Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2022/23 Povratak na mesto zločina

Статус
Затворена за писање одговора.
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.761
Reaction score
55.356
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Evo zašto tako rado čitam sve tvoje komentare :). Svaka čast, samo priznaj da ni sam nisi očekivao da će i ofanzivno biti igrač odluke večeras. Mislim ako se može tako reći jer je stvarno timska pobeda i možemo bukvalno istaći sve igrače koji su ulazili večeras.
Priznajem, nisam očekivao ovakav napadački doprinos. Nama svaka utakmica zavisi od onih par njegovih prvih koraka kad da lake poene, ali ovo je svakako nivo iznad.
U suštini očekivao sam i napisao s njim egal utakmicu a bez njega poraz, ali ovakva partija posle povrede i čizme…
I dalje mislim da je ključ sezone kao i na početku i da kada on igra i da doprinos, igra ceo tim.
Moram reći da mislim da će na početku sa širenjem rotacije povratkom povređenih i Vladimira biti malo neprijatnog iznenađenja, jer će neki igrači malo pasti, jer u kratkom periodu sa tolikim minutaža ma igrači igraju bolje jer im je lopta stalno u rukama oslobode se, ali to je na duže staze problem, i zato nam je bitno da se odmore. Jer igramo maraton ne sprint.
Ne bih stvarno da provociram “grobare plej razigravač”, ali ova ekipa lagano gura ka proseku od 90 poena po utakmici, pri tome nismo run n gun.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.322
Reaction score
37.460
Ono što mene dodatno raduje u našoj igri je to što nismo ni jednog trenutka "pali" psihički. Dali smo im 6 fore u startu i praktično 3 četvrtine smo teškom borbom držali raliku od 0 do -6/-7. Taman stignemo, oni zveknu dve trojke, mi opet izjednačimo sudije vrate na -6...

Ekipi svaka čast, nije bilo lako izneti to do kraja. :clap
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Jako bitna i velika pobeda za nas sinoć u prepunoj Areni. Teška utakmica, jako dobar protivnik ali i odlični Partizan, posebno u drugom poluvremenu. Sjajna koreografija na početku utakmice na asocijaciju iz legendarnog filma povezanu sa Grobarima. Nisam bio na utakmici ali na trenutke je stvarno bila jako dobra atmosfera. Skandiralo se i pederu odvratnom... ali tu je već i druga strana priče a neću sad o tome - bitno je da smo dobili i da smo u aktivnoj igri za TOP 8.

Prvo poluvreme je bila rapsodija koševa... Oni 50 a mi 49 poena. Ipak, jasno je bilo da sa takvom košarkom ćemo teško do pobede pa smo morali da menjamo nešto za drugo poluvreme. A to nešto je bila ipak mnogo bolja i agresivnija odbrana nego li u prvom delu pa smo primili dosta manje poena za razliku od tog prvog - 38 poena primljenih u drugom poluvremenu što je mnogo bolje nego li 50 iz prvog. Makabi je individualno prejak sa dosta igrača koji igraju moćno 1 na 1 i zato smo to drugo poluvreme odigrali mnogo bolje defanzivno i okrenuli utakmicu na našu stranu. I mi napadački ne zaostajemo mnogo za Makabijem ali ipak smo timski bolja ekipa od njih i zato smo dobili.

Exum je odigrao sjajnu utakmicu u oba pravca i to nakon povrede... Posebno je sjajan bio u napadu gde je bio naš najefikasniji igrač uz Ledeja a uspeo je i da asistira 5 puta, izvanredno ukrade onu loptu za sjajno kucanje Ledeja... dao je takođe jako bitnu trojku za +9 gde smo definitivno prelomili utakmicu... pogodio sva bacanja, inače tvrdim da on najbolje izvodi bacanja kod nas (24/26 u Evroligi ukupno) a i za dva poena je na skoro 60% (ukupno 22/37 u Evroligi)...

Lesor nastavlja sa fantastičnim partijama... opet odličan i defanzivno i ofanzivno... oduševio mi je kako je odigrao odbranu... u napadu skakao i sakupljao lopte i osim jednog promašenog zicera sve odradio kako treba... sada će imati i ko da ga menja i biće svežiji kada su one bitnije utakmice, samo da nastavi ovako.

Ledej isto u dobroj formi... takođe prisutan i koristan na oba dela terena... nakon par utakmica opet uspeva da pogodi trojke... uglavnom siguran na šutu i na bacanjima uz standardan veliki broj skokova... sinoć dva sjajna zakucavanja posebno nakon asista Exuma.

Smajli sjajna rola za skoro 5 minuta igre... sve pogodio za dva uz 4/4... nakon dužeg odsustva baš prijatno iznenađenje od njega u vidu jako lepe role i vidi se koliko je željan igre ali vidi se i da ga hvata brzo umor tako da će mu još trebati vremena da uhvati pravi ritam ali svakako nam jako treba i biče super kada se potpuno vrati. Već sad protiv Splita očekujem veću minutažu za njega.

Panter je nešto slabiji bio u šutu sinoć ali i on je odradio veliki deo posla... davao je neke bitne poene, posebno onu vezanu trojku nakon Madara kada smo se izdvojili na +7 (75:68)... i ono gde smo sad jako opasni za razliku od prošle sezone pa kad nam zatvore Pantera nemamo šta a sada... imamo mnoga druga rešenja.

To su igrači koje je bilo vredno spomenuti kao najzaslužnije za sinoćnu pobedu ali i drugi su imali ulogu iako su nešto slabiji bili...

Madar... malo šutirao ali sve pogodio za dva 1/1, za tri 2/2... njegova jako bitna trojka na otvaranju poslednje četvrtine za 72:68... pametno pravio faulove, posebno pred kraj četvrtina kada smo imali male faulove pre bonusa pa ovi nisu ni poentirali...

Naneli... tek 6 poena ali ona jako bitna trojka kada smo ih stigli za 66:66 i erupciju u Areni...

Papapetru... bez poena uz loš početak ali i on je defanzivno opet bio korektan, ona blokada pred kraj isto jako bitna... ali mora mnogo bolje i može.

Anđušić... loše je to bilo... za ono vreme što je proveo na terenu, jeste mašio dve trojke ali treba da šutira, posle kao da se uplašio pa je dodavao iako je imao par puta poziciju za šut ali on mulja i doda pa nam istekne vreme... ali imao je neke solidne partije, ne sumnjam u njega za dalje.

Trifa je odigrao 15 sekundi a Tristan i Glas nisu ulazili.

Velika pobeda na kraju za skor 4-4 i trenutno smo tu da se borimo za TOP 8. Veliko bravo za igrače i Željka. Barselona i Real sledeći protivnici, oba na strani... Treba reći da to jesu jake ekipe ali i to da su samo na pobedu više od nas. Po meni, rasterećeno tamo uz naravno veliku borbu pa kako nam bude. Ne treba zameriti ako obe izgubimo ali ja se nadam čak da možemo i do makar jedne pobede u Španiji. Makabiju da poželim da dobiju prvo gostovanje u Evroligi za dva kola kada budu gostovali FMP-u ili ti ekipu WHO THE F*CK ARE YOU? :D

Partizan - Makabi 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20)

Beograd, Arena, Gledalaca: 19,011 /po sajtu Evrolige/

Statistika - timska:

šut za dva: 26/43 (60,5%)
šut za tri: 8/18 (44,4%)
bacanja: 20/21 (95,2 %)
skokovi: 33 (22 defanzinih + 11 ofanzivnih)
asistencije: 16
ukradene lopte: 3
blokade: 3
izgubljene lopte: 9

Statistika - igrači:

LEDEJ /21 poen/ (odigrao: 36:43 min, za dva: 5/8, za tri: 2/3, bacanja: 5/6 + 7 skokova + 2 asista + 1 ukradena lopta + 1 izgubljena lopta = INDEX: 27)
PANTER /13 poena/ (odigrao: 32:18 min, za dva: 4/10, za tri: 1/5, bacanja: 2/2 + 5 skokova + 3 asista + 1 blokada = INDEX: 10)
SMAILAGIĆ /9 poena/ (odigrao: 04:44 min, za dva: 4/4, bacanja: 1/1 + 2 skoka = INDEX: 11)
PAPAPETRU /0 poena/ (odigrao: 17:12 min, za tri: 0/3 + 3 skoka + 1 asist + 1 blokada + 2 izgubljene lopte = INDEX: 0)
EXUM /21 poen/ (odigrao: 27:31 min, za dva: 6/7. za tri: 1/1, bacanja: 6/6 + 4 skoka + 5 asista + 2 ukradene lopte + 2 izgubljene lopte = INDEX: 31)
NANELI /6 poena/ (odigrao: 22:23 min, za dva: 0/3, za tri: 2/2 + 1 skok = INDEX: 3)
LESOR /16 poena/ (odigrao: 33:27 min, za dva: 6/9, bacanja: 4/4 + 8 skokova + 4 asista + 1 blokada + 2 izgubljene lopte = INDEX: 27)
TRIFUNOVIĆ /0 poena/ (odigrao: 00:15 sekundi = INDEX: 0)
ANĐUŠIĆ /2 poena/ (odigrao: 12:07 min, za dva: 0/1, za tri: 0/2, bacanja: 2/2 = INDEX: 0)
MADAR /8 poena/ (odigrao: 13:20 min, za dva: 1/1, za tri: 2/2 + 1 asist = INDEX: 5)

 

Pato9

Grobar
Учлањен(а)
10.12.2007
Порука
400
Reaction score
1.503
Da se upišem posle veličanstvene pobede i prevaljenih 800km u oba pravca po ko zna koji put zbog Partizana.
Početak utakmice, pokušaji da Papapetru prevodi loptu i njihovih 0:6 su mi se za vrlo kratko vreme usrali u život.
Sledi time-out i počinjemo da igramo i dišemo im za vratom.
Jebote, jurili smo ih celu utakmicu i prvi put poveli tek u finišu treće četvrtine.
Išao ih je šut u početku neverovatno, mada smo ih u nekoliko navrata ostavljali same, u jednom trenutku imali su 75% iz igre!
Moram da priznam da sam posumnjao u trećoj kad su otišli na +7.
Sudijska govna su nas konstantno sakatila, šutevi za vođstvo nikako da uđu ali bili smo tu i dokazali da više nismo tim koji gubi ovakve utakmice.
Čitajući ovde na forumu "stručne" komentare, nisam očekivao Egzuma ni u hali a čovek ih odvalio, 21 poen.
Kad krene na koš imam više poverenja u njega nego u samog sebe u životu.
Obradovao sam se Smajliju kao najrođenijem, odlično se snašao i za vrlo malo vremena na parketu skoro dvocifren, bravo!
Naneli. Milisekunda mu treba da je smesti gde treba, čudo od igrača i puno znači!
Ledey i Lessort su, ja mislim, najviše naprženi na sve što se događa i vidi se to kako divljaju i slave poene i pobede.
Pružaju maksimum , kvalitetne partije i pored toliko vremena koje provode na parketu.
Panter.
Kako se primećuje kapitensko ponašanje, preuzima odgovornost kad treba, ima hrabrosti kad je gusto da uzme šut i idemo bre Kevine!
Madar dobar.
Nemamo grka još uvek, sinoć nije bilo ni Anđušića a ako hoćemo barem jedan brejk u Španiji potrebno je da igramo sa više od 8 igrača...
Što pre da se vrate svi iz povreda, ovo je dobro, tresla se Arena i tek će da se trese i ona i gaće svakome ko naleti na nas.
 

Jokic

ex jokics
Учлањен(а)
24.08.2007
Порука
7.081
Reaction score
15.770
Локација
Храм фудбала
Ne mogu, a da ne pomenem i novopecene opozicionare. Prelepa koreografija nema sta, uz jos prigodniju poruku. Al ne bi oni bili to sto jesu da ubrzo ne pokazase i pozadinu svega. "Francuska vojna operacija sky..." ne znam dal da placem sa njima il da se smejem. Eto, da ne bi prokletih Francuza ljubav bi i dalje cvetala i oni jadni ne bi morali da vredjaju preCednika, vec bi kao u stara dobra vremena mogli slobodno da otimaju, seku, muce i ubijaju ljude. Po tribinama zavode red i lome ljude slobodnog duha, dok cutke saucestvuju u unistavanju Partizana. Priznajem, nije im lako, sta ako im sutra instaliraju na tribini ponovo nekog takvog pa novi zaokret i ponovo cuvanje lika i dela od predsednika pa sve do Mase Terzic "kao nekada pre..."
I samo cu reci za kraj pokoj dusi bratu Kilovanu, Kici Markovicu i svim drugim zrtvama zlikovaca za koje "jug sto budi se" trazi slobodu skoro pa celu jednu cetvrtinu. Sa vama, kao i sa onima sa druge strane brda- ni u crkvu!
Ti si ponos moga grada...!

Јако непријатан моменат кад је кренуло "Правда за Гробаре", знајући на каквој је трагедији настало то и у коју се сврху сада злоупотребљава.

Оно што сада сви ми требамо је наградити играче и стручни штаб сутра са неких 15 000 људи у Арени.
 
Учлањен(а)
06.07.2021
Порука
427
Reaction score
2.775
Локација
Beograd
Vidim tema je promenljiva atmosfera... čas odlična čas prosečna... ne znam št aljudi žele?
Evo kod nas je na nivou 400 jug bila odlična... jedino što mi smeta i ponekad jebe atmosferu kad organizovana ekipa peva za sebe i ne prati ritam tekme(ko da su na fudbalu), brate kad ometamo protivnika i zviždimo svi, ti nastavljaš da pevaš a to se nit čuje nit ima efekta jer te pojede taj huk, sačekaš, zapamtis de si stao i nastaviš u našem napadu... brate mora da se prati atmosfera, onda će tebe da prate ostali... a nije da nije bilo sinergije na tribinama...na izjednačenje i trojku Nanelija je eksplodiralo sve.
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.928
Reaction score
26.751
Atmosfera...bilo je dobro.
Poseta je bila skoro 20000 ljudi, to je fudbalska poseta. Ne razumem ocekivanja da cela hala, bude kop. Dok sam bio mladji jug je bio neupitan. A onda, da li to dolazi sa godinama, ili jednostavno te takav nacin gledanja vise ne privlaci ili je prevazidjen, tek ne mogu sebe da zamislim kako skacem i pevam celu utakmicu. Na kraju krajeva, svako uzima kartu za deo tribina na kojima zeli da bude.
 

Alex B

Grobar
Учлањен(а)
05.06.2017
Порука
448
Reaction score
2.542
Локација
Novi Beograd
Atmosfera u Areni sinoć je bila kao nekad, osećaj je fantastičan. Ostao sam bez glasa, što mi se ne dešava često.

Kakav skup Grobara u ekipi imamo, ovo je jedna od najgotivnijih ekipa ikada! Kakav spoj hladnokrvnosti i energije. Boosteri Zek i Matijas, turbo Dante, profesionalci Kevin i Naneli. I Smajli, da nam zadrži Smajli na fejsu.

Kakvo veče i kako lep dan! Bravo!!

Poseban utisak su mi ostavil i igrači Makabija, koji su na par sekundi pre kraja, na 96:88, sa divljenjem i neskrivenim osmehom gledali u publiku, oni koji već igraju pred ozbiljnom publikom. Bravo i za nas!
 

Мали џин

Fudbalski zanesenjak
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
4.744
Reaction score
11.366
Локација
.
Znaš da izrastaš u pravu ekipu onda kad odigraš relativno loše prvo poluvreme ali ne dozvoliš protivniku da napravi razliku. I to protivniku koji u svakom momentu ima 5 igrača koji mogu da ti zatrpaju koš i odlepe se.

Kad napravimo atmosferu kao sinoć, uz ovako lude glave na terenu, ne znam ko može da nas pobedi.
 

Juzna pruga

Grobar
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
401
Reaction score
2.208
Локација
Gde god on da igra
:D Kakav skup Grobara u ekipi imamo, ovo je jedna od najgotivnijih ekipa ikada! Kakav spoj hladnokrvnosti i energije. Boosteri Zek i Matijas, turbo Dante, profesionalci Kevin i Naneli. I Smajli, da nam zadrži Smajli na fejsu.
To je nešto što nas je uvek krasilo i što retko gde postoji u svetu. I fudbal i basket.
Mali off: Jedan lokalni "fudbalski radnik" koji sarađuje sa bugarskim klubovima mi je pričao da Božinov nigde nije mogao da se skrasi i funkcioniše sa saigračima a da je Partizan zavoleo više odsvega i da nije hteo da ide.
Partizan je porodica nije nikakva floskula već realnost.
Zamišljam samo Rašu Tomasa u ovoj ekipi. Verovatno bi ga Željko zadavio posle dva dana ali vredelo bi.
 

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.544
Reaction score
3.822
Локација
Beograd
To si dobro primetio za Lesora. A do nedavno je sutirao 50% bacanja. Izuzetno bitna stavka jer ga cesto fauliraju.
Vidi se rad na svim poljima. Mi smo medju najboljim ekipama po broju poena, procentima u sutu. To nije slucajno. Cak i Pap koji je sporije poceo sezonu ima izuzetno vazne role u odbrani. Blokada pred kraj krucijalna, slicno i protiv Milana je uradio. Sve moze da preuzima.
Zeljko i njegov strucni stab rade vrhunski posao. Ko god je sumnjao u to, ima sad i napismeno rezultate tog rada, a nadam se da ce se zaokruziti onim sto svi zelimo a to je pre svega titula u Aba pa onda evropske zelje.
 
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.065
Reaction score
18.297
To si dobro primetio za Lesora. A do nedavno je sutirao 50% bacanja. Izuzetno bitna stavka jer ga cesto fauliraju.
Vidi se rad na svim poljima. Mi smo medju najboljim ekipama po broju poena, procentima u sutu. To nije slucajno. Cak i Pap koji je sporije poceo sezonu ima izuzetno vazne role u odbrani. Blokada pred kraj krucijalna, slicno i protiv Milana je uradio. Sve moze da preuzima.
Zeljko i njegov strucni stab rade vrhunski posao. Ko god je sumnjao u to, ima sad i napismeno rezultate tog rada, a nadam se da ce se zaokruziti onim sto svi zelimo a to je pre svega titula u Aba pa onda evropske zelje.
Sećam se kol'ko sam bio sjeban posle Albe, i šta sam pisao... Izgledali smo tada kao grupa plaćenika bez hemije, koji su došli tu da odrade ugovore i to je to... Ovo sada i kako smo tada izgledali na terenu je nebo i zemlja, dupe i oko što kažu ovde... Nisam mogao ni da sanjam ovakvu transformaciju, srećom te sam pogrešio... Ali iz one perspektive ovo je bilo jako teško i zamisliti... Zato naklon do poda svima, od Željka i Savića, do igrača koji sve to sprovode u delo. Ostajem pri stavu da nikad nisam pljuvao, i izvinjavam se momcima što sam sumnjao! :partizan-fan:
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top