Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga šampiona 2009/10

Статус
Затворена за писање одговора.

djole_tomic

Grobar
Учлањен(а)
18.08.2007
Порука
272
Reaction score
2
Локација
u sumi makiskoj
@svaba
za ovu godinu u evropi se slazem sa tobom, BLAMAZA TESKA, ali smatram da prosle sezone realno, uz malo sportske srece, nismo mogli da osvojimo vise od 2 boda. a verujem slozices se, 0 ili 2, sve jedno je! stvarno su ekipe u grupi bile kvalitetnije od nas!
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Tema zatvorena dok se malo ohlade glave,da ne bi jos neko otisao po ladno pivo bez potrebe...
 

Ignore

Početnik
Учлањен(а)
20.01.2007
Порука
115
Reaction score
2
Локација
JNA
Samo jedno da kazem.. Kako je Apoel danas igrao tako ni Sevojno nije igrao u finalu kupa.. Onoliki bunker sa onoliko foliranja ja u zivotu nisam video.. komsinica je za njih fer plej tim.. Barem koliko sam ja mogao da primetim sa juznog dela istoka..
Mi smo bili katastrofa ali pored onakve njihove igre bolje i nismo mogli..
Mogu da kazem samo jedno.. MOREIRA TI SI ZA MENE LEGENDA!!!
 

TheGreatOne

Banned
Учлањен(а)
04.11.2006
Порука
53
Reaction score
0
ovde se maltene stvorila slika da je ocekivano ispadanje od prvaka kipra ?

mislim da je ovo jos jedna velika bruka naseg kluba(nazalost imali smo ih mnogo ) ali mi jedna stvar bas bode oci: moje misljenje je da je ova ekipa jedna od najboljih i najkompletnijh koju smo imali u poslednjih ...godina !!! zato mi je ovaj poraz mnogo tezak !

Potpuno se slazem! Retko ko prica da je ovo jedna od najvecih bruka Partizana, ali po meni to sigurno jeste...tu je negde u rangu sa Rumunskim Nacionalom (mada je Rumunija svetska fudbalska sila za razliku od Kipra). I to je bruka pukla pred Grobarima, a to se ipak cesto ne desava. Ja ne znam kako ovi igraci mogu da kazu da sebi nemaju sta da zamere, da su Kiprani imali srece, itd...Stvorili smo svi sliku kao da smo izgubili, na primer, od sampiona Belgije, a ne od prvaka zemlje koja ne znam da li ima milion stanovnika ( a i nula fudbalske tradicije). Moze neko da prodaje price o ekspanziji kiparskog fudbala, ali kolko su kvalitetni vidi se po tome da im je onaj celavi majmun jedan od najboljih igraca...Pukla je bruka, i sto je najgore, da ponovim talicnog, kad smo imali jedan od boljih timova.
Sto se Dr. Moa tice, on je prica za sebe...Veceras je mogao i da da 3 auto gola, opet bi mu do neba bio zahvalan. Ako neki od nasih igraca ne mogu da nauce kako da vole NAS Partizan, onda bar nek od tog coveka nauce kako da budu profesionalci. Pomocice im da zarade koju kintu vise kad odu preko.
 

miregrobar

Početnik
Учлањен(а)
09.05.2007
Порука
61
Reaction score
0
Локација
Нови Сад
Мореира легенда!
Дао је гол за све нас ал просто ми није јасно да смо толико очајно после нападе одиграли и да целу текму нисмо могли да дамо тај толико жељени гол.јебига.
 

SlobaGrobar

Grobar
Учлањен(а)
21.07.2009
Порука
752
Reaction score
517
Локација
Beograd
Evo da i ja napišem svoje mišljenje,ovo mi je tek prvi post ali neće biti kratak,prvo da kažem par stvari pa ću posebno svakog sumirati. Ne treba da pljujete po tim igračima,nije niko kriv ipak smo pobedili a gol nije hteo,svaka čast doktoru,zbog njega mi je najviše žao. Nemoj da zaboravite samo koliko puta su nas ovi momci obradovali,pa i Raca kojeg toliko pljuju nije on dečko kriv,pa i on navija za PFC kao i mi,možda mu je to bio samo loš dan,žal ostaje ali predaja nikada,nikada se ne zna zašto je ovo dobro,iz lošeg uvek treba povući pouke,ja sam se mnogo nervirao,čak sam i plakao ali ne zaboravite ostaje nam Liga Evrope,ja samo pokušavam da izvučem i pozitivne crte,ja sam jedan od retkih(verovatno) koji veoma gotivi Jokanovića,igrači su se izgleda uplašili kako da daju taj drugi gol i tako i nisu uspeli,ali nema predaje nikada,možda i uspemo nešto da uradimo u LE što bi bilo veoma dobro za nas,nikada se ne zna zašto je ovo dobro. A sada da sumiram i igre pojedinaca.

Mladen Božović: Mnogo mi je nešto nesiguran u zadnje vreme pa čak i protiv Rila,podseća me polako na Darka.
Ivan Obradović: Nije loše odigrao,po meni jedan od boljih,izgleda da ima još strah od povrede,i da mu se osećaj za gol nije vratio,ali polako ne zaboravite sada dolazi LE. To je i njegova šansa i on će je iskoristiti.
Goran Gavrančić: Po meni isto jedan od boljih igrača,on je uposlio Moreiru posle prvog gola i zahvaljujući 40% njegovih mogućnosti da li smo i taj jedan gol.
Nenad Đorđević: Dosta je dobro odigrao,čini mi se da je kiša uticala na to što nije postignut gol iz slobodnjaka,ima li smo par šansi,da je bilo suvo možda bi ih i iskoristili.
Srđa Knežević: Po meni je bolji od Siniše,jedan od mojih miljenika i mislim da on zaslužuje mesto startera ove sezone.
Radosav Petrović: I on je se dečko uplašio za rezultat,i zato je se plašio da krene sam napred i da će izgubiti loptu a tako naneti štetu timu,nije lako a nama jeste da iz kuće govorimo da li je on mogao ovo ili ono,na terenu to izgleda mnogo drugačije,ja sam i dalje za Racu ili Fejsu(inače posle doktora moj omiljeni igrač) da budu prvi izbor a ne onaj Jovanović.
Adem Ljajić: Po meni najbolji igrač posle Moreire,ja mislim da nije trebo ni da ga izvodi i da je osto do kraja možda bi uradili nešto,ali sada ašta bi bilo kad bi bilo...
Nemanja Tomić: Po meni je on bio najlošiji na meču,nekako je igrao skroz ne povezano i skroz loše,ja ga smatram za dosta boljeg igrača i mislim da će se on spustiti na zemlju u narednim mečevima.
Moreira: A šta reći o njemu? :D: Jednostavno čovek je kralj,ja jednostavno ne znam kako bi se ponašao u situaciji kakva je njega zadesila,svaka mu čast za ono što je dao Partizanu,ja sam za to da mu se podigne statua ispred stadiona u njegovu čast,i da možda za koju godinu stadion nazovemo po njemu,svakim danom,svaki novim potezom on me oduševljava,tako je i u prvom meču radio,on je nekako jedini dizao tim i kada smo gubili sa 2:0,jednostavno nemam reči. NJEMU SVAKA ČAST,ZASLUŽUJE DA MU SE SVI KLANJAMO! ! !
Lamine Diarra: Po meni on nije uopšte ne zainteresovano gledao na igru,gledam kako ga neki kritukuju da je već u nekom drugom timu,pa ti isti što ga sada pljuju prošle sezone su ga dizali u nebesa i hvalili ga do besvesti,on nije već u drugom klubu,on i dalje pruža ,maximum za nas,on je i dalje naš igrač i mislim da će već u LE proraditi.
Cleo: Čujem već prozivke da nije igrač za PFC,al ja nemislim tako,vidite i na mečevima da je u stilu Toresa ili bilo kojeg drugog napadača na svetu,samo jedan potez mu je dovoljan da odluči čitav meč,videli ste koliko je brz? Pa ja baš mislim da će on i Dr. Mo da nose našu igru ove sezone,i da mi možemo da doguramo uz njihovu pomoć daleko do LE.

Miloš Bogunović: Veoma loš taktički potez da uvede njega,ja mislim da je bolje rešenje bio Brana Ilić,ali na greškama se uči.
Washington: Wash jeste dobar u skoku ali... Ne ume da usmeri loptu u pravom pravcu,ali ja mislim da i on može da me demantuje(što bi ja jako voleo),i za njega će sledeći mečevi pokazati u koliko je ko bio u pravu.
Branislav Jovanović: Po meni najlošiji taktički potez u ova dva meča,jel mi je po malo glupo uvesti jednog DM-a(zadnjeg veznog,ja navikao zbog FM):D kada vodiš 1:0 a treba ti još jedan gol,ali i ovo će im doći za nauk u narednim mečevima.


Sada da vam kažem,uveren sam da osvajamo duplu krunu,a samo od volje tima zavisi i u evropi doklen ćemo stići,ja se iskreno nadam 1/4 finala LE.:napred Partizan


p.s. Administratori na forumu,izvinite ako ima nekih greški u mom tekstu,ipak je 7.15 ujtru a ja sam još nervozan od utakmice a i ne ispavan.:?
 

pepsi

Početnik
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
104
Reaction score
44
ne znam kako to mislite da je ovo "jedan od najboljih timova partizana" ???

zasto tako mislite??? na osnovu cega? samo zato sto smo osvojili 2 uzastopne duple krune???

pa ko je nama konkurencija u srbiji?? raspala komsinica i njena sestra vosha?

najbolji nas tim (u mom zivotnom veku) je bio onaj koji zbog sankcija nije igrao u evropi (period 92-95) a verujem da su mogli puno toga da urade.

za vreme sfrj smo imali stvarno jaku ligu i puno kvalitetnih utakmica tokom sezone. a sada? koliko jakih utakmica imamo godisnje? 2? 3???

u to vreme igraci mladji od 26 godina nisu mogli da igraju u inostranstvu, a sada odlaze sa nepunih 18.

ovoj upravi zameram prodaju ivana stevanovica!!! to im se obilo o glavi jer jednostavno su prodali igraci za kojeg nisu imali zamenu. sada umesto da cekamo debrecin, sheriff, ventspils, salzburg i OGROMNU sansu da udjemu u LS i dobijemo 7 000 000EUR mi strepimo dali cemo uci u "drugu evropsku ligu". a iskreno, tu nam je i mesto. moramo jos da ucimo, pa se nadam na ulazak u LS u sledece 2-3 godine.
 

grobar032

Grobarčina
Учлањен(а)
27.02.2007
Порука
5.110
Reaction score
554
Локација
Humska 1
Штета! Видело се да смо много пропустили у првој утакимици! Да смо на Кипру дали бар један... Али шта ћеш! Утакмица је почела идеално, да боље није могло. Трећи минут гол легенде, у том тренутку сам најискренији помислио да мељемо! Међутим ништа од тога! Не желим никог да кривим, али да кажем да на нивоу целе екипе било је доста грешака, доста протраћених лопти! А то нам у оваквим утакмицама не треба, и не само у оваквем него у било којим! Но добро, сви ми знамо да су и они понајвише желели да добију јуче са 5 комада, али није хтело! Мислим да је и играч који је синоћ недостајао Крстајић, тачније сигуран сам у то! Али шта да се ради, можемо да кукамо до следеће године! Криво ми је само што је овај тим ипак објективно могао до ЛШ, али ето! Међутим ко зна можда се ипак покажемо у овој ЛЕ, мислим да имамо јак тим, то је сигурно, довелио смо добра појачања, међутим недостаак среће у Никозији и у Београду рецимо снаге, коштало нас је пролаза! На зиму ће отићи ко буде морао, али мисллим да ћемо следеће године за ЛШ имати још јачи састав! Остаје да опет освојимо титулу па догодине полако све испочетка! Што се тиче атмосфере Југ је био у добром делу утакмице на нивоу, мене је искрено мало зачудило то, што цео стадион невероватно јасно чује вођу, на северу кажу чуо се готово како на југу, а 90% њих ништа! Могао је цео стадион да грми све време...
 

kecman

Grobarčina
Учлањен(а)
23.01.2008
Порука
3.702
Reaction score
356
Hvala igracima i treneru na ulozenom trudu i energiji, hvala svim navijacima na odlicnom navijanju. Mislim da je Jokan izveo na pocetku najbolji tim koji je imao, osim sto je Fejsa mozda mogao da igra umesto Race, ali da je pravio odredjene propuste sa izmenama. Ekipa je manje-vise odigrala u granicama svojih mogucnosti, pozitivna je igra Moreire, Djordjevica, Obradovica, Ljajica, Knezevica. Losiji od proseka je bio Diarra (nezainteresovan). Na zalost, prosla je iskusnija ekipa, koja nije previse kvalitetna, ali su dali dva gola iz dve nase greske na Kipru, koje su nedopustive za ovakve meceve. Mislim da ni Apoel nece u ligu sampiona, nemaju kvalitet. Nama ostaje da se regenerisemo, i polako do kupa uefa i eventualne jesenje titule u Srbiji.
 

djomla

Partizanovac
Учлањен(а)
20.02.2007
Порука
4.175
Reaction score
18.457
Локација
U Kinšasi
Sto se mene tice, ovo je nevidjena bruka. Ne zato sto smo ispali od ove gerontologije sa kipra nego zbog fudbala koji igramo. Aco, ako je njihovo valjanje po terenu dekadencija fudbala, kako bi onda opisao nasu igru? Da sam danas poveo neko dete prvi put na fudbalsku utakmicu, verujem da nikad vise ne bi doslo na stadion.

Ja ne mogu da shvatim da mi nemamo snage, umeca, volje, cega god, da pritisnemo barem 10 minuta protivnika kakav je Apoel, da ne mogu da se povezu. Dali smo srecno taj gol, u dva meca sa njima stvorili 5 sansi, jednu iz auta, jednu iz slobodnjaka, jednu udarcem iz daljine, jedine koju smo izradili bile su precka Moreire i sansa Diare u kontri na Kipru. Pa ne da nismo zasluzili da prodjemo, nego mi se cini da bi nam i ta Liga EVrope bila previse.

Igraci su dali sve od sebe. Ali dati sve od sebe ne znaci samo trcati kao besan 90 minuta. To znaci i razmisljati najracionalnije u svakum trenutku, podrediti se maksimalno kolektivu. A mi umesto toga gledamo Petrovica kako davi, davi, davi loptu. Ja ne znam da li on shvata koja je njegova uloga u timu. On treba da igra sto jednostavnije i brze, da unosi sigurnost u tim. On kad primi loptu, nastaje nevidjena panika. I njemu i Ljajicu, nasoj decici, treba po jedna lopta da ponesu kuci pa da se igraju do mile volje. Slazem sa da je Ljajic bio raspolozen, ali dva puta se oslobadja igraca, ulazi u sesnaesterac, i umesto da doda loptu, prvi put bezveze sutira, a drugi put prebacuje loptu na drugu stativu dok Diara stoji sam na petercu.

Nemanja nijednom u dve utakmice nije prosao po boku, ja tog decka ne mogu da prepoznam. Gavrancic i Djordjevic promasuju lopte u kljucnim trenucima. Srdja, s obzirom sta tom decku rade i gde sve igra, je bio dobar. Mladen Bozovic kao drogiran. Ja stvarno ne mogu da shvatim sta se desava sa tim momkom. Obradovic najbolji, neka ide sto pre, jer ekipi koja igra ovakav fudbal ni Bog ne moze da pomogne. Diara mrsi muda, kretanje bez lopte NULA! Kao i ceo tim, uostalom.

A Jokan? Sta reci? Izgubio je kompas u najvaznijim trenucima, kao i prosle godine. Krivicu za poraz na Kipru je svalio i na Stevanovica izostavljajuci ga iz tima, iako je protiv Rila igrao kriminalno. Nije ni trebalo da pocne na Kipru. Tako je uradio i prosle godine sa Miljkovicem, koji je do greske koja nas je kostala gola igrao vrlo dobro. Sad je decko potpuno nestao. Pa onda ocajne izmene, kao i u prvoj utakmici. Kao i prosle godine. Neki neshvatljivi potezi, kao bunarenje 25 minuta pre kraja, kao i prosle godine ubacivanje Tosica na levog beka. Ali, svi smo imali strpljenja i vere u njega, propala nam je sezona u Evropi da bi se trener kalio. I umesto da smo nesto naucili i napredovali, mi smo od Evrope sve dalje i dalje.

Nijedan post posle utakmice na Kipru nisam napisao. Nije mi namera da pljujem. Ali realno je da je Jokan potpuno nezreo za klub cije su ambicije evropske. I daleko je on od fudbalskog DV. Neki kazu da je i DUle pucao u Evropi. Da, tacno, ali je osvajao titule sa raspalim timovima kojima niko nije davao nikakve sanse. A Jokan ima sve uslove da bude uspesan. Stabilan klub, odlican tim (evo neki kazu i najbolji u poslednjih nekoliko godina), podrsku navijaca...Mnogi pre njega to nisu imali. I nista. Nula. Svesni ste svi da su titule velikim delom posledica stanja u nasem fudbalu i cinjenice da nemamo nijednog ravnopravnog rivala. EVropa je pravo merilo vrednosti. A mi smo u Evropi, nazalost, topovska hrana.

I da, HVALA TI MOREIRA! Nema reci kojom mogu opisati sta osecam prema tom coveku.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Pirova pobeda 05.08.2009. - 19:09
581.jpg
Partizan nije uspeo. Pred 23.867 ljudi koji su se okupili na našem stadionu, od kojih je skoro 1.500 njih došlo sa Kipra da bodri ekipu APOEL-a, crno-beli su, iako sjajno bodreni od svojih navijača (svaka čast navijačima na današnjem izdanju, ne samo „Jugu“ već vala celom stadionu!), stigli samo do pirove pobede - 1:0. To je naravno bilo nedovoljno nakon poraza na Kipru (0:2) i tuga se zato uselila u naš dom.

Tuga je još veća ako se zna da smo taj vodeći pogodak postigli već u 3. minutu. Gavrančić je silovito krenuo sa loptom kroz sredinu, lopta mu je na 20 metara od gola malo pobegla, ali se on požrtvovano bacio ka njoj, prvi je do nje stigao, onda se ona kao na bilijarskom stolu odbila od par nogu i odletela ispred leve stative, a tamo je najspretniji bio Moreira koji ju je levom nogom poklopio i pogodio bliži ugao - 1:0 za Partizan i urnebes u našem Hramu od silnog zadovoljstva preko 20.000 navijača Partizana. A još strelac niko drugi nego onaj kome su, znamo svi zbog čega, sigurno svi na stadionu želeli da baš on izraste večeras u junaka utakmice...

581_0.jpg

Krenulo je po crno-bele dakle tako da bolje jednostavno ne može. Međutim, gosti su se nakon šoka kojeg su pretrpeli ipak nekako oporavili, pa smo do sledećeg uzbuđenja pred njihovim golom čekali sve do 22. minuta. Kleo se našao sa loptom na 16 metara od gola (po sredini, okrenut leđima golu), odigrao je povratnu kratku loptu na Dijaru, ovaj cilja sa 18 metara u donji levi ugao, ali je udarac bio preslab i Kiotis bez problema hvata tu loptu.

U 26. i 27. minutu beležimo dva velika uzbuđenja pred golom APOEL-a. Dosuđen je slobodan udarac na 25 metara od gola, izveo ga je Đorđević, ali u živom zidu gostiju jedan igrač igra rukom na 16-17 metara od gola. Novi slobodan udarac za crno-bele, ovaj put iz još mnogo bolje pozicije, ali Đorđević ponovo pogađa živi zid. Lopta se odbija na desnu stranu, tamo do nje stiže Ljajić, ulazi sa desne strane u šesnaesterac, snažno šutira iskosa direktno u gol, ali se lopta na svom putu ka mreži odbija od jednog igrača gostiju na par metara od gola i odlazi skroz na suprotnu stranu. Šteta, iz svih ovih dešavanja za samo 90-ak sekundi je moglo, a možda i moralo više toga da se „izvuče“ u našu korist...

U 29. minutu velika prilika za APOEL. Mirosavljević je na 14 metara dobio dubinski pas, bilo je jako opasno, ali je ipak izblokiran, no lopta ipak dolazi kao na tacnu Holanđaninu Borersu koji snažno odapinje sa ivice šesnaesterca, lopta je fijuknula kao tane, ali srećom po sve nas pogađa desnu stativu gola Božovića i odbija se na suprotnu stranu gde je naša odbrana prihvata i otklanja opasnost.

Partizan je zapretio u 37. minutu kada je Knežević lepo centrirao sa desne strane, a Kleo glavom šutirao pored gola. Mada, mora se reći da je Kleo bio i previše udaljen od gola (nekih 12 metara) za jedan ozbiljniji i opasniji šut glavom.



U finišu 1. poluvremena mnogo nerviranja za navijače Partizana. Naši fudbaleri su sa nekoliko individualnih grešaka stvorili Kipranima 2 velike šanse. Najpre u 42. minutu Božović pokazuje nesigurnost, izbija nogom jednu loptu po zemlji, pravo na noge gostujućih igrača, usledio je pas nazad u 16 metara, a Zevlakov kasni možda za par santimetara da je u padu sa 7 metara uputi u mrežu. Samo dva minuta kasnije (44. minut) Petrović totalno nepotrebnim povratnim pasom upućuje „kosku“ Gavrančiću, ovaj u panici ne uspeva da zahvati loptu kako treba, lopta ide unazad, pravo pred noge Zevlakovu koji na nekih 30 metara od gola Partizana kreće sa loptom ka golu, Gavrančić ga sustiže ali ne i dostiže, no Zevlakov se odlučuje na šut već sa nekih 17-18 metara, a lopta srećom odlazi metar-dva iznad gola. Da je Zevlakov još malo prišao našem golu (a mogao je), to bi verovatno bio pogodak za goste...

Partizan tako odlazi na poluvreme sa obećavajućih 1:0, praćen gromoglasnim pokličima publike pred nastavak susreta.

U drugih 45 minuta je Partizan krenuo još više da pritiska goste nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Gosti su u drugih 45 minuta jedan jedini put ozbiljnije zapretili (u 52. minutu kada se na centaršut Kosovskog sa desne strane Mirosavljević bacio u pokušaju da šutira glavom, to mu je na kraju krajeva i uspelo, ali je šut bio slab i lopta je otišla daleko od leve stative u golaut), a crno-beli su sa druge strane zaista imali nekoliko jako lepih prilika za gol.



Već u 50. minutu beležimo dobar centaršut Obradovića sa levog krila, lopta se odbija na 18 metara na danas veoma dobrog Ljajića, on kreće korak-dva sa loptom u sredinu i onda veoma precizno gađa sam donji desni ugao, no Kiotis se sjajno baca u svoju levu stranu i krajnjim naporima vadi tu loptu iz samog ćoška i izbacuje je u korner. Potom u 55. minutu Moreira izbacuje Klea na levoj strani šesnaesterca, ovaj je imao potpuno usamljenog Dijaru na 6-7 metara od gola, ali je samo malo oklevao, dovoljno da potom pokušaj njegovog pasa na Dijaru bude telom jednog Kipranina tako „zatvoren“ da se taj pas pretvorio u dodavanje lopte golmanu Kiotisu. U 58. minutu 100%-tna šansa za naš tim: Tomić izbacuje Obradovića na levom krilu, ovaj idealno centira u peterac, a Moreira skače i glavom pogađa gornji deo prečke od koje se odbija u golaut! U 64. minutu je ponovo Obradović sa loptom na levom krilu, „zalama“ ka unutra i onda iskosa šutira desnom nogom, sa nekih 12 metara, pravo u Kiotisa. U 70. minutu „slobodnjak“ nakon što je Bogunović (ušao u 67. minutu umesto Klea) oboren. Izveo ga je sa 25 metara opet Đorđević, ovaj put prebacuje živi zid, lopta leti u sam levi ugao, ali Kiotis opet pravi lepu paradu i ponovo uspeva da izbaci loptu u korner! Igrao se 81. minut kada Knežević centrira sa desne strane, lopta se odbija na suprotnu stranu, pada pravo ispred Tomića koji je imao dovoljno vremena i prostora da tu loptu možda i primiri, ali se on odlučuje na šut iz prve, iz voleja. Od tog šuta nastaje međutim jedna sasvim bezopasna visoka parabola, a kiotis naravno ima svo vreme ovog sveta da izađe korak-dva i sigurno u skoku uhvati tu loptu. U 89. minutu Broers dobija drugi žuti karton i biva isključen (da nije grubim faulom na 30 metara od gola oborio Dijaru, naš napadač bi se imao otvoren put ka golu, bez obzira što su levo i desno od njega bili par gostujućih igrača...Dijara je mnogo brži od svih njih), a onda u 90. minutu velika prilika za naš tim da ipak dođe do produžetaka (u kojima bi imao brojčanu nadmoć na terenu usled isključenja Holanđanina): Slobodan udarac izvodi Branislav Jovanović (ušao umesto Tomića u 85. minutu) sa 35 metara, sa mesta možda metar-dva levo od sredine igrališta. Lopta leti na 7-8 metara od gola, sa druge stative uleće u sredinu Petrović, skače i udara loptu glavom i kad su svi na stadionu poskočili, ispostavilo se da je to bio jako slab udarac jer je lopta malte ne paralelno sa linijom peterca otišla skroz na levu stranu u golaut, sasvim blizu korner zastavice...



Nakon 4 odigrana minuta nadoknade, sudija Trefoloni svira kraj. Većina igrača Partizana je popadala na zemlju, igrači APOEL-a su krenuli da se raduju kao pomahnitali (sasvim razumljivo), a navijači Partizana su onda skupili dovoljno snage da najpre i svoje ljubimce, a potom i gostujuće igrače isprate aplauzima u svlačionicu.

Šteta, zaista šteta...Ispostavilo se da smo u Nikoziji ipak i previše „uprskali“ stvar sa onih 0:2. Na večerašnjoj utakmici se Partizan jeste trudio i igrao puno angažovanije nego na Kipru, Partizan je sigurno pružio i bolju igru nego na Kipru, Partizan je ovde imao više šansi i terensku nadmoćnost u najvećem delu utakmice, ali...i gosti su potvrdili da imaju ekipu koja poseduje kvalitet. Nisu oni bolji tim od Partizana, oni su samo maksimalno iskoristili slab dan crno-belih u Nikoziji, a bili su večeras dovoljno spretni, skoncentrisani (a i srećni u određenim trenucima) da na kraju odbrane veliku prednost iz Nikozije.

Partizanu preostaje sada da u plej ofu za Ligu Evrope pokuša u dve utakmice da obezbedi učešće u toj ligi (koja je naslednik Lige UEFA od ove sezone). Žreb za plej of Lige Evrope će se održati u petak 7. avgusta u Nionu, sa početkom u 13:30h. Crno-beli će biti nosioci u žrebu (biće sigurno među prvih 38 timova od ukupno 76 učesnika plej ofa), što je u ovom trenutku, u ove sitne sate prelaza sa srede na četvrtak ipak slaba i preslaba uteha za sve nas...

I na kraju napomena: Petrović i Diarra su dobili parne kartone i neće moći da igraju u prvom meču plej ofa Lige Evrope...



Gol Moreire


Pogledajte fotose

 

Vuk23

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2008
Порука
1.551
Reaction score
862
Jedino opravdanje koje uprava,trener i igrači imaju je da dolaze iz naše seljačke lige,u kojoj se fudbal i ne igra bar ne organizovan.Znači trčanja nema,presing na protivnika je misaona imenica.Drugih opravdanja nema,nikakvo neiskustvo tu ne pije vodu.
Ovo je bruka za naš klub,sad neke priče o kvalitetu Kiparskog fudbala su smešne,organizovani i to im je bilo dovoljno.Jedino ako neko misli da njihov najbolji igrač Mirosavljević je svetska klasa.Ljudi nemojmo da žmurimo,eeej nas je Mirosavljević izbacio.Pa šta je sledeće,hoćemo da čekamo dan i dan nas Ril izbaci.
FSS smanjuje broj stranaca a mi prodajemo igrače sa 18 godina,eventualno 20.Ne vidi se svetlo na kraju tunela.
Nisam za to da se sad odmah skidaju glave i da sve krene tokom koji nam u svakom slučaju nije potreban ali nešto mora da se uradi.
Jasno se vidi da je uprava pogrešila jer nemamo desnog beka,lično mislim da ni sa Robijem ne bi bilo mnogo bolje jednostavno nekoga smo trebali dovesti ali nisu smeli da se otvore,a po svemu viđenom možda su i bili u pravu.
Šta sam pričao za Jokana svi znaju,branio sam ga od početka ali realno nešto mora da se menja,najlakše je njega smeniti.
S druge strane koga dovesti da bar u Ligi Evrope ličimo na nešto.Ako mu damo šansu da nastavi bojim se da ćemo plkatiti veliku cenu.Nešto kao što smo platili sa Udovičićem u Vaterpolu.
Pre svega razočarale su me njegove izjave i pre i posle meča,kao i njegoa konstantna indolentnost.Da mrtva igra lakoćemo,i daćemo bar jedan gol za pobedu je jadna.Mi i u našoj ligi retko koga dobijemo 2-0 a kamoli ovako ovako organizovanu ekipu.
A ono bunarenje od 60.minuta je tako smešno i žalosno i sve govori o njegovim trenerskim kvalitetima.
Da nijedan igrač nema ideju šta da uradi to je sramota.Navešću samo jedan primer.Pošto oni lagani centaršutevi nisuimali nikakvog efekta,jer ima vremena koliko hoćeš da se ptotivnik namesti,moralo se probati nešto drugačije na foru.
Kad je isključen njihov igrač,pažljivo sam posmatrao većina naših igrača je bila na 15 metara od gola i mnogi su bili iza njihovih,Moreira je bio skroz levo jedan njihov igrač na 2 metra od njega ka sredini a tamo 5 metara iza Moreire Obradović sam ko duh i umesto da onaj koji je izveo faul doda brzu loptu po zemlji do Obradovića a ovaj brzu loptu po zemlji u srce šesnesterca,pa valjda će je neko zakucati,bar bi bilo opasno,on lagano centrira na glavu i naravno sve lagano i propada.
Taktika Jokana jedna velika 0 a kad će on odrasti pitanje je.
Za našu ligu smo prejaki,a već sutra može da nam se desi da strepimo od Vojvodine i mrtvih cigana.A ako je to uspeh onda svaka mu čast.
Što se tiče kritika nekih naših igrača,samo ću reći Raća i Ljajić su igrali dosta dobro,jeste da su obojica malo više vukli loptu ali jedino su oni sa Moreirom igrali pasove na sredini,Raća je mnogo lopti dao izvaredno,mada je pravio i greške,dok je Ljaja u prvom poluvremenu zadržavajući loptu nekoliko puta usporio i možda upropastio napade koji su mogli da donesu nešto dobro.
 

Mirge

Grobar
Учлањен(а)
30.06.2008
Порука
249
Reaction score
0
Локација
Republika Srpska
@Vuk23

"Jedino opravdanje koje uprava,trener i igrači imaju je da dolaze iz naše seljačke lige,u kojoj se fudbal i ne igra bar ne organizovan."

U pravu si Vuce, ali zato se igraju pripremne utakmice sa pravim protivnikom, a ne sa Rabotnickim.. Ja ne znam da li me pamcenje lose sluzi, ali mi se cini da smo prodajom nekih igraca "rezervisali" odredjene klubove da odigraju sa nama prijateljski mec (mozda Borusia Dortmund, Fiorentina..). Na kraju, FK Rad igra mnogo jace utakmice u pripremnom periodu, ali mi smo najpametniji izgleda..
 

Maestro

Super Moderator
Учлањен(а)
25.09.2007
Порука
8.070
Reaction score
8.373
Локација
Crno bela Srbija nesloga je ubija
Razocaranje, ogromno zaista. Sta drugo da kazem sem toga za ono od sinoc. Igracima se ne moze zameriti na zelji, volji i borbi na terenu ali jbg, nismo ispali zbog toga, skripalo je mnogo toga drugog. Treba ipak biti realan i priznati da dalje zasluzeno sasvim ide bolji tim. Ljudi nisu na 2 utakmice napravili nijednu gresku u igri a kamoli neku kardinalnu u odbrani koja moze skupo da kosta. Mucno mi je da priznam da nas je prosla ekipa kojoj je prva napadac mirosavljevic koji ni kod nas nije imao mesta za prvih 11.
Razloge poraza treba traziti odmah i ispraviti ih sto pre, mada sumnjam da neke takticke zamisli mogu tako lako da se isprave nego ajd sad sta je tu je, cekamo petak i zreb pa videcemo. Ne znam vise ni kako da reagujem na ime protivnika jer po ovome kako igramo svako ce nam biti krupan zalogaj!
Na kraju ce se ipak ispostaviti tacnim ono prozivanje nekim clanova da nema profita dok ne ulozis kintu a ne da ocekujes da sa pojacanjima od ukupno pola mil zelis elitno takmicfenje i velike pare...epa ostace nam samo da se nadamo i za dalje valjda da izvucemo pouke!
A kada sad nismo uspeli da udjemo u ls nikad necemo. Pogledajte potencijalne rivale pa treba samo da placemo i jedemo se. Ipak je nasa surova realnost nasa super liga. Kiprani zelim dalji uspeh u lkigi sampione jer sam siguran da ulaze u grupe!
 
Последња измена:

Sale_Ilic

Grobar
Учлањен(а)
13.10.2008
Порука
539
Reaction score
58
Локација
NBG
Za kraj sam ostavio , priznanje coveku koji NE ZASLUZUJE da igra u PARTIZANU. MO HVALA TI do neba. Ako nas napustis , znacu da ovo nije klub za tebe i ovo nisu igraci sa kojima mozes da igras. Ti imas pre svega postenje prema poslu kojima se bavis , pa makar i uplakan davao izjave veceras u mix zoni , dok Raca Petrovic kulira a Neca Tomic odbija....
Šta reći ? Sinoć sam plakao kada je dao gol ...

Ja ne mogu da verujem da neki i dalje vide neko svetlo u ovom tunelu

Ma kakvo svetlo ... još jedna ogromna prilika je propuštena... setite se raspada posle Artmedije, nismo mogli da se oporavimo dve godine ...
A šta će sad biti ? Do januara sigurno idu Obradović, Gavrančić, Ljajić, Diara ... na leto još neko ... izgubićemo bodove sa Vermezom ... Nema nama lige šampiona još dugo dugo ...

Ufffff. Ne živi mi se od juče ... Molim ban mesec dana
 

dark

Grobar
Учлањен(а)
17.06.2008
Порука
522
Reaction score
0
Kad samo vidim ko je sve prošao u plej of:banghead E, Jokane, Jokane. Izgubismo od slabijeg tima. Bruka. Silovanje kroz sredinu, igra bez bokova, užas.
Žao mi Moreire, svaka čast čoveku, borio se kao lav:respect
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
v143124p0.jpg

Crno-beli, ko će pogledati Moreiru u oči?
Cetvrtak, 6. avgust 2009. 10:01
Koliko košta eliminacija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona? Račun još nije dostavljen, ali biće!

Partizan će to tek videti sledeće godine kada mu UEFA izbriše bodove iz sezone 2004/05. Izuzev ako ne napravi čudo u Ligi Evrope, a sa igrom prikazanom protiv Apoela...

Teško!

Ruku na srce, put do Lige šampiona nikada nije bio lakši. Ali, složiće se svi, ko ne može da izbaci prvaka Kipra, ne treba ni da se nađe u društvu Mančester junajteda, Barse i ostalih velikana.

Ma, čak ni onih koji retko kad prođu prvu fazu, kakvi su na primer Panatinakos, Fenerbahče, Sporting, PSV, Verder...

Do prošle godine smo, bilo da smo navijači Zvezde ili Partizana, strepeli da nam žreb ne dovede Arsenal ili Valensiju u Beograd. Sada, kada je u poslednjem krugu Makabi iz Haife najviša prepreka, pokazalo se, ne možemo da se nosimo ni sa članovima "drugog šešira", timovima koji bi do pre desetak godina nosili šešir našoj gospodi Partizanu i Zvezdi.

Realno, crno-beli su zaslužili eliminaciju.

Njihov trener Slaviša Jokanović se u najavi druge utakmice pozivao na 4:0 protiv Kvins Park Rendžersa.

Znamo da ima i mlađih čitalaca, pa ćemo podsetiti da je Partizan igrao sa Englezima dok Jokan još nije ni planirao da bude fudbaler. Govoreći o tome da njegov tim protiv svakoga može da postigne dva gola (?!), Jokanović je podsetio da se prolazi dalje i sa rezultatom 4:1.

To su bile reči. A, dela?
v143124p1.jpg





Sastavi kojima je ukazao poverenje nisu stvorili ni četiri šanse za 180 minuta teranja sa Kipranima.

Ivan Jovanović, ovdašnjoj javnost nepoznat trener, "pročitao" je i nadmudrio kolegu. I ne samo to. Ako je kiparska žega ili vlažnost vazduha ili šta god, saplela crno-bele u Nikoziji, zašto im je smetalo prijatnih beogradskih 20 i kusur Celzijusa i osvežavajuća kiša da trče duže od sat vremena.

Mogli su da "grizu" makar na emociju ili energiju poslatu sa tribina. Ali ne...

Ni toliko nisu mogli, iako su već u trećem minutu dobili dar sa neba. Ozbiljna ekipa bi poklon prihvatila i naplatila sa kamatom. No, Srbi nisu Nemci i nikad neće biti Nemci.

Bilo bi potrebno vreme preturiti po arhivi, ali ni sinoć posle utakmice, ni jutro kasnije, zaposlenima u našoj redakciji ne polazi za rukom da se setimo kada je i DA LI NEKADA srpski tim eliminisao protivnika posle 0:2 u prvoj utakmici...

A, šta su crno-beli mogli više da traže, kako bi konačno napravili takav podvig?

Pun stadion, gol na vreme, protivnik koji je došao da igra, da postigne gol, kraće: nije došao da se brani. Prostora je bilo i to baš!

Nema ko na stadionu nije poželeo da Partizan konačno razvali nekoga na svom stadionu, posle gola u 3. minutu. Količina adrenalina na stadionu dostigla je kritičnu granicu, ali ko je i zbog čega iskontrolisao naboj u grudima Partizanovih fudbalera posle 1:0? Iz straha da se ne primi gol?

Epilog: Kiprani se sabrali, povezali nekoliko pasova, povratili sigurnost i počeli da koriste rupe između linija Partizanovog tima, a najveća je bila između četvorice defanzivaca i zadnjeg veznog.

Prostor veličine prosečne pustinje između zadnje linije i veznog reda u kojem su se Kiprani poigravali, metri i metri razdaljine između fudbalera u crno-belim i žutim dresovima (kada su crno-beli bili u fazi odbrane), tromost i igra unazad u organizaciji napada, često kao posledica statičnosti igrača, neobjašnjiva i bezrazložna konfuzija...

Pa kako tako u Ligu šampiona? Naravno, nikako!
v143124p2.jpg





MONDOV SKENER

Mladen Božović – Prošlosezonsko otkrovenje, ovog leta protiv Rila bespolsen, pokazao je protiv Apoela nesigurnost koju je preneo i na ostale linije tima. Nije znao šta će s loptom kada su mu je saigrači vraćali, ispuštao ju je posle centaršuta...

Srđa Knežević – Jedan je od malobrojnih igrača koji zaslužuje pohvale. Dobio je (neobičnu) ulogu desnog beka umesto zbunjenog Siniše Stevanovića. Borac, kakav je po prirodi, nije dozvolio Kipranima da ga prolaze. U napadu se od njega nije mnogo očekivalo, ali je sa nekoliko centaršuteva uneo pometnju u protivničku odbranu.

Nenad Đorđević – Ako se iko ikada pitao zašto nosi kapitensku traku, dobio je odgovor. Uvek spreman da ispravi greške saigrača, siguran i raspoložen za borbu. Iz očaja je na kraju, kad drugi nisu znali šta će, pokušao i da organizuje igru. Delovalo je da će da pojede sve na terenu samo da unese loptu u gol gostiju.

Goran Gavrančić – Ko bi rekao da igrač takvog iskustva ne zna kojim delom stopala se ispucava lopta?! Kiksevi i nesigurnost koju je ispoljio, nikako ne idu uz nekadašnjeg igrača stalnog učesnika Lige šampiona.

Ivan Obradović – Da ne beše njega, Partizan ne bi imao prodore po boku. Pripremio najbolju priliku na utakmici (Moreira udarcem glavom pogodio prečku), uleteo u kazneni prostor Apoela i tukao desnom, kao za reprezentaciju u Beču, ali sada je golman bio na pravom mestu.

Radosav Petrović – Osvedočeni Grobar usporavao je igru sa pozicije zadnjeg veznog koliko je mogao i nervirao navijače. Ali je zato bio brz i ofanzivan kada je posle utakmice trebalo brecnuti se na novinare. A tek je dobio poziv za "A" reprezenaciju.

Adem Ljajić – Zašto li je igrao ako je umoran od učešća na Evropskom prvenstvu za omladince?! Šut sa 18 metara, koji je sjajni golman Dionis Kjotis odbranio, sve je vredno pomena što je uradio. Ali je, baš kao i Petrović, zaslužio crveni karton, pa mu je Italijan Trefoloni progledao kroz prste.
v143124p3.jpg





Almami da Silva Moreira – Ako navijate za Zvezdu i još mu pamtite frku sa Ibrahimom Gajom - zaboravite. Ako ste pristalica Partizana, jasno vam je. Pred Moreirom svi treba da kleknu na kolena. U utorak je ostao bez majke, ali nije napustio ekipu. Da li je njegova borbenost proizvod besa, nije važno. Važno je da je bio najbolji ili makar najborbeniji na terenu, kao da se rodio sa crno-belim dresom. A posle utakmice je iskreno žalio navijače i – plakao. Pitanje je da li saigrači smeju da ga pogledaju u oči...

Nemanja Tomić – Od mladog čarobnjaka u kopačkama i "kralja asistencija" videli smo – ništa!

Kleverson Gabrijel Kordova Kleo – Pitali se ljudi, zašto najveće pojačanje Partizana u ovom prelaznom roku posle četiri gola Rilu nije dobio šansu da igra u dve utakmice sa Apoelom... A jeste, igrao je, setih se da je opet probao makazice.

Lamin Dijara – Zar nije taj otišao iz Partizana? Nije, ali misli da jeste.

Vašington Roberto Marijano Silva – Ima više od dva metra, ali ne može da se odvoji od zemlje. A kad se odvoji, lopta ga pogađa (čitaj: pogađa!!!) u glavu. Nijednom je nije udario. Od njega se odbijala u gol-aut, aut, čak jednom i u kontru Kipranima.

Miloš Bogunović – Trudio se, ali jedva da je jednom smirio loptu.

Branislav Jovanović – Igrao samo desetak minuta...

Slaviša Jokanović – Ironičan prema novinarima, a opravdanja ni od kud. Možda je ipak srpski fudbal potrebniji njemu nego on srpskom fudbalu. Svaka čast i hvala za utakmice u reprezentativnom dresu, ali uvođenje Vašingtona u 60. minutu, a sa namerom da se ne igra dugim loptama, ne bi "popilo" ni sedmogodišnje dete. Baš kao ni razlog što je Ljubomir Fejsa ušao u igru u Nikoziji, a ne u Beogradu ili što je Brana Ilić presedeo utakmicu na klupi, a za razliku od kolega sa krilnih pozicija, bar hoće da trči. Ili što je najavio četiri gola ili što nije spremio ekipu. Ili što nije čestitao treneru Apoela, Ivanu Jovanoviću, što ga je "provalio" i nadmudrio...

Eto, zato je prvak Kipra izbacio prvaka Srbije!


MTS MONDO

Posle ovoga nema se vise sta dodati.
 

mile_n

Početnik
Учлањен(а)
14.07.2008
Порука
91
Reaction score
0
Локација
Srbija BB
Nadam se da ce svi u klubu priznati svoje greske i doneti prave odluke. Posle ovog dvomeca jasno je da su potrebna pojacanja i da bez dva iskusna igraca ove godine necemo videti ni LE.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.768
Reaction score
55.455
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Da reknem koju...
Kako vam nije dosta patetičnih priča kako nam je fudbal nikakav i da su igrači očajni...
Ja sam jedan od onih po kome igrači NIKAD nisu krivi,ako su limitirani kriv je onaj koji ih je doveo ako loše igraju ili se ne zalažu kriv je onaj koji ih trenira.
Ne budimo smešni protiv svetske sile apoela mi nismo mogli dve lopte da sastavimo sa po mnogima "najboljim timom u poslednjih 10 godina" kad sam video onoliko dugih lopti (po mogućstvu na dijaru :pop) slošilo mi se,jurnjava po terenu,kratki pas misaona imenica tomić i ljajić ne igraju krila nego polutke zastaju vraćaju se brane nema u igri,petrović zbunjen(žuka fali) knežević jedva odrađuje desnog beka,kleo izgubljen umesto da je odmah ušao waš da probije bunker....
Tragedija...
Ne kažem da je kriv jokan niti tomić,možda je kriv ekonom,možda vodonoša,možda semenkar,ne znam nisam stručnjak za padanje glava ali sigurno je da igrači nisu krivi...
I da se više ne lažemo da se tešimo da nam je fudbal slab,na apoelu se mnogo ulaže,imaju iskusan tim,ipak smo osvojili dve duple krune(u može se slobodno reći pandanu vaterpolo lige Srbije bez ikakve konkurencije)
Nešto ne valja to je jasno,ne možemo mi upreti prstom i reći šta postoje stručniji od nas i u njih se uzdam...
A kao navijač nemam ništa drugo da kažem sem :
i kada se čuju zvižduci i tada ću, Partizane znaj, da te volim ja
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top