Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2022/23.

Статус
Затворена за писање одговора.

Мали џин

Fudbalski zanesenjak
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
4.743
Reaction score
11.362
Локација
.
Ja se Holenderu divim do imbecilnosti. On ako nađe klub posle nas definitvno pola foruma može da krene kod personalnog trenera i da se bavimo profi fudbalom. Potez dana gde je prošao igrača i ima otvoren prolaz ka golu ali on zastaje da mu protivnik izbije loptu jer pobogu šta će on sa njom kad bude morao nešto da uradi.

Jedino za pohvalu je agresivnost, za ovu tika taku smo još zeleni.
 

zive

Grobarčina
Учлањен(а)
20.06.2007
Порука
7.969
Reaction score
10.262
Igraju kao da su se sastavili juče (što i jeste slučaj). Biće iznenađenje ako budemo konkurentni za titulu ove godine.. nažalost..
 

Cuba_Libre

Početnik
Учлањен(а)
13.03.2016
Порука
92
Reaction score
197
Upravo sam odgledao utakmicu sa Fenerbahceom i sticem sledeci utisak:
Pogodili smo sa Andradeom kao nekad sa Evertonom,s tim sto je Andrade jos bolji tehnicki,ima pas,ima pregled,takticki stoji odlicno i sto je najvaznije nije opasnost po zute i crvene kartone kao nekad Evi.Bomba igrac,prosto neverovatno da smo ga doveli.
E sad,ono sto mi je na dusi je to da igraci poput Lutovca i Holendera igraju kod nas i jos primaju platu.Pa sta oni donose u ofanzivi,apsolutno nista nemaju,to su igraci za Radnicki Nis,Surdulicu,Radnicki Kragujevac...
Odbrana vidno neuigrana,al pod br1 neiskristalisan tim,cekaju se pojacanja itd...
Mihajlo Petkovic,bolji od Jovica i Terzica,cak i Filipa Stevanovica koji je otisao...
 

Goginhosa

Grobarčina
Учлањен(а)
03.01.2015
Порука
1.263
Reaction score
6.962
Ne znam za vas, ali je meni ovo izgledalo prilicno dobro, fina trka, mladici borbeni, nismo bili podredjeni. Andrade je bas dobar, mislim da ce dobra saradnja biti sa Rikardom. Fali nam zvijer krilo i u vezi igrac za rotaciju.
 

mvp

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
2.426
Reaction score
11.728
Локација
Beograd
Golmani će nam ove sezone sa ovom idejom iznošenja lopte pasom pojesti i ovo malo preostalih živaca...Primamo golove na nivou kadeta.Od igrača mali Petković me je baš prijatno iznenadio.Igra kao mator,bez respekta prema protivniku,i deluje mi da može da bude bas prijatno iznenadjenje ako dobije veću šansu ove sezone.
Andrade je pun pogodak.Fali još par igrača za ozbiljniju trku za titulu,a baš zato ih i neće napredna bagra dovesti...
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Bolja ekipa od prošlogodišnje.
Čvršća. Bar je u tom segmentu bolje.
Ne znam da li Stolica sa ovim pasovima u kaznenom pokušava da iskoristi Rikarda sa viškom.
Ima logike ali samo ako bi umeli da napravimo brzu tranziciju.
Ali ko pobogu?!
Koliko fali dva brza igrača po bokovima koji umeju jednim potezom izbaciti iz igre.
Kao onaj njihov crnja... Dzabe mehanizacija i disciplina ako želiš dati gol.
Sve u svemu ovo nije loše bilo. I onaj mladi Petković više pokazao talenta od svih prethodnih bonusa
 

Dusan

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
730
Reaction score
333
Odličan protivnik da se vidi koliko možemo protiv ekipe koja je za klasu jaca od nas.
U osnovnim stvarima su bolji, prijem i pas. Brzi je prijem, brzi i precizniji pas. I to sve pod pritiskom. Tu ne mozemo ništa da promenimo. Jedino taktiku. Protiv takvih ekipa u LK ili LE igrati sa manje tika - taka filozofije. Moze tika-taka protiv ekipa u nasoj ligi i neke slabije u evropskim kupovina, ali je rizično sa ekipama sličnog kvaliteta ili jačim.
Ponovicu da je ova ekipa mnogo jača od nas, kao alibi, da napisem sta sam jos zapazio. Nas presing je danas bio opasan po nas same. Ispadali smo prelako, sreca prijateljski je mec. Nismo zato smeli u visok presing da izađemo. Mada protiv ovakvog odnosa snaga pametan je niski ili srednji blok. Ali i u tom bloku je bilo dosta šupljine,. Prelako nam prodju vezni red i ostaju odbrambeni u brojčano inferiornom položaju. Ostane nam 4 u odbrani da skupe što više i blokiraju udarce ili kroz šumu nogu ne dozvole prolaz protivnika sa loptom.
U napadu smo imali par prilika za kontru, ali nismo je razvili. Par puta smo uspeli kroz pas da izađemo, da dugom loptom prenesemo težište na drugu str ali tu je opet kao i u meču sa Kluzom nase krilo 1 na 4 ili krilo i Rikardo 2 na 4 jer ostali igrači sporo dolaze u zavrsnicu.

Posle ovih priprema za mene ce biti uspeh ako uđemo u LK. Naročito posle ovog meča koji je meni dosta pokazao gde smo trenutno.

Mislim da će Stolica sa celom svojom ekipom koja radi analize i priprema ekipu imati dosta posla. Krenuli su da prave novu igru, novu filozofiju, pitanje sa kakvim igracima i za rekordno kratko vreme. A rezultati se traže već za 7 dana. Tesko, mnogo teško.
 

STOOOLEEE

Grobarčina
Учлањен(а)
04.02.2014
Порука
2.021
Reaction score
3.217
Локација
GG 1978
Sopstveni golmani nas dva puta
pobedili..
Kad misle pojacanja dovesti, uigrati ?
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.870
Reaction score
13.628
Свиђа ми се филозофија фудбала коју Столица покушава да усади играчима, а то што смо још кадровски неспремни за тако нешто то је већ друга прича. Доста играча овде штрчи, пре свега тај троугао штопери-голмани. Осим Свете ту нема играча који имају потребан квалитет за ово играње позади. Бањак би нам сад ту легао као будали шамар. Стевановић са лоптом у ногама исти Поп али он се бар изнервира, проради му адреналин док Поп падне у депресију. По мени сигурнији је на голу од Попа. Обрни окрени новог голмана неће бити иако би било добро да га буде....... Све у свему тај технички део је био врло ризичан јер руку на срце није лако после две године дум-дум фудбала прећи на овако нешто. Оно што ме радује је што се играчи све више охрабрују да играју ту пас игру уместо да лупају лопту напред. Такође, пресинг ме је пријатно изненадио, добро смо притисли једну екипу која је све само не тркачки танка, без обзира што су ово припреме. Од клинаца Петковић и Баждар показали неку "жицу" за фудбал....Сташевић се одузео..... Једва чекам такмичарске утакмице али још више ишчекујем појачања јер ако на овоме остане.....џаба добра идеја кад нема ко да је спроведе.....
Иначе, шта је са Здјеларом, Јовићем, Миловановићем ?
 

KoOkaDva

Grobar
Учлањен(а)
27.06.2022
Порука
659
Reaction score
5.286
Локација
Nis
Meni je zapao jedan detalj za oko. Urosevicu svaka cast za igru i borbenost uvek ali mi se ne svidja sto je postao kurcevit pa se breca i saigracima. Bila je danas jedna situacija kod prekida koji je izvodio Terzic, Terzic mu je pokazivao da udje unutra a Urosevic je stajao na krilu i odmahivao mu rukama, nakon toga ipak ulazi unutra, Terzic mu salje loptu a on pre toga namerno ulazi u ofsajd. Ovo nije prvi put, zato i pisem, i protiv Kluza se brecao na nekoga (ne mogu da se setim na koga). Zaista nije primereno, mora se malo spustiti na zemlju.
 

Dino

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.557
Reaction score
11.054
Makar imamo ideju sta treba da radimo, iako ne umemo to da uradimo kako treba, bar ne jos.

Necemo imati ovakvih problema sa iznosenjem lopte u domacoj ligi jer je ovakav presing za 90% nemoguca misija. Prvo, zato sto ne bi mogli nista da pokriju ako iznesemo loptu, a drugo zato sto bi kolektivno pocrkali jedno 20 minuta pre kraja utakmice. Tako da mi je drago sto cemo konacno videti i moderan fudbal (ili bar pokusaj istog) u Partizanu.

Popovic je bolji golman od Stevanovica kako god okrenes. Ovome ne zameram gresku, ali ne mogu da podnesem golmana od 1.80 u Partizanu. Nije mi izgledalo bas toliko lose ranije, ali sad izgleda. Drhitm na svaki slobodnjak.

Rikardu hvala na ovom njegovom drugu.
Izgledao je kao da je krenuo u MekDonalds pa svratio do stadiona da odigra nesto. Ipak, kad obuce dres lici na fudbalera i odstupa od ovog naseg kalupa za fudbalere jer je prilicno kompletan.
Eksplozivan je, solidno tehnicki potkovan, vidi se da ume.

Krilo nam bas treba.
 

Andra

Grobar
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
808
Reaction score
4.286
Локација
Beograd
Odlicna priprema za pocetak sezone, utakmica protiv ozbiljne ekipe sa ozbiljnim trenerom, pred publikom koja je doprinela tome da utakmica bude skoro kao takmicarska. Gol je iskljuciva posledica neozbiljnosti i preterane lezernosti Stevanovica, covek nije uopste primetio njihovog igraca koji ide da mu oduzme loptu, dobro je da se desilo sada jer ce biti mnogo oprezniji kada rezultat zapravo bude bitan. Ostatak meca je bio dosta uravnotezen, recimo da je odnos snaga bio 55%-45% za njih.

Andrade mnogo bolji nego na prvom mecu, vidi se da se jos vise privikao na nacin igre, mnogo je bio aktivniji u gradjenju napada, samo steta za onu sansu. Rano je za neke preterane pohvale nakon 2 pripremne utakmice, ali ovo sto je prikazao bas, bas obecava. Fejsa nije imao dan kada je u pitanju napad, imao je neke bas cudne greske za njega kada je pas igra u pitanju, ali u defanzivi vrhunski odigrao, uvek je bio tamo gde treba da bude, covek se toliko dobro pozicionira da se nije ni primetila njegova sporost koja ga je krasila i na fizickom vrhuncu, a kamoli sad. Samo da kolena prezive veci deo sezone i top. Ne bih se jos zaletao sa Petkovicem, jeste se pokazao odlicno na pripremama, ali mislim da ga treba polako uvoditi u tim, pa ako pokaze sa klupe da je spreman povecati mu minutazu. Od njega ocekujem ono pravo tek od naredne sezone, a talenat je sigurno tu.

Ono sto me zanima je plan za Terzica, posto je sve utakmice igrao u veznom redu, da li Stolica planira da ga koristi i tu kao nekoga ko ulazi iz drugog plana i stvara opasnost po gol protivnika, ili je to samo prinudno resenje i nista vise. Sehovic ce ocigledno pored levog beka igrati i stopera, cim je i danas poceo utakmicu tu, deluje da Stolica bas i ne veruje Sanicaninu, sto nije potpuno neocekivano ako se uzmu u obzir njegovi nedostaci u pas igri. Ipak, ne svidja mi se ta ideja nimalo, razumem potrebu za stoperima koji su dobri dodavaci, ali je Sehovic tokom priprema bas bio sklon tome da izlece mnogo vise nego sto bi trebao kao stoper, i generalno da preuzima neke rizike koji su svojstveni bekovima a ne stoperima. O fizickim limitima stoperskog tandema Sehovic-Markovic da i ne govorim.

Generalno gledano, bice ovo fino, vidi se da je posvecena velika paznja detaljima za razliku od perioda kad je Savo bio trener (kao primer trenera koji tezi modernom fudbalu) gde osim bazicne ideje nije postojao plan. Ipak, kada se prave ovakvi radikalni zaokreti za ocekivati je da ne bude bas sve na najvisem mogucem nivou od pocetka, ali ako prezivimo do svetskog sa dobrim rezultatima, sansa za uspesnom sezonom nam znacajno rastu. Samo da dodje i to krilo koje zna da igra 1 na 1, sto negde i deluje da je plan cim nam je jedna od opcija De Kouto koji jeste taj profil, verujem da bi nam to donelo jos jednu dimenziju u igri.
 

Micun

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
837
Reaction score
3.308
Локација
Beograd
Posle ove tri utakmice i nezavrsenog prelaznog roka (sve sa iznenadnim odlaskom Jevtovica) meni se cini da je ova ekipa za nijansu bolja od proslogodisnje.

Andrade je veliko pojacanje, igra na prvu, ume da zadrzi loptu, dosta pretrci, kad je agresivan to daje rezultat, ne gresi puno u predaji. Ogromno poboljsanje u odnosu na jojica.

Natho je fizicki dobro, dosta je pretrcao, vazno je da ga imamo kao sigurnu opciju.

Sveta Markovic i Sehovic su apgrejd u odnosu na recimo Miletica i Obradovica koji su otisli. Filipovic se nije nesto proslavio, ali je bio ok. Caki je super, bas! Nisam presrecan sto ce jedan od tandema sanicanin vujacic verovatno biti starter, ali uzevsi u obzir proslu goinu, u zadnjoj liniji su stvari za nijansu bolje.

Uz sva osporavanja, Fejsa je vrlo koristan, imao je gresaka, imao dobrih poteza, ali je relativno kompletan igrac. Imao je dosta minuta na pripremama i ne deluje da mu manjka snage za celu utakmicu. Deluje mi za nijansu nedovoljno pokretljivo, ali je jak u duelu, i ne paniči sa loptom kad je na nasoj polovini. Ako Zdelar ostane, sto mi ne deluje verovatno, njih dvojica bi mogli bas tvrdo da drze sredinu kad bude potrebe.

Kvinsi radi svoje... To je ok, ali ostali ofanzivni bocni igraci tesko da bi ikako smeli da budu starteri. Ne dao bog da se Kvinsi povredi... Holander i Lutovac se trude i sve je ok, ali imaju teske limite. Ne bi smeli da budu opcije za bilo sta konkretno, osim neke najsire rotacije (to su i bili sustinski, ali nas evo muka dovede do toga da igraju preozbiljne minute). Jovic i Terzic mi ne deluju kao da ce biti u stanju da previse pruze na pocetku sezone, a kako im napredak stagnira godinu dana, mozda i nikad. Najveca rupetina ja na tim pozicijama. Na ovim utakmicama na pripremama, bas se cesto dogadjalo da bocni igraci nemilice prosipaju kvalitetno odradjen posao centralnih veznih. Ako negde mora da se reaguje, onda je to na krilu ili ofanzivnom veznom.

Klinci sto su ulazili, nisu uradili nista vau, ali ne deluju uzaludno.

Sve u svemu, lopta bolje ide nego kod Stanoja. Gledljivije je. Meni je igra posle par nedelja priprema, sve sa prinudnim rokadama, delovala tecnije i smislenije nego kod Stanoja u sred sezone. Pogotovo u drugom delu sezone.

Bilo je opasnih gresaka, kao posledica neuigranosti. Verujem da ce ih biti i nadalje, ali mi je to ok, ako ce fudbal vremenom moci da se gleda. Takodje, klupa je pretanka kao i lane i svaka povreda Andradea, Rikarda ili Meninga ce sakatiti ekipu nenormalno.

Moj utisak je da je malo bolje, ali vrlo verovatno nedovoljno bolje za neki osetan rezultatski napredak. Imaju jos malo vremena da nesto dovedu... Ali sumnjam u neke kapitalne promene. Ovo definitivno nije ambiciozno i temeljno postavljen tim i zato treba sacekati i videti sta su dometi.

Bilo je ovde prica da je ovo najgori Partizan ikad, al ja bih se usudio da kazem da je bolji od proslogodisnjeg. Mozda, ako stvari krenu po zlu, Stolica nece moci da drzi ekipu u tonusu kao Stanoje i da cedi suvu drenovinu, pa mozda osvoji manje od famoznih 98 bodova (jebalu ih 98 puta). Ali mislim da ce fudbal moci da se gleda, sto ce celu narednu vrlo zajebamu sezonu, uciniti podnosljivijom. Zbog tendencije da igra smisleno, sto medju ljudima koje je doveo za sad nema nekih ociglednih rupetina, sto je ucestvovao u ciscenju ekipe od 'povratnika', Stolica zasluzuje podrsku. Opreznu podrsku, ali nikako automatsko otpisivanje. Bice zanimljivo...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top