Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KKP - nostalgija, legende i stare slike

  • Зачетник теме MRTAV ZVUK
  • Датум покретања

TALICNI TOM

Dva vrana gavrana
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
2.576
Reaction score
95
ponedeljak 23:15 SOS KOS gost Zeljko Obradovic
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Kurir online

Danilovićevo veliko srce

Srpski teniser Arsenije Zlatanović, koji je pobedio tešku bolest, vratio se tenisu, a predsednik Partizana omogućio mu da zaigra na turniru u Bolonji

Thumb_20.zoranajevtic_8.jpg


Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović pomogao je mladom srpskom teniseru Arseniju Zlatanoviću da zaigra na turniru u Bolonji, prenosi italijanski sajt Basketnet. Legendarni igrač Kindera, koga navijači italijanskih crno-belih neizmerno cene, kontaktirao je s direktorom turnira "Virtus tenis" Fabiom Bonetijem i na Zlatanovićevu adresu stigao je vajld kard iz Bolonje.
- Hvala klubu i gospodinu Bonetiju što je omogućio Zlatanoviću da se pojavi na ovom turniru jer je ovaj momak talentovan, a što je mnogo važnije, velikom borbom uspeo je da pobedi tešku bolest koja ga je odvojila od terena. Smatram da zaslužuje drugu šansu - rekao je Danilović.
On, prema sopstvenom priznanju, ranije nije toliko pažnje obraćao na tenis, ali otkad je njegova kćerka ozbiljnije počela da trenira, zainteresovao se i za beli sport.
- Nisam pratio tenis, ali moja kćerka trenira već osam godina, tako da sam tako ušao u teniski svet. Kada sam čuo priču o Zlatanoviću, koji je Dejvis kup reprezentativac Srbije, i svemu što ga je snašlo, odlučio sam da pomognem koliko mogu.
Na pitanje da li je u kontaktu sa bivšim klubom iz Bolonje, u kom je ostvario najveće domete u Evropi, Saša odgovara da je veoma zauzet u Partizanu, ali da prati dešavanja u Kinderu.
- Nažalost, obaveze u mom klubu mi ne ostavljaju mnogo vremena, ali znam šta se dešava u Bolonji.
Italijanske novinare takođe je interesovalo šta se dešava u Partizanu, ekipi koja predstavlja najprijatnije iznenađenje u Evropi, i da li bi neki igrač srpskog šampiona mogao da završi u Palakanestru.
- Dvojica naših košarkaša karijere će nastaviti u Grčkoj i Španiji, a koliko znam, neće biti prelazaka u Italiju - izjavio je Danilović.



ARSENIJE: BIO SAM ŽIVOTNO UGROŽEN

Arsenije Zlatanović je u intervjuu za časopis Mocart otkrio da je borba sa virusom trajala devet meseci i da je bolest bila teža nego što se pretpostavljalo.
- Početkom prošle godine bio sam teško bolestan, čak toliko da mi je i život bio ugrožen. Skoro devet meseci trajala je borba i na kraju sam uspeo da se oporavim. Bio je to najteži period u životu i tada mi je mnogo nedostajao tenis - reko je momak koji je sa Srbijom osvojio Svetski kup.
Ovaj Beograđanin trenutno zauzima 1759. mesto ATP liste, a pre bolesti bio je bolje rangiran. Upravo turnir u Bolonji može da bude početak
 

Dzi

Početnik
Учлањен(а)
03.01.2009
Порука
103
Reaction score
0
Локација
Beograd
Tog decka je Sale uveo u nasu svlacionicu nakon osvajanja domaceg sampionata. Bravo Danilovicu, svaka ti cast!
 

Dzi

Početnik
Учлањен(а)
03.01.2009
Порука
103
Reaction score
0
Локација
Beograd
Verovatno si u pravu, tesko je pohvatati sva ta slavlja i trofeje. :)
 

Jegda

Grobarčina
Учлањен(а)
03.10.2007
Порука
2.123
Reaction score
61
Локација
Autokomanda
Svaka cast za Saleta, stvarno. Veliki igrac i veliki covek:clap:clap
 

NJ22

Banned
Учлањен(а)
11.04.2009
Порука
559
Reaction score
0
Локација
Mladenovac
Mislim da ovo moze ovde... ako vec nije bilo u temi "bivsi igraci"...

Saša Đorđević - "Španija ima ono što smo nekad imali mi"

Srpska košarkaška legenda, Saša Đorđević, nedavno je bio učesnik na zvaničnoj ceremoniji predstavljanja Svetsko prvenstva 2014. u Španiji gde su ga intervjuisali za FIBA-in sajt. Sale Nacionale je otkrio je da je zadovoljan izborom Španije za domaćina.

djordjevic23635120090622105142.jpg


FIBA: Aleksandre Saša Đorđeviću, mislim da niste u potpunosti očekivali da imate tako istaknutu ulogu večeras, ovde u Ženevi na ceremoniji proglašenja domaćina Svetskog Šampionata 2014.

Saša Đorđević: Ne nisam očekivao. Vrlo sam srećan zbog toga i bio sam iznenađen da mi se toliko osećanja vratilo i da mi je srce lupalo tako jako. Bio je to jedan lep trenutak i moram da kažem havla Fiba-i.

FIBA: Znate, kada smo vas gledali večeras na tim snimcima kako ste igrali u Atini i na svim tim ostalim turnirima, vratila su nam se neka sećanja. Znam da su se vama vratila sećanja. Ne izgleda da je bilo tako davno kada smo vas gledali na terenu.

Saša Đorđević: Da, nedostaju mi ti trenuci na terenu. Posebno mi nedostaje svlačionica, nedostaju mi ti dani, i uvek sam se osećao kao igrač. Uprkos svemu što radim u košarci uvek ću se truditi da se predstavim kao igrač i bivši igrač. Bez obzira na moju trenersku karijeru ili bilo šta drugo što radim za ekipu. Zato što milsim da emocije koje jedan igrač izražava ili prenosi kao što ste rekli, su stvari koje su najbolje u sportu. Posebno u našem sportu. Neke od ciljeva koje sam imao kao osoba sam pokušao da ostvarim, pa ako sam u tome uspeo nekoliko puta onda je dobro.

FIBA: Svetska Prvenstva koja organizuje Fiba su posebna, izgleda da postaju još posebnija kako nailaze. Gledali smo vas '98., Jugoslavija je osvojila 2002., doduše bez vas, 2006. je Španija bila najbolja. Svetsko Prvenstvo u Turskoj će se igrati sledeće godine a Španija je upravo saznala da će organizovati prvenstvo 2014. Kakvo je po vašem mišljenju stanje košarke na reprezentativnom nivou?

Saša Đorđević: Pa znate, čovek ne shvata dok ne završi karijeru koliko prilika imate za vreme te iste karijere da igrate na Svetskim Prvenstvima. Ja sam igrao na samo jednom a trebalo je da igram na pet. Zbog jedne ili druige stvari, zbog embarga Jugoslaviji 1994., kada smo trebali da budemo domaćini Svetskog Prvenstva, kada je domaćinstvo dodeljeno Torontu.

FIBA: Da li ste se osećali kao da vam je neko bukvalno iščupao srce?

Saša Đorđević: Da, osećate se kao da vam je nešto ukradeno a ne znate zašto. Znate, osećate se vrlo loše. To je kao da odete na parking i vidite prazno mesto tamo gde bi trebalo da su vaša kola. Nije baš isti osećaj ali je blizu. I to sa kolima sam osetio na svojoj koži tako da... (i on i voditelj se smeju) Bože, zašto, zašto. Nikada ne dobijete odgovor. Znate, učešće na Svetskom Prvenstvu je definitivno nešto najbolje što može da se dogodi jednom sportisti, da igra za svoju zemlju. Da osvoji medalju, zlatnu medalju i da podigne trofej kao kapiten. To su stvari koje nikada neću zaboraviti i na koje ću biti ponosan celog života i prepričavati mojoj deci i ostaloj deci. I pokušaću da ih savetujem da urade sve što je moguće da bi predstavljali svoju zemlju na ovakvim takmičenjima.

FIBA: Španija je osvojila Fiba Svetsko Prvenstvoi kada pogledate njihove igrače, oni potpuno prihvataju to o čemu upravo pričate, oni vole svoju reprezentaciju. Da li mislite da je to slučaj sa svim reprezentacijama i sa svim igračima?

Saša Đorđević: Jednom kada nađete generaciju koju čine igrači koji su pravi prijatelji i na terenu i van njega, i koji proživljavaju sva svoja iskustva, i dobra i loša zajedno, to je nešto što je moja generacija imala i nekoliko generacija pre nje u Jugoslaviji imalo, jer nismo nikako mogli da zaboravimo sve što je generacija pre moje uradila u Svetskoj košarci. Jasno je da Španija ima to, osvojili su juniorsko Svetsko Prvenstvo sa istom generacijom i igračima kao što su Gasol, Raul Lopez is ostalima, Kalderonom i oni nastavljaju da do rade. Oni žele, ne mogu da dočekaju prvi dan priprema da bi se sastali i pokušali da ispune još kedan cilj postavljen pred njih. To je najbolja stvar koja jednom sportisti može da se dogodi. Tako da zaboravite na žrtve, na teška vremena, i samo mislite na to kako ćete se dobro osećati kada budete igrali sa najboljim prijateljima na parketu za svoju zemlju. To je nešto posebno.

FIBA: Jedna stvar koju ste večeras rekli, mislim da je stvarno protresla sve u sali, je kada ste rekli da shvatate da dve od tri države jednostavno neće pobediti. Još ste rekli, biće to samo sreća. Morate da izađete i da čestitate pobedniku a pobednik mora da čestita drugim dvema država i jednostavno morate da nastavite.

Saša Đorđević: Apsolutno. Znate, jedna utakmica je završena ali morate da počnete da razmišljate o sledećoj. Pošto živim u Italiji, imam dosta prijatelja tamo. Igrao sam sa Dinom Meneginom u istom timu u njegovoj poslednjoj sezoni u karijeri. Obožavam ga kao osobu i veoma ga cenim kao prijatelja i kao košarkašku legendu. On je na čelu nacionalne federacije u Italiji i on sada treba da nađe novi cilj i da odmah krene da radi na njegovom ostvarivanju. To može biti Evropsko Prvenstvo 2013, za koje domaćin još nije određen, tako da to može biti cilj za Italiju. Isto važi i za Kinu. Kina nije imala sreće jer su se Olimpijske Igre upravo završile pa im je bilo teško da dobiju organizaciju ovog događaja. Uprkos tome, Kina je najjači takmac koji je ikada organizovao jedno sportsko takmičenje, ne samo u okvirima košarke. Tako da bi Kina trebalo samo da se posveti novom cilju i siguran sam da će to i uraditi jer imaju organizaciju kakvu Italija sve do sada nije napravila, zbog velikih promena. Sve čestitke Španiji, koja je jednostavno najbolja i uopšte nisam izenađen što je njima dodeljena organizacija ovog takmičenja, jer...

FIBA: Znali ste za Španiju jer ste igrali tamo, u Realu iz Madrida.

Saša Đorđević: Da, igrao sam tamo, čak imam i španski pasoš, pa kada su Španija i Italija ostale u trci, rekao sam da ja dobijam u svakom slučaju, ja ću biti pobednik danas. I srećan sam zbog njih jer znam koliko je predsednik Saec uložio truda u ovu stvar, kakva organizacija stoji iza toga i kako se oni brinu o svojim timovima, događajima i takmičenjima, tako da se na njih treba ugledati i pokušati da se uradi sve ono što su oni uradili ili možda čak i više, što će biti veoma teško jer su postavili visoke standarde.

FIBA: Stvarno vas je sjajno slušati pa bi želeli da znamo da li ćete biti malo dostupniji u budućnosti za ovakve intervjue?

Saša Đorđević: Apsolutno. Imate moj broj, možete me nazvati kad god želite i biće mi drago da odgovorim na sva vaša pitanja. I da iznesem svoje ideje i stavove o bilo kom pitanju. Nikada se nisam plašio da kažem ono što mislim, tako da ako želite da čujete ono što imam da kažem...

FIBA: Želim da kažem samo još nekoliko stvari. 41 poen i utakmica za zlato na Evropskom Prvenstvu, Šta vas je zaposelo tog dana? Šta ste doručkovali?

Saša Đorđević: Ne mogu baš da se setim, doručkovao sam nešto skoro svakog dana u životu. To je bio najbolji dan moje karijere, posebno za moju zemlju jer je to bilo posle tri godine embarga, tokom kojih uopšte nismo igrali sa reprezentacijom. Osvojili smo to Evropsko zlato i svi su bili na ulicama, slavili i bilo je stvarno posebno, a mislim da je to i rekord finala, taj 41 poen, što nije bilo tako loše...Ostavio sam nešto iza sebe.

FIBA: I dalje u stvari izgledate kao igrač.

Saša Đorđević: Mislim kao igrač. Nedostaje mi to vreme provedeno na parketu...

FIBA: Da ste bokser mogli bi da nastavite da igrate.

Saša Đorđević: Da, kao Holifild ili Tajson, i ograničio bih se na samo dve ili tri godine i odgrizao bih vam uvo...Volim Tajsona...Ne, sada se bavim skijanjem. Volim skijanje i potpuno sam obuzet time.

FIBA: Ali košarka vas nije izgubila.

Saša Đorđević: Ne, naravno. Ali sada imam nekih drugih ambicija...

FIBA: Ali znamo da se vaše ime pominje u trenerskim krugovima. Pa šta će da se desi sledeće?

Saša Đorđević: Znate, je imam dvoje dece, koja imaju 10 i 6 godina, dve devojčice. Moja žena i ja se dosta selimo, menjamo dosta država, pa želimo da im damo priliku za normalan život i jednu izvesnost. Da idemo na razna mesta subotom i nedeljom, ne samo na utakmice već da idemo sa njihovim društvom i da one odrastu sa tim istim prijateljima, i da se mi družimo sa njihovim porodicama i tako obagatimo naš život, sa te strane koja je često važnija od...Da znate kako da budete prijatelj. Naći prijatelje je lako ali ih je teško zadržati. To je jedna od stvari koja obogaćuje vaš život. Mi želimo da im se to desi pa ćemo onda razmišljati, to jest ja ću razmišljati o sebi. Za sada su one u prvom planu...

FIBA: Gde je to (gde ćete živeti)?

Saša Đorđević: U Milanu. Tamo smo i tu ćemo živeti još dugo godina. A odatle smo blizu Ženevi, Beogradu, Španiji, bilo čemu i tu će devojke ići u školu.

FIBA: Volim kada moji sagovornici vide širu sliku, a vi ste sigurno jedan od njih. Bilo je pravo uživanje razgovarati sa vama.

Saša Đorđević: Hvala vam puno. Dobro je kada imate priliku da prikažete širu sliku. Uvek je to odgovaranje na nekoliko pitanja koja vi novinari postavljate...

FIBA: Mislio sam da ćete pustiti suzu, da li ste plakali na pozornici večeras?

Saša Đorđević: Ne, nisam. Sabas je plakao jer su prikazivali njegove slike kada je gubio, na poslednjoj slici je u dresu Litvanije kada su izgubili '95. a on je bio u fazonu, pa čoveče svašta sam osvojio a oni stavili ovu sliku. U stvari baš sada idemo zajedno na večeru pa ćemo se zabavljati.

Izvor: Sportske.net, FIBA
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Čačak: Željku u čast! 11.08.2009.
283.jpg
Manifestacijom Željku s ljubavlju grad Čačak je odao poštovanje i pokazao koliko ceni nekadašnjeg igrača i trenera Partizana Željka Obradovića, rođenog u ovom gradu.

Svečanosti u njegovu čast prisustvovali su i Dragan Kićanović legenda našeg kluba, kao i Miodrag Marić, Predrag Bojić, Zoran Gavrilović. Obradoviću su uručena priznanja grada Čačka, Udruženja sportskih novinara Čačka, kao i priznanje za trenera godine po mišljenju Frankfurtskih vesti.

Glavni strateg Panatinaikosa u svojoj karijeri bio je sedam puta najbolji u Evropi, a svoj prvi trofej osvojio je upravo sa Partizanom 1992. Nakon toga sa Juventudom 1994., potom sa Realom 1995., a onda su se nanizali fantastični uspesi sa Atinjanima 2000., 2002., 2007. i ove godine u Berlinu sa „zelenima“ je ponovo bio na tronu Evrope.
 

dark

Grobar
Учлањен(а)
17.06.2008
Порука
522
Reaction score
0
http://sport.blic.rs/Kosarka/172014/Milojevic-Uzivam-kao-navijac-Partizana
Bivši as crno-belih posle velikog trijumfa nad PAO
Milojević: Uživam kao navijač Partizana

P. Z./Blic online | 28. 01. 2010. - 13:49h | Foto: M. Metlaš | Komentara: 2

Dejan Milojević je, na žalost, ove sezone samo navijač Partizana, ali u razgovoru za Blicsport.rs kaže da se navikao na tu ulogu i da uživa u igrama crno-belih. Za novi veliki podvig i trijumf protiv Panatinaikosa kaže da nije verovao, ali da se sve vreme nadao.
8446_deki-car01-alo-marko-metlas_f.jpg

- Iskreno, kao navijač, nadao sam se da možemo da iznenadimo Panatinaikos. Realno je da su oni kvalitetniji tim, ali Partizan je više puta pokazao šta zna. Odigrali smo super, tačno kako treba protiv njih, na mali broj poena uz fenomenalnu odbranu. Pogodili smo uvek kada je trebalo i prelomili meč.


Znači, verovali ste u pobedu?
- Nisam verovao. Nadao sam se (smeh).


A kada se bude igrao revanš?
- I za revanš mogu samo da se nadam. Ali, pobeda je moguća i to je Partizan pokazao, iako teško da bilo koja ekipa u Evropi može dva puta da upiše trijumf protiv Panatinaikosa. Svima je jasno da Partizan nije favorit u Top 16 fazi, ali je i jasno šta su sve uradili.

Španski mediji su istakli pobedu Partizana kao veliko iznenađenje i kao nešto što bi moglo da zakomplikuje situaciju u grupi. Šta predviđate za mečeve sa Barselonom?
- Barselona je glavni favorit za osvajanje Evrolige i ekipa koja ima mesto među četiri najbolje u Evropi. Oni igraju odličnu i jako lepu košarku, ali i oni imaju slabe tačke. Valensija ih je dobila u prošlom kolu i to jasno pokazala.

Partizan pobeđuje i bez Aleksa Marića. Šta bi moglo da poremeti ovu ekipu, da li strahujete od nečega?
- Ne strahujem ni od čega. Partizan je odavno premašio rezultate, ekipa igra potpuno rasterećeno i beleži odlične rezultate.

Ekipa je i ove godine izuzetno mlada, da li navijači i igre kod kuće mogu da budu dodatni pritisak?
- Nema dodatnog pritiska. Kada igraš u Partizanu uvek si pod pritiskom, igraju se veliki mečevi. Navikneš se na to, kao i na sve.

Ko će biti nova zvezda koju će Duško Vujošević lansirati, spominjali ste svojevremeno Đekića?
- Đekić može da bude veliki igrač. Međutim, bitno je da se istakne da je Partizan veliki tim iz kog stalni izlaze veliki igrači.

Niste mogli da igrate ovu sezonu, a posle svih rezultata da li vam je zbog toga više žao? Da li pomislite na to?
- Meni je bilo žao što ne mogu da igram od početka sezone. Međutim, pomirio sam se sa tom činjenicom. Sada sam navijač i uživam dok navijam za tim.
 

Dramis

Grobar
Учлањен(а)
24.06.2009
Порука
619
Reaction score
7
Znaci ne mogu da verujem ,danima mi se mota ideja kako bi bilo dobro otvoriti slicnu temu o legendama Partizana u kojoj bi komentarisali a time upoznali mladje i ujedno davati ideje kako bi mogli da izgledaju idealan tim,idealna petorka i najbolji igrac svih vremena u Partizanu a ujedno i u Srbiji.Licno jedino ne pamtim Cermaka i njegovu generaciju,a za starije pogotovo.Za Partizan sam poceo da navijam kada su u Zrenjaninu igrana 4 produzetka i kada je tada mladi Dalipagic poceo karijeru u Partizanu,kako vidim iz podataka na ovoj temi to je verovatno bila 1971.Ako se prihvata ideja o glasanju napisacu je naknadno s tim da bi u idealnom timu bilo najvise 3 igraca na istoj poziciji.
 

Кајафа

Grobar
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
674
Reaction score
4
Локација
Поносна Србија
Спомињете Кићановића па ево једног интервјуа са њим од пре месец дана који доста говори.

Драган Кићановић се повукао у илегалу
Част црно-белима, али мене кошарка више не интересује!

Петак - 29.01.2010

Драган Кићановић (57), Партизанова легенда (1971-1980), један од најбољих европских играча свих времена и непоновљиви кошгетер репрезентације Југославије (211 мечева, 3.290 поена), освајач златних медаља са свих великих такмичења, изненадио нас је јуче изјавом:

- Не видим разлог зашто ме зовете, па ја годинама уназад не пратим кошарку!
- Како то мислите?
- Лепо, не разумем се у кошарку. Не интересује ме.

.баннер_теxт_линк{ теxт-алигн: ригхт } .баннер_теxт_линк а{ фонт-сизе: 12пx; цолор: #ццц } .баннер_теxт_линк а спан{ фонт-сизе: 10пx; } .баннер_теxт_линк а:ховер{ цолор: #666 } - Зар је могуће?
- Па ваљда имам право да ме после толико година играња сада интересују неке друге ствари. Ето, шетам, уживам у природи, не желим више да се оптерећујем кошарком.
- Нисте гледали Партизанов тријумф у Атини?
- Јесам, то јесам, у друштву пријатеља.
- И? Занима нас ваш коментар...
- Лепа победа, свака част Партизану. Даље анализе ме не занимају.
- Јесте ли ви то нешто љути на црно-беле?
- Ма јок, у феноменалним сам односима са људима из клуба.
- Али, не навраћате ни до Хумске?
- Не. Годинама већ нисам био ни на једној кошаркашкој утакмици. Нисам дуго био ни на кафи у клупским просторијама. Кажем вам, кад је требало, играо сам, радио сам, више нисам ни у каквим кошаркашким структурама. А Партизану желим да настави да ређа успехе попут овог последњег на мечу са Панатинаикосом - било је све што смо могли да ишчупамо од славног Киће, који је до 2005. био на челу Олимпијског комитета Србије и Црне Горе.
http://www.alo.rs/sport/23810/Cast_crno-belima_ali_mene_kosarka_vise_ne_interesuje
 

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
slažem se za ovo za kiću!!
Ono što sam video u derbiju je da je Marić ubeljivo naš najbolji igrač, te da ćemo uz odličnu publiku i borbenu igru oboriti i marusi i pao!
Strahinja Milošević sinoć definitivno dokazao da on ne može dalje...jako mi žao momka, znam da je dobar dečko, ali...to nije dovoljno...lučić već čeka...
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Спомињете Кићановића па ево једног интервјуа са њим од пре месец дана који доста говори.

http://www.alo.rs/sport/23810/Cast_crno-belima_ali_mene_kosarka_vise_ne_interesuje

A ja sam tek sad siguran da bi bio pravi potez da Partizan pozove svog Kiću i da nam on bude "special guest" protiv Marusija! Pa neka posle ponovo godinama ne svraća do kluba i na utakmice ako mu se ne dolazi.

Suština je da on nije ni na koga ljut i ako toga već nema, ako ta smetnja ne postoji...

A potpuno kapiram čoveka koji se recimo 30 godina bavi nečim (košarkom, Partizanom) u svakakvim funkcijama i onda u životu postavi neke druge prioritete sebi, okrene se na neku drugu stranu...

Ja samo znam da bi kao dete vrištao od sreće da ga vidim protiv Marusija. Ulepšao mi je detinjstvo. Oni njegovi driblinzi, ona njegova "šajba", oni ulazi kad loptu drži odozdo pa s njom klati levo-desno, cima "lažnjake" a protivnike zabole vratovi i kičme...Pa još oni njegovi laktovi kojih se "napasao" svaki onaj ko je mislio tučom protiv njega...kako bi se samo ovi današnji ganferi "napasali" njegovih lakata...

Jedan je Kića. Bio i ostao.
 

TALICNI TOM

Dva vrana gavrana
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
2.576
Reaction score
95
to me zanima vec neko vreme da li je Kica stvarno ljut na nekog iz kluba ili je cisto doslo do zasicenja kosarkom ? ako neko zna pouzdan info
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Кад сте већ поменули Кићу...какав је био играч довољно говори то да је имао просек од преко 30 кошева на утакмици. Знам да сам као клинац у новинама читао извештаје са утакмица и поред Кићановића и Далипагића је увек стајала бројка од око 35 или 40, неретко и 50 датих кошева. И то у оно време када није било тројки. Знам, да кад бих видео да је неко од њих дао "само" 30 или 20 кошева, помислио својом дечјом памећу "е, баш су слабо одиграли". :D

Управо су та два играча направила кључну превагу да Партизан и у кошаркашким оквирима постане велики клуб. Почело је са првом титулом 1975/76 и од тада цигани су почели да стичу комплекс, од тада се њихова кошаркашка величина непрекидно руши.

Кића по многима и данас важи за најбољег српског играча свих времена. Да не помињем његов утицај на стварање генерације са Дивцем, Даниловићем, Ђорђевићем, Накићем, Грбовићем...
 

Maler

Disident
Учлањен(а)
17.08.2007
Порука
1.666
Reaction score
138
Локација
Višegrad
21.09.2009 je bio na utakmici Varda - pao...tako da je ipak posjetio kosarkasku utakmicu :D
 

NINKE

Guest
Ko je bio trener KK PARTIZAN u sezoni 1989/1990, tad je Dule bio u Spaniji, tako bar pise na sajtu Evrolige.
 

Кајафа

Grobar
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
674
Reaction score
4
Локација
Поносна Србија
Кићу је споменуо и тренер Марусија.

"Имали смо своју шансу за победу, али је важна била 'тројка' (Лоренса) Робертса, а Били Киз је промашио 'тројку'. Видео сам данас у Пиониру Душана Ивковића и Драгана Кићановића који су велике личности кошарке. За нас је била част да вечерас играмо пред њима", додао је он
У92.
 
Top