Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.899
Reaction score
15.437
Локација
Yaoundé
Kod kuće imam nešto značaka, nije bozgnašta, ali je ostalo od pokojnog starog, pa ih to za mene čini još vrednijim. Uglavnom, viđao sam razne, ali nikada poput ovog što prodaje neki lik na fb:

355868967_2109464632731730_2713853734380859179_n.jpg

Po očuvanosti, rekao bih da je ipak nešto novijeg datuma, a ne iz 1966. Postoji i greška na Partizanovom grbu, četiri plamena na vrhu i četiri crne pruge na dršci baklje na dnu grba. Interesantna je, svakako...

Issa

Grobarčina
Учлањен(а)
06.02.2008
Порука
1.648
Reaction score
3.729
Локација
JNA
Koliko para prodaje i da li moze neki link ?

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.899
Reaction score
15.437
Локација
Yaoundé
Mislim da traži 800 dinara, a link nisam sačuvao, ali pokušaj da na fb potražiš grupe kolekcionara koje se bave značkama, bedževima i slično... Post bi trebalo da je od juče, eventualno dan ranije... Ako naletim ponovo, baciću ti u pp...

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.276
Reaction score
5.907
Локација
vezenemam
Jeste.
Prethodio mu je jedan od "najboljih" zeka-bjeka prelaznih rokova ikada - totalna rasprodaja.
A i kao zemlja jak Dinamo, tada franjino čedo "kroacija".
Čudo je da smo uopšte dobili tu prvu, Isaliović glavom čini mi se. U revanšu u ZG, petarda...Biće ih još nekoliko u periodu kad nas je vodio pas-pas Petardinjo/Tumba.
Mislim da se i đetić Vukićević ukakio u ZG prilikom penala za nas...Uz sve mane, FKP onda i danas, nebo i zemlja, nažalost.

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.041
Reaction score
14.750
Vukićević... nikada mu neću oprostiti taj promašeni penal. Ne kažem da bi sigurno prošli dalje da ga je dao ali...

Bilo bi 3:1... ko zna šta bi se dalje dešavalo. Jurili bi gol za 3:2 koji bi nas vodio dalje... ovako smo se samo dodatno raspali nakon promašaja.

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
5.700
Reaction score
26.971
Локација
Beograd
Nije glavom, nogom sa desetak metara. Te sezone nas nije jebao samo ko nije hteo.

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.819
Reaction score
40.701
Vukićević... nikada mu neću oprostiti taj promašeni penal. Ne kažem da bi sigurno prošli dalje da ga je dao ali...

Bilo bi 3:1... ko zna šta bi se dalje dešavalo. Jurili bi gol za 3:2 koji bi nas vodio dalje... ovako smo se samo dodatno raspali nakon promašaja.
Bili bi 5-1 ili gore. Bili smo razbijena banda, oni za dve klase bolji. Ni 7 penala nam ne bi pomoglo.

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.041
Reaction score
14.750
Verovatno. A možda bi njima ušla voda u uši... nikada nećemo saznati.

Ako ništa drugo svakako bi nam se javila neka minimalna nada da je pogodio tada za 3:1 i da smo jurili taj još jedan gol.

Brka

Grobarčina
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
1.271
Reaction score
4.425
Локација
Uvek uz Partizan

Ivan Tomić je promašio još bolju šansu od penala barem sam je ja tako zapamtio. Bio je sam početak utakmice, prvih pet minuta, rezultat 0:0, to je trenutak koji bi nam možda pružio priliku za prolaz. Taj penal je došao kada je sve bilo gotovo. Glavni i odgovorni naravno zeka bjeka tandem, koji se proslavio tim evro blamažama.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.073
Reaction score
31.070
Локација
Beograd
A možda bi njima ušla voda u uši...
trenutak koji bi nam možda pružio priliku za prolaz.
Devedesete...ratovi, sankcije, raspad...ipak, bar te sportske sankcije ,,padaju,, i Partizan je ponovo u Evropi...naravno tandem Zeka & Bjeka drži se uobičajene mantre: prodati najbolje, a zašto onda posle kupiti skuplje i kvalitetnije igrače kad mogu da igraju jeftiniji plus naša deca - omiljeno geslo svih naših uprava...

U goste nam dolazi Croatia, nekadašnji Dinamo, Beograd je i dalje, bar nekim delom, kosmopolitski grad, i meni je više do ponovne derbi utakmice sa starim rivalom iz bivše nam zajedničke države, nego do dokazivanja ko je ustaša a ko nešto drugo...pamtim skandiranje Prosinečkom - ,,Idi u Zvezdu,, - kao najglasnije... jer, rivalstvo Partizana i zvezde nam je ... verovatno bitno koliko i sudar dva tima koja su bila na suprotnim stranama u nedavno završenom ratu...

Kroacija je jednostavno bolji tim, idu iz šanse u šansu, ali na našu sreću promašuju...rezultat onako gadan, nikakav, 0:0 i atmosfera na stadinu nekako ,,pada,,...imamo neki gadan osećaj u stomaku...a onda akcija Ilić-Isailović i 1:0 za veliku posleratnu pobedu! Radost i sreća, ali...ostaje neka strepnja da je tih 1:0...ne baš previše pred revanš...
Naravno, uvek se nadamo prolasku, ali...

Odlazimo u tek formiranu samostalnu Hrvatsku kao ovce na klanje.

Za razliku od Beograda gde je atmosfera bila kakva-takva, ali ipak fokusirana na utakmicu, u Zagrebu se tekma shvata kao osveta za zločine SrboćetnićkihkomunistićkihJNAneprijatelja iz Domovinskog rata, te ceo stadion skandira: Vukovar, Vukovar, tražeći krv, glave, i poraz mrskih fudbalera Partizana...
NIKO te momke nije pripremio na to što ih čeka: niti smo imali tim dovoljno kvalitetan da parira Hrvatima, niti je neko i ove što smo imali u timu psihički, fizički, mentalno, i na svaki drugi način, pripremio na nastavak rata, a ne na fudbal, a sumnjam i da su naši imali neko obezbeđenje koje bi pošlo iz Srbije sa njima i sa dovoljno naoružanja kod sebe, da momci shvate da ih ipak neko štiti...

Ne, otišli smo tamo kao guske u maglu i ovce na klanje, očekujući da će nas primiti u duhu bratstva i jedinstva. Naravno, nisu, i prošli smo tako kako smo prošli...

I često smo i posle prolazili na slične načine, u raznim prilikama...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.073
Reaction score
31.070
Локација
Beograd
Neki na nekoj drugoj temi prizivaju Golca da malo uredi današnji tim Partizana... Golac je Golac, ali i tim koji je vodio imao je neke baš dobre igrače, tako da...
Evo malo Golca i malo nostalgije:

120292451_1466270426905084_8322295206725547440_n.jpg

Mr Petrov

Grobar
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
210
Reaction score
1.465
Локација
Pozega
...bih na sredini istoka...nije pun JNA bio...ostaće mi u sećanju, izbor pesama u poluvremenu...umesto krv da vri, bile su neke meksičke uspavanke...plašeći se valjda incidenta, ?!?, i tadašnja "uprava" nas je anestezirala...I na tribini, a i prethodno, u prelaznom roku. Kako se to radi, i na, i van terena(na tribinama), pokazali su nam u revanšu.

Mr Petrov

Grobar
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
210
Reaction score
1.465
Локација
Pozega