Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Cooler

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2008
Порука
1.153
Reaction score
2.096
Локација
u srcu šesnaesterca
www.danas.rs

Nebojša Vučićević nenadmašni majstor driblinga

Šarmer sa Dorćola

Autor: Aleksa Stanković
Najstariji beogradski kraj Dorćol dao je najboljeg driblera „na petoparcu“ svih vremena u nas - Nebojšu Vučićevića Ušketa. Ovaj fudbalski šarmer mogao je da sakrije loptu kao šibicari kuglicu, s tim što je on svoje rivale, naravno, varao na pošten način - nesvakidašnjim smislom za dribling. Gledajući ga svi su se pitali kako je moguće da je onoliku „buba-maru“ provukao kroz šumu nogu, gde je gotovo nemoguće da prođe i teniska loptica.

1204sf_ocp_w222_h338.jpg



- Nisam nešto posebno vežbao dribling. On mi je, da tako kažem bio urođen, kao neki dar od boga. Ali, da budem iskren, to što sam mnogo znao o fudbalu uticalo je na paradoksalan način da u njemu ne pružim ni 50 odsto svojih mogućnosti. Naime, nisam kao ostali moji saigrači vežbao punom parom jer sam mislio da je dovoljan talenat. Međutim, ispostavilo se da oni koji su mnogo manje od mene poznavali tajne fudbalske igre, a bili su uporniji i vredniji, bolje su prošli - iskreno će Nebojša Vučićević.
Čudo od deteta sa Dorćola prvi je primetio čuveni lovac na talente Aca Stafanović, trener mlađih selekcija OFK Beograda, i Uške se spusti malo nizvodno Dunavom do Karabrume. Romantični igračmeđu „romantičarima“ brzo se snašao i napredovao i posle sezone u kojoj je bio drugi stralac šampionata Jugoslavije postaje zvezda prelaznog roka.
-Bilo je sve sređeno da postanem član Crvene zvezde. Trener Gojko Zec, koji me je vodio u OFK Beogradu, kad je prešao na Marakanu želeo je da i ja krenem njegovim stopama. Sa tadašnjim direktorom crveno-belih Draganom Džajićem, koga veoma cenim kao igrača i čoveka, dogovorio sam se o prelasku. Ali, dogovor kvari Partizanova legenda Momčilo Vukotić. On je te 1983. godine završavao blistavu karijeru i postao direktor crno-belih. Moca dolazi kod mog oca Dragoslava. Njih dvojica su se dogovorili da pređem u Partizan i ja kao dobar sin poslušao sam tatu. Nisam se pokajao oko izbora, iako mi je Džaja poručio da ću žaliti zbog toga. Moram da priznam da sam bio simpatizer Zvezde u to vreme, ali otkada sam došao u Humsku ulicu postadoh zagriženi partizanovac, pa na mom primeru može da se primeni ona izreka „poturica je gori od Turčina“ .
Navijači Partizana odmah su ga prihvatili, ali Uške se nije odmah izborio za mesto u timu novog kluba.
-Moj put do prvotimca crno-belih bio je mukotrpan, jer je Partizan imao izuzetno dobre igrače. A, to što sam se izborio za dres sa brojem 11 u mnogome sam zahvalan našim navijačima. Oni su sa tribina tražili da ja igram i kad sam bio na terenu uvek su mi davali ogromnu podršku. Njihov sam večiti dužnik, mada mislim da sam se pošteno odlučio Partizanu, s kojim sam za šest godina provedenih u njegovim redovima osvojio tri šampionske titule i jedan Kup.
A, malo je falilo da napustite crno-bele posle samo dve sezone.
- Tako je. Otišao sam u Ameriku da se posvetim samo malom fudbalu. Kad su u Partizanu saznali za moju nameru pronašli su me tamo, ponudili stan i ja se vratih.
U malom fudbalu bili ste još veći virtuoz nego u velikom.
- Da sam se posvetio malom fudbalu sigurno bih zaradio veće pare, pogotovo što je on kasnije napravio bum u celom svetu, a ne samo u SAD. Istina, američki i onaj pod okriljem FIFA se dosta razlikuju. U Americi se igra na martinelu, a izmene su kao u hokeju, odnosno može da se uđe na teren u toku igre, pa sam ja igrao samo u napadu, što mi je odgovaralo.
Internacionalnu karijeru ipak ste završili u SAD i to baš u malom fudbalu.
- U svojoj 36. godini otišao sam tamo i ostavio povoljan utisak, kao svojevremeno Slaviša Žungul, Srba Stamenkovići Preki Radosavljević, koje Amerikanci i dalje dobro pamte.
Te 1998. godine vraćate se u Srbiju, gde vam se rodio naslednik (danas ima 10 leta i kao otac talentovan je za fudbal, a igra, naravno, za Dorćol), sa namerom da okačite kopačke o klin. Međutim, ubrzo ih obuvate. Jer, kao svaki pravi Dorćolac kad je potrebno nešto Dorćolu mora mu se pomoći.
- U voljenom klubu dobijam uloge i igrača i trenera.
Dorćol biva preporođen vašim dolaskom.
- Kao trener uveo sam ga u Drugu ligu. To je bio ogroman uspeh, pogotovo kad se ima u vidu da po propozicijama nismo mogli da igramo na svom terenu i skromne finansijske mogućnosti kluba.
I sad ste posle 10 godina ponovo trener Dorćolaca.
- Pozvao me je moj prijatelj Miodrag Mića Sovtić, inače prvi čovek kluba, i naravno nisam mogao da ga odbijem jer Dorćol i Partizan su moje najveće ljubavi. Kad sam došao u jeku jesenje sezone bili smo pretposlednji, a prezimićemo na devetom mestu sa samo dva boda manje od petoplasiranog u Srpskoj ligi Beograda.
Dorćol sigurno ostaje u ligi, a da li će ostati i Uške ostaje, videće se. Postaje ponovo zvezda prelaznog roka kao kad su se svojevremeno oko njegovih igračkih usluga otimali Partizan i Zvezda, ali ovog puta u ulozi trenera. Sad, istina, tata ne može da presudi kojim putem da krene. Međutim, uvereni smo da će opet napraviti pravi izbor, jer Nebojša VučićevićUške uvek je imao izvanredan pregled igre.

Najdraži gol protiv Zvezde
Iako mu je osnovno zaduženje bilo da „pakuje“ golove drugima, među navijačima omiljeni Uške ih je i sam dosta postigao - 135. A, jedan posebno izdvaja.
-Najdraži mi je onaj iz 1985. protiv Zvezde u poslednjem minutu, kad je zahvaljujući tom pogotku Partizan remizirao.
Najbolja partija protiv Veleža
Naš sagovornik za Partizan je odigrao 340 meceva, a u najlepšoj uspomeni ostao mu je onaj u finalu Kupa Jugoslavije protiv Veleža (6:1) 1989. godine, kad je veštim driblinzima do ludila dovodio Mostarce.
- U tu utakmicu svi smo ušli veoma motivisani, jer Partizan dotle 30 godina nije osvojio pehar u kupu. Zgromili smo Velež, a mislim da je to bila najbolja moja igra u crno-belom dresu.
Ceni Bjekovića i Bekvalca
Kao igračNebojša Vučićević promenio je mnogo trenera, najviše ceni Bjekovića, a otkada i on ima to zvanje najviše uvažava Bekvalca.
- Nažalost, nemamo više velikih trenera. Razlog je taj što se sada više traže oni poslušni, koji su stvorili neki svoj klan. Na klupama se vrte jedni te isti, a naš fudbal stagnira, da ne kažem propada - smatra Vučićević.

Često se selio
Nebojša Vučićević počeo je karijeru u Palilulcu, filijali OFK Beograda, pa onda među „romantičarima“, a dalje sledi Partizan, Mec, Salamanka, boravak u Koreji, Nafta (da pomogne drugu Milku Đurovskom), Kipar, Amerika i na kraju Dorćol.
Kao trener počeo je u Dorćolu (uveo ga u Drugu ligu), pa slede Mladenovac (uveo ga u Drugu ligu), beogradski Radnički (uveo ga u Prvu ligu), kulski Hajduk (po prvi put u istoriji izborio plasman u Kup UEFA), Nafta (stvorio temelje za ulazak u Drugu slovenačku ligu), kragujevački Radnički, kraljevačka Sloga.
-Nemirnog sam duha. Volim izazove. Kao igračjedino sam se duže zadržao u Partizanu, jer mi je tu bilo i najlepše. Kad sam postao trener menjao sam sredinu čim gazda počne da se meša u moj posao. A, nažalost, ima mnogo takvih koji misle da sve znaju u fudalu ako imaju pare. Ipak, ima retkih izuzetaka, kao što su Nikola Džomba iz Hajduka i Aca Bulićiz Radničkog, koji nisu treneru solili pamet.

Večno pamtiti Romu
Večni grad Rim, odnosno Romu, Nebojša Vučićevićće večno pamtiti, kako po dobru tako i po zlu.
Po dobru:
- Ona utakmica u Beogradu kad smo pobedili slavni italijanski klub sa 4:2 najbolja je međunarodna utakmica koju je Partizan odigrao dok sam bio njegov član.
Po zlu:
- Revanš u Rimu bih najradije zaboravio. Međutim, nedavno me je na tu žalosnu epizodu podsetio SOS kanal, kad je u negativnom kontekstu objavio tim Partizana koji je igrao tu sramnu utakmicu. Srećom, navijači Partizana dobro znaju koji su igrači sabotirali tu utakmicu. Ja sigurno nisam, a nije na meni da ih prozivam. Neka ih proziva savest - kaže Vučićević.
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Samo jednu sezonu je odigrao u dresu Partizana, ali i to je bilo dovoljno da ovaj izuzetan vezni igrač nađe svoje mesto na ovoj temi

Ljubinko Drulović

vi00f4.jpg


Rođen je 11.04.1968. godine u Novoj Varoši.

Svi pamte ovog sjajnog veznog igrača koji je svoju igračku karijeru gradio, uglavnom, u inostranstvu, tačnije u Porugalu gde ostavlja neizbrisiv trag.

U Partizan dolazi 2003. i tu ostaje jednu sezonu i za kratko vreme postaje miljenik juga.

Za reprezentaciju odigrao 38 utakmica i postigao 3 gola.​
 

undertejker

Grobar
Учлањен(а)
07.11.2006
Порука
893
Reaction score
122
шампионска генерација ... 1985/86 (ако се не варам)

ИСПРАВКА: преварио сам се, ипак је 1986/87
... хвала ацо




шампионска генерација 1998/89

 
Последња измена:

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Мала исправка - прве две слике припадају генерацији из сезоне 1986/87. :wink:
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Ovako je bilo pre 30 godina na gostovanju u Novom Sadu
Ако ме сећање не вара, ово је било пре 31 године када смо победили са 2:0, био сам на тој утакмици, нека се историја понови. :BB


Prebacio sam ovde ,za sve nostalgicare :D
 
Последња измена од уредника:

sasagm

Početnik
Учлањен(а)
27.01.2007
Порука
11
Reaction score
0
molba

Molio bih fluida da postavi ceo tekst iz TIM-a ako nista drugo ono barem zbog nas kolekcionara. Moja malenkost ima 10-tak fascikli sa iseccima iz novina vezanih za GROBARE i preko 20 vezanih za druge grupe i scene. Nesto malo sam skenirao ali vecinu nisam jer nemam vremena. Kada dospem nastavicu...
Ako neko zna neka me uputi kako da postavim to sto imam na ovaj podforum ili neka mi kaze gde mogu o tome da se informisem. Moze i na pm. Imam ADSL pa mislim da ne bi bio problem da se to uradi... mada ne obecavam da cu biti brz.
PS. Ako fluid ima isecak iz TIMA ,(otprilika iz maja 1989. neposredno nakon pobede u kupu od 6-1 )kada su grobari na jednoj maloj tekmi, (mozda Sarajevo), opet po amaterskim novinarima IZNELI NOVE ZASTAVE TJ. TRANSPARENTE neka postavi...
Bilo bi pozeljno da sto vise takvih stvari bude ovde jer nisu lose -VERUJTE STAROM GROBARU I KOLEKCIONARU.
Izvinjavam se na dugom i mozda nepotrebnom postu ali ako mi pomognete mogao bih vam se oduziti kojim skenitanim novinskim clankom....
POZDRAV GROBARI

Стиже одговор на ПМ...

WebCrew edit
 
Последња измена од уредника:

B&W

Guest
Tako je, 6.11.1977. i pretposlednje kolo jesenjeg dela sezone 77/78 (Biće Mladinić trener i rekordnih 54 boda te sezone - 22 pobede, 10 remija i samo 2 poraza). Mi u velikom naletu, raskantali Dinamo u Zagrebu 2:0, posle uneredili musavce u rupi 3:1 (ono kad smo poveli 2:0 posle samo 10 minuta, pa je Zaviša pred kraj lomio kičmu nesrećnom Rajevcu i kroz suknjicu matorom Diki dao gol za 3:1) i onda došli u NS...Sjebasmo ih 2:0, mislim da su Trifunović i Prekazi dali golove, čini mi se oba tamo na "jugu"...Bilo je to moje prvo "gostovanje", u pratnji danas pokojnog ćaleta i rođenog strica...Kako smo samo skakali na "zapadu"...7 godina sam imao tada a sećam se kao da je juče bilo...PONOVILO SE SUTRA!!!

TABELA 1977/78.
1. PARTIZAN 34 22 10 2 55:19 54
2. Crvena zvezda 34 21 76 58:26 49
3. Hajduk 34 14 11 9 49:37 39
4. Dinamo 34 12 13 9 54:49 37
5. Rijeka 34 12 13 9 47:42 37

Najčešći sastav tima:
Borota, Golac, Đurović, Trifunović, Stojković, Hatunić, Zavišić, Klinčarski, Santrač (Jović), Vukotić, Boško Đorđević.

Ostali koji su igrali u timu:
Zalad, Kozić, Antić, Grubješić, Dž. Prekazi, S. Paunović, Kunovac, T. Kovačević, Polak, S.Nikolić, Arsenović, Perović, M. Radović, Vranješ, P Tomić, Ješić, Lukač, Lazičić, Pavković, Mašić, Vulić, Varga, Pejović i A. Todorović.
 
Последња измена од уредника:

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Te сезоне сам крстарио са Партизаном по целој, тадашњој Југославији тако да сам био и у Максимиру и у рупи и у НС-у и у Ријеци и у Сарајеву и .......

Одлично се сећам да је по аутобусима, на путу за НС, кружило оно циркуларно писмо - пресуда Завишићу због ломљења кичме и протурања лопте кроз ноге..... :buhaha

Сјајна сезона.
 

PFC_D

Guest
evo, poceo sam da pijem spricer u ponoc sutra pred tekmu sa vojvodinom(slobodan dan je cudo :) ), pa rekoh da se prisetim nekih utakmica u novom sadu. iako sam aktivan na gostovanjima (doduse, svako peto) od 1993. u novi sad sam prvi put otisao tek marta ili aprila 1995. igrali smo jednu od odlucujucih tekmi da pokusamo da dostignemo zvezdu u zvezdinom prolecu (inace jedna od najnamestenijih sezona u istoriji 94/95).
vec smo jednom te sezone igrali u novom sadu (negde u avgustu) i izgubili 4-3 i to pamtim po tome sto su slaninari vodili neverovatnih 3-0 i 4-1 a onda je mirko todorovic u 85 i 87. dao dva gola da bi zicer za 4-4 i ludilo promasio hristov...
ali da se vratim na ovu utakmicu u martu...
kolo pre toga igrali smo 99.derbi. izvukli smo 2-2 u drugom poluvremenu iako nam je pobeda bila neophodna...
a onda...
invazija na novi sad. kupujem redovnu kartu za ns, krecem, u busu bar jos 20ak navijaca (znaci redovan autobus), na zeleznickoj stanici primetio sam kolone i kolone koje su se slivale niz nemanjinu...
stizem nekako na sever stadioncica vojvodine, a onda...
nervozna tekma, ludilo, 3. minut bata zuti karton, nedugo zatim i on i nesrecni zoltan szabo (tada igrac vose) po crveni... u nekoj bezveznoj akciji po strani, nenad bjekovic junior daje gol i 1-0 za nas...
mora se priznati da nedugo zatim zoran djuric pada i rukama hvata loptu u nasem kaznenom, medjutim sudija ne svira penal za vojvodinu, a onda par minuta kasnije, sava (sa zavijenom glavom koju je razbio posle derbija silazeci u tunel i negledajuci poklopac tunela) zakucava za 2-0 i ludilo na severu...
sredinom drugog poluvremena adi nadj povecava na 3-0, da bi bukvalno u sledecem napadu miodrag pantelic (cigansko iskomplexirano govno koje i dan danas u 139.godini igra u vojvodini) smanjio na 3-1...
na zalost, do kraja nismo uspeli da stignemo cigane (i zato sto je vojvodina protiv njih od sigurnih 2-0 prodala na 2-2, a nenad bjekovic junior kod 1-0 za nas u 100.derbiju promasio zicer) koji su osvojili duplu krunu sa timom koji je po imenima po meni bio znatno slabiji od naseg.

po secanju, taj tim 94/95 izgledao je ovako pandurovic, mirkovic, saveljic, nadj, bolic, tasevski, trenevski, ciric, curcic, bjekovic, milosevic.

igrali su jos djuric, mijalkovic, pazin, tesovic, mirko todorovic, cakar, hristov (zadnja 2 igali su iskljucivo kad je nenad junior mamuran)
 

grobarstvo

Guest
Bila su to srecna vremena.Mecevi sa Dinamom u Zagrebu za nezaborav.Sarajevo,Zeljo,Vardar u Beogradu pred 30 000 gledalaca.Sada nezamislivo.Secam se meca u Beogradu 87.protiv Vardara.Padala kisa sa snegom ,ledeno .Na tribinama oko 30 000 gledalaca.Istocna tribina puna Vardarovih navijaca.Partizan predvodili u napadu Batrovic,Vladislav DJukic...ma bilo je strava.Ovo sad jad i beda.
 

fluid

Grobarčina
Учлањен(а)
18.07.2007
Порука
1.183
Reaction score
212
Локација
u sopstvenoj koži
Molio bih fluida da postavi ceo tekst iz TIM-a ako nista drugo ono barem zbog nas kolekcionara.

PS. Ako fluid ima isecak iz TIMA ,(otprilika iz maja 1989. neposredno nakon pobede u kupu od 6-1 )kada su grobari na jednoj maloj tekmi, (mozda Sarajevo), opet po amaterskim novinarima IZNELI NOVE ZASTAVE TJ. TRANSPARENTE neka postavi...
Potpuno sam smetnuo s uma da trebam da postavim skeniran tekst... Skeniran je u rezoluciji 300 dpi da bi se bolje video i bolje odštampao.


Za ovo drugo ću pogledati čim nađem vremena da prelistam.
 

sasagm

Početnik
Учлањен(а)
27.01.2007
Порука
11
Reaction score
0
Zahvalnost

Svaka cast majstore i hvala ti. Nadam se da ce ovih dana na ovom forumu osanuti nesto iz moje kolekcije... Poslatan je odgovornim...
POZDRAV SVIM GROBARIMA
 

PFC_D

Guest
da li se neko seca sezone 94/95?

usli smo u nju kao apsolutni favoriti sa timom koji je osvojio duplu krunu pre toga. iz tog tima otisli su samo gudelj (kome je i bilo vreme realno), stoper vasiljevic (kog se niko ziv setio ne bi da nije onako zakucao cigane u kupu) i debeli napadac curovic. dosli su kao veliko pojacanje iz proletera mirko todorovic dok se prvom timu prikljucio nenad bjekovic. jedini igrac kog smo hteli a zajebao nas je i presao u zvezdu bio je darko kovacevic. zvezda je tad prodala i gorana vasilijevica (ne mogu da se setim ko je napravio potez decenije i kupio ovo drvo) i iliju ivica, tako da se ocekivalo da ponovimo uspeh iz 93/94.
treba reci da su u septembru te godine pale sportske sankcije (sto je po meni bio jedan od glavnih razloga da se ova sezone apsolutno pokrade i preda ciganima)...
nije sve pocelo kako treba, odmah se videlo da se todorovic nije najbolje uklopio a da je nenad bjekovic potpuni promasaj (vec u prvim kolima skandiralo se hristovu koji je dao gol kad god je usao u igru ali tumba je i dalje forsirao bjekovica kao i 'novinari' koji su ga proglasavali boljim od bebeta i romaria u to vreme)...
prvi derbi, septembar 1994...
stadion krcat ! navijanje neverovatno, preko 50.000 ljudi... na pocetku utakmice, korner za cigane, kristic pogadja precku, a kovacevic sa 5 metara daje gol, 0-1. moram reci da to nikoga nije preterano dotaklo, ocekivalo se da cemo ih brzo stici. tako je i bilo. ciric daje gol (nakon sto je loptu ustopovao rukom) za 1-1, rezultat koji je ostao do kraja...
kolo posle tog derbija - novi sad. tekma na rts direktno. nije proslo pola sata 3-0 za vojvodinu. sok... smanjujemo na 3-1 ali ubrzo 4-1, do kraja samo 4-3...
posle toga sve je krenulo nizbrdo...
1/4finale kupa sa ciganima bio je vrhunac...
prva utakmica na marakani, posle 30ak minuta, veljko paunovic ostaje da lezi u nasem kaznenom, loptu ispred njega dobija krupnikovic, pomocni dize zastavu, igra staje, a krupnikovic u nekom protestu plasira loptu ka nasem golu koju pandurovic pusta. dok se pandur pripremao da izvede ofsajd a cigani povlacili ka svojoj polovini, glavni sudija svira gol. neverica...
do kraja utakmice drazen bolic i mirkovic dobijaju crvene kartone a tekma ce ostati upamcena i po tome sto je bata nakon sto je dobio crveni karton, direktno iz tunela utrcao u igru posle jednog kornera i izbio loptu sa gol linije. u 85.minutu naravno penal za zvezdu, 2-0 i vec se znalo da je to kraj naseg kup takmicenja te godine...
revans pred 55.000 ljudi na jna se zavrsio 3-3, tesovic nas je doveo u vodstvo, nadj pogodio stativu kod 1-0, ali nismo imali snage za senzaciju...
posle toga slede losi rezultati u prvenstvu, poraz u nisu od radnickog 2-1 a do kraja jeseni igrali smo prvenstveni derbi u rupi...
moral nam je bio jako nizak, sto pokazuje i to da su cigani posle pola sata vodili sa 2-0 golovima krupnikovica i predraga stankovica, medjutim...
posle odlicne akcije djurica i save, djuric smanjuje na 2-1 u 43. minutu, a 2minuta kasnije ciric postize cist gol koji babaragic ponistava zbog ofsajda, iako je pas ka ciricu uputio zvezdin igrac. nastavlja se ciganska histerija i lopovluk... u drugom poluvremenu, zivkovic pretrcava bukvalno ceo nas tim, dodaje loptu retardiranom patuljku koji je sam sebi nadenuo nadimak rambo petkovic i 3-1. do kraja, iz predzadnjeg penala koji su nam svirali (kad govorimo o prvenstvu) ciric smanjuje na 3-2.
kraj jeseni kao prva na tabeli zavrsava vojvodina, zvezda druga, mi treci... vosu je tad vodio kosanovic i mada su je svi pominjali kao kandidata za titulu, znalo se (ko i sad) da nece izdrzati. branio im je kocic, secam se jos njihovog sadasnjeg trenera dragana radojicica, onda nekog gluscevica, pacova miodraga pantelica, radoslava samardzica, goran saula, zoltan szabo, govedarica...
mi u pauzi kupujemo 4 najbolja igraca na trzistu. dosli su viktor trenevski iz buducnosti (ako se dobro secam), pazin iz pljevalja, nisa saveljic iz hajduka iz kule i damir cakar iz borca... dok su trenevski i saveljic odmah nasli mesta u prvih 11, pazin je grejao klupu, a cakar koji je davao golove ko sulud, cistio je kopacke biseru srpskog fudbala nenadu bjekovicu uz obavezan tumbin izgovor da cakar nije napadac i zato ne igra...
u prvih par kola proleca vukli su se neki dobri rezultat a kad je zvezda pukla od zemuna 2-1 diglu se se ambicije ali onda nereseno protiv borca na jna i poraz od ofk na karaburmi (nas zadnji poraz tamo) od 2-1, sjebali su nas. dosao je i 99. derbi, od kog smo ocekivali mnogo, a dobili 0-2 u 20. minutu. 0-1 cuveni gol krupnikovica makazicama (na mene je ogroman utisao ostavio trenevski koji je mrtav ladan nakon sto je lopta usla u gol, bacio peglu u nasem kaznenom sto se dobro videlo na snimku), 0-2 ivan adzic, a onda 69. minut... centar sut u zvezdin kazneni, sakic smecuje loptu, penal... loptu uzima cakar, cepa mrezu 1-2. deset minuta kasnije, slican centar sut, saveljic se odlepljuje od zemlje bar metar i po, 2-2. kakav haos... da je bjekovic pogodio makazicama par minuta kasnije (miloje odbranio) mislim da bi bilo uletanja u teren... ovako, na kraju 2-2 a kako je pocelo, mnogi bi u poluvremenu dali dupe za taj rezultat...
dobrom igrom u sledecem kolu protiv vojvodine (3-1 u ns) vratili smo se u igru, a posto je zvezdu cekalo gostovanje u ns, mnogo smo ocekivali. vosa je povela 2-0, medjutim kovacevic je sa 2 gola, od kojih je drugi bio sumnjiv (navodna igra rukom) izjednacio i ostavio nam male nade da cemo ih stici...
sve je otislo u kurac u zemunu...
kriminalna igra partizana, pamtim da je djani curcic usao sredinom drugog poluvremena i zbog mamurluka bio zamenjen 10ak minuta kasnije. zemun vodi 1-0, mi nekako uguravamo loptu u gol 1-1 a onda u zadnjem minutu kontra zemuna, rusimo im napadaca - penal 2-1.
u cacku, iz penala pobedjujemo jedva, ko sto sam i ja jedva, bukvalno jedva izvukao zivu glavu iz tog grada. sta im bi tada, nije mi jasno, ko da smo u jazinama igrali. jurili su nas sve do ljiga...
100. derbi, nasa najbolja igra te sezone. cigani se ne vide. nadj sredinom prvog lomi stativu, u drugom poluvremenu curcic pogadja raslje, miloje jedva brani a onda cuvena kontra. ciric lomi kicmu radmanovic, baca savi, savi ide ka golu, pogadja stativu a onda bjekovic, radmanovic i lopta zajedno ulaze u gol i neverovatno, ali neverovatno ludilo na jugu. 0-1 vodimo protiv cigana. secam se da nisam verovao da je babarogic dozvolio da povedemo na marakani. par minuta kasnije kontra. po levoj strani vucemo loptu, fantastican centar sut, natrcava bjekovic sam ispred miloja, sa 5 metara pogadja semafor na jugu. steta, steta, steta... a onda agonija. saveljic pravi bespotreban penal nad stojkovskim, kovacevic 1-1, pandur kasnije ispusta loptu i sasvim nezasluzenih 2-1 stojkovski... jedan od najgorih dana u mom zivotu, ali zaista...

zvezda je osvojila duplu krunu, mi smo na kraju bili drugi, vosa treca...
moze se pricati da su nas poktradali u derbijima ali realno od 6 derbija pukli smo 3 na marakani i 3 igrali nereseno na jna. imali smo sasvim nepotrebne poraze od radnickog, ofk, zemuna, gubitke bodova od borca, pa bolje nismo mogli ni da prodjemo.
ono sto je cinjenica je da su od nasih igraca iz te generacije dosta njih napravili, pre ili kasnije, solidne karijere. cira je presao u barcu, brnovic u espanjol, bata u juventus, saveljic u francusku (ne mogu da se setim gde tacno), bolic u salernitanu, sava u vilu, djani u bolton, hristov u barnsley, pazin u reprezentaciju bugarske :) , paunovic u atletico, dok su kod tadasnjeg osvajaca duple krune jedino darko kovacevic i dejan stefanovic omirisali englesku i rambo real madrid (koliko i cira barcu doduse). ostali panjevi su zavrsili po korejama, kipru, 2.grckoj ligi, 4.portugalskoj ligi i slicno, pa i to najbolje govori koliko smo kvalitetniju ekipu imali a nista nismo osvojili...
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
sasagm нам је послао једну лепу слику из `70-их година. Дани највећег "гробарског лудила" и јужна трибина...

21b7qcn.jpg
 

Drug 022

Grobarčina
Учлањен(а)
10.10.2007
Порука
1.862
Reaction score
362
Локација
Средњи Банат
Пречешљао сам целу тему и видим да ове слике нико није ставио, ја их нашао на нету па реко ајде да окачим овде





Да ли неко од старијих гробара памти овај детаљ са друге слике (југ, вероватно осамдесетих) зашто су паљене свеће :confused
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Прва слика је сигурно постављана, можда у некој другој теми, али небитно. Снимљена је или 1975/76 или 1977/78.

Што се тиче друге слике, сликано је 1989. против Гронингена у Купу победника купова, резултат 3-1 за нас. Зашто су паљене свеће, сад не могу да се сетим да ли је то био некаквог сценарија или је било спонтано.
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Martin нам је послао доста старих слика. Захваљујемо му се :clap, и качимо оне за које мислимо да нису постављане на форуму.

Дерби 1983, Јешић, Манце, 4 (?), Каличанин (5), Ројевић

2jg012w.jpg


Манце прославља гол Динаму за 2-2, 1983. у "рупи" пред преко 90.000 гледалаца. С лева на десно ту су и Варга (8), Прекази, Радовић и Вукотић

24kzaq9.jpg


Моца Вукотић прославља постизање гола, почетак `80-их. У позадини Звонко Варга.

dy3fid.jpg


Манце на утакмици против ОФК-а, у питању је 1981/82. Сасвим лево је Звонко Живковић.

dcwuxe.jpg


Манце, иста утакмица

2zdyni0.jpg
 
Последња измена:
Top