Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga konferencija 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.889
Reaction score
13.728
Кад знамо да немамо поправни онда много боље одиграмо. Квалификације никад не би прошли да смо играли са онаквим менталитетом као са Гентом кући. Сто пута сам рекао- проблем је наша глава.....Гент није проблем, нису нам непобедиви.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
To si u pravu 100%. Odigrali smo ležerno. Ali isto tako smo ušli i derbi prvih 30min, odigrali i Klaru na strani. Imamo padove i te jače mečeve generalno slabije ulazimo. Sochi tamo smo takodje ušli jako rezervisano, uplašeno.

Mada i kroz istoriju tako igramo, Djurgarden smo bolje igrali na strani, Newcastle takodje, Genk do crvenog, Anderlecht, Ludokurac, Augsburg, AZ kad smo ih pobedili te iste sezone. Lazio 1998 takodje mnogo bolje na strani nego kući (iako je 0:0 bilo). Bilo je i ubedljivih poraza, ali kad vidiš ove protivnike, kući ulazimo rezervisanije, da ne kažem grublju reč.

Zato se i nadam da ćemo ponoviti to i da ulazimo u fazonu- ne gubimo ništa ako ih napadnemo. Probaj pa šta bude.
 

gGnuX

Početnik
Учлањен(а)
30.09.2020
Порука
53
Reaction score
156
Локација
Kraljevo
Popović mi je otkrovenje decenije. Odavno nismo imali mladog golmana iz naše škole. Ako uđe u meč sa onakvim samopouzdanjem kao do sada, teško će mu dati gol. Treba da se pazimo centaršuteva posle izbijenih lopti. Tako smo primili gomilu golova ove sezone. Nadam se da je Stanojević poradio na tome. Nadam se oporavljenom Šćekiću, on je zver u defanzivi. Ne očekujem Markovića i Zdjelara u timu, čini mi se da su njihove povrede malo teže. Mislim da možemo da pobedimo! :napred-partizan:
 

maidros

Grobarčina
Учлањен(а)
22.12.2008
Порука
2.144
Reaction score
3.018
Bez Zdjelara mozda mozemo da se provucemo u Ling Long ligi.
Ovde je to skoro pa nemoguce.
Bod bi bio veliki uspeh.

Dosta zavisi od naseg golmana.
 

-Sale-

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
693
Reaction score
1.950
Idemo na pobedu.
Jovic i Terzic da zaplesu po bokovima. Voleo bih da krenu obojica u startnih 11, i da pokazu svoj potencijal. Nadam se poletnom Partizanu.
Neka ovo bude nasa najbolja utakmica ove sezone, bas zato jer to niko ne ocekuje, bas zato jer smo mi Partizan.
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Utakmicu Gent – Partizan u Ligi konferencije sudiće Kris Kavana, arbitar iz Engleske, kojeg pamte beogradski i crno-beli i crveno-beli.

Kavana je vodio meč Malatija – Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope pre dve godine, jeste da su crno-beli poraženi (0:1), ali su prošli dalje i imali su vrlo fer suđenje. Sudio je Kavana i Zvezdi i to meč protiv Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošle godine, koji je prvak Srbije izgubio na penale.

Englez je, inače, vodio samo jedan evropski susret ove sezone.
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Izvinjavam se za dva post zaredom... Sjajni Vlada Cujic - prvi deo o prvenstvu i drugi deo kao najava za mec u cetvrtak...
-----------------------------------------------------------
Првенство је притисак и императив, а Европа ствар инспирације и мотивације!

lejer-1200-x750-blanko-142.jpg


Партизан неумољиво гази у домаћем шампионату. Прексиноћ је у Хумској савладан и веома добри Чукарички (2:0), што је 14. првенствена победа црно-белих (уз један реми, у вечитом дербију) након 15 одиграних кола. Чукарички се приказао као врло квалитетан и жилав супарник, који је посебно у првом полувремену прилично намучио црно-беле. Фудбал је понекад заиста једна врло чудна спортска грана. Тако смо прексиноћ видели прво полувреме у којем је ривал, упркос шансама које је Партизан имао, био не само равноправан, већ је у више наврата имао прилику да и сам поведе (погађао је оквир нашег гола, а и голман Поповић је у пар наврата врхунски интервенисао!), а на паузу се отишло са чак 2:0 за Партизан! Са друге стране смо у другом полувремену гледали игру без голова, иако је у том периоду Партизан био тај који је био знатно бољи и који је утакмицу све време држао под контролом, са више прилика да оствари и убедљивију победу од крајњих 2:0.

1-3-1024x667.jpg


Вратимо се на Партизанова освојена чак 43 бода (од максимално могућих 45 бодова) након 15 кола: Овакав феноменалан биланс нас је натерао да се окренемо у прошлост, да истражимо да ли се и када се нешто слично овоме десило са Партизаном. Дошли смо до сезоне 1998/99, до оне јесени када су се играле и незаборавне европске утакмице против енглеског Њукасла (први пут, у оквиру последњег издања Купа победника купова), а затим и против италијанског Лација (који је после и освојио тај европски трофеј, што и није било чудо јер је то био један страшно моћан тим, у том тренутку сигурно међу 2-3 најбоља тима не само у Европи него и у целом свету). Те исте јесени је Партизан у домаћем шампионату, тада у првенству СР Југославије, забележио до зимске паузе првенствени биланс од 16-1-0, са гол разликом 42:8 (+34). Једини који је те јесени одолео црно-белима је био Обилић, а тај меч одигран у Хумској у оквиру претпоследњег јесењег кола је, упркос резултату 0:0, био један од најквалитетнијих који су виђени у тим 90-им годинама у домаћим првенствима.

2-2-1024x693.jpg


Александар Станојевић те сезоне 1998/99 није играо за Партизан (био је играч ОФК Београда, а у Партизан, у којем је поникао, као играч се вратио наредне сезоне 1999/00), али је зато ове сезоне тренер екипе која озбиљно прети да надмаши тадашње сјајно јесење првенствено издање црно-белих. Времена су наравно тада и сада другачија, чак нам и држава данас не носи само другачије име већ има и другачије географске границе, самим тим и домаћа конкуренција изгледа другачије него пре двадесет и „кусур“ година, али је непобитна чињеница да Партизан ове јесени, баш као и онда, у лиги меље као прави правцати парни ваљак. Биланс након 15 првенствених кола од 14-1-0, са фантастичном гол разликом 44:5 (+39), уз чињеницу да су све победе, са изузетком једне једине, оне у Крушевцу (0:1), остварене убедљивим резултатима (са два или више голова разлике), не може а да не греје срца свих поклоника црно-беле боје. Подсетимо да је овај биланс ВРЛО ЛАКО могао бити и перфектан, да се у дербију вечити ривал није у финишу провукао – најпре тако што је млађани Терзић након сјајне соло акције замало промашио да постигне гол за 2:0, чиме би се ривал сигурно докусурио, а одмах затим је, по неписаним фудбалским правилима, примљен гол за крајњих 1:1. Но и овако, уз тај један реми, Партизан суверено држи врх табеле. За шест дана новосадски Пролетер стиже у Хумску, потом због наступа репрезентације у Португалу имамо две седмице првенствене паузе, а онда до средине децембра и завршетка јесење полусезоне следе дуели против Војводине, гостовање Вождовцу, долази Нови Пазар, иде се у госте Металцу, а на самом крају је Колубара та која стиже у Хумску. Уз сво дужно поштовање свима набројанима, циљ је освајање максималног броја бодова, чиме би Партизан полусезону завршио као јесењи првак, са гарантованих минимум 5 бодова предности над вечитим ривалом.

Од недеље увече је Европа поново у визиру и апсолутни фокус је на њој – на гостовању у четвртак у белгијској источној Фландрији, у граду Генту (холандски назив града), чије друго име Ган (француски назив) буди сећања и емоције на учешће КК Партизан на „Ф4“ Купа европских шампиона, сада већ давне 1988. године (КК Партизан је на тај турнир отишао као првопласирани тим након лигашког дела, многи су очекивали и титулу првака Европе, али је екипа на турниру заузела тек 3. место што, иако је и то био велики успех једне младе и изузетно даровите екипе, код многих старијих навијача и дан-данас изазива жал и сету). Партизан на ово европско гостовање путује по измењеној динамици у односу на оно што се годинама практикује. Наиме, екипа ће у среду најпре одрадити последњи тренинг у „Земунелу“, следи заједнички ручак у спортском центру, а затим правац аеродром „Никола Тесла“, одакле ће челична птица „Аир Сербиа“ тек око 16.00 часова полетети пут Белгије. Не лети се за Брисел, већ ће се летети и даље преко њега, у смеру северозапада ће се прелетети и сам Гент, а након 2,5 часа лета ће се слетети у град Остенд, у регији западне Фландрије, на самој обали Северног мора.

4-2-1024x451.jpg


Одатле па до Гента екипу потом очекује још 60 километара вожње аутобусом на исток. Тренинга у Белгији неће бити, осим презнојавања и тзв. активације на дан утакмице, у току преподнева, при чему се овакве врсте активности по правилу обављају или у адекватним просторијама у хотелу, или на отвореним површинама у непосредној близини хотела. Стадион Гента који носи назив „Ghelamco Arena“ екипа Партизана угледаће свакако тек у четвртак, неких сат и по времена пре почетка утакмице који је заказан за 18.45.

5-2.jpg


Партизан има приличних персоналних проблема пред ову важну европску утакмицу. Доста је повређених или макар „ровитих“ играча (Здјелар, Шћекић, Урошевић, Милетић, Холендер и Марковић), а у тренутку састављања и постављања овог текста нам остаје само нада да ће већина од ове шесторице не само путовати за Белгију, већ тамо и одиграти мањи или већи број минута. Нажалост, чини се да се неће моћи рачунати баш на сву шесторицу, да ће неко од њих ипак силом прилика остати у Београду, а јавно изношење детаља на ову тему ћемо препустити стручном штабу. Да, дошли смо и до стручног штаба…

6-3-1024x662.jpg


Велики хендикеп у четвртак у Генту представљаће и присилан изостанак са клупе шефа струке, Александра Станојевића. Разлог је свима познат – црвени картон добијен након меча против Гента у Београду. Суспензија ту аутоматски ступа на снагу, а у овом тренутку се само надамо да ће ово бити први и последњи изостанак шефа струке са клупе у овом европском циклусу, тј. да казна због директног црвеног картона неће бити већа од 1 утакмице. Тренер Станојевић ће бити у обавези да се у четвртак одмах по доласку екипе на стадион физички одвоји од ње, да не улази у рестриктиван простор, већ да заузме место у ложи. Та рестрикција ће за њега важити и након утакмице, све до одласка екипе са стадиона (директно ка аеродрому у Остенду, са којег се исто вече лети кући). С обзиром да се име нашег шефа струке неће наћи у протоколу, Александар Станојевић ће и после утакмице у Генту остати на 29 европских утакмица које је водио као тренер Партизана, па ће, надамо се, приликом наредног европског гостовања Партизана (Флори, у естонском Талину 25. новембра) достићи у овом тренутку још увек рекордера по том питању, Владимира Вермезовића, који је у своја два мандата забележио укупно 30 „тренерских црно-белих мечева“ у Европи. У четвртак је свакако на великом испиту комплетан стручни штаб црно-белих и нема сумње да ће у припреми ове утакмице доста времена бити посвећено и потрошено на стратегију и координацију током вођења утакмице, у ситуацији кад шеф струке није физички присутан на клупи. Бићемо оптимисти и написаћемо да овакве ситуације могу и додатно да хомогенизују групу, играче и тренере, па се искрено надамо и верујемо да ће се у четвртак „гинути“ на терену, уз вођство са клупе, још жешће него иначе, како би се постигао велики и значајан европски успех.

7-1-1024x753.jpg


Шта је то успех за Партизан у четвртак у Генту?

На прву лопту би се рекло – само победа. Јасно је и зашто је то тако. Након пораза у Београду, а с обзиром шта оба клуба очекује после четвртка, у последња два кола у групи, сваки други исход осим наше победе би борбу за 1. место у групи (које доноси директан пласман у 1/8 финала Лиге конференција, која је на програму у марту 2022. године) учинио готово немогућом. Заврши ли се меч у четвртак ремијем, Гент би остао на 3 бода вишка, са бољим међусобним скором (то је први критеријум који се гледа код истог броја бодова), што значи да би му у последња два кола чак и само једна победа (на Кипру против Анортозиса или кући против Флоре) и теоретски гарантовала 1. место у групи. Са друге стране, било каква минимална победа Партизана у четвртак (0:1, 1:2, 2:3 итд.) би нас бодовно поравнала са Гентом, био би поравнат и међусобни скор (подсећамо, гол у гостима се ни овде не рачуна дупло) и онда би до краја такмичења у групи, у случају бодовног поравнања, пресудила укупна гол разлика у свим мечевима (тренутно Гент има 4:0 а Партизан 4:1).

8-1024x778.jpg


Нерешен резултат у четвртак, због свега описаног, не може бити нешто чему ће се тежити – упркос чињеници што је реч о европском гостовању, што се гостује јаком тиму из 1. шешира, што нерешен резултат доноси и бод за клупски коефицијент (за наредну сезону) и што у крајњој линији он доноси и новац (166.000 €). Нерешен резултат може бити користан и у смислу јачања шанси за 2. место у групи, оно које такође води у европско „презимљавање“, али најпре само до фебруарског баража чији победник иде у 1/8 финала у марту месецу. Међутим, све то је у овом тренутку ипак премало да би се у четвртак у Белгији тежило ремију и играло на њега. А ако до ремија дође тако што је Партизан играо на победу, након што је њој тежио све време, њој све подредио, па се на крају испоставило да све то није било довољно за више од ремија – па наравно да нико онда нерешен исход у Генту не би могао нити смео сматрати неуспехом. Реми свакако није исто што и пораз, ни у којем смислу.

Гент иначе игра јако променљиво, а такви су му и резултати. Чињеница је да је у последње време подигао ниво форме, што се временски поклапа са комплетирањем њиховог играчког кадра, међутим након неколико успеха у серији, и то без примљеног гола (победили у том тренутку водећи Еупен 1:0, па су истим резултатом од 1:0 славили у Београду, па су у Генку размонтирали домаћина са 3:0, да би након тога и у домаћем купу преслишали нижеразредну екипу Белисиа Билзен са 4:0) – у недељу су угостили новог лидера у првенству Белгије, екипу Ројал Унион и изгубили су ту утакмицу са 0:2. Ипак, максималан опрез не сме да изостане, јер су у тој утакмици ем пропустили неколико великих шанси за гол, ем су уз то погађали два пута и пречку гола гостију – једном из неискоришћеног једанаестерца, а једном из велике шансе и ударца главом из непосредне близине!

9-1024x612.jpg


У првом мечу у Београду је Гент, у највећем делу меча, врло очигледно презентовао све своје предности у односу на нашу екипу. Наметнуо је такав стил игре у којем је белгијска „физика“ доминирала. Мисли ли Партизан да у четвртак постигне бољи резултат него у првом мечу, зашто не и да узврати победом, та утакмица ће из црно-белог угла морати другачије да се одигра него што је то био случај пре скоро две седмице. Да Партизан то може – сигурно је да може. Партизан има својих предности у односу на физички снажне Белгијанце, али је њих само летимично приказао у последњој четвртини београдске утакмице. Мораће много да се трчи у Генту, мораће добро и да се поставља на свим деловима терена, а мораће лопта да буде у пасу и брза и прецизна. Само тако би црно-бели могли да дођу до шанси и до гол(ов)а у четвртак. Постигнут гол вреди исто, кад год да се постигне. Примљени гол међутим, због већ постојећег резултатског минуса у односу на Гент, има врло велику специфичну тежину, посебно уколико га први примимо, те ваља избећи такав један неповољан сценарио у четвртак. Врло је комплексан задатак пред црно-белима, а њихов наступ у Генту мора бити симбиоза стрпљења, концентрације, али и агресије без лопте и креативности са лоптом. О, како то лако изгледа када се откуцају слова у речи, а речи сачине реченице…

И за крај нешто за растерећење пред пут: ТИТУЛА ШАМПИОНА У ЗЕМЉИ НЕМА ЦЕНУ! Све остало је мање битно, колико год да је и оно битно. Дакле следи нам у четвртак меч на мање битном фронту него што је то домаће првенство, али и меч у којем цела партизанска јавност очекује славље и верује у њега. Како год да у четвртак утакмица заврши – Партизан ће или већ бити неко ко „презимљава“ у Европи, или неко ко је и даље врло близу тога. Овако фин и комотан „префикс“ пред неку утакмицу у домаћем првенству једноставно не постоји током јесени. Њега имамо само у групној фази у Европи, у ситуацији када смо у прва два кола забележили максимални бодовни учинак (6 бодова), па смо тиме себи „купили“ и такмичарски комодитет у којем тренутно уживамо играјући Европу. Извуцимо оно најбоље из свега тога…пре него што у недељу опет буде „кикса не сме бити“.

(Sajt FK Partizan/Влада Ћујић)
 

Mikula990

Grobar
Учлањен(а)
30.08.2019
Порука
304
Reaction score
1.303
Локација
Pancevo
E sta smo mi docekali , da se plasimo prvoplasiranih u ovom drugorazrednom takmicenju .

A do pre godinu dve smo se kidali sa prvoplasiranima u Ligi Evrope....

Ja ni ne vidim neku sustinsku razliku izmedju prvih i drugih .
 

djomla

Partizanovac
Учлањен(а)
20.02.2007
Порука
4.175
Reaction score
18.457
Локација
U Kinšasi
Kad je Zdjelar zatražio izmenu, Stanoje se okrenuo prema klupi i uhvatio za glavu. U fazonu, šta ću sad jebote. E sad nek Lola odigra za raju i za taktiku.
Inače, očekujem utakmicu bez ikakve neizvesnosti, u kojoj ćemo da pokleknemo u našem stilu. Stoka grobarska u meni se potajno nada da ćemo im jebati mater.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.889
Reaction score
13.728
E sta smo mi docekali , da se plasimo prvoplasiranih u ovom drugorazrednom takmicenju .

A do pre godinu dve smo se kidali sa prvoplasiranima u Ligi Evrope....

Ja ni ne vidim neku sustinsku razliku izmedju prvih i drugih .
Не морамо да се плашимо можемо да изађемо на терен и да тактику усмеримо на давање гола противнику, а не на чување сопственог што је најчешће случај. Никад код наших тренера нисам разумео ту опседнутост резултатом 1-0, 2-0.....буквално станемо кад дамо гол или два....мани калкулације Станојевићу победи бре 5-4.... Боље да јурнемо па макар и изгубили него да играмо бојажљиво па да нам дају неку фрљоку као у прошлом мечу или као што нам је Генк загорчао живот преко Миљковића зато што смо играли на 1-0, а имали смо их у шаци да их рутинирамо... Имамо 2-0 против АЗ-а и играча више, а ми се набијемо у крило Стојковићу.....исто и против Аугзбурга.....не могу да сварим то. Треба нам велики ресет у глави, немамо главу за такве мечеве....од тренера до играча сви су паничари и тремароши.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.889
Reaction score
13.728
И то онај Реал Мадрид, тим који више нико никад неће да направи.Ипак, чак и у том мечу мрачна страна наших глава је дошла до изражаја...... Ми кад хоћемо ми можемо чуда да правимо али кад нас ухвати паника противник не треба ни да се труди сами себе ћемо да победимо. Проблем је што су ретке ситуације кад ми хоћемо стварно победу у таквим мечевима......углавном нас савлада паника и трема. Свака част Станојевићу за резултате ове сезоне и свака част многим нашим тренерима али ја деценијама чекам Партизан који хоће велики резултат и никако да га дочекам, увек је то неки Партизан који стрепи, који паничи, који не зна да узме судбину у своје руке..... Није случајно да нам се за последњих 15-так година догоди толико неочекиваних фудбалских трагедија у тој Европи.
 
Учлањен(а)
13.05.2018
Порука
3.288
Reaction score
8.058
Локација
Космос

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Jesmo. To je pošteno najbolji meč kući protiv komercijalnih klubova. Nikad nisam sporio Savin Partizan u LE jer smo igrali otvoreno. I 2010 smo Arsenal kući napali i ako se sećaš Bayerna isto tako 2002, imali dosta šansi na kraju nas oba ispratiše sa po 3 komada.

Mislim da 2003ću će teško neko da ponovi, 0 poraza kući, sva tri meča jako napadački. Nesrećan poraz protiv Marseja na strani zbog crvenog kartona u prvom, Real gol iz ofsajda i jedini slab meč protiv Porta tamo. Zato je 2003 model Partizana o kom maštam, uz naravno nadogradnju.
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Velika je steta sto ne igra Zdjelar, ali ajmo na onu cuvenu... koga nema bez njega se moze?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Parnom valjku teško bez motorina: Kad Zdjelar ne igra, Partizan se muči

Od 34 evropske utakmice koliko je mogao da odigra po dolasku iz Olimpijakosa, vezista crno-belih propustio samo dve, a klub iz Humske u oba slučaja nije pobedio

Da je ovaj tim navikao na Zdjelara i da je njegov uticaj na ostale igrače ogroman vidi se po još jednom podatku. Bilo zbog povreda, kartona, retkih odluka trenera ili virusa korona (proletos) glavni oslonac Parnog valjak je van tima ostao na 18 utakmica u domaćim takmičenjima. Na čak sedam Partizan nije pobedio!? Samo 2:2 sa Napretkom 2018, 1:2 na krovu Tržnog centra „Stadion“, bez golova protiv lučanske Mladosti iste godine, marta 2019. porazi od niškog Radničkog u Beogradu (0:1) i od Čarapana u Kruševcu (0:1), zatim bolnih 1:2 od Voždovca u jesen iste godine, te 0:1 u Lučanima na zatvaranju prethodnog prvenstva.

1635927828201_PARTIZAN-SANTA_CLARA_148_(1).jpg
 

zzzz

Grobarčina
Учлањен(а)
20.07.2010
Порука
1.254
Reaction score
3.719
Zdjelar da odmori i zaleci se natenane, pa da bude spreman za Vojvodinu 20.11.
A momci sutra hrabro, da ne budemo inferiorni, pa će i rezultat doći.
 
  • Like
Reactions: BaX
Статус
Затворена за писање одговора.
Top