenje ruku, ljutnja, svađa, gubitak daha, nedostatak kondicije, krljanje, napucavanje, udrac, modrica, gol, smejanje, radost, druženje...sve je to uobičajeno na fudbalu i na terenu...a nešto i van terena...
Saldanja je širio ruke, a ja sam njegovim saigračima (preko TV-a) psovao sve po spisku što Saldanji ne daju loptu!
Tako se to radi!
To je fudbal, nije balet!

Mada i na baletu ili u operi...ko tamo izvuče živu (i relativno normalnu) glavu, svaka čast... :D ...samo tamo obično nema lopte, pa moraju da se svađaju oko nečeg drugog... :icon-rolleyes:
 
Top