Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga konferencija 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.692
Reaction score
4.343
Локација
Brèko, BIH
Malo nekih podataka o Kipranima, ako dopustite -Anorthozis Famagusta-Larnaka:

Trinaest puta prvak svoje države , treći u tom pogledu iza najboljeg Apoela i Omonije, a ispred AEL-a koji ima 6 titula.
Zadnji puta šampioni 2008.godine. Te iste godine na jesen prave svoj istorijski uspeh kao prva kiparska ekipa u Champions League.
I njima je Pjunik kao i nama dve godine kasnije bio talična prva prepreka, kako bi se domogli Lige Šampiona, ostale dve su bili bečki Rapid i ciganjakos
Protiv svoje grčke braće su igrali i u grupnoj fazi ali ovog puta zelenog Panatinaikosa, kao i protiv Intera i SV Werdera.
Bilans u grupi: sasvim solidnih 6 bodova , gol razlika 8-8, uz dva remija sa Bremenom, poraz i pobeda protiv PAO, jedna izgubljena i jedna nerešena protiv Intera.
U periodu od 2010-13 igraju tri puta uzastopno u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prve sezone ispadaju u plej ofu od CSKA Moskva, druge sezone u drugoj rundi od Rabotničkog a u sezoni 2012-13 , također u drugoj rundi od nama poznatog Dila Gori(1-0, 0-3).
Narednih 5 godina, nisu učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja.
2018. igraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope i ispadaju na startu od albanskog Laći a naredne ih ponovo nema.
Prošle sezone ispadaju u 3 . rundi kv. za Ligu Evrope, u samo jednoj utakmici protiv Bazela kao gosti 2-3.
Za razliku od nas ove sezone kao osvajači kiparskog Kupa, startuju, ponovo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ispadanje od ausrijskog Rapida,, čime međutim ulaze u plej of Lige Konferencija, gde dobijaju Hapoel Ber Shevu.
U poslednja 4 kiparska prvenstva imali su plasmane, 2017/18-treći , 2018-19. -sedmi , u korona sezoni 2019-20 su uoči prekida bili drugi, iza prvoplasirane Omonije s istim brojem bodova.
Ovu poslednju 2020-21 su bili četvrti . Proletos su osvojili Kup Kipra pobedom nad Olimpijakosom Nikozia 2-1, nakon produžetaka.To im je bio 11. kup, poslednji pre toga su osvojili 2007. godine.Prethodno su u polufinalu bili bolji od Apoela, koji je igrao lošu sezonu.
Zanimljivo da su ovaj klub trenirali i naši Slobodan Krčmarević, 2010.-2011 i Kiza Milinković, početkom 2016 (Kizin prvi posao nakon odlaska iz Partizana).Ali obojica su se sasvim kratko zadržala.
Kao što je poznato trener im je Gruzijac Temur Kecbaja , nama dobro poznat kao odličan igrač Newcastlea iz 1998., ali i naše pozitivno iskustvo, kad smo prvi put eliminisali Engleze , tada u KPK.
Imaju 15 stranaca, manje nego AEL onomad, sa trojicom Grka, posebno dobrog ističu iskusnog ex reprezentativca Hristodopulosa, letošnje pojačanje ,zatim najviše Kecbajinih zemljaka 3, po jedan Srbin -Deletić, ex Jagodina i Radnik. severnoirski reprezentativac - Laferti , brazilski levi bek -Koreja te po jedan Bosanac , Slovenac, Čeh Hušbauer , Izraelac, Egipćanin, Finac i Jermenac.
Ekipa nimalo za podcenjivanje, koja je od 2017. godine u ponovnom usponu, nakon nešto lošijeg razdoblja oko sredine prošle decenije. Ali ipak uz optimizam, napred u Larnaku po bodove !
 

Dzo

Grobar
Учлањен(а)
19.12.2008
Порука
286
Reaction score
942
Локација
013
Алан Ширер и Кецбаја могу да нам...
Било би добро да овима не дозволимо да поведу, по могућству да га ми први угурамо па да Станоје то затвори у свом стилу а да пун репертоар оставимо за недељу.
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Pa realno ovi su za klasu slabiji od Socija a slabiji su dosta i od Santa Klare.
Sve osim pobede je neuspeh.Verovatno ima da budu u sredini tabele Kipra.
Ostali su bez svih Gruzijaca koji su im činili okosnicu tima, ja sam odavno želeo Dausvilija u Partizan kao centralnog veznog al ga nismo doveli.
Mogu jedino na foru kontranapada da nas dobiju kao što su izbacili Izraelce, al realno mislim da mi dobijamo sa 2,3 gola razlike, jači smo u svim linijama od njih.
 

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.499
Reaction score
29.224
Локација
Novi Sad
@Saša Aleks svaka cast na analizi i podacima ! :clap

Nisu ovi bas za previse opustanja ali realno bi bilo da ih zveknemo oba puta....tamo bar minimalcem, a ovde ih natovariti sa 3+
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Četvrtak, 16.09.2021 - Anorthosis - Partizan 21:00h CET

Istorija
- Fudbalski klub Anorthosis postoji 110 godina. Još jedan ostrvski klub, ovaj put idemo malo na jugoistok podno otomanskog carstva. Klub koji je svoj prvi zvanični evropski duel odigrao upravo protiv Partizana, davne 1963, kada su ih Galić i Kovačević 11tog septembra ispratili sa 3 gola u mreži za konačnih 3:0. Dakle, eto neke egzotike jer ova sezona obećava po mnogo čemu, pa i po egzotici, romantici, baš poput boja ovih romantičara sa Kipra.

ZWu-P6TY509pMxta_rNML2NFAv0NyYdRPGYZQahhVeHD_J7q6OGTCwPYLtM6-H75jAcCxJcjCXkWnq425aNhl1TaFeXB6rnbY0JTAEWNXKuN2_sXlQdEJJFFb1oJYqcTdk77QDij=s0

Od nama interesantnih imena koji su nosili njihove boje su: Kiza Milinković, Nikola Mitrović, Bandalovski, Branko Ilić. Bilo je tu imena i poput Marija Jardela, Ketsbaja (kao igrač, sada trener), Traianos Dellas, Georgi Kinkladze.


Učešće u evro takmičenjima - Za razliku od kvalifikacionih duela sa DAC, Sochi i Santa Clarom, Anorthosis je daleko bogatiji kad se samog iskustva tiče. Ukupno 105 utakmica, od toga protiv srpskih samo dve, i oba poraza protiv Partizana.
2008/09 su se domogli najvećeg uspeha u istoriji kluba, grupne faze LŠ, gde su (kao što kolega gore napisa), imali vrlo respektabilan učinak
rr0f5Ui2oFFAHJctdQfsCHKvH-WAMilDgrQlGKSD1OtqZ384xUGYz8mLiirlqGn-xYowFsF0qdHcq5AdLf9jjTFbqc66djiuCAKAGOtvGUBtk4RrEbDg1xdgK1UsLHVxACPh_ygC=s0

I nakon te sezone, slom protiv OFK Petrovca i ispadanje u drugom kolu kf za LE. Nakon još dva izleta u LK kvalifikacijama, napravili su pauzu od 2013 do prošle sezone kada su u LE eliminisani od Bazela.
U jeku te sezone dok su igrali LŠ, njihov predsednik biva uhapšen zbog mešetarenja i klub doživljava finansijski slom, što se kasnije odrazilo na slabije rezultate i promene tima.
Najveći skalpovi su im Olimpijakos, PAO, Trabzon i Rapid. Svaki jači klub ih je rešavao velikim razlikama.


Transferi 2021 - Ove godine su imali mnogo promena u kadru. Tim iz ove sezone ne može da se uporedi sa timom iz prethodne jer su pretrpeli promene na 6 od 11 pozicija nakon što sam pregledao neke od utakmica i sastava. Transfer politika je uglavnom free agents. Od sezone 18/19 nisu investirali ni dinar u obeštećenja već se oslanjaju na slobodne igrače uz odlaske onih koji nešto urade. Kao i svaki kiparski klub, nikad nisu napravili neki zanačajan transfer.

Formacija - Ne bi trebalo da bude iznenadjenja u postavci. 4-5-1 koji se transformiše u 4-3-3 uz standardan sastav ove sezone u evrokupovima. Moguća izmena Warda (iz PAOKA) umesto Kaltsasa.
AUzPWkElwRCy6R6PeZVVSuY7nY9Mz64K-CUdPbpMd2KWw7nEhPmZwtAe5svOpHVKPOMkVPA3NpmGpkOilZS05iWi6g4AJ9dERsXc7MKE3uOp6-bi02EA3mBrbNAAO7URny76jLp6=s0


Stil igre - Ono što sam uspeo da vidim je da traže brzu tranziciju i gotovo svi napadi idu preko Artymatsasa i Lazarosa #10 koji je njihov ćale na terenu, iako je došao ove sezone. Dakle, Stanoje, Zdjelar da mu ne da da diše i mi smo rešili pola posla. Nisu ekipa koja će da ima visok posed, visok presing ali će da šutnu i centriraju iz svake pozicije. Nema razmišljanja samo gadjaj. Jedino ova dvojica uz Popovića mogu da izvuku loptu, dok Lazaros stvarno ima jako dobru kontrolu i daje im širinu u igri. Za razliku od portugalaca, ovde ne bi trebalo da se borimo protiv 5-6 ozbiljnih driblera već jednog koji baš pravi razliku bez obzira na godine.
-70jdh5ZMO8qUxdqF2nLK5VgfI36k8T1yPfEje3-TeWZNRkCyo0mujlPboC66Eb2eCBtPCYErPVJHpqXzTGbP-SoV1lx7-a_FeN7SKDaTi9bmCbCdiorv6KmP_isXhry7IT5SxsQ=s0


Prednosti -
  • Efikasni, ne razmišlja se puno, direktni pasovi i centaršutevi iz svake pozicije na grmalja Laffertija
  • Vrlo brze i precizne kontre, vidi se uigranost kad protivnik izgubi loptu, zna se ko gde trči, ali ovo je dosta i šablonski tip napada
  • Opasni na prekidima zbog visine igrača u odbrani i napadu

Mane -
  • Slaba disciplina pozadi, menjali su odbranu i nema postavljanja ni kod skoka, ni u napadima. Otvara se prostor timovima koji im lupaju kontru gde se lako pravi makar 4-5 zicera tokom utakmice
  • Tromi, brz zamor istrošenog materijala, posle 60 min i nisu tim koji može da se nosi sa ozbiljnijim timovima. Prosek godina blizu 29
  • Nemaju klupu - ovde smo u ozbiljnoj prednosti

Nekako bi mogao da spojim DAC i Sochi ovde. Sochi zbog iskustva a DAC zbog agresivnosti. Daleko ispod nivoa Clare i Sochija, bliži kvalitetu DAC ali nisam siguran da bi ih u kvalifikacijama izbacili.
Da na klupi imamo nekog drugog (da ne kažem nekog ko se ne kune u disciplinu) možda bi se zabrinuo puno, ovako ovde strpljivo možemo do 3 boda. Pogotovo ako im zatvorimo onog gore, i ne damo mu da razigrava ostale.
Neka moja prognoza je da ćemo osvojiti minimum 4 boda, ali što se same utakmice na kipru tiče, 70:30 u našu korist.
Ako bi smeo da se usudim u rezultat, nek to bude 1:3.
Ozbiljno, jako, bez potcenjivanja a i bez precenjivanja protivnika. Zadovoljan sam i bodom. Živeli Grobari!
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Ma koji bod, na pobedu idemo sigurno, samo treba čvrsti da budemo i to je to.Kiparski timovi su u suštini divlji i svaki tim koji taktički dobro odigra dobije ih.
Svaki tim koji se juri sa njima, izgubi.
Otišla im okosnica tima.
Samo da ne idemo sa taktikom kao u Sociju ili Portugalu, izgubicemo ako tako izadjemo.
 

Shule

Grobar
Учлањен(а)
11.09.2008
Порука
706
Reaction score
1.358
Локација
Beograd
Svakako da treba da jurimo pobedu, ali ne treba stvarati atmosferu katastrofe i ako se odigra nereseno. Ja svakako verujem da cemo tamo pobediti, a kvota na nas koju je neko od kolega spomenuo je dosta dobra, mada smo po meni veci favoriti nego sto to kvota pokazuje.

U svakom slucaju, samo koncentrisano i da svi daju maksimum, i ja ne sumnjam u pobedu.
 

Bobrock

Grobarčina
Учлањен(а)
07.07.2021
Порука
2.757
Reaction score
14.148
Локација
Madagascar
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top