Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2024/25

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.169
Reaction score
6.317
Локација
Beograd
Mi čekamo da prođe Božić da promovišemo trenera, posle Mijat priča ovde su svi bili komotni...

Počeli bi oni meni pripreme drugog januara i mesec dana gulili pa da vidimo ko može a ko ne.

Ajde za pripreme manje-vise, po meni je skroz okej da se pocne 8.1. , tri nedelje su sasvim dovoljne, ali je jako neozbiljno da Partizan ne napravi pres konferenciju u kojoj predstavlja novog trenera, ili barem da ne napravi intervju za jutjub kanal kluba. Pogotovo jer je u pitanju covek potpuno nepoznat navijacima.

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.361
Reaction score
3.220
Локација
Iz Majemija.
Ajde za pripreme manje-vise, po meni je skroz okej da se pocne 8.1. , tri nedelje su sasvim dovoljne, ali je jako neozbiljno da Partizan ne napravi pres konferenciju u kojoj predstavlja novog trenera, ili barem da ne napravi intervju za jutjub kanal kluba. Pogotovo jer je u pitanju covek potpuno nepoznat navijacima.
Kondicione pripreme trebalo bi da traju minimum 6 nedelja, baš zato naše ekipe u Srbiji i liče na to na šta liče, pre svega jer prolaze samo jednu od tri faze priprema.

Na ovom nivou kvaliteta ovih fudbalera u prve 3 nedelje treba da pršti sve, tek u trećoj utakmice i u 4, 5, 6 ono što mi nikada imati nećemo, snaga, eksplozivnost, intenziteti itd... O završnoj fazi da ne govorim.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.169
Reaction score
6.317
Локација
Beograd
Ajde nadji mi tu ekipu koja ima pripreme 6+ nedelja, a da je u pitanju ekipa iz lige koja ima zimsku pauzu. To mozda (a i to je upitno) mogu da naprave na letnjim pripremama ekipe koje igraju u sampionatima koji pocinju u drugoj polovini avgusta i nemaju zimsku pauzu, kod nas nema vremena za to.

Pritom to po meni nije kljucno, nista duze pripreme od nas nemaju ni ekipe iz Ceske, Poljske, Austrije i slicnih zemalja centralne Evrope gde se igra poprilicno intenzivan fudbal. Razlika izmedju nas i njih je prvo u selekciji igraca, gde oni biraju fudbalere tako da mogu da igraju u visokom intenzitetu, a onda i u nacinu rada gde oni ocigledno to rade mnogo bolje nego mi.

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.361
Reaction score
3.220
Локација
Iz Majemija.
Ajde nadji mi tu ekipu koja ima pripreme 6+ nedelja, a da je u pitanju ekipa iz lige koja ima zimsku pauzu. To mozda (a i to je upitno) mogu da naprave na letnjim pripremama ekipe koje igraju u sampionatima koji pocinju u drugoj polovini avgusta i nemaju zimsku pauzu, kod nas nema vremena za to.
Ja o letnjim i govorim. Porediš neuporedivo, Česi, Poljaci, Austrijanci... Igraju intenzivniji fudbal.

Takođe govorim šta je u teoriji pravilo, mi sasvim dovoljno imamo vremena da odradimo 5 nedelja priprema i zimi, jer ono što igramo kada nema evrope je smejurija. Deca sa kojom ja radim imaju ukupno u toku jedne godine 13 nedelja priprema a to su deca koja prvo igraju košarku a ne fudbal, a drugo imaju 12 godina.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.169
Reaction score
6.317
Локација
Beograd
Ja o letnjim i govorim. Porediš neuporedivo, Česi, Poljaci, Austrijanci... Igraju intenzivniji fudbal.

Kako je neuporedivo, kalendari su jako slicni, vreme trajanja priprema takodje, a timovi iz tih liga mogu da igraju u visokom intenzitetu, dok timovi iz Srbije ne mogu. Upravo je to pokazatelj da problem nije u trajanju priprema i da nedelju dana duze pripreme nece nista resiti po tom pitanju.

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.361
Reaction score
3.220
Локација
Iz Majemija.
Ti timovi imaju visok intenzitet na utakmicama, mi igramo utakmice bez intenziteta, protiv ekipa koje se povuku, ne trče pre svega.

Neću uopšte da poredim vrhunske klubove gde igrači imaju tokom pauze plan i program treninga, a naši odu da jedu i piju.

Najbolji primer su Bleki i Strahinja koji su možda i najbolji produkti naše škole ili kod hrvata Gvardiol, njihovo telo se promenilo u inostranstvu jer su trenirali i na pauzama, i na pripremama, i tokom sezona. A na sve to imaju visok intenzitet na utakmicama i posle ćemo da se čudimo kada nas neka danska ekipa naduva 5, 6:0.

Koja naša ekipa može da igra protiv bilo koga u evropi? Ni jedna, čak ni cigani sa silnim milionima, bez treninga, jakih utakmica i individualnog treninga nas neće biti narednih 20 godina nigde jer se na tome ne radi i neće se raditi. Mi još uvek živimo u svetu gde se gleda ko zna da proturi loptu kroz noge, i da dribla a lopta je uvek brža od igrača koliko god on da je brz.

I ovde ne krivim samo kondicione trenere, ni stručnjake za fizičku pripremu (praštajte ne znam kako se kaže sport scientist na srpskom), ja tu krivim pre svega igrače koji nemaju želju da budu najbolja verzija sebe.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.169
Reaction score
6.317
Локација
Beograd
To sto si naveo jesu problemi, ali ne vidim kako ce duze pripreme resiti bilo sta od toga. Takodje sam siguran da nasi igraci dobijaju plan sta treba da rade u pauzi, e sad da li taj plan necemu valja i da li se igraci toga pridrzavaju, to je drugo pitanje koje treba postaviti.

Medjutim, po meni je kljucni problem zbog cega ne igramo u vecem intenzitetu selekcija igraca, prvo kod nas kao kluba (jer je to jedina stvar na koju mozemo da uticemo), pa onda i u ostatku lige upravo zbog faktora intenziteta na utakmicama. Ako hoces veci intenzitet, treba da dovodis igrace cije su fizicke predispozicije takve da to mogu da iznesu, ako hoces da ti pre svega mladi igraci rade na sebi na nacin koji si opisao, dovodi igrace koji su kvalitetni karakteri i profesionalci koji ce taj mentalitet preneti na ostatak ekipe. Naravno, ti igraci moraju i da znaju nesto fudbala, jer u suprotnom dobijes tim pun Kalulua, a nije ni to poenta. Nasa selekcija igraca, a zbog nje i stil igre su takvi da ni ne pokusavamo da nametnemo jaci ritam protivnickim ekipama u domacoj ligi, vec igramo u ispodprosecnom intenzitetu cak i za standarde nase lige, i nece ni pripreme od 2 meseca napraviti od ekipe kojoj "presing" vode Natho i Taki ekipu koja moze da igra u jakom intenzitetu.

Goginhosa

Grobarčina
Учлањен(а)
03.01.2015
Порука
1.634
Reaction score
9.941
Pa ako im piša pilates pravi program, dobro je sa još znaju sa hodaju.

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.361
Reaction score
3.220
Локација
Iz Majemija.
Ma svi rade po istom programu, rezultati na katapultu su kao bikini.

Ja o selekciji tek ne bih da govorim jer ne želim da vređam tu decu. To je dublji problem pre svega školstva pa onda da krenemo i dalje.

MMM2909

Grobarčina
Учлањен(а)
07.07.2010
Порука
1.975
Reaction score
7.933
Nadam se da ce posle sutrasnje konferencije konacno krenuti u sredjivanje igrackog kadra. Mnogo zahtevan posao nas ceka, nadam se dobrim vestima

Sava93

Grobar
Учлањен(а)
23.02.2023
Порука
302
Reaction score
878
Локација
Ruma
Konferencija je onako u skladu sa dolaskom novog trenera. Ništa bombastično, samo standardna izjava, koja je dopunjena već poznatom idejom o merama oporavka kluba. U prevodu ne treba očekivati ne znam kakav prelazan rok i nasedati na kojekakve novinarske patke. Doće sigurno neko, pretpostavljam da će isti biti za većinu nepoznanica. Ostaje samo da se nadamo da ćemo za promenu igrati taj fudbal, da ćemo fizički biti spremni, a Blagojević makar na tom polju donosi boljitak. Za ostalo će samo vreme pokazati gde idemo, pa ako se tu slože neke kockice uz neko pojačanje na leto pokušati izboriti tu Evropu.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.169
Reaction score
6.317
Локација
Beograd
Sto se novog trenera tice, svideo mi se deo vezan za to kakav cemo fudbal igrati, da cemo pokusavati da mi budemo ti koji namecemo desavanja na terenu. Upravo je to ono sto zelim od Partizana, ali naravno, bitno je da to bude sprovedeno u delo, a ne da ostane na teoriji i prici. Ovo ostalo je bila manje-vise standardna prica.

Marin

Grobarčina
Учлањен(а)
14.09.2008
Порука
2.792
Reaction score
2.951
Konacno smo krenuli od mrtve tacke doso trener dobro dosao, pisalo je da je potpisao i Vukotic iz Buducnosti cekamo ko ce sledeci.Neciu se ljutiti da opali i neka bomba nije bilo bombe jos od vremena Ilijeva.

Grobar92

Grobarčina
Учлањен(а)
01.08.2011
Порука
1.530
Reaction score
4.085
Локација
Tamo gde su Grobari
Samo da poželim sve najbolje novom treneru i neka mu bude Bog u pomoći. Izgleda da se radi na povećavanju poseda lopte, samo da vidimo šta ćemo da uradimo sa tom loptom, nadam se da se nečemo previše mučiti sa istom..

Cilj je jasan. Obezbediti 2. mesto i napad na kup.

:napred-partizan: