Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2020/2021

Статус
Затворена за писање одговора.
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.374
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Malo se smara sa tom pričom kakav je ko na tajmautu da ne viče na igrače, da je miran itd...
Nije košarkaški trener šef u zemljoradničkoj zadruzi pa da ganja igrače i jebe im mame.
Autoritet ide sa znanjem, niko ne bi dva put pogledao na Obradovićevo ili Duletovo pičkaranje da nisu dokazali da imaju znanje i rezultate.
Možeš im ti jebati mater 2 dana niko te neće slušati ako nemaš pokriće.
S tim u vezi ( donekle) poenta Šćepanovića je da nastavi sa uspostavljenim sistemom, jer je tu 2 godine, inače su mogli da dovedu bilo kog početnika. Jer nametati svoj sistem traži promene igrača. I da je doveden daleko bolji trener ne bi uspeo da promeni sistem za 2 meseca jer je ovo tim pravljen za Trinkijerija, eventualno ovi tzv požar treneri tipa Džikić, koji zna da pliva u tim okolnostima ali je tragičan kada mu se da sloboda da sam pravi sistem.
Tako da ako je već hteo da da svoj "pečat" onda je morao da promeni 4,5 igrača jer je ovo tim baš za sistem AT.
Plus što kada imaš AT onda možeš i da se provučeš bez jakih individualaca jer postoji timska košarka u napadu, kada to stavimo po strani, neophodan ti je neki individualni kvalitet. Opet mora se napomenuti da u svim kombinacijama igrača po mom mišljenju jako fali jedan "dagger" igrač, odnosno jedan Reding, jer on je doneo ono malo što je igrao dodatnu dimenziju timu, a ove ujdurme sa Angolom, mislim nismo mi cigani da imamo novca da nam stranac bude van protokola...
Opet, to je za neke ozbiljnije mečeve, naprednije stvari, za početak, svi ovi porazi bi bile pobede da smo se držali odbrambenih principa od prošle godine. Ako nećeš da menjaš tim, ne menja se ni taktika, ako hoćeš da menjaš taktiku, menjaš i tim, jednostavno.
I opet, ako imaš dobru nameru, sa trenerom početnikom mora da ide iskusan pomoćnik u stručnom štabu da mu prenese određeno znanje, ja se nisam sprdao kada sam pisao da je čak i Muta bio jako bitan za Saleta pri vođenju reprezentacije, to što je neko ovakav, onakav kao prvi trener, lenj, ne znači da u toku utakmice i pre nema tog iskustva da da savet koji menja tok utakmice.
Sem ako je u pitanju neki trener štreber tipa Stivens ili tako nešto, ali vidi se da Vlado nije to, to su obično treneri koji se nisu ni bavili ozbiljno košarkom.
 

taribowestt

Početnik
Учлањен(а)
02.09.2019
Порука
85
Reaction score
122
Локација
Beograd
Plasim se da smo i u kosarci postali luzeri kao i u fudbalu, stalno se nesto borimo igramo i po ko zna koji put u neizvesnoj zavrsnici izgubimo. Imamo prilicno jak tim, mogli smo lagano imati do sada 4 od 4 pobede. Ocigledno je da se Scepanovic ne snalazi, sta je u pitanju najbolje znaju unutar kluba. Sta je tu je, idemo dalje, sledi serija jako teskih utakmica. Na osnovu prosle sezone svi smo ocekivali da cemo makar u kosarci biti dominantniji kad ono ispade da smo u fudbalu jos i zlatni za kosarku. Neka nam je Bog u pomoci sa nasim zdravljem ove sezone zbog Partizana.
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.741
Reaction score
12.816
Локација
Nedodjija
Jos pre da krene sezone napisao sam da mi deluje da Scepanovic nema autoritet medju igracima (vrz osnove govora i nacina ponasanja na intervjuima nakon utakmica), to se nekim njegovim potezima i dokazuje.
Za poraz juce je bio iskljucivo kriv samo on, niko vise.. Kad povlacis onakve drasticne poteze, bolje gledaj da pobedis, jer ako ne pobedis postajes pokojnik.
Sta i gde je juce pogresio Scepa:

1. Videlo se u pocetku da je Codi u kontra ritmu i da mu nista ne ide (svaka cast za zadnju trojku, ali koliko to bio genijalan potez, toliko je bio i neplanski i iznudjeno resenje) pa je napade predvodio Gordic i to je odlicno radio do jednog momenta kada je usao u svoj mood i poceo da siluje i igra na svoju ruku. Zasluzeno je popio klupu i potrebna je bila neka vaspitna mera jer to nije dozvoljivo.
Fora je sto je utakmica otisla u produzetke, na pleju imas Jaramaza koji cuva njihovog najboljeg igraca i koji organizuje sve napade (zato sto Codi nije u elementu) i ocito je da vise nema snage da igra produzetke i da bude igrac koji cuva njihovog najboljeg igraca i postize poene za svoj tim.
Scepa je morao da predje preko svog ega i da da ponovo da sansu Gordi, jer je on takav igrac koji moze da izmisli poene i nekim prodorima (zato sto ovi nisu imali centre) da resi utakmicu. Ego je pobedio i Gorda je do kraja ostao na klupi.

2. Igrac za koji se zna da ima kameni sut ima vise pokusaja za 3 poena od igraca cije jedno od najacih oruzja je sut za tri.
Naravno pricam o Dangubicu i Pejdzu. Na to dodajte da je Pejdz igrao skoro 8 minuta vise od Dangubica i jedino je trenerova krivica da suter za 3 poena ima manje suteva od igraca koji sme da sutira samo kad nekad ostane sam na liniji za 3 poena. Nijedna smisljena i uspesna akcija za Pejdza za 50 minuta igre.

3. Teranje/Povreda Thomasa.
Dok ne saznamo sta se tocno desilo, ali po svim trenutnim informacijama nije rec o povredi, imamo jos jedan genijalan potez trenera.
Tera se igrac koji nam je jedina valjana cetvorka u timu, koji moze da zagradi i obezbedi kos i u odbrani i u napadu i da valjano cuva njihove visoke igrace. Na sve to Thomas takodje zna lako da izmisli poene nekim svojim cudnim sutevima, koji prolaze, pa je jasno koliko je falio.
Kad se podvuce crta dobijamo to da je Thomas u svlacionicu, njegova zamena celo drugo poluvreme i produzetke ne dobija sansu, dolazimo do toga da Dangubic cuva njihovu cetvorku i da preko njega Buducnost uspe da nasu prednos od +5 anulira. Da je pameti, Dangubic bi vijao njihovog pleja po celom terenu i tako dao Jaramazu malo odmora i snage da privrsi sve to, ali jbg, nismo imali upotrebljivu 4 ku.

4. Nedovoljno poverenje Miki iako se tacno vidi da su spremane akcije za njega i da se okrece taj pick n roll i da to radi uspesno. Smatram da mozemo od njega da dobijamo vise poena svaku utakmicu.

Nakon zavrsetka utakmice Scepa je rekao da je problem u kominikaciji medju igracima.
Ni ovde se ne bih slozio, do lose komunikacije dolazi kada igraci ne znaju svoju ulogu na terenu, kada igraju na poziciji koje nisu predvidjena za njih, kada uzimaju suteve koje ne treba da uzmu, kada ne postoji tacna hierarhija.
 
Последња измена:

Alex B

Grobar
Учлањен(а)
05.06.2017
Порука
448
Reaction score
2.542
Локација
Novi Beograd
S obzirom da se u svim takmičenjima igra play off, ovo je samo vrlo loš početak i ništa dramatičnije od toga. Problem je što je i laiku jasno da postoji mnogo stvari koje moraju da se poprave u vezi sa timskom igrom u oba polja, a za to su potrebne pripreme, a ne pauze između utakmica.

Pozdravljam svaki vid inovacije, nova rešenja i akcije, ali ona moraju dozirano da se uvode, što nije slučaj sa Šćepom. Strašno mi je gotivan bio i kao igrač, deluje mi ozbiljno i u odelu, ali košarka koju forsira u oba smera je krajnje bezidejna. I zbog toga smo svi u problemu.

Nekako me ne brine hemija unutar tima, jer verujem da u ekipi, i na klupi, imamo dovoljan broj čistokrvnih partizanovaca, kojima je Partizan iznad ega i sujete, i da će se sitne čarke, koje evidentno postoje, ispraviti, a nakon toga će hemija biti sve jača. Samo je upitno da li je Šćepa kadar da zategne lanac od igrača, jer se do sad pokazalo da je on najslabija karika na ključnom mestu.

Imamo ujednačen kvalitet među svim prijavljenim igračima, nikad nismo imali ovako dugačku klupu, nema logike preterano forsiranje pojedinaca iznad granice izdržljivosti.

Slobodna bacanja su posebna tema i tu bih igrače klepao po ušima, za to nekakva kaznena mera mora da postoji. Mogu da razumem da zadrhti ruka kad se lomi rezultat, ali onakve procente ne želim da razumem.
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
Imam osecaj da svi bas svi silno zele pobedu, i igraci i Scepa i svi jbt.. ali ne zaboravite za to svi falimo mi.
Mi smo vec odavno veci faktor pobede nego ekipe na terenu i treneri na klupama..

Ono sinoc bi se igralo u Areni pred 15-16-17000 nas.
Pa taman i da je u Hali sportova, bila bi krcata, bucna i drcna!! Deluje mi kao da velika vecina ovde to zaboravlja! Mislite da bi imali mi uspehe da imamo navijace u rangu ovih drugih klubova??

Mislite da bi bilo isto?

Kurac onakvi padovi u igri! Kurac onakav kriterijum!
ma SVE na kurac, Partizan je sampion!!!
 

brankobg

Grobarčina
Учлањен(а)
02.05.2008
Порука
1.224
Reaction score
1.534
Malo se smara sa tom pričom kakav je ko na tajmautu da ne viče na igrače, da je miran itd...

Mislim da kolege sa foruma vise misle na energiju trenera... Ako ja pored ekrana imam vecu energiju i dodje mi da polomim televizor ne znam kako u njemu ne proradi nikakav zivac pored terena... Tunjavo sve to deluje... Trgose se tek kad ovaj najuri Rasu u svlacionicu... E sad da li je to slucajno ili ne, ne znam... Dodao bih i da ako ima problem sa Tomasom, Gordicem sedne brate u cetiri oka, pa ako hoce svi da spuste ego i igraju za Partizan, ako nece onda trener mora da se menja jer ako ce da se ponasaju kao rogovi u vreci, nanece stetu samo klubu a to znaci da im se jebe i za klub i za navijace. ..
 
Последња измена:

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.158
Reaction score
3.675
Sad se sjetih scene sa jednog naseg timeout-a, podsjetio me na NBA. Vlado se prvo konsultuje sa pomocnicima i tek nakon njihovih sugestija odlazi do igraca. Kako rece Stojance, bilo bi super da ima 'jake' pomocnike kao Muta ili Gasic. Samo nema sanse da bi oni pristali da budu njegovi zamjenici.
btw, ko bi vodio tim da Vlado dobije 2 tehnicke? Hipoteticki.

Jos nesto, svako ko je promovisan/unapredjen medju svojim kolegama zna koliko je tesko nametnuti autoritet. Tako da gotovo nepromjenjen tim u ovom slucaju je otezavajuca okolnost za Vladine zamisli.

Ono sto ne razumijem, kako je moguce da trenira strogocu na Tomasu. Nasoj najboljoj cetvorci i uz sve to kada Novica ne igra. To je bilo kosarkasko samoubistvo.
jbt, da mi je opsovao majku ja bi rekao pricacemo poslije.. sad mi trebas kao hljeb. Za Gordica ima zamjena, ali za Rasu ne.

Sto se tice Pejdza, svi znamo da njega mogu izvuci ostali saigraci i niko drugi. Kao pocnu pogadjati. Svako razuman ce ostaviti Dangubica i udvojiti Pejdza. Zvuci smjesno, ali radije bi igrao na sut S. Jankovica. Bar bi njihov visoki igrac bio izvucen.
Dangubic je trebao vise probijati mada lako je sada pametovati.

Sa Angolom mi nije jasno sta se desava. ok, imali smo prije Pejnersa cak i Parahovskog kojeg smo najskuplje placali van protokola. Mozda bi bila guzva medju bekovima ili sta ja znam. Samo mi je cudno.
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Idealan je tajming za Džileta. Da odradi ovu sezonu, a za sledeću naći ozbiljnog trenera.

Ne mogu da verujem da je sad kao klub vraćen na ozbiljan nivo, imaš dosta dobar roster i stavljaš početnika za trenera. I taj čovek ne nastavi sa sistemom koji je donosio rezultat, nego sve pojebe. I šta ćemo sad, da čekamo 14.mesto da bi promenili trenera?

I taj egal sinoć je postignut čistom improvizacijom i individualnim potezima Jaramaza, Mekintaera..
Mnogo se nerviram kad se prisećam svega. Pejdž igrač koji može 10 trojki da ubaci, nemaš nijednu akciju za njega.

Ostoja odlazi!
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Pravi trener za Partizan je onaj koji kaže upravi KK Partizan:
Ja sam za plasman u EL i znam kako ,znate li vi šta hoćete?
Ako Vlada to nije uradio i ako mu je vodilja "ja sam za to da damo sve od sebe jer smo Partizan,institucija...tandara broć"
onda realno ne postoji trener u ovom trenutku koji bi sa upravom Partizana mogao da nađe zajednički interes ...jer na kraju krajeva imali smo sve....sa sve momentumom,hemijom i dokazom da možemo...i isprdeli smo ga.
Jedini krivac gospodin Ostoja. Tako da nema razloga tresti patku na Šćepanovića
 

Kalimero

Početnik
Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
46
Reaction score
71
Локација
Beograd
Još je rano za bilo kakve analize i očajavanje ali definitivno da ima razloga za zabrinutost. Generalno ne volim trenere početnike, oni nisu za klub koji u svakoj utakmici očekuje pobedu. Posle lošeg iskustva sa Perom, uprava je ponovila čini se istu grešku. Takođe, zabluda je da to što je ostalo nekoliko igrača iz prošle/ih sezona znači kontinuitet. Dovoljno je da na jednoj ili dve ključne pozicije dođe drugi igrač i sve se mora početi ispočetka posebno ako dođe i nov trener. Činilo se da je logično da posle odlaska Trinkija za šaku dolara, da Šćepanović kao asistent preuzme palicu ali pokazalo se da ni Trinki nije postavio sistem na koji bi se Vlado samo nadovezao te u isti samo ugradio nove igrače. Dakle za nauk treba da bude da u ovom trenutku ispred svakog skupog pojačanja, trenera ili trofeja treba da postoji sistem. A on ne postoji prilično dugo, faktički od odlaska Duleta. Uvek mi je žao kada se lako potroše neki ljudi ubacivanjem u vatru pre vremena a to mi se upravo čini da se desilo sa Vladom. Upalo se u onu poznatu situaciju, čeka se još jedan-dva poraza i smeniće se trener a onda vrtoglava potraga za novim pa sve Jovo nanovo.
I malo o igračima. Veliko razočaranje mi je Zagorac. Mislio sam da će ove godine eksplodirati ali on nastavlja sa toplo-hladno partijama i vidi se iz aviona da ne može da bude lider tima. Dangubić pogubljen, još se traži, ostali takođe ispod nekog svog nivoa a posebno kontinuiranih dobrih izdanja. Jedino Jaramaz drži neku konstantu i bojim se da će se i on vremenom utopiti u sivilo ako se nešto radikalno ne promeni.
Da li neko zna tačno zbog čega je trener oterao Tomasa u svlačionicu?
 

lukaimasa

Grobarčina
Учлањен(а)
29.01.2010
Порука
1.387
Reaction score
2.402
Локација
Novi Beograd
Kakav bre Džile, pre bih pristao na Mutu nego na Džileta. Urbani nas ne jednom uradio...
Fool me once, shame on you, fool me twice...

Ne znam, pričala bi se druga priča i veličala taktika, energija, serija 16:0, odluka da Tomas kaki, samo da smo se odbranili te 1,3 sekunde.
Pošto nismo....

Kao što kolega Kujblo70 reče, falimo mi i mislim da ćemo time biti najviše pogođeni.
 

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.158
Reaction score
3.675
Činilo se da je logično da posle odlaska Trinkija za šaku dolara, da Šćepanović kao asistent preuzme palicu ali pokazalo se da ni Trinki nije postavio sistem na koji bi se Vlado samo nadovezao te u isti samo ugradio nove igrače.
vrh brate.. fuckin' vrh.
Znaci Trinki otisao za saku dolara a pored toga nije ostavio plug'n'play system koji radi kao auto-pilot.

Prvo, otisao je za saku dolara manje, a ne vise. On kao gospodin ne prica o razlozima a Ostoja cuti jer se stidi. Ako on ima stid uopste.
Razumijem te, i meni je bilo razocarenje Trinkijev odlazak.

Koliko ja mogu da naslutim, otisao je jer Ostoja nije dao da se vise ulaze u tim.
EDIT: Naljutice se braca.
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Šćepanović da je lojalan, posle onakvog odlaska njegovog šefa ne bi prihvatio ponudu. Nego zinulo dupe za mesto trenera, jedva dočekao. Da je Trinkieri otišao prijateljski, kao Vujošević 2010. to je ok.

Ali trener ode, tvoj šef, zbog truleži u državi i klubu, a ti jedva dočekaš svojih 5 minuta. E zato će i biti trener Partizana "5 minuta".
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Kakav bre Džile, pre bih pristao na Mutu nego na Džileta. Urbani nas ne jednom uradio...
Fool me once, shame on you, fool me twice...

Ne znam, pričala bi se druga priča i veličala taktika, energija, serija 16:0, odluka da Tomas kaki, samo da smo se odbranili te 1,3 sekunde.
Pošto nismo....

Kao što kolega Kujblo70 reče, falimo mi i mislim da ćemo time biti najviše pogođeni.

Ne bi. Igra je bila bulja i sinoć, a i protiv Venecije. I na celim pripremama. Buljson.
 

MMM2909

Grobarčina
Учлањен(а)
07.07.2010
Порука
1.813
Reaction score
6.269
2010 prijateljski, kasnije su kafe kuvarice izgurale svoje. Zal za utakmicom i porazom postoji, ali apsolutna podrska Scepi oko slucaja Tomasa i Gordica, mora da se zna ko je trener, a i Gordica prate price jos iz Buducnosti da voli da busi trenere, tako da samo Scepo nastavi po tom pitanju. Napad jos j igramo ali odbranu moramo PODHITNO da zategnemo. Utakmica je izgubljena sinoc kad na 4 minuta do kraja Scepa vadi Mozlija zbog 4. licne a on nam je drzao celu odbranu, i umesto da dovedemo igraca tipa Mozli mi dovodimo tipa Jankovic i gubimo mnogo u odbrani. Mika ce biti dobar igrac ali moraju mnogo vise da se pozivaju akcije i pik za njega, ima mekanu ruku i to se mora iskoristiti
 

Irriducibili17

Početnik
Учлањен(а)
16.05.2018
Порука
190
Reaction score
375
Локација
PC
Sama činjenica da su oni imali realizaciju šuta za tri 45%, a mi 25%, slobodna bacanja 91% vs 72%, govori mnogo toga. Kao prvo, to što smo bili na korak od pobjede uz ovoliku razliku djeluje nestvarno. Osim šuta, bili smo jednaki u gotovo svim ostalim parametrima. Drugo, ovakvo loši procenti ukazuju na veliku mogućnost napredovanja. Hoće li se to ostvariti nemam pojma. Da li je to samo do trenera ili do igrača, vjerovatno je istina kao i uvijek negdje na pola puta.

Činjenica je da Vlado ima mnogo propusta u samom vođenju utakmice, ali isto tako nije ni realno da neko sa tako malo iskustva u vođenju utakmica bude kompletan trener. Pa nije on kriv što igrač promaši otvoren šut ili što je Mika odigrao odbranu kao Plamli u zadnjem napadu ili ipak jeste?

Zašto se Vlado stalno poredi sa Trinikijerim? Šta sad bio mu pomoćnik pa mora da ima isti stil igre, da igra iste akcije, istu odbranu? Očekuje se da dođe trener i da počne da gazi od prve utakmice.. Ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da su nas dobili 20 razlike..
Ali nema veze, hajde da mijenjamo trenera nakon svake dvije ili tri izgubljene utakmice, valjda ćemo naći nekog novog Trinkijerija pa da nam se svima ispuni želja.

Ovakvi porazi bole, to je svima jasno i svi smo isfrustrirani ne zbog samog poraza koliko zbog načina na koji je izgubljena utakmica. Uz bolji skok i bolje izvođenje slobodnih bacanja, mi bi dobijali ove utakmice i pored slabe igre u pozicionom napadu. Bolje da se ovakvi porazi dešavaju na početku sezone nego na kraju.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top