Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - sezona 2013/14

Статус
Затворена за писање одговора.

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.446
Reaction score
40.971
Локација
Žrnov
Ja eto možda ne pratim dovoljno košarku, pa bih te molila da mi daš primer CENTRA koji se baca za loptu?

Učinak igrača na terenu se ne ogleda isključivo kroz postignute poene.... naši centri nisu briljirali, ali daleko od toga da su bili baš toliko tragični ...

Nego, 'ajde, odigrasmo ekstra utakmicu, dobismo 20 razlike meč koji je polovina ovde prežalila i kukumakala šta ćemo i kako ćemo....

I sad ni tih +20 ne valja, nego 'ajd' da se malo po*njamo po igračima, jer zaboga, nije bilo +30....
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.446
Reaction score
40.971
Локација
Žrnov
Da ne bude zabune, u postu (nastavku) nisam mislila direktno na člana @LAMPAŠ već na tendenciju da forum služi isključivo za kritikovanje.... dok to, delimično, mogu da razumem na FK delu, ovde stvarno ne mogu....

A što se Muslija tiče, mnogo brzo su ovde zaboravljene njegove igre u Laktašima i protiv pantera prošle sezone....
 

joca kkp pfc

Grobar
Учлањен(а)
24.06.2008
Порука
805
Reaction score
14
Локација
Knjazevac/BG
Ja sam mislio da je Vranes car ali Musli i Gagic su blizu da ga nadmase. Ali kad sam trpeo Slavka 2 sezone i docekao ga u 3 docekacu i ovu dvojicu...Ja mislim da Musliju fali samopouzdanje,kao nekom dobrom suteru. Fale mu 2-3 dobre utakmice sa 10+ poena i mislim da ce onda biti ono sto se od njega ocekuje.Ja sam i pre pocetka ocekivao da ce Dalo biti najvece otkrovenje,nadam se da su ovo znaci toga. Jednostavno mislim da on sa ovakvom konstitucijom,a pritom ima sigurnost u rukama kao da ima 30+ ,mnogo manje gubi lopte na prenosu od npr Tepica,moze da eksplodira. Ipak ne treba uzletati ipak je ovo najslabija ekipa u ligi...
 

nikola70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
2.781
Reaction score
276
Lagana pobeda na krilima Bogdanovica.

Dalo odigrao odlicno, konacno neki prodor i od njega. Vesterman odlican ucinak, ali opet osim suta nikakva raznovrsnost u igri, prespore noge za bilo kakav prodor i pravljenje viska, zato i ima problema kad stane sut.

Milosavljevic je poceo rutinski da odradjuje ovakve utakmice, bez muke igra, gotovo svaki put obezbedi poziciju za sut ili prodor bez problema.

Kakve olaksanje za oci nastupi kada u igru udju Salic ili Milutinov. Salic je oafnzivno mnogo veci potencijal, samo ga jebe sto tesko ima 210 i prilicno uska ramena pa na niskom postu i nije neki defanzivac ali nesumnjivo da moze od nejga da se napravi ekstra igrac. Milutinov je sa druge strane pravi centar, pedantan igrac koji sve svoje zadatke ispunjava najbolje sto moze ali je dosta mlak u reketu i slabijeg napadackog potencijala. Ova 2 igraca objektivno vec od sledece sezone treba da zauzmu poziciju centra i da dele minute.
Musli i Gagic su objektivno teske neznalice u svakom smislu. Prvi je pored toga sto ne zna nista i maksimalno bezobrazan i ne pada mu napamet da nekim trcanjem ili borbom nadomesti to neznaje. Tacno se secam jedne situacije protiv Fenera kada covek jednostavno nece da pretrci svog cuvara koji mu je okrenut ledjima vec se vuce kao prebijen preko celog terena. Nikad oni nista nece nauciti, al mi nije jasno kako ih Dule trpi uopste.
Veliki je pritisak na spoljne pozicije, a ni Zo ne moze da dodje do punog izrazaja u unutrasnjoj igri sa ovakvom centarskom linijom.
 

Petar-Skopje

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
19.01.2007
Порука
4.299
Reaction score
2.878
Локација
MKD
Neocekivano laka i ubedljiva pobeda na jednog od najtezih gostovanja u ovoj ligi, narocito nakon emotivnog praznenja protiv Fenera pre 3 dana.

Ukratko o ucincima: Fenomenalni svi nasi spoljni igraci + Zo Lovernj; Centre - ...hm mora bolje i bice bolje!:)

Momci puno srece u Moskvi, bicu zadovoljan i ukoliko razlika na kraju bude duplo manja!:D :napred Partizan
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.380
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
С оваквом спољном линијом која троши оволико лопти реално није ни за очекивати да центри имају озбиљну улогу, а при томе Жо трпа немилосрдно. Ниједна екипа није потпуна ( можда Индијана :D), па тако ни Мајами нема доминантног центра...
Да би се остварила доминација под кошем потребан је поред наравно знања центара и одређен број спуштених лопти на центра, који центри неће видети пошто је спољна линија нападачки оријентисана.
Ако узмемо у обзир и да спољни играчи играју тзв принстон напад, нема ту велике роле за центре.
Да је ту Бертанс, центар не би добијао ни 10,15 процената поседа.
Наравно да имамо скакчки доминантну тројку и четворку која шири ( Весели, Робертс рече неко ) и Гагић би деловао као Јуинг ( ај претерујем и ја).
Од Муслија и Гагића не треба превише очекивати, поготово другог.
Од Гагића само да користи своје брзе ноге ( бити реалан и поменути да је успео пар пута и Клеизу да чува), да не гестикулира, да се не глупира, да буде присутан стално на скоку и да прави брзе блокове.
Иначе мислим да га Дуле трпи из једног разлога, што га види као играча за најефикаснији пик који постоји, а за тај пик је потребна комбинација снаге и велике брзине ( али о томе касније, да не кваримо Дулетово изненађење :D ) али за то је потребно доста вежбе, имам утисак да кад би Гагић играо ту акцију да би сваки пут направио фаул у нападу.
У суштини описао сам га као пур мен ашика, с бољим шутем.
На нашу жалост ( јер стварно његова појава некад силује мозак) или срећу, центара с довољно снаге да бране петице и брзином да бране и четворке, нема на тржишту да би га се Дуле лако одрекао.
Мусли мора пре свега да боље завршава, да се боље позиционира. Он се лако избори за позицију и онда недовољно сигуран маши, код њега је већи проблем глава, несигурност, јер има основе.
Његова улога је да зидањем сузи одбрану и отвори простор за наше шутере. Поред тога најбоље у екипи брани пик искакањем.
Али нема сужавања одбране ако нема завршнице.
Позитивна ствар је што Жо исправља све њихове грешке. Али било би много лакше када би он могао да шири одбрану шутем.

Јел треба да се подсећа колико је плаћен онај Жорић који није показао богзнашта?
Све остало ће временом Милутинов и Шалић исправити, само не може све одједном...
Шалићу јако фали неколико цм висине, јер снаге му не недостаје. Милутинову фали снаге, прљавости, али су свакако сјајан потенцијал и у добрим рукама.
Највише у целој екипи ме брине Леов рад ногу, дупло бољи играч би био да је мало експлозивнији.
 
Последња измена:

Maestro

Super Moderator
Учлањен(а)
25.09.2007
Порука
8.070
Reaction score
8.372
Локација
Crno bela Srbija nesloga je ubija
A što se Muslija tiče, mnogo brzo su ovde zaboravljene njegove igre u Laktašima i protiv pantera prošle sezone....

Ma daj Dzasmin, pa sta su dve utakmice za sezonu i po skoro?
Mada generalno Musli mene ne iritira toliko koliko Gagic. Covek je direktni krivac za polovinu nasih upropascenih napada na svakoj utakmici i to bez preterivanja mislim kad kazem polovinu. Prvo neke fix ideje o cudesnim asistencijama koje ne pokusava ni teodosic i neke lopte bacene u aut bez ikakvog osecaja. Kad se gradi u reketu vise energije potrosi na mlacenju rukama u signalizaciji saigracima nego na izgradnji dobre pozicije za prijem pasa. I onda onako skroz pogresno postavljen, neusidren, okrenut na bok naravno izgubi loptu tj najcesce se isece dodavanje ili mu se prikrade protivnik iza ledja ili mu je direktni cuvar, protivnicki centar, uzme tako sto izadje ispred njega. Sve samo zato sto se ne zagradi lepo a kao malouman insistira na spustanju lopte njemu! I nije mi jasno sta toliko trazi loptu kad ni ne zauzme poziciju.
Jedini on to radi u ekipi...i ajd to samo po sebi nije strasno, moze da se tumaci kao motivisanost i velika zelja, kad bi on posle toga normalno odreagovao ali ne on se sve nesto bacaka i signalizira da je bilo lose dodavanje. I generalno ponasanje na terenu kad se sve kao nesto pravda i nervira sto mu se ne asistira i sl... Plus neke konstantne rasprave sa sudijama i ono zaletanje na sudiju protiv fenera...kad je neki nas igrac to radio bre?

Samo da Milutinov nastavi ovako, propustio je dosta od pripremnog perioda i tek sad se uhodava ali dosta brzo ulazi u ritam s obzirom na dugo odsustvo. I bice on ubrzo, vec za mesec i po dana prvi centar i ispred Muslija i narocito ispred Gagica. I to ne zelim jer mrzim nesto kao Gagica nego iskljucivo zato sto je za celu ekipu bolje i korisnije da gagic bude sto manje na parketu!
Inace, raduje i dobra partija ponovo Zofrija koji je uhvatio kontinuitet posle nesto slabijih meceva na pocetku dok je jos bio iscrpljen od reprezentacije! Sa njim i nesto boljim Nikolicom bice to mnogo bolja nasa unutrasnja linija nego sto je trenutno!
 

LAMPAŠ

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.255
Reaction score
3.271
Локација
Beograd
@JasminaT

Slazem se sa tobom,medjutim svaka kritika ima i dobrih stvari,svi to znamo.

Na tako velikom uzorku u ovom slucaju utakmica normalno da postoji vjerovatnoca da pruzi dobre partije.

Jednostavno ako se bavis nekim sportom,u ovom slucaju profesionalno kosarkom,igras u tako velikom klubu,instituciji u kosarci kao sto je Partizan moras da napravis presjek.Ili ces da u toku odmora jedes kokice,hamburger,pijes koka-kolu ili ces da treniras individualno da unapredjujes one stvari u kojima si blagoreceno los.Sve ovo oko Muslija se vrti zato sto decko ima potencijal,ima sve preduslove da postane dobar centar,ali mora se zapitati kud' plovi njegova barka,jeste da nije igrao seniorsku kosarku dovoljno dugo,jeste da centri kasnije sazrijevaju...Naravno propadali su mnogi talenti,prevashodno zbog nekih faktora na koje ne mogu da uticu,tipa povrede i ostala sranja,ali i na nesto mozes uticati,a to je rad i samo rad.

Gagic je druga prica,decko je sigurno poceo kasnije da se bavi kosarkom ili je zapostavio neke elementarne stavri.Vidi se da ima zelje da napreduje,medjutim snosi veliki pritisak.
 

CRNI BOMBARDER

Grobarčina
Учлањен(а)
29.02.2012
Порука
2.030
Reaction score
330
Локација
Skopje
Hehehe......... da se malo svi potsete KO JE SAMPION !!!!

ahhh Bertans, Bertans.....
 

PFCBGD011

Grobarčina
Учлањен(а)
30.03.2010
Порука
1.971
Reaction score
121
Au Stojance, s'obzirom da se apsolutno ne slazem sa tobom- cenim da nisam u pravi...doduse to me nikada nije sprecilo da kazem svoje misljenje, pa nece ni sad :).

Mislim da je nama i dalje prvi i osnovni cilj na svakoj utakmici da uspostavimo neku igru ispod kosa. Za Muslija i Gagica se igra GOMILA napada, ali brate, to uglavnom ispadnu kao bezveze protracene sekunde jer u gomili slucajeva oni nisu u stanju ni da izgrade poziciju gde mogu da prime loptu. Samim tim gomila tih napada se "resetuje" i zavrsava igrom bekova jer pod kos ne moze. A kad i dobiju loptu, i to je daleko od toga da je fascinantno...pa njih ja ne znam ni dal je iko ikada udvojio i oni opet ne mogu lepu poziciju da izgrade. Strasno su losi i svaki posed lopte koji ima u vidu igru na njih je po meni gori nego da Leo okine u petoj sekundi napada za 3. Jednostavno, jako su losi i treba Bogu da zahvale sto im je ukazao sansu da igraju za Partizan. U skladu sa time, duzni su da daju 110% mogucnosti na svakoj utakmici, sto verovatno i rade.

Kada bi bar mogli nekako da igraju pick'n'roll, da izvuku svog cuvara dalje od kosa, da ima vise mesta za ulaze bekova i krila, ali i to im je nepoznanica. Steta jbg, da imaju u sebi (ZAJEDNO) konstantnih 20ak poena po utakmici i 5ak skokova, gde bi nam bio kraj...

Sto se danasnje tekme tice, naklon do poda momcima... Klasican razguz :).
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Nego, 'ajde, odigrasmo ekstra utakmicu, dobismo 20 razlike meč koji je polovina ovde prežalila i kukumakala šta ćemo i kako ćemo....

I sad ni tih +20 ne valja, nego 'ajd' da se malo po*njamo po igračima, jer zaboga, nije bilo +30....
Ma to ljudi dobronamerno uočavaju greške, kako bi u Moskvi pokidali.:D

uspeli smo da pretočimo razliku u kvalitetu sa papira na teren, i to je jako bitno za samopouzdanje momaka u nastavku sezone. U svakoj pobedi ima stvari koje nisu idealne, bitno je da timski izgledamo kao mašina.
 

inzenjer

Grobarčina
Учлањен(а)
04.06.2012
Порука
2.518
Reaction score
656
Локација
kragujevac
cinjenica je da smo na centru tanki kao zilet.
milutinov ce biti prvi centar samo mu treba malo vremena.
da imamo krstenog centra i adekvatnu zamenu za lea igrali bi zapazenu ulogu u el.
vremenom ce dule i to srediti, samo borba do kraja i bice sve u redu
 

MilKol

Grobar
Учлањен(а)
13.12.2010
Порука
845
Reaction score
110
Локација
Voždovac
Dosta lagana pobeda.

Ali stvarno igramo potpuno drugačiju košarku nego bilo koje sezone ranije. Pa čak i kad su centarski par činili Lazme i Novica išlo se daleko više pod koš. Ali s' obzirom na kvalitet centarske linije, hvala Bogu da je tako.

Ja sam i pitao ovde pre par nedelja, ako ima neko upućeniji da m kaže šta se radi sa Muslijem i Gagićem na treningu. Da oni ne nauče ni jednu fintu pa makar nju da probaju da iskoriste. Ovako je žalosno danas gledati Muslija, kako krene da zida i onda kao da ga je stršljen opalio, kreće da trči spolja da bi uručio loptu...
Zna Gagić da ispadne i u napadu je on beskoristan, ali u odbrani te njegove brze noge makar donose neku korist.
Sve u svemu Dule će izgubiti reputaciju da zna kvalitetno da radi sa peticama :D.
 

Dzo Pesi

Početnik
Учлањен(а)
04.06.2013
Порука
28
Reaction score
0
Локација
Leskovac
Svaka cast momcima na kvalitetnoj utakmici posle kradje u Euroligi . Milutinov ozbiljno napreduje , Bezbradica sa sporim nogama u odbrani ne postoji i polako se kristalise na koga moze ozbiljno da se racuna a ko popunjava broj . Puna podrska za momke koji igraju odlicno za ovaj deo sezone !
 

Dimitry

Grobarčina
Учлањен(а)
26.09.2010
Порука
2.049
Reaction score
177
Локација
Владивосток
Овако треба да изгледа свака наша утакмица у оном змијском гнезду.
Напокон смо показали праву дозу агресивносту и жеље на гостовању.

Признајем да ми је јако необично да гледам Партизан који убедљиву већину својих поена даје са спољних позиција. Никако да се навикнем на то, то се коси са мојим идеолошким убеђењима. :D
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Sve u svemu Dule će izgubiti reputaciju da zna kvalitetno da radi sa peticama :D.
Tako ceniš razvojni put Nikole i Đoke?:D

Bito je da smo u startu napravili veliku razliku, posle je sve bilo lakše. Ali komentar Avdića da Široki nije bio ni blizu da postigne koš za 4-5 minuta utakmice:D, posle još jedne dobre naše odbrane.
 

Velo

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
849
Reaction score
642
Можда немамо ктштеног центра да доминира као луд доле, али их зато имамо 4 комада + Жо, да излудимо сваког могућег противника с њима!
 

Marko*

Grobar
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
527
Reaction score
38
@ Jasmina http://www.youtube.com/watch?v=ByP3jr9pSPk evo onaj smrad raduljica se baca za loptu,i to protiv Vojvodine u nasem dresu :D

Musli je stvarno u katastrofalnoj formi(ili kako vec),ne sastavlja se od pocetka sezone,ona dva domacinstva na pocetku sezone ne racunam,pa on je za poslednje 3 utakmice skupio jedva 5 poena,i 5 skoka...
 
Учлањен(а)
30.01.2012
Порука
274
Reaction score
277
Локација
Pretty Shitty City-BN
Kakva saga o dvojcu Musli/Gagic, da covek pomisli da smo izduvali a ne dobili sa 20 razlike. Muka nasa ako je to izdvojeno kao najbitniji deo ove utakmice.
A to sve do neke sledece kad neko drugi bude na tapetu. Dal ce to da bude Dallo, Bogdan il neki treci kvazi talenat, cemo da vidimo. Dotad, nek dobijamo 20 razlike pa makar svih 12 budu hodajuca katastrofa naizmence:D
Ah da, da nezaboravim da se izvinem ako se nekom bude "sralo" od mojih (ne)argumenata...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top