Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.612
Reaction score
33.923
Локација
Beograd
Biras Stojica pored Borote, Zalada, Omera?
Ako bih da budem siguran da golman neće da kiksira - da.
A ako bih onog ko mi je najsimpatičniji (sada) - onda svakako Borota.

Ali u vreme kad su pali oni neki golovi...jedva sam pretekao...

Naravno, nikad ne propustim priliku da kažem da je čovek imao mnoge neverovatne odbrane - od kojih, eto, ničega nema na internetu - ostadoše sačuvani samo jebeni kiksevi...

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
2.876
Reaction score
21.142
Локација
Kipar
Da nije valjao ne bi odigrao preko sto utakmica za Celzi I to u vreme kad inostrani transferi nisu bili cest slucaj. Urbane legende su napravile kiksaru od njega. Bio je odlican golman I autentican lik.

akiopaki

Grobarčina
Учлањен(а)
18.12.2007
Порука
3.607
Reaction score
1.583
Мог ћалета да пробудиш у пола ноћи и питаш га ко је најбољи голман на свету свих времена, из топа би одговорио Петар Борота. Да га питаш за најбољег играча на свету свих времена рекао би Моца Вукотић. Најбољи тренер Анте Младинић.

Issa

Grobarčina
Учлањен(а)
06.02.2008
Порука
1.797
Reaction score
4.758
Локација
JNA
Ovom golu protiv cigana je prethodio cist faul Borotom, vrvt je pomislio da je sudija svirao kao sto i treba jer nema pustanja prednosti u takvom slucaju.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.612
Reaction score
33.923
Локација
Beograd
Pisao sam već više puta: sa tribine je jedan navijač iz zajebancije svirnuo pištaljkom kad su na derbiju faulirali Peru, a on je mislio da je to svirao sudija pa je spustio loptu da izvede faul, međutim sudija nije svirao ništa jer nije hteo da prekida meč pošto je lopta ostala u Borotinim rukama...
Naravno ,,ciganštura,, Šestić je iskoristio priliku da nešto ukrade jer im je to zapisano u genima kluba...
Bio je odlican golman I autentican lik.
Moram i ja da se bar nekad u nečemu složim sa tobom: apsolutno ODLIČAN golman i zaista AUTENTIČAN lik.
Jedan od meni najomiljenijih u celoj istoriji FK Partizana koju pamtim.

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
4.362
Reaction score
18.804
Локација
Yaoundé
Ovom golu protiv cigana je prethodio cist faul Borotom, vrvt je pomislio da je sudija svirao kao sto i treba jer nema pustanja prednosti u takvom slucaju.
Pokojni stari mi je pričao da je šestić prodao Boroti klasičnu cigansku foru, rekao mu da spusti loptu i on je poverovao. Sudija zapravo nije dosudio ništa, cigansko govno je samo prišlo i gurnulo loptu.

Interesantno, to mi je bila lekcija, jer mi se umalo dogodilo slično na turniru u malom fudbalu koji se održava u Kaću. Igrala je ekipa iz mog razreda iz srednje, bili smo jedan od najmlađih timova koji je igrao u seniorskoj konkurenciji. Uglavnom, uhvatim loptu, gledam prema sudiji jer nisam shvatio šta je dosudio, a najbliži protivnički igrač mi prilazi i kaže mi ''Spusti loptu''. U trenutku sam se setio Borote, pogledam lika, krenem kao da ću da uradim šta mi je rekao, ali se zaustavim i degažiram... dobili smo 2:1... U sledećem kolu nas je dohvatio finalista turnira i pregazio k'o plitak potok :D

Inače, golman heroj mog detinjstva bio je upravo Borota, a od drugara u srednjoj sam kao Grobar, između ostalih, dobio i nadimak Omer pošto je tih godina na našem golu stajao Fahrudin Omerović.

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
6.795
Reaction score
34.391
Локација
Beograd
I jeste mu to rekao, ali je to dokaz celog shvatanja njihove celokupne "zvezdaške" javnosti sporta uopšte.
40 godina to predstavljaju kao mangupski potez, a u stvari ciganerija da nema gore.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.612
Reaction score
33.923
Локација
Beograd
Ето, у та два датума који су један поред другог су смештене и једна велика трагедија и једна велика радост за Партизанове навијаче...
И, да, било је у прошлости и туговања и радости, али...ИГРАЛИ СМО ФУДБАЛ!!!

А најтрагичније од свега је то што смо сада сведени на...ОВО...
Како уопште упоредити ОВО са тим Партизаном од некад?
Како?

:icon-rolleyes: