Nažalost, ovu temu ozbiljnije ne prati baš mnogo forumaša, ženska košarka nije baš neki ekstremno popularan sport, ali trebalo bi da budemo obavešteni i kad je ovaj segment našeg JSD-a u pitanju, jer
čak ni ovde nije baš uvek samo sport u pitanju!!!
Ko je hteo, video je, pročitao je,
ŽKK zvezda je u nedelju ZABRANILA ULAZAK NA UTAKMICU sa Partizanom...a kome ga je tačno zabranila, ili kome tačno nije...ne mogu da vas obavestim jer ni ja nisam bio pušten unutra...
Ja neću da se sad nešto ,,silim,, rečima na forumu povodom ovog slučaja, jer mislim da sam i dosad uvek bio korektan prema svim klubovima ovog sporta, osobito zato što često FOTOGRAFIŠEM utakmice košarkašica, pa stvarno nije red da se od fotografa na utakmici prebacujem u nekakvog huligana za tastaturom...
Ali MORAM da kažem da mržnja uvek rađa mržnju i da nečije šikaniranje ostavlja vrlo loš utisak i stvara ,,zlu krv,, i za ubuduće...
A to je loše. Jako loše...
I stoga moram da vas UPOZORIM da nečija deca, da kažemo NAŠA deca, mnoga deca, dečaci, devojčice, mladići, devojke, idu na treninge, sa treninga, u školu, iz škole u trenerkama, majicama, ili sa rancima koji svi imaju obeležja KLUBA za koji igraju ili treniraju - i da li stoga neko u ovoj zemlji uopšte razmišlja da nečija frustracija, inaćenje, mržnja, šikaniranje, INSISTIRANJE na sukobu, PODGREJAVANJE mržnje - može da dovede do toga da ta deca sa obeležjima C.zvezda ili Partizana, usput dožive nešto što nikako ne bi smelo da se desi?
Eto: na tim utakmicama ženske košarke nema puno navijača, nema nekog naročitog uvredljivog skandiranja, i iako se borba na terenu podrazumeva, sve počne i sve se završi u duhu sporta i fer-pleja...
I šta je onda bilo to tako hitno i ekstremno što je ŽKK C.zvezda odnekud ,,iskopala,, pa da mora na par sati do početka utakmice da ZARANJUJE u Železniku prisustvo svih ili skoro svih osim onih koji igraju - to oni iz tog kluba znaju, i to njima nek bude tamo na čast.
A mi da se potrudimo da ipak NIKAD ne budemo kao oni! Ne smemo da budemo kao oni!
Saznao sam za tu zabranu na par sati do utakmice, ali sam svakako krenuo tamo, i žao mi je što nisam stigao u taj Železnik samo 15-ak minuta ranije, pa da napravim bar jednu jedinu fotografiju naših košarkašica ISPRED hale, tek da znaju da NIKAD NISU SAME, ali, eto...dok sam stigao do tamo, one su već ušle unutra i upravo počele sa zagrevanjem...
No dobro...biće prilika, biće dana za megdana, ja neke stvari brzo zaboravljam, ali, neke vala i pamtim dok sam živ...
Evo kako je glasilo saopštenje njihovog kluba o zabrani:
Поучени претходним “искуствима” и посебно срамним односом и мржњом према другим клубовима а који се сада огледа и у директним преносима утакмица на једном клупском каналу чак и када су у питању утакмице деце и млађих селекција – улаз неће бити дозвољен никоме ко сеје мржњу и само њима објашњиву ароганцију! Ово је коначан став клуба и надамо се корак којим не допуштамо никакве претње,уцене и даље ширење мржње на нашим паркетима , посбно у женској кошарци!
A evo i šta je rekao naš klub:
Poštovani,na mejl KŽK Partizan 1953 stiglo je obaveštenje od KŽK C.Zvezda da je na današnjoj utakmici dozvoljen ulaz samo kosarkašicama, stručnom štabu i upravi kluba.Molim roditelje i familije kosarkašica koji su krenuli iz Novog Pazara,Novog Sada,Vrbasa i drugih mesta,da se vrate svojim kućama i utakmicu gledaju na live streamingu.Crvena Zvezda je domaćin utakmice i KŽK Partizan 1953 ne može uticati na odluku organizatora utakmice a smatra da je ovo potez koji urušava ionako posrnulu žensku košarku u našoj zemlji.Košarka bez publike nema smisla a ispadi koje gledamo nemaju veze sa ženskom košarkom.Nadamo se da će buduće generacije doživeti da ovo bude praznik košarke jednog dana.Danas neka pobedi bolji u fer atmosferi.
Rekao sam onoj tamo predstavnici zvezde u Železniku da nema potrebe da joj kažem šta o svemu tome mislim, pa nije potrebno ni da vama objašnjavam...
Ali se nadam da ste ipak odvojili vreme da sve ovo pročitate...
Čisto da znate.