KKP - nostalgija, legende i stare slike

  • Зачетник теме MRTAV ZVUK
  • Датум покретања

Zlatiborpfc

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
2.338
Локација
Nickname
20210301_214405.jpg

Znam da je Olja Bećković, znam i da je Milenko ovde u drugom planu ali ipak je poslužio kao inspiracija.
 

eldiablo

Početnik
Учлањен(а)
29.08.2018
Порука
10
Локација
Beograd
Počivaj u miru veliki čoveče..."..Partizan je živnuo s povratkom Kiće u klub?

Kića je postavio sistem koji je važio sledećih 20 godina i na kojem je Partizan postao prvak Evrope. Prvo je konsolidovao finansijski klub. Doveo je najperspektivnije mlade igrače u Srbiji: Divca, Paspalja; Sale Đorđević je već bio u klubu i za njega se videlo odmah da je ekstra klasa. Kasnije je i Danilovića je doveo. A ostavio je par nas starijih igrača. Super je ukomponovao ekipu.

Kako je Dule Vujošević postao prvi trener?

Dule je bio pomoćnik Laletu Lučiću. Igrali smo jednu utakmicu, bio je 20. januar, znam jer je bila Laletova slava. Gubimo od Šibenke s dvadeset razlike. Na sledeći trening dolazi Kića. On nikada nije dolazio na treninge. Pomislimo: “Čim je došao brka, ovaj je gotov.”

Kaže Kića: “Sinoć smo kod mene imali sastanak, rešili smo da smenimo Laleta, ali nemam pojma koga da stavimo.”

Ja mu kažem: “Šta imaš da dovodiš nekog u januaru, u polusezoni, uzmi Duleta jer on ionako vodi treninge. Pitaj i Željka (Obradovića).”

I tako je Dule Vujošević postao trener i posle nekoliko meseci mi postanemo prvaci Jugoslavije. Sledeće godine, Liga Evrope i fajnal for u Ganu. To je bila velika škola za kasnije kad sam postao direktor i kada smo uzeli finale u Istanbulu. Imao sam privilegiju da radim sa najboljim trenerima – od Ranka Žeravice do profesora Aleksandra Nikolića od koga ne učiš samo basket već i život.

Zanimljivo je i kako je Željko Obradović prestao da igra i prešao u trenere.

Trebalo je da bude kapiten reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Rimu. A sve se dešava u noći pre odlaska na to prvenstvo. Željko i ja sedimo u Klubu književnika sa ženama na večeri i dogovaramo se da nađemo klub u kome ćemo zajedno igrati sledeće sezone. Mi smo dugogodišnji prijatelji i kumovi. Tada nije bilo mobilnih telefona i izlazi kelner iz kuhinje i kaže mi: “Savo, telefon.” Na vezi je Kićanović i kaže: “Gde ste? Tražimo vas po celom gradu. Dođite kod mene kući.” Godinama unazad je Kića pričao da će Željko biti trener a ja da dođem na njegovo mesto. Ali nismo se nadali da će to biti brzo. I odemo i dogovorimo se s Kićom, ali postoji problem jer Željko treba da ode na aerodrom i kaže Dudi Ivkoviću da postaje trener.

Prilazimo aerodromu, unosi se oprema, mi bez torbi i Duda pita: “Gde ste vi?” Kaže mu Željko: “Postao sam trener Partizana.” Na to će Duda: “Ma ajde bre.” Ali onda ugleda Kiću i shvati da je ozbiljno. Voleo je mnogo Željka, i čestitao mu je.

U prvoj sezoni kao direktor Partizana došao si do najvećeg uspeha srpske klupske košarke i osvojio Evropu?

A počelo je baš teško jer je stigla zabrana da igramo u Beogradu. Potpisali smo ugovor oko televizijskih prava, ali je bilo pitanje gde ćemo da igramo? Ponudili su nam Španci Sevilju, La Korunju ili predgrađe Madrida. Računam – igramo domaću ligu, pa onda u Španiji kao domaćini, pa gostovanja. Mislim se gde da treniramo od tih svih putovanja? Jeftinije nam je da budemo u Madridu nego da putujemo iz Beograda. Svi su govorili: “Nemaju šanse u Kupu šampiona.” Niko nije verovao u nas. A mi smo postali vezani jedni za druge od tolikog vremena koje smo provodili zajedno. Bilo je naporno, ali s druge strane, živeli smo kao porodica.... "
 

srna

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.293
Локација
Skopje
Nek pociva u miru,vecna mu slava.Sv. Sava je bio dobar kosarkas.
 

ALEKSANDAR K.

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2020
Порука
24
Локација
Glasgow
Počivaj u miru Legendo, Sveti Sava ,Sveti Sava ...Hvala ti za sve one lijepe trenutke koje si nam priredio I neizmjerne radosti koje si nam donio..uvijek u srcu, nikad zaboravljen, putuj Majstore i bacaj svoju Nebesku udicu...
 

zaro

Grobarčina
Учлањен(а)
19.06.2007
Порука
1.996
A znak secanja za bivseg kapitena nista... jebem ti na sta smo spali
 
Top