Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
Релевантни сајтови и медији кажу да је женски дерби сутра, док сатић на Јутјубу откуцава своје и каже да ће пренос те утакмице почети за мање од сат времена...
Шта је права истина - сазнаћемо, кад-тад...

У међувремену можете да прочитате чланак о нашем КЖК-у, али и да приметите да су нас, осим Борке, што вам је већ познато, напустиле и сестре Мишкић, као и Глигић...
Дошле су Радовић, Опачић и Кармен, а ту су и кадеткиње Радуловић и Јефтић...
Па...како нам буде!

:napred-partizan:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
Edit:
Jutjub se ipak predomislio i ispravio - ženski derbi je sutra (29.9.) od 17h u FMP Areni u Železniku...

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd
Nase devojke su se borile i dale sve i moralne su pobednice dale su sve od sebe i niko nista im ne zamera idemo dalje.
Sledeca utakmica nam sledi protiv Buducnosti u Waba ligi gde smo domacini.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd
Ovde bi sad malo pricao o onome sto se juce desavalo i sto nije dopusten ulaz u zeleznik.Prva neprijatnost se desava pre 7 god gde navijacima Partizana nije dozvoljen ulaz sa zastavom i bubnjem gde su bili vraceni pod razlogom da su navijaci problem i da se ne pustaju zbog zna se kojih pesama znamo svi.Punih 7 god nije dozvoljen pristup inace kad se ovo desilo nasa uprava je cutala tad smo zahtevali da nase ne igraju dok se mi ne pustimo uprava je odlucila da igracice izacu i igraju bez obzira na sve.Celni ljudi kss svih ovih godina cute sa predsednicom Jokovic inace bivsoj igracici zvezde koja ce izgleda ostati jel Covic ce preuzeti kss pomocnik ce biti Arbutina isto bivsa igracica zvezde tako da su okupirali savez.Prosle godine nas klub izlazi u susret zvezdi jel su oni igrali evropsku utakmicu pa ne mogu da igraju sledeci dan sto nasa uprava pristaje.Videli smo juce ako su problem navijaci partizana koga ce onda da vredjaju roditelji i familija koga ce oni da ugroze?Inace zvezda je izdala saopstenje koje je prica za malu decu.Pitanje za sve klubove dokle ce se vise ova tortura trpeti inace prosle god u polufinalu roditelji su bili pusteni u halu partizanovi bez problema.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
Nažalost, ovu temu ozbiljnije ne prati baš mnogo forumaša, ženska košarka nije baš neki ekstremno popularan sport, ali trebalo bi da budemo obavešteni i kad je ovaj segment našeg JSD-a u pitanju, jer čak ni ovde nije baš uvek samo sport u pitanju!!!

Ko je hteo, video je, pročitao je, ŽKK zvezda je u nedelju ZABRANILA ULAZAK NA UTAKMICU sa Partizanom...a kome ga je tačno zabranila, ili kome tačno nije...ne mogu da vas obavestim jer ni ja nisam bio pušten unutra...

Ja neću da se sad nešto ,,silim,, rečima na forumu povodom ovog slučaja, jer mislim da sam i dosad uvek bio korektan prema svim klubovima ovog sporta, osobito zato što često FOTOGRAFIŠEM utakmice košarkašica, pa stvarno nije red da se od fotografa na utakmici prebacujem u nekakvog huligana za tastaturom...

Ali MORAM da kažem da mržnja uvek rađa mržnju i da nečije šikaniranje ostavlja vrlo loš utisak i stvara ,,zlu krv,, i za ubuduće...
A to je loše. Jako loše...

I stoga moram da vas UPOZORIM da nečija deca, da kažemo NAŠA deca, mnoga deca, dečaci, devojčice, mladići, devojke, idu na treninge, sa treninga, u školu, iz škole u trenerkama, majicama, ili sa rancima koji svi imaju obeležja KLUBA za koji igraju ili treniraju - i da li stoga neko u ovoj zemlji uopšte razmišlja da nečija frustracija, inaćenje, mržnja, šikaniranje, INSISTIRANJE na sukobu, PODGREJAVANJE mržnje - može da dovede do toga da ta deca sa obeležjima C.zvezda ili Partizana, usput dožive nešto što nikako ne bi smelo da se desi?

Eto: na tim utakmicama ženske košarke nema puno navijača, nema nekog naročitog uvredljivog skandiranja, i iako se borba na terenu podrazumeva, sve počne i sve se završi u duhu sporta i fer-pleja...

I šta je onda bilo to tako hitno i ekstremno što je ŽKK C.zvezda odnekud ,,iskopala,, pa da mora na par sati do početka utakmice da ZARANJUJE u Železniku prisustvo svih ili skoro svih osim onih koji igraju - to oni iz tog kluba znaju, i to njima nek bude tamo na čast.

A mi da se potrudimo da ipak NIKAD ne budemo kao oni! Ne smemo da budemo kao oni!

Saznao sam za tu zabranu na par sati do utakmice, ali sam svakako krenuo tamo, i žao mi je što nisam stigao u taj Železnik samo 15-ak minuta ranije, pa da napravim bar jednu jedinu fotografiju naših košarkašica ISPRED hale, tek da znaju da NIKAD NISU SAME, ali, eto...dok sam stigao do tamo, one su već ušle unutra i upravo počele sa zagrevanjem...

No dobro...biće prilika, biće dana za megdana, ja neke stvari brzo zaboravljam, ali, neke vala i pamtim dok sam živ...

Evo kako je glasilo saopštenje njihovog kluba o zabrani:

Поучени претходним “искуствима” и посебно срамним односом и мржњом према другим клубовима а који се сада огледа и у директним преносима утакмица на једном клупском каналу чак и када су у питању утакмице деце и млађих селекција – улаз неће бити дозвољен никоме ко сеје мржњу и само њима објашњиву ароганцију! Ово је коначан став клуба и надамо се корак којим не допуштамо никакве претње,уцене и даље ширење мржње на нашим паркетима , посбно у женској кошарци!

A evo i šta je rekao naš klub:

Poštovani,na mejl KŽK Partizan 1953 stiglo je obaveštenje od KŽK C.Zvezda da je na današnjoj utakmici dozvoljen ulaz samo kosarkašicama, stručnom štabu i upravi kluba.Molim roditelje i familije kosarkašica koji su krenuli iz Novog Pazara,Novog Sada,Vrbasa i drugih mesta,da se vrate svojim kućama i utakmicu gledaju na live streamingu.Crvena Zvezda je domaćin utakmice i KŽK Partizan 1953 ne može uticati na odluku organizatora utakmice a smatra da je ovo potez koji urušava ionako posrnulu žensku košarku u našoj zemlji.Košarka bez publike nema smisla a ispadi koje gledamo nemaju veze sa ženskom košarkom.Nadamo se da će buduće generacije doživeti da ovo bude praznik košarke jednog dana.Danas neka pobedi bolji u fer atmosferi.

Rekao sam onoj tamo predstavnici zvezde u Železniku da nema potrebe da joj kažem šta o svemu tome mislim, pa nije potrebno ni da vama objašnjavam...
Ali se nadam da ste ipak odvojili vreme da sve ovo pročitate...
Čisto da znate.

:napred-partizan:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd
Sutra pocinje nas Partizan novu sezonu Waba lige sa kime smo prosli put zatvorili i igra se u Hali sportova od 15:30.Pratio sam pripremni period Buducnost je svoje pripremne utakmice odigrala ovde sa ekipama nasim i sve dobila ubedljivom razlikom.Jedino kuci su igrali protiv naseg vecitog rivala i njih dobili 72:63.Imamo lose iskustvo od prosle god sto ja bio na prenosu nisam video da je bio faul nad Boricic i da sudije nisu svirale i da nam nisu dali bacanja mozda mi otisli na f4 sto bi bila senzacija.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
To kako se C.zvezda ponela prema nekim običnim mirnim ljudima, ljubiteljima domaće ženske košarke (a na utakmicama ih uglavnom bude tek po koja skromna desetina), prijateljima i roditeljima košarkašica - to je jedna stvar...
Ali naš težak poraz u Železniku koji jako boli, e to je već nešto drugo...

Poraz kao poraz, ubedljiv ili ne, to je nešto što je u sportu normalno, vidim da Marina Stojić nije odigrala ni sekund meča, a bez nje smo svakako bili dosta slabiji.
I glupo bi bilo da se na osnovu prve utakmice u sezoni već sad jasno vidi i zna, šta će biti do kraja...
Ali.
Više od ubedljivog poraza u prvom kolu će nas boleti, ako je naš klub otišao neka ,,dva koraka,, unazad u odnosu na proteklu sezonu...ili, ako su, možda rivali, u odnosu na nas, otišli ,,dva koraka,, unapred.

Podsećam: prošle sezone smo u svim takmičenjima bili pri vrhu. Ušli u finale kupa. Pobeđivali rivale koje godinama nismo pobeđivali. A i kada smo gubili od jačih, nismo više gubili sa po 20-30 koševa razlike kao što je to bilo već uobičajeno u sezonama pre te prošle.

I svakako da sam onda očekivao da će ambicije kluba biti da ove sezone odemo još dalje i da budemo još jači i bolji!

Dobro...znam ja da mi teže nalazimo sponzore nego neki drugi.
I lepo je što ne dugujemo ni dinar duga prema bilo kome.
Ali svakako da mi neće biti milo ako se desi da naš klub ove sezone ponovo samo služi favoritima da na nama popravljaju koš-razliku!
Jeste, ima još da se igra, i ima još da se trenira, i ima još da se putuje, pa...videćemo...
Ali...i pre početka sezone smo već ovde pisali o sastavu našeg tima...i da tu ipak nešto (i neko) fali...

Bilo kako bilo, nova utakmica je već danas (3.10.) od 15i30 u Hali sportova (Ranko Žeravica), Fontana, Novi Beograd...
Protivnik nam je Budućnost Bemax, tim koji je u septembru na turniru u Sarajevu pobedio C.zvezdu sa 9 poena razlike...a ta C.z. prošle nedelje pobedila nas sa 33 razlike...
Pa...će vidimo...

Ko došao dobro došao.
Uvek uz Partizan! Kako ko. Ili bar neko.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd
Partizan je poceo waba ligu nazalost sa porazom od Buducnosti u prvom kolu nadamo se da ce biti bolje u nastavku takmicenja.

Прилози

• Messenger_creation_458E48D8-2ADB-4C07-8BC6-DE9140EC7437.jpeg
    Messenger_creation_458E48D8-2ADB-4C07-8BC6-DE9140EC7437.jpeg
    252,1 KB · Прегледа: 12

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
Druga utakmica u sezoni i drugi poraz KŽK Partizana, ali su naše devojke ipak pružile jači otpor Budućnosti, nego C.zvezdi...
Za nešto više od toga...znate kako se kaže: kol'ko para - tol'ko muzike...

Naše američko pojačanje nije nešto visoka, neku veću snagu i brzinu za defanzivne zadatke zasad nema, ali...ima meku ruku i njenih 19 poena ubačenih večeras nikako nisu za bacanje...još neki njeni šutevi su prosto izašli iz koša, ali možda na nekoj sledećoj utakmici neće, a i verujem da će Džeki još dodatno ,,namestiti ruku,, kako sezona bude odmicala...

Još uvek smo na samom početku, uostalom, hajde da odgledamo i utakmicu u subotu sa Proleterom, pa da konačno vidimo i kako igramo kad smo mi favoriti...

Evo statistike i manjeg dela fotografija, a veći deo će biti u sledećem postu...

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/2492828/bs.html

(snimio: Goran Tomić)

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd
Evo i našeg rostera sa sajta WABA lige da se malo bolje upoznate sa devojkama, ako već niste, ili ako ne znate ove nove...

A evo i obećanih fotografija:

(snimio: Goran Tomić)
Odigrali smo kako smo odigrali to je realnost nasa nazalost nasem Partizanu nema ko da pomogne i nas klub je na vetrometini jel obicno kad je tesko nikog nema tako je bilo i 2015 a kad je slatko svi su tu.Buducnost je igrala finale prosle god gledao sam malo poceli smo dobro vodili smo ali smo se onda kao po obicaju ugasili u poenterakom smislu do cega je to nemam objasnjenje.Evo vec drugi mec mi imamo probleme sa defanzivnim skokom gde dobro ne zagradjujemo i dajemo protivniku dodatni napad.Mnogo se vidi nedostatak Borke i to se sad jasno vidi po poenima.Inace Zvezda protiv nas prekrsila pravilo umesto 3 strankinje igralo je 4 sto nije dozvoljeno i da se postuju pravila mi bi dobili mec automatski 20:0.Svi znamo da su okupirali savez.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd
Partizan igra 2 kolo nase lige igra protiv novog starog proletera od 21 u vizura sport.I nadamo se da ce u sezoni konacno upisati prvu pobedu posto smo kvalitetniji.I u ovom slucaju se pokazuje u kakvom smo situaciji kad moramo da menjamo hale koje cemo igrati te ovamo te tamo jer nemamo sto druga dva kluba imaju u ovoj zemlji.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
Prva pobeda u sezoni, ali teško...
Baš teško.
Mnogo muke na terenu, mnogo stresa za nas koji samo gledamo...nije baš ni šut nešto naročito išao, ali su se devojke nekako ,,rasporedile,, da svaka da neki učinak, i, kad se sve to sabere, eto - pobedismo!

Ali...nekako imam utisak da je ona prošla sezona ostala baš nekako daleko i iza nas, i da sad sve krećemo iz početka...
Da, velika je pauza između dve sezone, ovo je ipak neki novi tim, dosta toga tu ne ide ili se ne može ili se nema, al' samo jednog uvek ima:

Devojke izginuše na terenu, sad da l' je košarka, da l' je povremeno rukomet, ragbi, rvanje...ali one ne uzmiču...

A mogu vam reći da su takve i sve ove protivnice na koje ćemo da se namerimo tokom sezone, tako da, rad, rad, rad, borba, borba, borba...pa, kom opanci, kom obojci, kom košarkaške patike, dresovi i SVETI GRB za koji mora da se bori, i...poneka fotografija za uspomenu...

(snimio: G.T.)

A kad smo već kod fotografija i fotografisanja, mogu vam reći da su u hali Vizura u Zemunu sklonili onu drečavu crvenu podlogu, pod je sada svetliji (te i odbija više svetla), a moguće i da su nešto radili na osvetljenju dvorane, tako da su uslovi za ,,fotkanje,, sad dosta bolji nego nekada...

I zato u sledećem postu još fotografija... :D

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd
Zeleo bi neko svoje misljenje da iznesem.Gledao sam utakmicu i krenula je i vidi se da smo se mucili napadacki i da smo mnogo gresili.Meni nista nije jasno to je ona ista ekipa kostur je ostao ali smo ostali bez Borke koja nas je celu sezonu nosila na svojim plecima.Razlika u ekipi naseg kluba i njihovog je nebo i zemlja ali ove godine me brine slab pocetak pogotovu protiv Proletera.Nije bilo dopustivo da mi zavrsimo trecu cetvrtinu sa zaostatkom od 9 poena protiv do jucerasnjeg drugoligasa pogotovu u bg.Na kraju smo dobili na misice plasim se da je bila neka ozbiljnija ekipa da bi izgubili i da se to mora dici na mnogo visi nivo.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
9.oktobra u pola 9 uveče, naše će u Zagrebu pokušati da odigraju najbolje što mogu...jeste da je tek početak sezone, ali nije baš lako igrati u dva takmičenja, stalno putovati negde...

Očekivanja trenera:

Prenos utakmice:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.548
Reaction score
33.594
Локација
Beograd
Ako vam je za utehu, nismo izgubili u Zagrebu sa 30 razlike, nego samo sa 29...i naviknimo se na ovakve poraze, biće ih još...

Učestvujemo u tom regionalnom takmičenju gde će protivnici biti mnogo jači od nas.

A šta nas još čeka u takmičenjima u Srbiji...videćemo kasnije...

U ovom trenutku ne vidim nijedan razlog za optimizam.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
269
Reaction score
621
Локација
Beograd