E moj Saša...
Legendo Partizana i majstore fudbalske igre...
Onako ,,na prvu loptu, i vrlo ,,vruće glave,, sam ti ,,sasuo,, nešto na forumskoj temi ,,Srpski fudbal,, povodom tvog podržavanja Kraljevskog fudbalskog kluba Ravna gora, ali znam i ja da ,,odigram,, nešto ,,na drugu loptu,,...pa da ti i na ovoj temi ,,taktički,, saopštim po koju...
Imaš pravo da biraš svoju političku opciju, da budeš monarhista, da biraš prijatelje, da navijaš za koji god hoćeš klub...
Ali zar na dan pre finala kupa koje danas igra tvoj i naš Partizan, ništa pametnije nisi mogao da ,,pustiš u etar,, od ovoga:
Pa zar ti nije palo na pamet da su, recimo, osnivači TVOG i našeg Partizana bili baš oni ljudi, ti neki partizani, borci protiv fašizma, šovinizma, protiv kralja, za komunizam...i... koje su, za vreme Drugog svetskog rata, neki tadašnji ravnogorci hteli da ,,skrate za glavu,,...
I naravno da ti danas ne moraš da podržavaš sve te neke njihove tadašnje ,,partizanske,, političke stavove, ali neki minimum minumuma poštovanja prema njima i njihovoj borbi, pa makar i samo malo poštovanja prema tome što su osnovali nešto kao što je taj naš Partizan - trebao bi da imaš...
Isto tako, trebao bi da znaš da su i ravnogorci činili teške zločine i prema svom i prema drugim narodima, i da je tvoje ,,svrstavanje,, na njihovu ,,stranu,, uvreda za svaku porodicu koja pamti kako su i na koji način (pa i zašto) njihovi preci ubijani...
Isto tako, možda ne znaš, ali milionska ,,armija,, Partizanovih navijača živela je i još uvek živi u republici i niti je imala, niti sada oseća neku potrebu da se vraća na monarhiju - ti naravno imaš pravo da si za to (kao i neki od Partizanovih navijača, takođe), ali...čemu takve neke podele između nas koje nam u ovom trenutku - uopšte nisu potrebne...
U redu - možda je tebi ime tog ,,kraljevskog,, kluba samo simpatično, ili ga smatraš nebitnim, pa si ga podržao...iz nekih svojih razloga...
Ali...
Iz raznih izvora čitam da je to zapravo klub ostrašćenih zvezdinih navijača - pa ako je to tako (a svi kažu da jeste!) - šta se ti, kao legenda Partizana, uopšte petljaš sa njima?!
Dobro...možda imaš neke svoje privatne razloge, tvoja stvar...ali zašto onda JAVNO istupaš u neku njihovu korist?!
E moj Saša...šta ti je sve to trebalo...?
Danas je finale kupa...
A nekada si nam ti donosio taj trofej u vitrine...
A danas? Šta je danas?
Danas nam uprava pravi ,,uspešan,, Partizan koji godinama ne može do titule...
Na terenu ,,uspešni,, fudbaleri koji ne mogu da stignu loptu ili protivnika, ali zato mogu da naprave ili promaše penal...ili da ne postignu gol celo prvenstvo...
Trener koji je postavio cilj i selektovao ekipu da budemo konkurentni...
Navijači koji su digli ruke od Partizana jer neće da gledaju ovo ili da sede sa onima zbog onog...i milije im je da budu uz Partizan samo kad je sve uspešno i kad se nešto slavi, nego kad smo slabi...
I protivnik koji želi da mu MI budemo ,,dezert,, na njihovom već planiranom i upisanom slavlju...
I legenda našeg Kluba koja u ovim i ovakvim danima nema pametnija posla nego da podržava one koji kažu da Ravna gora pobediti mora...