Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2014/15

Статус
Затворена за писање одговора.

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
Mutanti trenutno nisu bitni... Da se mi prvo za vikend obračunamo sa Olimpijom, a onda nam ostaje i Cibona, pa tek onda razmišljanje o Mutantima.

Olimpija protiv nas u poslednje tri sezone (računao sam samo od povratka Duleta) ima pozitivan skor, 3-2, a pritom su nas jednom dobili i u Pioniru.

U tih pet utakmica u poslednje tri sezone su nam zbirno dali 45 trojki, od toga 17 zbirno u Pioniru... Da li je to znog naše odbrane, njihove naloženosti ili čega već, tek protiv nas ih trojke kenjaju samo tako.

Zato treba da ih napnemno kao Cedevitu od starta i odemo u neku komfornu zonu što pre... Poželjno je da kao i u nedelju dosta stvari bude gotovo već na poluvremenu.

Što se tiče Cibone, posle sinoćnje pobede nad Megom u narednih pet kola do susreta sa nama gostuju Zadru, Solnoku i Cedeviti, a čekaju Budućnost i Krku.

Na oko, dosta im je zeznut raspored, ali i ne mora da znači... Zbog "nekih" interesa oni vrlo lako mogu dobiti Budućnost na svom terenu, a i pre toga u Zadru... Solnok je objektivno mrtva utakmica, tako da se tamo nikad ne zna šta može biti, Krka kako odmiče sezone igra sve slabije, a Cedeviti isto tako nije strano da izgubi od hrvatskih klubova na svom terenu ni ove, a ni prošlih sezona.

Zato mi u narednih pet kola moramo da budemo pravi... Jer svaki kiks je dodatni metak u ruke dušmanima, a mnogo ih je.

No da mi prvo dobijemo Olimpiju... Pobeda je imperativ u subotu.
 

Petar-Skopje

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
19.01.2007
Порука
4.299
Reaction score
2.878
Локација
MKD
Takav sam utisak stekao, mislim da su se i oni malo opametili za sve ove godine, nece kalkulisati, resili su da idu na nas, rezultati im daju za pravo da se nadaju

A koliko se razumem, ne znam, mozda ne uopste, ali da istestiram malo sebe, mislim da ce nam najveci problem u tim duelima, praviti mali Mitrovic, ima muda, ima srce, ne boji se on sigurno, ima brzinsku prednost u odnosu na Macvana, njega cemo najteze iskontrolisati, ostali su divlji zavise od raspolozenja
I Real je prosle sezone postavljao rekorde u ACB i u Evroligi, pa na kraju su jedino spanski kup osvojili u ludom finalu protiv Barse. U 1/2 finalu plejofa nekako su se provukli protiv Unikahe, a u finalu ih je Barsa glatko pobedila sa 3-1. Samo sto mi nismo katalonci i necemo uraditi istu gresku kao oni prosle godine (bili su 3 na kraju).

Sto se Mitrovica tice, on moze pored Macvana da prodje samo ukoliko dva puta nagazi na liniju ili u autu, sto je on to i ucinio kada je jedini put prosao pored Makia na proslom gradsko-prigradskom derbiju. Njihova najveca snaga su Vilijams i Marijanovic, zaistaviti ovaj dvojac 70% 'posla' je obavljeno. Mi smo to ucinili i to bez Gagija i Sase u timu, ali razgoropadili su se Blazic i Lazic jer su imali slabe cuvare.
Jesu jaki, ali nisu vanzemaljci.
 

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
Pa igra se kao i Playoff EL... Na tri pobede i po istom sistemu.

To bi trebalo da se napomene i Duletu... Pošto nisam siguran da li je upućen u to ili misli da se igra kao i finalu domaćeg Playoffa po sistemu jedna tamo, jedna vamo.
 
Учлањен(а)
11.12.2011
Порука
818
Reaction score
128
.

Poslednje ligaško kolo se igra 21/23.03, tako da će plej of startovati sigurno već narednog vikenda (28/29.03.) i onda se igra po sistemu 2-2-1. Tako se igraju i polufinale i finale.

Da to znam ali ako je tvoja pretpostavka dobra onda ce se (ukoliko zavrsimo regularni deo kao 4. a svi verujemo da hocemo :D) plej-of serija protiv FMP-a igrati paralelono sa TOP 16 fazom EL. To zvuci previse dobro za nas da bi bilo istinito. Kako bi to dobro bilo...

Mada ostaje nedoumica kako ce se organizovati taj plej-of. Neko nepisano pravilo je da se utakmice igraju na 2-3 dana a u ovom terminu to je prakticno nemoguce. Jedino da se plej-of serija igra na 7 dana sto je jos manje logicno...
 

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
Nije isključeno da Playoff bude tek sredinom aprila, odnosno kad oni završe takmičenje u EL, a da odmah nakon kraja regularnog dela sezone u ABA ligi krene regularni deo domaće lige... ABA liga može da se busa koliko hoće, ali na kraju će biti kako im se kaže iz Barselone.

Jbg, karte su nažalost u rukama FMP-a i iskoristiće maksimalno to što će ih štititi glavni šerif u gradu.

Mada, ostaje da se vidi... Najgore je što tu ništa nije definisano i sve se radi od danas do sutra... Primera radi da je FMP još malo jači pa da može da dogura do TOP 8 EL, onda bi se Playoff ABA lige igrao na kukovo leto.

Mi bismo ako stvari budu onakve kakve priželjkujemo u narednih par kola ABA lige mogli polako da počnemo da se raspitujemo za termin polufinala, pa da vidimo šta će da kažu iz Ljubljane.
 

Dimitry

Grobarčina
Учлањен(а)
26.09.2010
Порука
2.049
Reaction score
177
Локација
Владивосток
Нама полуфинале са ФМП одговара просто због тога што ћемо имати 5 утакмица на домаћем терену што је неупоредиво боље од три гостовања у Морачи пред повампиреним милогорским пројектом.
Ужарена атмосфера, биће невиђени притисци... Зајеби треће место, не видим шта тиме добијамо.
 

monSi

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2014
Порука
2.187
Reaction score
2.825
Локација
Где год ОН да игра!!!
Mišljenja sam da na kraju sezone šta god bude, osvojimo ili ne ABA, mi nećemo igrati EL, kako ne ove, tako ne ni narednih nekoliko godina! Dok će FMP igrati EL taman bili i 10-i! Mislim da se nama obija o glavu i greška koju smo napravili 2001 kada smo se odlučili za FIBA Suproligu sa Makabijem i PAO-om, s tim što oni imaju pare pa samim tim to im se i ne uzima za zlo!
 
Последња измена:

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Dule razbio momke večeras - Badnje veče su proveli celo u Pioniru, istuširani su otišli tek u 23h!!!
Nije isključeno da Playoff bude tek sredinom aprila, odnosno kad oni završe takmičenje u EL, a da odmah nakon kraja regularnog dela sezone u ABA ligi krene regularni deo domaće lige...
Ne može tek sredinom aprila, to bi bilo prekasno. Za plej of, po ovakvom sistemu kakav će biti (moguće po 5 mečeva u polufinalu i finalu), mora da se odvoji 25 dana (po 10 dana za polufinale i finale + pauza 4-5 dana između polufinala i finala...to je neki normalan ritam u Evropi za plej ofove).

Ako bi domaće prvenstvo krenulo odmah krajem marta, čim završi ligaški deo ABA, onda bi skoro mesec dana moralo biti pauze u njemu - skroz nerealno! Lako je bilo prošle sezone da pauza bude 7 dana (dok se igrao F4 ABA lige), ali skoro mesec dana sada - teško...

Krenuće plej of ABA sigurno brzo nakon poslednjeg ligaškog kola (21/23.03.), mora tako. A što se tiče ciganske tri poslednje utakmice u EL (26.03 / 03.04. / 09.04.) - jebiga, peh za njih. :D Igraće u četvrtak (26.03.) u Berlinu, onda recimo u nedelju (29.03.) i utorak (31.03.) prve dve protiv nas :D, onda će u petak (03.04.) malo da skoknu do Kaunasa, onda u nedelju (05.04.) igraju poslednju protiv nas pa se opraštaju od EL za narednu sezonu :D, a onda imaju puna četiri dana da se spreme za kraj EL i za ovu sezonu. :D
Pa igra se kao i Playoff EL... Na tri pobede i po istom sistemu.

To bi trebalo da se napomene i Duletu... Pošto nisam siguran da li je upućen u to ili misli da se igra kao i finalu domaćeg Playoffa po sistemu jedna tamo, jedna vamo.
Mislim, jeste Dule "tantus" za neke medijsko-tehničke stvari, internet i tako to :D, tviter i "sviter", portale i "nedeljne telegrafe" :D, ali nemojmo preterivati - sistem takmičenja u plej ofu će sigurno znati, tj. detaljno upoznati na vreme.
 

kuki

Grobarčina
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
3.489
Reaction score
13.431
Локација
tamo daleko...
Ma i ja kontam da ce oni gadjajti nas , ne bi li nam se osvetili za sve ove godine zlostavljanja. Uopste ne verujem da ce juriti da nas izbegnu vec naprotiv. A mi , mi mislim da mozemo do 4.og mesta i to na jedvite jade al kontam da ce cetvrto i trece mesto biti isto dostupno.
Dobar vic, oni da gadjaju nas. Siguran sam da ce grebati i rukama i nogama da nas izbegnu. A mi, mi idemo sigurno do cetvrtog mesta, valjak se zagrejao, do kraja sezone samo će da melje.
 
Учлањен(а)
11.12.2011
Порука
818
Reaction score
128
.

23.mart kraj regularnog dela ABA lige

28.mart kraj regularnog dela domace lige

9/10.april kraj TOP 16 faze EL

25 dana treba odvojiti za plej-of ABA lige

40-45 dana za regularni deo superlige

15 dana za plej-of superlige

Da vidimo sta ce reci Lisac...
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
:clap, lepo i koncizno predstavljen problem...pa da vidimo kako u ABA misle da sa plej ofom krenu tek od sredine aprila...neće da može, plej of mora da krene odmah krajem marta!
 

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
Playoff u EL se igra po sistemu dve utakmice nedeljno i to utorak-četvrtak, ili sreda-petak, pa onda treća i eventualno četvrta utakmica iisto tako naredne nedelje, a eventualna majstorica nedelju dana iza eventualne četvrte utakmice... Shodno tome ako Playoff u ABA ligi mora da počne za vreme trajanja TOP 16 faze EL kako kažete onda Mutanti neka igraju četvrtkom ili petkom TOP 16, a Playoff ABA lige nedeljom i utorkom.

To je jedina moguća solucija.

Naravno ovo sve pišem pod pretpostavkom da mi u polufinalu idemo na Mutante.
 

La Zic

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.662
Reaction score
2.826
Локација
Humska ulica
Нама полуфинале са ФМП одговара просто због тога што ћемо имати 5 утакмица на домаћем терену што је неупоредиво боље од три гостовања у Морачи пред повампиреним милогорским пројектом.
Ужарена атмосфера, биће невиђени притисци... Зајеби треће место, не видим шта тиме добијамо.


Mozda lakseg protivnika?
U Podgorici nas takodje ima jako puno.Uz mobilizaciju bilo bi nas koliko i njih skoro.Tamo smo i 2002.poceli takvu serijui znas kako smo ih razneli.
I nemoj da smetnes s uma da se brdo cigana nagura u Pionir nekim "cudom" kad smo mi domacini.
Moje misljenje je da vise uopste nije bitno s kim cemo da igramo u polufinalu.Bilo bi mi bitno da smo zavrsili medju prva dva,ovako jasno je da su sva 4 tima izuzetno jaka.Cedevita mi je delovala najmrsavije medju ova 4 tima,mada ljudi igraju fantasticno pod kosem i imaju dobar sut za dva.Uz Baraca i Tomasa ako se uigraju bice oni strasno jaki.Bilan je decko prica za sebe,razbija.Tako da nam vise nije ni bitno.Ako nam stigne plej i uigramo se dobro porazbijacemo sve to jer Partizan je Partizan.Najbolji kada to najvise treba.Smatram da ce i FMP i Buducnost da igraju u tom polufinalu pod ogromnim pritiskom (narocito ovi prvi jer nisu izgubili nijednu) tako da me ne bi cudilo da finale bude Partizan -Cedevita sto bi za nas bilo idealno za jednu dobru osvetu i visak domaceg terena.Videcemo
:napred Partizan
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.761
Reaction score
55.354
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ma ko god da dodje dobice
5Gagi.gif
 

Jug Bogdan

Grobar
Учлањен(а)
31.12.2014
Порука
627
Reaction score
54
Ето шта направи од човека рад са давитељом и болесником. И како онда да одведеш дете на утакмицу, кога да гледа, ко да му буде узор? :D
 

Hrundi V. Bakshi

Početnik
Учлањен(а)
04.01.2015
Порука
110
Reaction score
76
Мир Божји Христос се роди! Поздрављам вас све пре свог првог поста, и да нам пожелим успешну гробарску 2015.

Што се тиче ове расправе око тога ко би нам више одговарао у плеј - офу, довољно је поставити питање ко је бољи тренер, Репеша или Радоњић. Ако се сложимо да је то Репеша по свим сегментима (плус, по мени, Цедевита уз ова два нова појачања има и боље играче), јасно је ко би нам више одговарао у полуфиналу. Тренерски "рукопис" у серијама на три или две добијене утакмице долази до изражаја. Па Дуле је на томе докторирао.

Међутим, има још једна ствар, која до сада није поменута, тиче се тога шта би самој лиги (Лисцу и компанији) одговарало. У четвороуглу Партизан, Цедевита, Будућност и ФМП, имамо један шампионски колектив са традицијом, успесима и душом, и три инстант пројекта са великом финансијском позадином. Сва четири тима желе у Евролигу. Од та четири тима два су српска. Сасвим је јасно да кад се саберу и одузму интереси са свих страна, скоро нико не би волео да опет види два српска тима у Евролиги, да скратим, мислим да ћемо боље, односно неутрално и фер суђење пре имати против "пулена Деје Радоњића" (trademark by Владан Тегелтија), него против Цедевите или Будућности. Сама чињеница да два српска клуба играју полуфинале и да ће на "кантару интереса" нешто превагнути и на несрпску страну (учешће у Евролиги), довољна је да не буде неких превеликих притисака. Да, тачно је да је ФМП тренутно финансијки и лобистички јачи, али истина је да је КК Партизан "мотор" ове лиге, без нас она губи смисао у великој мери, ми смо поставили недостижне стандарде у успесима, броју навијача на утакмицама, ми смо Сунце око којега се сви они окрећу у жељи да нас скину и засијају (али само су руке Пере Божића златне). Елем, у распореду полуфинала Партизан - ФМП и Цедевита - Будућност, уверен сам да ће став лиге, самим тим и суђење, бити "ком опанци, ком обојци". Но, да се ми прво дочепамо плеј - офа.

Тренутно, најспокојним ме чини добро расположење Дулетово на конференцији после утакмице са Цедевитом. А билдује ми спокојноство и циганско неспокојство које се осећа код њих, па тако онај јунак код Тегелтије у емисији каже како ФМП има јачи тим "јер не могу да се пореде Вилијамс, Џенкинс и Марјановић са Маринковићем и Безбрадицом, оно, па јесте, логично је, као што не могу да се пореде Павловић и Мачван са Лазићем и Тејићем. Циганска посла...

Добро је што је ФМП од малокалемегданског замрзнутог клуба, осим грба преузео и оно што се зове "страх од победе" или безмудост. Помену неко Ђуровића и његове изјаве пред плеј - офу серију 86/87, а шта рећи за 1998. и чувену Меш Верону, финале Купа Кораћа? Добили замрзнути прву тамо 13 разлике, у реваншу наравно пукли 15 и остали без трофеја. Све је то навијачима замрзнутог клуба на послу привременог бодрења Ћокијевог клуба у подсвести, носе то са собом у халу, носе свуда са собом.

А ми, ми немамо апсолутно разлога за било какав притисак, ми смо као човек који је предуго био под водом и који је коначно (против Крке и уз ове повратке повређених играча) изронио и продисао. "Поједимо" им сав ваздух, да се погуше и једни и други и трећи у смраду својих пара, лажи и лицемерја!

:napred Partizan
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
:clap za "kliker", :clap za pismenost, :clap za punokrvno grobarstvo kojim ti post odiše! Alal ti prvi upis! :respect
 

PAOK-Partizan

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2011
Порука
7.127
Reaction score
338
@Hrundi V. Bakshi Odlican prvi post :clap Samo ako gledamo ko nam vise odgovara u polufinalu ne mozemo porediti FMP i Cedevitu i njihove trenere, vec trebamo porediti onda FMP i Buducnost, jer ako bi kojim cudom i bili treci to jedino mozemo tako sto cemo stici Cedevitu, Buducnost nam bezi cetiri pobede i imaju medjusobni skor bolji tako da je nemoguca misija njih stici. Sa druge strane ovo oko sudjenja si lepo opisao... Sve u svemu verujem da idemo na to cetvrto mesto koje cemo i zauzeti na kraju !
 

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
@ Hrundi V. Bakshi

E blago nama... Dobili smo znači još jednog balanserA :D :ziveli
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top