Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - sezona 2013/14

Статус
Затворена за писање одговора.

grobar032

Grobarčina
Учлањен(а)
27.02.2007
Порука
5.110
Reaction score
554
Локација
Humska 1
А када је тај жреб? Овде читам само датум 9. јул, али није тада жреб!
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Partizan NIS saznao imena potencijalnih rivala u Evrokupu

00128258.jpg


Partizan NIS je saznao imena potencijalnih rivala tokom naredne sezone u Evrokupu. Višestruki prvak Srbije, prvi put od sezone 2001/02. godine, neće biti član elitnog takmičenja, već će igrati u manje prestižnom takmičenju. U 13. izdanju ovog takmičenja učestvovaće 36 ekipa, trenutno je poznato 29 timova, njima će se pridružiti i sedam ekipa koje ne budu imale sreće u kvalifikacijama za Evroligu. Ekipe će biti podeljene u šest grupa od po šest timova. Najbolja četiri će izboriti plasman u narednu rundu takmičenja. Potom će ekipe biti podeljene u osam grupa sa po četiri ekipe, a nakon toga sledi osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale.

Učesnici Evrokupa: Artland Dragons (Nemačka), Banvit (Turska), Spirou Šarlroa (Belgija), Bešiktaš (Turska), Bisons (Finska), Brose Basket ( Nemačka), Budućnost (Podgorica), Saragosa (Španija), Asesoft (Rumunija), Kahasol (Španija), Oldenburg (Nemačka), Ređo Emilija (Italija), Gran Ganarija (Španija), Dižon (Francuska), Himki (Rusija), Volgograd (Rusija), Lietuvos Ritas (Litvanija), Kantu (Italija) PAOK (Grčka), Pariz (Francuska), Partizan NIS (Beograd), Pinar Karšijaka (Turska), Nansi (Francuska), Basket Bon (Nemačka), Trijumf (Rusija), Union Olimpija (Slovenija), Ventspils (Letonija), Virtus Roma (Italija)

Kvalifikacija za Evroligu: ASVEL (Francuska), Nimburg (Češka), Hapoel (Izrael), Levski Sofija (Bugarska), Stelmet (Poljska), Strazbur (Francuska), Ostende (Belgija), Uniks (Rusija).

( Sportal )
 

Ilija_RS

Grobar
Учлањен(а)
13.12.2010
Порука
248
Reaction score
50
Ovo je indijansko takmicenje, uvijek sam tako mislio i ne mijenjam misljenje po tom pitanju.. ali ajde da i mi prvi put u istoriji budemo u njemu, sto se tice zrijeba nije bitno uopste, da igramo sa Misom na pleju procicemo grupu..

Nego jel nam Dule veceras gost kod Tegija ili se nesto promijenilo? Bice zanimljivo cuti sta ce reci po pitanju naredne sezone i ovog evro kupa..
 

PFCBGD011

Grobarčina
Учлањен(а)
30.03.2010
Порука
1.971
Reaction score
121
Odigrati ovaj Evrokup preko kurca, ispasti odmah i ganjati ono sto je vazno. Kratko i jasno. Mozemo ustvari i da razigravamo klince u tom nebitnom i amaterskom takmicenju.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.470
Reaction score
41.194
Локација
Žrnov
Lepo izvređaste braću PAOKare .... da ne idemo dalje....

S obzirom ko će sve kroz kvalifikacije ući u EL i kako se dele pozivnice, šte ne zaključite da je i EL indijansko takmičenje?

Nadam se samo da ste svesni da verovatno sve ekipe koje bude igrale EC (za Olimpiju i Budućnost nisam sigurna, mada me ne bi iznenadilo) imaju znatno veće budžete od nas....
 

Dominus et dues

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
2.389
Reaction score
168
Локација
"kod proganog forumaša"
Jeste druga liga EC, ali koeficijenti za pobvede su u isti i u EL i u EK, pobednik ide direktno u El, svakkao se ove ekipe jače, od većine iza ABA lige. Zašto da otaljamo posao, zašto da be idemo na osvajanje, pa tek tuz bi se svima popišali po faci. Uvek i u svakom takmičenje do panja. I za kraj oni koji su izgubii nadu i klonuli duhom, Partizan se voli u njega se veruje pa makar on igrao I srpsku ligu.
 

Woodchuck

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2009
Порука
2.477
Reaction score
647
Mislim da ne treba da se zavaravamo mislima o osvajanju Eurokupa... Ni u ovogodisnjem sastavu to ne bi bilo lako izvodljivo, a de u sastavu u kojem cemo igrati sledece godine... Dovoljno je statisticki pogledati ko osvaja Eurokup... Rusi ili Spanci uglavnom... Pa eto, prosle godine ga je osvojio Kuban koji je sa lakocom dobio nas dva puta(manje vise slican sastav im je i tada igrao)... Ove godine Pamesa sa sve Satom, Dolmanom, Dubljevicem...

Znaci to bi jako tesko islo i sa Bogdanom, Pavlovicem, Lovernjom, a zamislite kako tek treba da ide sledece godine kada nam svi nosioci igre odu... Ne skodi realan biti nekad, iako to nije navijacki manir... U tom Eurokupu sta uradimo uradili smo, i tacka... Jebe mi se da i ispadnemo odmah, meni je samo bitno da sledece godine imamo iole konkurentnu ekipu Cedeviti, FMP/u i ostalima u ABA ligi,jer mi do EL drugacije osim preko ABA lige ne mozemo...
 

morpheus86

Početnik
Учлањен(а)
04.12.2010
Порука
192
Reaction score
63
Živ je KK Partizan, umro nije

Gledam forum poslednja dva dana i ne mogu da vjerujem koliko je ovdje narikača. Moja jedina nada za sledeću sezonu je da će Dule ostati, a ostalo će vremenom doći na svoje mjesto. Mi kao navijači treba da pružimo podršku onome ko se već bezbroj puta dokazao, a to je Dule i košarkaši koji su nosili naš dres.
Sa druge strane treba odmah staviti do znanja upravi da su promjene potrebne i to tako što će svi da odu u miru i slozi i prepuste mjesto drugima. Saši Daniloviću hvala na svemu. Uvijek će imati moje poštovanje. Da je mogao i trebao da bude bolji predsjednik to je prosto činjenica, ali šta da se radi. Za prosutim mlijekom se ne plače! Pokazalo se da je ono što nazivamo sistem u stvari naš ex-debeljko. Jedino šta se nikako ne smije desiti je da uđemo u sezonu sa ovom upravom pa posle pola godine da počne sa tribina da se ori "uprava napolje", a na kraju i neki bojkoti da uslijede. Zato PSD budi gospodin i prepoznaj trenutak za odlazak!
Neka se sastavi neka pristojna ekipica koja će slijepo da sluša Dula i da mi fino krenemo još jednom iz početka. Evrokup igrati samo ako planiramo da ga osvojimo u protivnom ako ćemo da učestvujemo samo da bi se nešto događalo bolje odustati na vrijeme. Da je drastično kvalitetom gore takmičenje od EL je istina. Da je grobarija gladna evropskog trofeja, pa makar i u kupu koji smo sami prozvali Cipiripi, je još veća istina.
Glave gore i da se krene u obnovu ekipe. Stari recept, jedan povratnik plus plejada anonimusa koji cvetaju u maju i eto ga dogonide Dule nasmijan poručuje pjesmicu za ćokija legendu i drugare :)
 

IzrazitiFavorit

Grobarčina
Учлањен(а)
12.03.2007
Порука
1.570
Reaction score
3.389
@ Je- ne- A

Onaj link sto se tice odluke Borda EL da uspostavi finansijski fer-plej nije samo to, nego i najava da od sledece sezone mogu doneti odluku da sistem prolaznosti koji je sad na snazi vise ne postoji.

To transition towards this model, a new system would enter in force for the 2015-16 season, which would replace the current country ranking that allocates B-Licences by guaranteeing fixed spots for domestic leagues to qualify for the Turkish Airlines Euroleague. An agreement would be sought between ECA and the domestic leagues on promoting, organizing and coordinating competitions to homogenize European professional basketball, creating a framework that would allow Euroleague Basketball and the domestic leagues to take the next steps towards an eventual European League model.

Both structures will be presented in detail to the ECA Shareholders Meeting for its approval.

Posto su ga stavili u kontekst tom pomeranju ka finansijskom fer- pleju, moze znaciti da mozes biti 100 puta sampion ABA (ili bilo koje druge zemlje), ali da oni sami na kraju odluce dali ti igras ili ne u zavisnosti od finansijksog stanja. To me brine jos vise nego ova sezona neigranja EL.
A, to vec znaci da ako ta privatizacija ne dodje uskoro, a mi ostanemo ovakvi kakvi smo (isplacujemo igrace tek na kraju sezone od prodaje najboljih igraca), jos dugo necemo videti EL.

Pa tako, sada nam samo osvajanje EC garantuje mesto u EL, jer u tom pravilu nema nikakvih zagrada, ograda, sufiksa i prefiksa, nego jasno stoji da sampion ide u EL. Jbg, dajte i taj pehar Lilijane, nek ide zivot.

Edit: Jos samo da vidimo dali ce ona "Beogradska" famozna tablica finansiranja klubova misteriozno nestati ili se drasticno promeniti u odnosu na bodovanje Evrokupa. Prosle godine je taj kup bio nesto znacajniji od EL.
 

nimante

Grobarčina
Учлањен(а)
18.05.2010
Порука
2.337
Reaction score
3.302
Локација
Istok O
Prvo, da li smo se mi rodili u Evroligi? Nismo. Bilo je i ranije godina kad nismo igrali pa smo se vraćali još jači.

Drugo, ja ne navijam ni za Real, ni za CSKA, ni za Efes pa da mi je žao što ih sledeće sezone neću gledati. Ja navijam za Partizan i radujem se svakoj njegovoj utakmici, bilo da je u pitanju Ventspils ili Makabi.

Ne naričite, ko boga vas molim, naš KK nije zaslužio ništa osim bezrezervne podrške, makar imamo pravo da se nadamo promenama u upravi.
 

IN 10

Grobarčina
Учлањен(а)
03.04.2008
Порука
2.515
Reaction score
5.167
Dosta smo mracili, idemo malo optimisticnije :D

Za nas su bitne samo dvije stvari:
-Da nam te promjene u vrhu kluba ne donesu nekog djurica,
-Da Dule ostane trener.

To ce biti sasvim dovoljno da se vec za godinu dana vratimo tamo gdje pripadamo.

Sa Duletom na klupi nece biti problem dovesti talentovane igrace, bez obzira na to sto ne igramo EL. A sigurno ce se, ako ne sad, onda u februaru, martu pojaviti neki novi Tepic koji ce tim mladim momcima donjeti iskustvo i mirnocu u zamjenu za ozivljavanje karijere. Ovi momci koji ostaju vec imaju odredjeno iskustvo, oni koji tek treba da dodju ce ga steci do kraja sezone i uz 1-2 iskusnija povratnika da pokusamo izboriti EL. Meni to i ne izgleda toliko nemoguce...

Druga stvar, sa Duletom na klupi, nekim novim klincima koji pokazuju potencijal, koliko-toliko stabilnim finansijama i upravom koja zeli da igramo EL, i ova govna iz EL bi nas drugacije gledala. Uz adekvatnu logistiku, koju ove sezone nismo imali, ne bi se iznenadio i da dobijemo neki wild card... Jbg, mozda sam nepopravljivo glup :confused:D
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Dule ipak neće večeras gostovati u "Zoni Press".

@ Izraziti Favorit:
Upravo tako kako si napisao i opisao, vrlo pažljivo si sve iščitao i shvatio.
Samo jedna primedba: Da se ne zamlaćujemo osvajanjem EC, to je već naučna fantastika.
 

Burinski

Početnik
Учлањен(а)
05.06.2012
Порука
173
Reaction score
26
Neka klub bude konsekventan i dostojanstven do kraja

Punim pravom smo svi ogorceni, necemo da igramo taj sugavi Evrokup, bezbroj puta smo zakinuti od strane ULEB-a, jedini smo klub od onih koji igraju u kontinuitetu deceniju i po Evroligu, a da nema A licencu, na svaku pisljivu nagradu za pobedu u istoj mi dobijemo kaznu identicne svote za jednu bacenu petardu, njima su finansijski stabilni klubovi iz bankrotiranih ekonomija poput Grcke i Italije (primer, Montepaski), godinama podizemo image i Evroligi i samoj evropskoj kosarci, godinama imamo najveci izvoz na najkvalitetnije trziste (NBA), a zauzvrat smo voluntaristicki izbaceni iz rezultatom zasluzenih kvalifikacija.

Mi godinama ratujemo sa Evroligom, nas predsednik zaduzen da sprovodi klupsku politiku, kada smo bili u prilici da dobijemo A licencu, otvoreno je govorio da se sa Evroligom nikada ne zna, da mozemo od njih da ocekujemo svakakvu odluku.
Ne kazem da nije bio u pravu, svi znamo za njihovu nedoslednost, ali tako se ne vodi partnerska politika sa organizacijom ciji stalni deo pretendujes da budes.
Politika nije isto sto i borba za pravdu, politika je zanat. To sto je ovde narod dozivljava kao borbu za pravdu, to je najveci pokazatelj njegove naivnosti.
U ovom slucaju i nas klub i predsednik je ispao naivan. Mi se ponasamo kao neka zemlja koja zeli da postane clanica EU, a njen predsednik u svakoj prilici istice da je ta organizacija naslednica stare orospije Vavilonske.
Nasa ideologija i nacin rada su stoprocentno u suprotnosti sa korporativnim rezimom koji vlada zapadnom hemisferom. Duletovi govori meni lice kao govori Fidela Kastra ili Eva Moralesa, kada govori o ekonomsko-socijalnim temama. Ne moze se onda sa takvim stavovima traziti prijem u Svetskoj trgovinsko organizaciji ili traziti kredit od Svetske banke. To su institucije koje (p)odrzavaju korporativni fasizam.
Tako i nas klub i njegova frazeologija o ljubavi, stipendijama, karakteru, dostojanstvu, to su sve najplemenitije osobine jednog coveka i u ovom slucaju sportskog kolektiva, ali sve ove sentence ne znace ama bas nista ljudima i institucijama ciji je jedini bog - novac. Njihov cilj je stvaranje zlatnog teleta, mi im u tom nastojanju uopste nismo od pomoci.
Hvala Bogu sto je tako, inace razbi se nas identitet kao krcag na vodi.

Pred nama su dva putica. Igrati fucking Eurocup sa kosarkaskim "azdajama" iz Istocne Evrope ili totalno zainatiti se pa kao znak da ne priznajemo sud Bertomeua, zahvaliti se "velikodusnoj" ponudi i zatraziti dozvolu od FIBA da igramo ove godine takmicenje pod njihovim okriljem (ne pada mi na pamet sada kako se zove njihov kup).
To ne znaci da odustajemo od Evrolige 2015-te. Samo nam je kristalno jasno da nju mozemo jedino da izborimo osvajanjem ABA lige i nikako drugacije. Sve ostale price o povlasticama za jedan klub koji je postao sinonim za stalnog ucesnika Evrolige, pale su u vodu 25.06.'14-te. Mi nismo rado vidjen gost tamo.
Fokus sada mora biti da iskamcimo garantovan budget od makar milion evra, sto se moze ispostaviti sasvim dovoljnim za osvajanje ABA lige. Normalno, uslov je Dule kao sef strucnog staba. Znam da MZT igra sa 600.000 evra godisnje i apsolutno sam siguran da bi Dule sa tim igracima obezbedio F4 Adriatika.
 
Учлањен(а)
11.12.2011
Порука
818
Reaction score
128
.

Zreb za EK oktobra :banghead
Jedni rusi i turci nam ne ginu a kakve smo kurate srece uletece nam dve ruske ekipe, finski bizoni, ventspils... sreca sto je hapoel u nasem sesiru jer bi u suprotnom i njih izvukli.
Jel se dobija koja kinta za pobedu i koliko?
Dajte neku novu temu neka radio mileva, neke spekulacije da damo sebi malo oduska :)
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.244
Reaction score
2.825
Inace mafijoze u EL su tolike da pausalnim racunom zasnovanim na sponzorskim ugovorima EL i brojem meceva ima love za po 50.000 evra po pobedi a preciznim verovatno i za vise!Pa vi vidite sa kakvom lopovskom bandom imamo posla.

i kolicinom naplacenih kazni. Teska mafija tako da me ne cudi sto nas ne pozvase.

Edit: Jos samo da vidimo dali ce ona "Beogradska" famozna tablica finansiranja klubova misteriozno nestati ili se drasticno promeniti u odnosu na bodovanje Evrokupa. Prosle godine je taj kup bio nesto znacajniji od EL.

Ako budemo igrali EC, ovo posebno nabijati na nos, iako, kako su na brzaka izmjenili onaj da bi cigasnima odgovoralo, nece prezati ni da to urade opet.
 

krme

Grobarčina
Учлањен(а)
28.08.2010
Порука
1.696
Reaction score
332
Локација
u čestitoj kući
Ne znam gdje da stavim.

Bogdanović draftovan u prvom krugu kao 27. pik, Phoenix Suns. Čekam da vidim hoće li biti neki trejd, jer ne vjeruju da dolazi ove godine u NBA.
 
Учлањен(а)
11.12.2011
Порука
818
Reaction score
128
.

Bravo za Bogdana prva runda, veliki uspeh. Neka pici odmah u NBA ako se tamo ne proslavi lako ce put Evrope, a verujem da uz malo srece moze da gazi americku boraniju :) Do ove serije protiv gana mislio sam da je bolje da pika u EL bar godinu dana ali prcanje mutiranih sa 30 ppg jasno ukazuje na put preko bare. Sta uradi zalizani...prema nama je govno ali da radi posao radi...
 
Последња измена:

grobar032

Grobarčina
Учлањен(а)
27.02.2007
Порука
5.110
Reaction score
554
Локација
Humska 1
Radosna vest za "grobare" iz Feniksa: Bogdanović ostaje u Partizanu!


ЕДИТ: Сада сам проверио забрањен је блиц на кошаркашким темама, па ако треба ви обришите...
 
Последња измена:

Shone

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2007
Порука
1.229
Reaction score
536
Локација
Republika Srpska
Ne treba blic, jednostavno je tako objasnio menadzer kluba... da su to opcije i ja sam zadovoljan. Dobar klub , bez kauboja nekih samo ne znam kakav je trener.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top