Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Оставимо се политизације и не скрнавимо једну од најбољих тема на форуму!
За ову тему је сасвим небитно ко је каквих политичких убеђења. Стјепан Бобек је био и остао легенда ФК Партизан и због свог огромног доприноса Партизану заслужује свакако место на овој теми.
 
Последња измена:

shvedja

Banned
Учлањен(а)
28.10.2006
Порука
1.681
Reaction score
4
Локација
Iza coska
Луди Гилић који је редовно добијао минимум 3 фаула већ у првој четвртини, а једном се десило и да је добио пету личну већ у првој :D
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.376
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
E sad bih i ja da pitam one koji se sećaju,mislim da je u pitanju sezona kad smo otišli na F4 sve mi je nekako kroz maglu,ako se ne varam bili smo u grupi sa aekom,cibonom i nekim italijanskim timom-imao je u nazivu reč tim,nešto kao X-tim stvarno ne mogu da se setim.
Izgubili smo prve 3 tekme,od cibone sa 18 razlike:banghead,i onda dobili sledeće 3.
Da li se neko seća tih utakmica,a posebno sa tim italijanima i kako se zovu i da li neko ima video zapise ili slike sa te tekme?
 

Dr.Hofmann

Guest
Sećam se jako dobro te utakmice , Rebrače , Obradovića jeste izgubili smo prvu 8 razlike ii u revanšu u Bg-u smo konstanto vodili od 3 do 9 razlike čak je u jednom momentu bilo i 13 razlike za nas koliko me sećanje služi, mislim da je na kraju završilo 5 razlike za Partizan . Tokom celle utakmice navijanje je bilo za 10 tada su dominirali bubnjevi sećam se kao da je dans bilo , i sećam se Željkove izjave na kraju " hvala Grobarima koji su još jednom po kazali da su verovatno najbolji navijači na svetu"
 

apet976

Početnik
Учлањен(а)
25.10.2008
Порука
88
Reaction score
0
Постовао сам да је утакмица играна пред бомбардовање, значи да је у питању пролеће 1999, дакле сезона 1998/99.

Ми смо те сезоне играли куп Рајмонда Сапорте или Куп Европе, јер смо претходне сезоне, 1997/98, ( иста сезона када смо играли ф4) испали у 1/2 финала доигравања од ФМП. Првак је касније постала КК Следећа Сезона. То им је последња освојена титула, дакле много давно је Партизан играо са Бенетоном, па није ни чудо што грешите.
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Момчило Вукотић у дуелу са играчем тузланске Слободе, почетак `80-их...

2qwly03.jpg


...и Предраг Даниловић поред Здовца из Олимпије, крајем `80-их.

2liihp3.jpg
 

kerkez

Grobar
Учлањен(а)
01.11.2006
Порука
397
Reaction score
24
Локација
Na ivici incidenta
E sad bih i ja da pitam one koji se sećaju,mislim da je u pitanju sezona kad smo otišli na F4 sve mi je nekako kroz maglu,ako se ne varam bili smo u grupi sa aekom,cibonom i nekim italijanskim timom-imao je u nazivu reč tim,nešto kao X-tim stvarno ne mogu da se setim.
Izgubili smo prve 3 tekme,od cibone sa 18 razlike:banghead,i onda dobili sledeće 3.
Da li se neko seća tih utakmica,a posebno sa tim italijanima i kako se zovu i da li neko ima video zapise ili slike sa te tekme?

Ekipa o kojoj pricas je Timsistem.
 

Dr.Hofmann

Guest
Stvarno lepe fotografije!! Na ovoj slici gde je u prvom planu semafor na kome piše Partizan-Sparta na semaforu stoji ime nekadađnjeg Vukovarskog giganta " fabrike gume i obuće Borovo " bio nekad gigant i nikad više!! Hvala ljudima koji us podelili s anama ličnu arhivu!!
 

undertejker

Grobar
Учлањен(а)
07.11.2006
Порука
893
Reaction score
122


Два су се друга фудбалом бавила,
Да једном играју заједно жеља им је била.

Тужна је судбина омела њихов план,
Погину Драган Манце, остаде Милко сам.

Послушај Милко, верног Југа глас,
Играј за себе и Драгана, за Партизан и за нас.
 

NS TIM

Moderator-izaberi Partizan
Учлањен(а)
03.10.2006
Порука
1.111
Reaction score
2
Локација
Novi Sad
ako bog da,a daće u novoj crno beloj 2009...bićemo u prilici da vam objavimo OGROMAN BROJ SLIKA-iz do sada nenačete arhive JUGA....
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Мали поклон за Нову 2009. годину - sasagm и његове (не тако старе) слике из Крушевца са прославе титуле. Најбољи начин да баш овим сликама поздравимо стару и дочекамо Нову годину, уз жељу да се оваква славља понове...

IMG_0053.jpg

IMG_0133.jpg
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Да нам у 2009. буде само овако и никако другачије...да пролеће почне на овај начин!

2w7r3n6.jpg
 

PFC_D

Guest
to su bila vremena. pazi koliko nas je bilo tamo. secam se da smo te sezone, koju smo inace prezimili u evropi, a to ne radimo bas cesto (jest da je taj kpk imao 3 kola do zime, al opet) ali i da nas je uefa bez nekog preterano valjanog razloga terala da igramo domace tekme u mostaru i podgorici.
imali smo 'dobar' rezultat (2-1 u rumuniji za njih) pred revans, ali koliko se secam ovde su nas laganica pregazili sa 2-0. cuvena sezona kad smo izbacili celtic i groningen ali isto tako ocajno, ali ocajno igrali u prvenstvu. mislim da nas je te godine punio ko je stigao. isto tako, uzasno su me nervirali dresovi koje smo tada nosili. kao da ih je retardirano dete pravilo, neke kockice, romboidi, crtice...
 

PFC_D

Guest
sto se tice kosarke o kojoj pricate...
koliko se ja secam, tamo smo izgubili citavih 13 razlike (govorim o benetonu) a ovde smo igrali nereseno, ja mislim 79-79.
radi se o kupu rajmonda saporte, nekoj verziji sadasnjeg uleb kupa.
to me je podsetilo na kosarkasku sezonu 97/98...

to nam je druga godina igranja evro lige. u prvoj nas je muta vodio prilicno dobro, izgubili smo na neiskustvo od olimpijakosa, kasnije prvaka evrope...
dobri rezultati u evro ligi prethodne godine (u pioniru nas je dobio samo aca petrovic sa kaha san fernandom i olimpijakos u 1/8 finala, ne racunam jebeno bolan poraz od jugoplastike u solunu) podigle su kitu nasem tadasnjem rukovodstvu, tako da se bez imalo straha, realnosti ili opreza, kao cilj za sezonu 97/98 postavio final four!!?!? secam se da kad sam to procitao, ostao sam sokiran. tim koji je prethodne sezone igrao odlicno u evro ligi, napustio je dejan koturovic, i koliko se secam, a ispravite me, mica beric. dosao je radosevic iz borca kao najbolji strelac, i centar od 2 metra i 65 kilograma misel lazarevic.
na cuvenom, tada veoma jakom turniru Trofej beograda, unakazili smo cigane u finalu sa nekih 25 razlike. realno, i oni su bili jaki. topic, topalovic, kuzmanovic, bencic, rakocevic, stanojevic bili su tada solidni igraci...
u evro ligi smo startovali klasicno, pobedama ovde i porazima tamo, medjutim, kada nas je nejaki hapoel tel aviv razbio tamo kao zvecku, tim kome je glavni igrac bio kecer zvani radoslav curcic, covek od 130 kilograma od cega 128 kg spada na cist misic, vec sam imao velike sumnje u taj tim.

krajem 97. godine igrali smo i cuveni derbi sa neozbiljnom trecerazrednom marketinskom agencijom zvanom kk crvena zvezda. imali su budalu za trenera. potpuno nepoznatog kauboja zvanog tom ludvig. covek koji blage veze sa kosarkom nije imao. u punom, bas punom pioniru, rutinski smo poveli sa 12ak razlike pred kraj drugog poluvremena (ja mislim da su se tad jos uvek igrala poluvremena) da bi cigani prekinuli utakmicu i pretopostavljam da svi znate kako se to zavrsilo.

u pauzi, zrebom je naravno odluceno da igramo sa cibonom (izmedju 97 i 2000. sklon sam da pomislim da su sve sportske federacije namerno ukrstali nase i hrvatske timove jer smo uvek igrali jedni protiv drugih), i jos nekim timovima, ne secam se tacno sa kim sve...
prva tekma cibona. obzirom da se misel lazarevic pokazao kao nula (promasio je zicer protiv barce u beogradu kad je sasa djordjevic namerno napravio korake u zadnjoj sekundi da bi nas vratio u zivot, ali isto tako i postigao 39 poena) dosao je ugostitelj zvani Slavisa Koprivica. covek od jedno 150 kilograma je dosao da popuni oslabljenu centarsku poziciju i rastereti tomasevica i drobnjaka. poraz od cibone u beogradu (posle jugoplastike i dinama zg) definitivno nas je obelezio kao klub sa komplexom od hrvata. muta odlazi, dolazi pomocnik kime bogojevic.
ako ne racunamo poraz u zagrebu, kime bogojevic je posle ne znam koliko uzastopno izgubljenih utakmica savladao tim sistem u beogradu (dream team sa fuckom, karltonom majersom i ostalima) a kasnije i aek u atini, iako smo u jednom trenutku gubili sa citavih 18 razlike.
a onda triler. u 1/8 finala sastajemo se sa dudinim olimpijakosom. prva tekma u atini, igra se na 2 pobede. pobedjujemo! sok, ludilo, nikada necu zaboraviti. napio sam se kao zivotinja nad zivotinjama. bila je cak prica (a kad se setimo desavanja sa ovogodisnje tekme u atini i panioniiosa, vrlo je verovatna) da je kod recimo rezultata 65-63 za nas, neko od nasih dao kos, i umesto da povedemo sa 4 razlike, semafor je pokazao 65-65 a duda je to precutao. ipak, toga se ne secam, jer sam pijan gledao utakmicu sa tremom kao nikad. revans u beogradu i vece cubrila. davao je koseve odakle je hteo. trojke iz svih pozicija, i iako je bilo 6 za njih na kraju poluvremena, na kraju tekme je bilo 10ak za nas. ludilo, ne samo sto smo ih izbacili nego smo im preuzeli prioritetnu poziciju pa cemo u 1/4 finalu mi imati prednost domaceg terena.
a protivnik, cska ! jak, dobar tim. ne kao sad, ali jak. imali su cuvenu generaciju koja je iste te godine pukla od nase reoprezentacije u finalu svetskog prvenstva. predvodio ih je kosooki sergej panov. prva tekma ovde, 25 za nas, druga tamo 25 za njih, treca, dobijamo jedva. idemo na final four. neverovatno! tim u koji niko nije verovao posle poraza od cibone. na final fouru, koji smo jako neozbiljno shvatili gubimo, ali opet... uspeh je ogroman. a onda....
polufinale nase lige sa zeleznikom...
jakim zeleznikom. dejan radonjic, nikola bulatovic, vesa petrovic, jestratijevic...
prvu tekmu oni dobijaju tamo, drugu mi ovde, igra se majstorica kod nas. odvratni, odvratni (neka mi oproste svi, znam da je igrao kod nas) silovatelj bulatovic nam daje trojku za trojkom. kraj regularno toka, nereseno je. odjednom, semafor za napad koji se nalazi iznad kosa, poludeo je. spiker se oglasio, citiram ga 'postovani gledaoci, usled tehnickih problema sa semaforom, utakmica nece moci biti nastavljena. molim vas, napustite halu, sa kartama sa ove utakmice, moci cete da udjete na sutrasnji nastavak. utakmica ce se nastaviti sa rezultatom koji je trenutno aktuelan. hvala' ... krecem kuci, hala se prazni, usput sam popio par piva, dolazim kuci da spavam, sutra idem u skolu. bio sam 4. godina srednje skole... ali... okrecem rahmetli bk televiziju, naslovi... kaze u finalu kosarkaskog plej ofa igrace crvena zvezda i zeleznik koji je posle produzetka savladao partizan sa nekim rezultatom. neverica !!! isterali su nas iz hale a onda nastavili tekmu !?!?!? skandal nad skandalima, a jos veci skandal je to se niko iz nase uprave na to nije zalio.

titulu ni kriva ni duzna osvaja zvezda posle sumnjivih utakmica u finalu sa zeleznikom. sezona za zaborav, katastrofa. jebes final four kad smo titulu izgubili, a inace to je bio i kraj nase dominacije u kosarci jer je par godina nakon toga dominirala kk buducnost...
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
cuvena sezona kad smo izbacili celtic i groningen ali isto tako ocajno, ali ocajno igrali u prvenstvu. mislim da nas je te godine punio ko je stigao. isto tako, uzasno su me nervirali dresovi koje smo tada nosili. kao da ih je retardirano dete pravilo, neke kockice, romboidi, crtice...

Дефинитивно једна од најлуђих сезона у историји Партизана. И дресови су одраз тог лудила. Весели "Вокадо" дизајн. :D

Пунили су нас, али пунили смо и ми многе. Голац тренер, прави рокерски фудбал. Селтик 2-1, 4-5 па Гронинген 3-4,3-1, онда Осијек на ЈНА, 3-0 за нас на полувремену па Осијек окреће у другом на 3-4 а ми ипак славимо 6-4 :D. Динамо у купу 3-2 на ЈНА, добијамо Сарајево на Кошеву 2-1 а онда губимо од Рада кући 0-2...једна од оних сезона што остављају трауме и чине нас "гробарима".
 

Boris-NK

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
1.986
Reaction score
8
Локација
Niksic
Au kako volim ovo da citam... Sjecam se te prve utakmice sa Olimpijakosom, iako sam tada imao samo 8 godina! Sjecam se nije bilo prenosa, ja i cale pratimo na teletekstu i na kraju dobijamo 2 razlike ako se ne varam... Dajte jos ovakvih tekstova, kako se najezim :D
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Јужна трибина, луде `70-те...

001.jpg
 
Top