Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 19/20 - Put do Evrolige

Статус
Затворена за писање одговора.

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
RoNQd9g.gif

Tomas rampa Dekeru, pa potom rampa Mozlija.

Koliko atraktivnih poteza, mozemo sami napraviti top 10 poteza u kolu. :D

Vazno je da ne poletimo, sa ovih 4:0 nismo jos nista osvojili. Vazno je da na svom parketu pobedimo sve. Nismo nikad u evropi ovako ubedljivo startovali.

Edit:
Kaže Tomas da je u jednom momentu mozak hteo da mu eksplodira.
"Nisam umoran. Ovo je zapravo bila prva utakmica u kojoj sam osetio takvu energiju. Kada je krenula serija i kada su navijači krenuli da upumpavaju još energije, moj mozak je bio na granici eksplozije. Osećao sam se fantastično
 
Последња измена:

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
Bravo crno beli. Ja se i dalje nadam da Markus Pejdz moze postati nas Gaudlok. Samo da ima vise agresije u napadu. Voleo bih ds ga vidim ponovo na kecu, tako bi dobio jos vise samopouzdanja. On je po meni igrac sa najvise talenta u ekipi, a i domaci je igrac :)
 

gurtang

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
1.674
Reaction score
3.589
Локација
Niš
Svaka čast na pobedi.
Ostaje žal što ih ne nabismo jedno 15-16 razlike kad im već nisu igrali ova dvojica i da zacementiramo to prvo mesto.

Iznenađujuće smo fino odigrali utakmicu. Ima tu još mnogo grešaka i gluposti ali vidi se napredak u nekim segmentima što je baš fino.
Lep doprinos i publike u drugom poluvremenu. Još lepše bi bilo kad bi imali takav doprinos tokom cele utakmice. Naročito kada bude bilo bitno.

Prvo što se tiče Pionira, ako mi uspemo na napunimo Arenu jedno 18000+ navijača, i tamo će atmosfera da bude zadovoljavajuća.

Što se Parahuskog tiče nzm šta da mislim. Nisam ni stigao da primetim kad pre napravi tri faula za minut. Sledeća utakmica nam je protiv mutanta. Ne postoje savršeniji centri za njega od njihovih. Dva panja koji su fizički jaki i ništa više, tu je trenutak da se pokaže...

Očekivano je bilo da Birča počne da pogađa u nekoj. Ovde je čak u jednom periodu i sasvim korektno ispratio i u odbrani (kad ti on ne bode oči znači da igra dobro odbranu :D ). Međutim ponovo njegove standardne gluposti, jedan skok u napadu mu uzimaju iz ruku, a i ono valjanje po podu gde je imao čistu loptu i dozvolio da mu je uzmu. Da je barem izvukao mrtvu, onog bi nadskočio...

Neko je ovde skoro prozivao Zagorca da nikad neće biti na nivou na kom je bio na početku prošle sezone. Ja mislim da je dečko mnogo bolji. Već nekoliko utakmica zaredom sabija u odbrani, i protiv malih i protiv velikih. Sad šut za tri jbg, kamenjar je i to ne može lako da se promeni. Ali povratkom Tomasa smanjuje se potreba da siluje tim šutevima.

Nikola Janković dolazi po malo do izražaja, čime nam pokriva trenutni nedostatak Parahuskog. Ako i on proigra imaćemo 3 upotrebljiva centra što će značiti dosta. Lepo je i to što su 3 različita igrača prodala istu asistenciju za Jankovića. Vidi se da se tu ozbiljno radilo.

O Tomasu nema potrebe trošiti reči. Čak i kada ne ide on odigra dobro. Nije previše silovao na početku kada ga nije htelo, što mi se sviđa.

Godrić nas je pogurao tačno kada je trebalo i koliko je trebalo, bez da je previše silovao.

Jaramaz sve više pokazuje da ima potencijal da završi kao reprezentativac.

Lepo što i dalje ima toliko mana a mi dobijamo. Videćemo kako će da izgleda utakmica kada ih ne budemo imali previše.

Što se suđenja tiče jesu nas pokrali i jebali nam majku. Naročito što nije isti kriterijum bio, pa zagorca ubiše na trojci, gordić koš faul ne sviraju a ovog njihovog ako pogledaš malo jače dobijaš faul. Ali nemojte da pišete da nikad niste videli faul posle bacanja. I ja bih mu ga svirao jer je dečko dijabola, i prvi kontakt je izgledao za faul. Usporeni snimak možda nije. Imalo je dosta sudijskih greški na toj utakmici ali ne mislim da je ta bila jedna od njih.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.786
Reaction score
55.628
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Jedna veoma kvalitetna partija Partizana.
Da ne koristimo neke termine, evroligaška, nba itd, igramo takmičenje koje igramo i poenta je biti najbolji moguć u istom.
Ali igrači su pokazali da bi bili spremni i za neke ozbiljnije izazove.
Pojedince je nezahvalno komentarisati kada se odigra jedna kvalitetna timska partija, ali svakako najbolji je bio... Trinkijeri...
Skauting ,priprema, motivisanost igrača je trebalo da reše ovaj meč još u prvom poluvremenu.
I generalno, mislim i da samim igračima Lokomotive nije jasno kako su se izvukli iz prvog poluvremena sa jednocifrenom razlikom.
Pristup igrača je bio odličan, čak smo u napadu videli i da lopta brže kruži za razliku od početka sezone, imali smo par pripremljenih setova, znalo se kako ih napadamo, koristila se i donekle slabija odbrana bočnog pnr njihovih unutrašnjih igrača, gde smo kroz meč uspeli da osvojimo ono što svaka ekipa najviše voli, lake poene, videli smo i neke leđne blokove, tzv fleks, postojala je određena ideja u napadu. Mozli čak nije dozvolio ni da nas kazne nekom "hack" taktikom, dobar sa penala, Janković je imao par svojih momenata pod košem, ali sve to ide u rok službe.
Sa druge strane odbrana stvarno na plej of nivou takmičarske ekipe, svaki igrač koji je preuzeo bio je koncetrisan, videli smo čak i sjajne 1 na 1 trenutke Birčevića koji je zaključavao O Brajanta, nije dozvoljeno ni Vilijamsu da pokaže napadački arsenal, samo splet veoma čudnih i za njih sretnih okolnosti ih je spasio od bambergovanja već posle 2 četvrtine. Trojka Kamingsa, neki odbici, zicer Kamingsa posle karambola, par lopti koje cure iz ruku, neke trojke koje cure iz koša itd. No bolje sada, nego kasnije. U prvom poluvremenu Mozli svakako ključni faktor u oba smera ukoliko neko mora da se izdvoji, i konačno imamo ono što je teško objašnjivo kroz samu statistiku, strah protivničkih bekova ( a i unutrašnih igrača čini se) kada pokušaju iz izolacije ili pnr da napadnu koš, sa Lendejlom je to prošle sezone većim delom izgledalo kao otvoreni autoput, a kada imaju hrabrosti sve i da se zatvori obruč, uvek postoji mogućnost pasa ili kick out na 3, ili kratkog pasa u dubinu, ili neko utrčavanje.
Generalno pored uigranosti, ekipa ima fizičke karakteristike da igra odbranu, a pored toga i voljni momenat, Volden iako dosta slab napadački sinoć, je u prvom poluvremenu svako preuzimanje ispratio maksimalno, svaku liniju pasa pokrivao, Zagorac koji možda ima ponajviše skrivenih ispadanja iz rotacija prati preuzimanja, pomaže Pejdžu u jako bitnom momentu kada ostaje na protivničkom centru.
O Jaramazu je suvišno i pričati, momak je svaki minut igre u oba smera najaktivniji, doneo je energiju spolja i brze noge koje su nam falile godinama, šut je i dalje problematičan, iako se vidi ogroman napredak, ima problem sa visokim skokom i nekonstantnim trenutkom izbačaja. Napadali su ga u prvom udvajanjem ( računajući na njegov slabiji pregled igre), ali je manje više te situacije rešavao uz pomoć Gordića ili Voldena dosta lako.
Drugo poluvreme stiže kazna za malu razliku, sudijski "kriterijum" dozvoljava Lokomotivinim unutrašnjim igračima u svakom napadu ruku na telu naših igrača, a nama se sviraju izmišljena izlaženja iz cilindra, ulasci u kretnju itd...
Tu ipak dolazimo do problema koja nas prati od početka sezone, i koji je objektivno problem selekcije, protivnik skuplja odbranu, brani pik ispod, čak staje i u zonu, mi jednostavno ne možemo da napadnemo jer smo previše šuterski limitirani, što je i uzrok i slabih procenata sa penala, sem Pejdža ni jedan igrač spolja, nema ni pravilnu mehaniku šuta a kamoli nešto ozbiljnije. Tu onda previše tereta spada na samog Pejdža, koji nekad uspe da nas trgne, nekad ne, ali tada se i objektivno igra dobra odbrana na njemu jer se zna da je jedina spoljna pretnja.
Opet, verovatno mu i Trinkijeri zamera što par puta nije isforsirao neki šut kada je imao prostor iz bloka, jer on mora da potroši više lopti kada stane napadačka produkcija. I na kraju njegova rola uz ludog Tomasa i jeste prelomila utakmicu. Pogotovo što pored tih problema imamo minimalnu ako ne i nikakvu produkciju od 2 igrača koji nisu dovedeni da greju klupu sigurno ( P and P), Janković i Birčević znaju da uđu u svoje minute, plus prvi je neupotrebljiv praktično u bonusu, imamo taj problem širine koji se teško rešava ako ekipa padne psihički.
Gordić je odigrao 2 dosta racionalnije utakmice i dosta pomogao i u tom periodu pada da se smirimo malo, i nadam se da ide u tom smeru do kraja sezone ( minus žute patike).
Poslednja četvrtina je onaj Partizan. "Onaj". Grind, grind, lom po terenu, Tomas koji upija energiju, jednostavno to je to, kao vremeplov da smo upalili. Da zažmuriš ignorišeš dugačku kosu debelog prevaranta i zamisliš Dragana na umesto pored parketa...
S tim što nije slučajnost. I ovlaš da se pogleda mi nismo primili preko 20 poena u poslednjoj četvrtini ove sezone, a u poslednjih par ni 15.
Ekipa je spremljena i sa svim problemima u napadačkoj produkciji izgleda kao ozbiljna evrokup ekipa koja samo sticajem okolnosti nije samlela jednog od glavnih favorita za osvajanje.
Partizan mora da ima taj pristup u odbrani, da se igra organizovano, sve i da se dovede Gaudlok mi ne možemo da imamo ofanzivan potencijal nekih boljih ekipa, ali možemo da budemo jači u odbrani i skoku.
Ne treba biti euforičan, ima ekipa mana, i nema nešto mladih igrača od kojih je za očekivati da rastu u toku sezone, ali imamo dobrog trenera sa kojim će ova ekipa biti sve uigranija i uigranija, onaj pik će se vrteti brže, Mozli i Tomas će bolje komunicirati sa spoljnim igračima, protok će biti bolji. S druge strane ova ekipa mora da se "vodi", ne sme im se dati velika sloboda u odlučivanju, ne sme im se dati mašti na volju, moraju da budu utegnuti, da svako zna svoj zadatak.
Pitanje je samo koliko želimo i smemo da osvojimo nešto ove sezone sem svega sa sufiksom kup. Da li ćemo dozvoliti neki petokorak ili ćemo se zauzeti za ono što je stvarno naše, košarka...
 
Последња измена:

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.054
Reaction score
26.258
Локација
ante portas
Ovaj tim ne možeš , a da ne voliš.
Mozlijevo požrtvovanje,Tomasova energija i ludost ,Radetova košarkaška gracioznost i lucidnost, Pejdžova puter ruka,Gordićevo iskustvo i ono kad krene leđima da igra kao Džejson Kid.
Ima ovde mnogo košarke.
Čekamo još Žanisa ,Arta da se probude i onda će svašta da bude.

Lokomotiva je namazana ekipa.
Vredi ovaj skalp.
Tukli su nas redovno i konačno smo im vratili.
Teraj dalje, za iste pare.
 

El_Grande_Jokan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.719
Reaction score
23.258
Локација
Академија
Морате имати на уму да ова екипа није спојила пет дана у Београду још од тамо негде почетка семптембра а имала је само онај један кикс против Приморске у гостима. Када крене неколико везаних домаћинстава, или када се бар устали ритам једна утакмица кући - друга на страни, партије ће бити још боље. За сада све иде одлично и нема разлога да се тако не настави. Грешке ће се исправљати и надам се да ће Тринкијери извући за тим оно најбоље из сваког појединца.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.947
Reaction score
7.954
Dobra utakmica sa nase strane, rekao bih konacno, pre svega u odbrani, jer je Lokomotiva 3 klase iznad Bara, Primorske koji i nisu pravo merilo.

Mozli pokidao, zakljucao reket, Thomas i Pejdz prelomili utakmicu, domaci igraci dobri Jare, Zagor i Gorda.

Birca bio odlican u prvom poluvremenu, odlicna odbrana na O'Brajanta, dobra rola u napadu.

Jankovic solidan, jos kad bi popravio one zicere bio bi odlican back-up.

Walden danas nije odigrao nista, odbrana mu je dobra u napadu podelio nekoliko asistencija, ali slozicete se da je on doveden da pravi razliku, bude lider i da ima bar dvocifreni ucinak.

Parahovski i Peiners potpuni kanal, prvi je bio van utakmice jos kad je usao.

Moram da istaknem energiju celog tima, a posebno Mozlija i Tomasa!

Opet putovanja, opet gostovanja, nema nevaznih utakmica, obavezna je pobeda u Ljubljani, a u Limozu rasterecenije, ocekujem da odigramo najbolji mec do sada.
 

Dzoni43

Grobar
Учлањен(а)
13.05.2018
Порука
877
Reaction score
2.721
Локација
Beograd
Super su ove slike sa dve kompozicije itd. Ali, da se ne lažemo. Mozlijeva foto je bolesna!

Brat Mozli dolazi po vas! :šal Onoj pički mutiranoj neće ni sedmokorak pomoći!
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.401
Reaction score
4.637
Локација
Zemun
Za ovakve slike bi nekad rekli da "nisu uspele" :buhaha
Danas je to vid umetnosti i slobodnog izrazavanja autora. U svakom slucaju, ja nisam video "neuspelu" sliku, a da je motiv bilo sta vezano za Partizan.
Svaka cast Andrei! Kad se svidja i meni, operisanom od umetnosti( posebno apstraktne).:clap
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.423
Reaction score
38.077
Turci dobili kod kuće. Jedina smo ekipa u grupi koja je dobila u gostima (i to čak dva puta), sve ostale utakmice pobeđivali su domaćini.
 

Silvija Mizdrak

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2008
Порука
3.316
Reaction score
10.925
Локација
Beograd
Ja sam sinoć po dolasku iz hale, počela da gledam utakmicu unazad, do 46-og minuta, a danas nastavila, i nisam se prevarila ni sinoć u hali, po pitanju sudijske krađe. Ono je bilo neverovatno bezobrazno, ali zaista. Sudije iz FIBA Lige Šampiona ne znaju mnogo, ali ovi znaju a ovakvo suđenje je, onda, s namerom. Kakogod, dobili smo i idemo dalje, ja ne znam šta sam im sve psovala, bili smeha pored mene, a mene grlo ubija, al' neka, ne žalim... E sad, još samo da seronjama, ups, frakcijama, dođe iz dupeta u glavu i da shvate već jednom (ja samoj sebi ličim na papagaja) da samo zajedno možemo da pomognemo, da se izdignemo i sva govna prejebemo... Ukratko, utakmica za srčku, a ona bi napolje, sva sam se tresla, oči pune suza, iako je bilo kudikamo bitnijih, težih utakmica, ova mi je nekako najsličnija Partizanu, kad se bacaš na parket, na reklamni pano, kad trojica idu na skok za loptu, kad stranac gastarbajter ukapira gde je došao i to mu se sviđa - e, to je već drugačiji odnos i sa publikom i saigračima, i drugačiji, pošteniji, odnos prema igri pod obručima...
 

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.555
Reaction score
3.892
Локација
Beograd
Turci dobili kod kuće. Jedina smo ekipa u grupi koja je dobila u gostima (i to čak dva puta), sve ostale utakmice pobeđivali su domaćini.

Da dodam. Od veceras smo jedina neporazena ekipa u Evrokupu.

Bitno je shvatiti vaznost pobeda jer u narednoj rundi kada se formiraju grupe od tih pobeda zavisi ko ima prednost domaceg terena ne samo u cetvrtfinalu nego i u polufinalu i finalu, a svi znamo sta znaci prednost domaceg terena. Sa prednosti domaceg terena mi smo favoriti sa svakim u Evrokupu.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top