Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

PFC nostalgija: istorija, legende, stare slike

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Управо тако, Зоран Ћирић је те сезоне носио 10-ку, иако су га бомбастично најавили, веома мало је показао, цела сезона је била можда и најтежа у последњих 20 година, и он се уклопио у свеопште сивило целе те генерације.
Много се очекивало од њега, док је био у Бечеју играо је добро, као и цео тим Бечеја тих сезона, данас је веома многима невероватно да је рецимо у сезони 95/96 Бечеј завршио као 4-ти у првенству и играо у Купу Уефа где су испали од словеначке Муре, а те исте сезоне 95/96 су много допринели нама да освојимо титулу, јер су у 4 дуела са циганима имали 1 реми и 2 победе, од тога једну у циганској рупи. Често су и нама откидали бодове.
Gledao sam na tv-u kada su dobili cigane u rupi mislim da je bilo 2-0 ili 2-1 ne mogu tačno da se setim ,ali sam siguran da je Zoran Ćirić dao jedan gol, a moguće je da je strelac drugog gola bio Mulina.

Kao što je ovde pisano devedesetih godina je Bečej bio ozbiljan kluba za naše prilike, pa je često bivao u gornjem delu tabele.
Iz generacije sredine devedesetih kod nas du došli Ćirić i Mulina. Zoran Ćirić je bio napadač, delovao je robusno i bio je jedan od najzaslužnijih za uspehe Bečeja, iako je nasledio Dragan Ćirića sa brojem deset uPartizanu, nisu igrali na istim pozicijama.
Sinišda Mulina je bio nešto kao zadnji vezni,isto robustan, ne baš pokretljiv, sa jakim šutem.Isto kao i Ćirić i on je ostao bez ikakvog učinka u Partizanu, iako se od njih mnogo očekivalo

Mulina i Ćirić su bili članovi poslednje ozbiljne generacije Bečeja, pre njih su iz kluba kod cigana otišli Milivojev i Radmanović(poznat po lomnjenju kičme od strane Dragana Ćirića).
 

ABCDE

Grobar
Учлањен(а)
07.12.2012
Порука
528
Reaction score
107
A koliko god ova ekipa bila krs, ipak je uspela da osvoji kup te godine, dok su Perica i Deki „najbolji mladi tandem evropskog fudbala u ovom momentu“ na kraju ostali kratkih rukava... :wink:
Kad se setim sastava protiv kroacije u ZG, Sabo, Tasevski, Bolic, Svetlicic, Trobok, Vukicevic, Stojisavljevic i Goran Obradovic kao prvi napadac :banghead klupa Stojanoski, Isailovic, Pazin, a te sezone je igrao i Branko Savic :pop
Kakav rasadnik drveca :buhaha
A cigani su nas nakantali 8-1 u tri utakmice, da se Zeka nije dogovorio sa Arkanom, juce bi mi uzeli taj kup.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.672
Dunavski kup 1958 Partizan-Tatran Presov 4:2 Utakmicu smo igrali u Kragujevcu zbog Dana mladosti na JNA
1958-05-26-011.jpg

Mladi timovi Partizana i Zvezde 1959
1959-05-22-010.jpg

Prijateljski derbi 1961 C.Zvezda-Partizan 1:0
61cz-pfc1-0.jpg


Prvomajski derbi 1967 Partizan-Zvezda 1:0 Pobedniku urucen pehar lista Sport,a najboljem igracu zlatan sat.
nbsnovine-politika-1967-.jpg
 

Dragan9Mance

Grobar
Учлањен(а)
15.03.2012
Порука
452
Reaction score
15
Локација
ulica Dragan Mance br.9
Skoro da sam siguran da je pobedonosni gol za Bečej protiv zvezde u rupi dao Novčić.
Tada sam redovno na radiu pratio emisiju vreme sporta i razonode, a emisija je imala deo koji je bio rezervisan za sporrtske šale.
Naime zvezda je prethodno kupila nekog iz Bečeja, pa je voditelj izjavio nešto u stilu da je zvezda dodala još koji Novčić, mogla je da dovede momka koji im je presudio.
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Moguće da je dao Novčić drugi, onda je Ćirić dao prvi, i skoro sam siguran da je Bečej imao 2-0 na toj utakmici, na tada u fudbalskoj javnosti poznatom kao "najprazniji stadion u državi".
 

Centurion

Grobar
Учлањен(а)
10.01.2012
Порука
854
Reaction score
662
Локација
Београд
@Dragan Mance

У праву си, било је 1:0 за Бечеј у рупи, гол је постигао Далибор Новчић.
Шала о којој причаш се десила на пролеће, када је Бечеј на домаћем терену опет карао циганска говна и то опет са 1:0, и то опет голом истог фудбалера, Далибора Новчића. Гарави су у зимском прелазном року из Бечеја довели Ивицу Миливојева, па се коментатор ругао говорећи како би им било боље да су додали још који новчић и довели Новчића, а не Миливојева који је доста слабо играо за њих.
На том пролећном мечу, судија је свирао пенал за цигане, који су говна промашила, а онда је поменути Новчић оверио курву.

Те сезоне смо са Бечејцима играли 4 пута, пошто је на снази био 4-струки бод систем, кући смо обе добили, не сећам се резултат, али у Бечеју смо оба пута играли нерешено, 1:1 и 0:0.
Тај реми 1:1 из јесењег дела ми је посебно тешко пао, јер смо пре тог меча имали 2 бода испред цигана, па су нас после те нерешене утакмице стигли.
Међутим, коло-два касније је била та утакмица у рупи, курва-Бечеј 0:1, па су нам Бечејци опет вратили предност на табели у односу на гараве.

@Pekarski
Мислим да је било 1:0 за Бечеј, не 2:1, у сваком случају, пала је двојка, и то из 2-2, ако се не варам.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.672
Tada u ruznalu pisalo"Novcic na konto Partizana" :D
 

mr Kiza

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2011
Порука
444
Reaction score
16
Secam se da je taj isti Becej kolo posle 100. derbija mogao da nas vrati u zivot u borbi za titulu, vodili su u Beceju protiv cigana 2-0, ali je na kraju ipak bilo 2-2
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.563
Локација
Beograd
Da li moze neko da mi kaze nesto o Zoranu Ciricu? Ne mogu na netu nikako da nadjem ni jedan podatak u vezi njega sem da je igrao kod nas. Kakav je bio igrac kad nema profil ni na wikipediji :buhaha
To je onaj sto je igrao u onoj mucnoj i uzasnoj sezoni 1997/1998. Mnogi optuzuju Scepovica da je drvo, ako je on drvo onda je 80% one ekipe stabla sa Amazona! :buhaha
Možda je grubo reći, ali, surovih devedesetih, ponekad sam razmišljao da li bi bilo o.k. da se ubijem...
Jedan od razloga je svakako, što su dres sa brojem 10, posle odlaska Dragana Ćirića, inače sjajnog fudbalera, naslednika naših nekadašnjih desetki, i preteče Saše Ilića, dali ovom njegovom prezimenjaku - Zoranu Ćiriću...
Em što mi se povraća kad desetku može da dobije neko ko nije as fudbala, em što ovaj nije uradio - skoro ništa tokom svoje igračke karijere u Partizanu...sa sve tom desetkom na dresu...
Igrač koga, takođe, nisam mogao da smislim je bio i taj Mulina, koga je neko ovde pomenuo - neko će se možda setiti i nečeg dobrog što je taj uradio, ja ne...
Za razliku od ove dvojice, oduševili su me, na nekoj utakmici, čini mi se pred kraj nekog prvenstva (?), dva momka, koji su ušli i pokazali kako se igra fudbal - jedan je, ovde pomenuti Kasom, a drugi se, ako se ne varam, prezivao Stojčić...
Naravno, posle više nikad nisu dobili šansu, ali smo zato uvek bili spremni za uvoz i izvoz balvana iz domaće poljoprivrede i šumarstva...
Ako sam nešto pogrešio, nek me ispravi neko ko se bolje seća...
 
Последња измена:

Dragan9Mance

Grobar
Учлањен(а)
15.03.2012
Порука
452
Reaction score
15
Локација
ulica Dragan Mance br.9
U pitanju je Miloš Stojčić, moj drugar iz srednje škole.
1983 godište, bio je u generaciji sa Lazovićem i Zavišićem (Ilijinim sinom). Debitovao je u poslednjem kolu, ne sećam se protivnika ali se sećam da je bila goleada (možda protiv Spartaka). Igrao je halfa, ali se nije naigrao u Partizanu. Sećam se da je odigrao dobro jednu utakmicu protiv Mogrena u Budvi.
Poslednji put kad sam ga sreo (prošlog leta), reče mi da igra u Iranu.
A što se tiče gore pomenute tekme czv-Bečej, završena je 0:1 i Novčić je dao jedini gol, Centurion je 100% u pravu. A setio sam se i tog drugog meča gde im je Novčić presudio.
 

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.692
Reaction score
4.343
Локација
Brèko, BIH
Slobodan -Sani Boy -Santrač momak iz Koceljeve, onako gledano iz mog sećanja , došao je u naš klub u 32-goj godini života u januaru 1978. godine iz Ofk Beograda ( u zimskom prelaznom roku) , kao najbolji strelac jugoslovenskih liga svih vremena-što će i ostati zauvek.

Debi utakmicu je igrao protiv Nk Zagreba u 19. kolu, to je bilo prvo kolo nastavka prvenstva,( jer je 18 utakmica odigrano na jesen) i odmah je postigao 2 gola u pobedi od 2-1.

Tog proleća je postigao 11 pogodaka za Partizan a najupečatljiviji su gol u večitom derbiju za titulu protiv cigana 3-2,( postigao je drugi izjednačujući pogodak), te 2 gola Dinamu kada smo zgazili zagrepčane sa 5-0.

U narednoj, za nas najgoroj sezoni u istoriji 1978./79., postigao je 14 pogodaka ukupno a izostao je neke mečeve zbog povrede, a svoj 200-ti prvenstveni gol, postigao je u meču 4. kola na Grbavici, protiv Želje( bilo je 2-2).

U poslednjoj sezoni u kojoj je nastupao za Partizan u uvodu u prvenstvo zabio je ciganima gol u finalu Beogradskog turnira koji smo dobili sa 3-1 a na jesen 1979.dao je gol Hajduku u kupu ,kada smo eliminisali splićane sa 2-1, te četiri prvenstvena gola.

Poslednji gol na zvaničnim utakmicama u našem dresu Santrač je dao u meču protiv Olimpije i pobedi od 3-1, tada je matirao Sabahudina Vugdalića današnjeg komentatora BH televizije OBN.U proleće 1980. godine Sani je ispao iz prve 11-storice , pa je vrlo malo nastupao i nije više postigao ni jedan prvenstveni gol.

U mom sećanju je ostao i možda zadnji gol koji je Sani postigao u crno-belom dresu a da nije bila zvanična utakmica, kada je u februaru 1980. na Mostarskom turniru u polufinalu protiv Sarajeva majstorski zaplivao vazduhom i postigao efektan gol glavom ( mi smo pobedili tim sa Koševa-u to vreme jesenjeg prvaka sa 3-0).

Na leto 1980. našao se na transfer listi, imao je tad 34 godine i Kaloperović više nije računao na njega.I onda je u istoriji Partizana zauvek ušla ona ne želim da kažem trampa, jer je to za mene gruba reč, nego odlazak Sanija u Galeniku i dolazak 18-godišnjeg Mancea kod nas, u septembru 1980.

Kada je Dragan poginuo, sećam se da je u Tempu izašao zanimljiv tekst ( ne znam jel ga Pera ili neko drugi okačio ovde) i Kaloperovićeva priča kako je doveo Mancea , te kako je tadašnji trener Galenike Bata Čabra(Ivan Čabrinović) sav zadihan dotrčao do Tome, čuvši da ovaj hoće Mancea u zamenu za Santrača i rekao "evo ti Mance i još petorica, samo mi daj Sanija".Toma je uzeo samo Mancea a zadnja rečenica teksta su Tomine reči -" i dugo je Bata Čabra mislio da je prevario mene Tomu Kaloperovića".
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.672
Medjunarodni turnir povodom 75 god.Radnickog iz Nisa 1998
1998-05-21-028.jpg
 

Ivic18

Početnik
Учлањен(а)
01.07.2013
Порука
3
Reaction score
1
Локација
Novi Beograd,blok 11b
Spremite se Grobari za prijatna iznenađenja! Sutra preuzimam paket od 70-ak VHS kaseta sa našim utakmicama iz 80-ih i početka 90-ih godina! Nadam se da ćemo na tim kasetama pronaći još nešto interesantno što nismo imali prilike da vidimo i što još uvek nije uploadovano na kanal. Da li je potrebno da nakon pregleda celokupnog materijala, napišem ovde spisak svih mečeva koje sam pronašao ili treba odmah da kontaktiram undertejkera i obavestim ga o svemu,sobzirom da on ima najbolje tehničke mogućnosti da selektira i postavi sve ono što proceni da nam treba od pomenutog video materijala? Pored tog paketa,očekujem još jedan da mi stigne za nekoliko dana,veoma važan,čim saradnici spakuju sve što imaju a tu pre svega mislim na video i audio snimke,slike,postere iz tempa,isečke iz novina i tsl. Imam još jednu zanimljivu vest a to je da sam pre neki dan u kafiću u bloku 64,sreo romuljagu,Dejana Anđusa. On mi je predložio da po pitanju 60,61 i 62.večitog derbija, kontaktiram izvesnog Maksu iz sportskog žurnala koji je valjda nekada radio za njih i koji po Anđusovim rečima, u ličnoj arhivi, "poseduje sve utakmice iz tog perioda". Takođe,Anđus nije propustio priliku da kaže kako bi nam on lično "svakako naplatio" uslugu preuzimanja tih snimaka kada bi znao tačno gde se nalaze!? Na moju opasku da su pomenuti snimci volšebno nestali pod nerazjašnjenim okolnostima u periodu kada su sportsku redakciju TV Beograd vodili uglavnom novinari koji su navijači jednog kluba i da svi znaju kako su oni prenosili utakmice, Anđus je ironično i pomalo ljutito izjavio: "Teorija zavere". Prethodnih meseci sam pokušavao i da stupim u kontakt sa porodicom pokojnog Vladanka Stojakovića jer se u njegovom stanu krije arhiva brojnih sportskih događaja iz vremena kada je on radio a taj period je prilično dug ali nažalost moja molba nije naišla na razumevanje ljudi koji su trebali da mi učine tu vrstu usluge odnosno da me upute na adresu njegove porodice, kako bi ih zamolio,kao veliki zaljubljenik u sport,da nađem ono što želim a vi znate šta je u pitanju...potraga se nastavlja...
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Da li je potrebno da nakon pregleda celokupnog materijala, napišem ovde spisak svih mečeva koje sam pronašao ili treba odmah da kontaktiram undertejkera i obavestim ga o svemu,sobzirom da on ima najbolje tehničke mogućnosti da selektira i postavi sve ono što proceni da nam treba od pomenutog video materijala?


Можеш да напишеш шта све има од утакмица али није обавезно. Свакако пошаљи списак ундертејкеру, јер могуће је да је он нешто од тог материјала већ поставио. Очекујемо с нестрпљењем.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.672
Refik Kozic 1981 mali fudbal u Americi

Radmilo Ivancevic 1982 tim Force

Resad Kunovac 1982-83 Memfis Americans

Zivaljevic 1983-84 Comets

Nikica Klincarski 1986-87 Sting

Stanisic 1989-90 Baltimor

Ilija Lukic (levo)Oakland Woriors

Paunovic ,1978 Stompers
 
Последња измена:

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.672
Trofej dobijen od Sportinga iz Lisabona u znak secanja na utakmicu Kes 1961 Sporting-Partizan 1:1
1974-12-16-019.jpg
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Играчи Партизана на паради са освојеним трофејом Купа Југославије / Маршала Тита, година вероватно 1954.

15of66s.jpg
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
И ако је и тада већ увелико цветала агенција, тадашњи југ са краја 90-их је био много испред овог.

Окупљања испред чесме, па кортео до ЈНА.Види се и на снимцима, скоро сваки други човек у дресу Партизана, данас ко дође у дресу, кева му је ћале.
Навијање без јебеног озвучења, са пар мегафона, па често и без истих а опет се навијало далеко боље него данас.
Ограда у правом гробарском стилу, знало се ко сме да има заставу, додуше јесу многе од њих завршавале код цигана али исто тако су и њихове висиле на југу.Данас качи ко шта стигне а видети неку циганску наопачке окренуту је научна фантастика.Чекамо браћу из Москве да нам пошаљу неку а ако то не учине, више нам не ваљају.

Опет кажем, јесте југ тада полако почео да улази у тунел у ком се дубоко налази и дан данас али пре 15-ак година Гробари су још били група за поштовање и респект.

Чему служимо сада, осим да добијемо неку похвалу преко јутјуба.

THE SOUTH WILL RISE AGAIN! Само питање када...
 
Top