Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
2.876
Reaction score
21.141
Локација
Kipar
Lepa prica.

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
4.191
Reaction score
17.814
Локација
Yaoundé
Sa zakašnjenjem o legendi pokojnom Marku Valoku Počivajte u miru čika Marko.
Kao omaž dole ispod je jedna od najzanimljivijih utakmica ako ne i najzanimljivija u mom životu koju sam pratio kao malo dete na TV, između reprezentacija Rumunije i SFR Jugoslavije u jesen 1977, kvalif.za SP u Arhentini,.kada je Valok bio prvi čovek selektorskie komisije naše reprezentacije, koju su sačinjavali još i Stevan Vilotić i Gojko Zec.
Na drugoj strani legendarni trener tada jake rumunske rerezentacije, svetski priznati stručnjak(imenjak i prezimenjak našeg sadašnjeg fudbalera).
Dakle Stefan Kovač-Marko Valok 4:6

Post sa teme In memoriam o našem čika Marku Valoku... definitivno utakmica koja je obeležila i moje rano detinjstvo, naročito gol našeg Ace Trifunovića za 5:4. Utakmicu jeste sa tri gola obeležio Pape Sušić, ali taj Trifunovićev gol :clapTeško da mogu opisati koliko je za mene značio, dovoljno je samo reći da je, uz nemerljiv uticaj pokojnog ćaleta, Aleksandar Trifunović pored Moce Vukotića, Borote, Santrača, Prekazija, Klinčarskog, Zavišića... za mene bio najbolji i najveći igrač Partizana.

ekipa7778.jpg

Taj meč sa Rumunima bio je, inače, debitantski za Trifunovića u reprezentaciji Jugoslavije.